3870 και DTS HD

zazou8

Established Member
18 October 2007
171
Καλησπέρα
Ετοιμάζω το HTPC μου και έχω την εξής απορία. Το PC θα έχει την κάρτα της ΑΤΙ 3870. Συνδέοντας την HDMI έξοδο στον ONKYO 875 θα μπορέσει να δει ο ενισχυτής σήμα σε DOLBY TRUE HD/DTS HD????? Υπάρχει άλλος τρόπος?
Αν όχι θα πρέπει να περιμένω π.χ. AUZENTECH X-TENSION HDMI και να έχω αγοράσει και την PRELUDE ή θα μπορεί το xtension να δουλέψει και με άλλες κάρτες?
Αν ξέρετε θα βοηθούσατε πολύ.

καμια καρτα ηχου ή video δεν υποστηριζει ακομη bitstream dolby true HD & dts HD...
Tο πρωτο chipset ισως