37 για ταινιες

BASILISP

New member
2 October 2010
73
Γεια σας παιδια!
Θα ηθελα να παρω μια 37αρα (για αποσταση 2,5-3,5 μετρα,σωστη δεν ειναι; ) για χρηση 100% ταινιων και τηλεορασης. Μπορω να διαθεσω απο 400-600 ευρω (δυστυχως δεν μπορω περισσοτερα, ομως η αγορα θα γινει μαλλον απο εξωτερικο για να κερδισω περιπου 100 ευρω).Τι πρεπει να προσεξω να εχει (απο τεχνικα ειμαι σκραπας ) ; Ποιο μοντελο θα προτεινατε; Να προτιμισω LCD η Plasma; Δεν γνωριζω τιποτα σχετικα και θα ηθελα την απαραιτητη βοηθεια σας! Ενας ασχετος... :ears: Ευχαριστω πολυ!

Last edited:
Τουλάχιστον πρέπει να πας σε 42αρα,μη σου πω κ μεγαλύτερη. Αφού προορίζεται για ταινίες νομίζω η plasma είναι μονόδρομος. Αν μπορείς να διαθέσεις 100 ευρώ παραπάνω δες την panasonic 42s20. Αλλίως πας σε lg 42PJ550, 50PJ550 οριακά στην τιμή που θέλεις και τίμια πρόταση σε κάτι παραπάνω η LG 50PK550. Αποψη μου να επενδύσεις κ σε ιντσες. Οσο αφορά για αγορά από εξωτερικό, δες πρώτα τι παίζει με την εγγύηση και τα μεταφορικά. Αν κοιτάξεις lcd σε αυτά τα χρήματα Samsung LE40C530 στα 50hz όμως

Εαν νομιζεις οτι οι 40 -42 ιντσες ειναι ενταξει οκ,απλα μαλλον εχω ενα θεμα με τον χωρο που παιρνει (ειναι διπλα απο παραθυρο και δεν θα ανοιγει)... Τα μεταφορικα απο εξωτερικο αναλογα τα site (π.χ. amazon) ειναι λιγα. Δεν θελω να ανεβω χρηματικα γιατι απλα ΔΕΝ...Το καταλαβαινω οτι ζηταω πολλα αλλα τι να κανουμε; Αληθεια τι θα λεγατε για LG 37LD450 (400 ευρω απο εξωτερικο) η Samsung LE37C580 (500 ευρω); Ποια ειναι καλυτερη και τι τους λειπει σε τεχνικο επιπεδο; Καποια αλλη;
Ευχαριστω για τις προτασεις σου!

Ειπες οτι η plasma ειναι μονοδρομος για τις ταινιες,ποια θα μπορουσα να επιλεξω σε αυτο το ευρος χρηματων; Αληθεια "πρεπει" να ψαξω για tv με Wide screen full HD 1080p; Τελικα τι αλλο τεχνικο πρεπει να εχει;

Ευχαριστω φιλε mpetou αλλα δεν εχω χωρο για 50αρα. Μαλλον μεχρι 37αρα.... :bigcry:

Μια που θα την έχεις για 100% για ταινίες και tv θα σου πρότεινα και εγώ την PJ550 και λογικά την 42άρα απ'τη στιγμή που έχεις πρόβλημα χώρου. Θα τη βρείς γύρω στα 450 ευρώ οπότε δε σε συμφέρει κιόλας να πάρεις κάποια μικρότερη LCD απ'το εξωτερικό μάλιστα (θέμα εγγύησης). Κάτι άσχετο, είσαι σίγουρος πως το amazon στέλνει τηλεοράσεις Ελλάδα? Είχα την εντύπωση πως μόνο ελαφρά αντικείμενα. Το μοντέλο C580 που είδα δεν κυκλοφορεί εδώ οπότε μπορεί να παίζει θέμα συμβατότητας.

Φιλε kostas5579
για το amazon εκανα παραγγελια μεχρι και το σημειο πριν το τελικο οκ και δεχτηκε την παραγγελια και την Ελλαδα,οποτε μαλλον δεν υπαρχει θεμα. Η αληθεια ειναι οτι ψηνομαι για την 42PJ550 αν και υπαρχει ενα θεμα με τον χωρο. Τι μπορουμε να πουμε οτι τις λειπει; Ευχαριστω!

Υ.Γ. Διαβασα καπου οτι "όχι Bluray" για την συγκεκριμενη tv,γιατι;

Λεπτομέρειες δε γνωρίζω για να είμαι ειλικρινής. Απλά στα χρήματα που διαθέτεις δε νομίζω να βρείς και κάτι καλύτερο σε plasma. O USB Player της ξέρω πως παίζει όλα τα αρχεία βίντεο αλλά δεν υποστηρίζει ήχο DTS, αν δηλαδή κατεβάζεις ταινίες σε μορφή mkv δε θα έχεις ήχο σε κάποιες απ'αυτές. Τώρα αυτό που λέει για bluray δεν έχω ιδέα δυστυχώς γιατί το γράφει. Υπάρχουν και σε 37 ίντσες plasma της Panasonic που γενικότερα έχουν καλύτερη εικόνα απ'τις υπόλοιπες μάρκες, σε πλάσμα πάντα. Δες στο skroutz.gr. Θα τις βρείς γύρω στα 5 εκατοστάρικα. Γι'αυτό αμφιβάλλω αν αξίζει τελικά αγορά από εξωτερικό.

Μαλλον εχεις δικιο για το εξωτερικο σε αυτες τις τιμες... Ωραια εχω μια προταση την 42αρα,τι θα ελεγες για κατι σε 37 η 40 ; Ευχαριστω πολυ :Banane0:

40άρα plasma δεν υπάρχει. Και 37 μόνο σε Panasonic. Αλλά δε ξέρω αν σε συμφέρει να πάρεις τόσο μικρή plasma. Τώρα από μοντέλα η Panasonic έχει άπειρα, δε μπορώ να σου πω κάτι συγκεκριμένα. Θα βγάλεις άκρη πάντως στο forum, υπάρχουν πολλοί ειδικοί. Πάντως αν αποφασίσεις τελικά για LCD με βάση το budget σου η Samsung C530 είναι μονόδρομος, είτε 37 είτε 40. Προσωπική άποψη πάντα.

Γιατι να μην συμφερει 37 plasma; LCD; Μα αφου ολοι προτεινετε plasma για την χρηση που θελω... Μακαρι να μπορουσα και 50αρα αλλα ειπαμε ειναι το θεμα του χωρου! Ποιος θα μπορουσε να προτεινει plasma 37; Παντως το φορουμ ειναι απαιχτο! Πολυ καλη βοηθεια :worshippy:

Οικονομικά δε σε συμφέρει, όχι ότι έχουν τίποτα οι 37άρες. Η φθηνότερη plasma 37άρα ξεκινά απ'τα 470 ευρώ, της Panasonic βέβαια. Με τα λεφτά αυτά πάιρνεις για παράδειγμα την LG 42PJ550. 5 ίντσες είναι τεράστια διαφορά ειδικά αν βλέπεις πολλές ταινίες.

Δυστυχως οσο και να το μετραω υποχρεωτικα θα καταληξω σε 37. Δεν με παιρνει ο χωρος... :bigcry: Καποια προταση αλλη; Ευχαριστω για τον χρονο σας!

Μην πας με τίποτα στις 37"! :violent-smiley-030: Στην απόσταση θέασης που αναφέρεις η διαφορά από τις 37" στις 42" είναι η διαφορά από μια μεγάλη τηλεόραση στο μικρό home cinema. Δεν είναι απλά λίγο μεγαλύτερη ή λίγο μικρότερη συσκευή. Δεν είναι ποσοτική διαφορά αλλά ποιοτική. Είναι άλλο πράγμα ... Αν η διαφορά στο τελικό κόστος είναι 50-100 ευρώ και στις διαστάσεις κάποιοι πόντοι, βρες τρόπο να κάνεις την υπέρβαση! :trytofly: Σκέψου τις ατελείωτες ώρες απόλαυσης!:Banane0:
Όταν αγοράζεις μια συσκευή δεν πρέπει να σκέφτεσαι μόνο τα παραπάνω χρήματα που θα δώσεις αλλά επίσης πως θα αξιοποιήσεις σωστά και αυτά που δίνεις, που είναι πολύ πρισσότερα, και όχι να βρεθείς σύντομα στη δυσάρεστη θέση να έχεις αγοράσει κάτι που τελικά δεν σε καλύπτει και ταυτόχρονα να μην μπορείς πλέον να διορθώσεις την κατάσταση αφού θα έχεις μείνει ... ταπί! :bang: Είναι κρίμα για 50-100 ευρώ παραπάνω να κλαις και να ξανακλαίς τελικά τα 500 ευρώ που θα πληρώσεις ... :bigcry::bawling:
Πιστεύω ότι με μια 42" Panasonic-LG θα κάνεις μια σωστή επιλογή που θα τη χαίρεσαι αρκετά χρόνια!:music-smiley-005:

Last edited:
αυτό με το χώρο ξανακοίτα το γιατί η 37αρα σε 3 μέτρα με μπάρες πάνω κ κατω στισ ταινίες θα δείχνει σαν 32

Τι να πω,ισως να κλεισω ενα παραθυρο για να την εχω... Θα το σκεφτω. Βρε παιδια,εδω εχουμε ακομα αναλογικο σημα. Ειναι ενταξει με αυτη την tv ; Δεν νομιζω να μην παιρνει την κλασσικη κεραια απο πισω; Μην φωναζετε,Ασχετος με Α κεφαλαιο!!! :ears:

Υ.Γ. Πραγματικα δεν ειναι το θεμα των χρηματων (σε αυτα τα ποσα δεν υπαρχει προβλημα)

Last edited:
Υποθέτω πως έχεις εξαντλήσει τα περιθώρια να μπεί σε κάποια άλλη θέση η tv. Μπορείς να τραβήξεις και μια προέκταση στο καλώδιο κεραίας. Η κλασσική από πίσω μπαίνει καί στη ψηφιακή καί στην αναλογική! Η ποιότητα του σήματος αλλάζει, μέρα με νύχτα πάντως. Σκέψου πάντως και τη λύση της LCD που σου είπα παραπάνω αν δε μπορείς με τίποτα να ανέβεις τις 37 ίντσες.

Δυστυχως οσο και να το μετραω υποχρεωτικα θα καταληξω σε 37. Δεν με παιρνει ο χωρος... :bigcry: Καποια προταση αλλη; Ευχαριστω για τον χρονο σας!

Πόσο ποιο καθαρά να το πει ότι ΜΟΝΟ 37'' ΧΩΡΑΕΙ ??? Έλεος, το λέει το παιδί και από κάτω οι απαντήσεις είναι: παρε 42'', παρε 80''....:ears:
Βασίλη σου προτείνω την 37'' Samsung c530, είναι από τις καλύτερες στα λεφτά που διαθέτεις.

Απάντηση: Re: 37 για ταινιες

Πόσο ποιο καθαρά να το πει ότι ΜΟΝΟ 37'' ΧΩΡΑΕΙ ??? Έλεος, το λέει το παιδί και από κάτω οι απαντήσεις είναι: παρε 42'', παρε 80''....:ears:
Βασίλη σου προτείνω την 37'' Samsung c530, είναι από τις καλύτερες στα λεφτά που διαθέτεις.
Αν πρόσεξες την έχω προτείνει από την αρχή αυτή την τηλεόραση. Απλά αφού δεν ξλερουμε το χώρο είπαμε να εξαντλήσουμε την πιθανότητα μιας αλλαγής θέσης αφού άλλη αίσθηση θα έχει το παιδί με τις 37 κ άλλη με μεγαλύτερη.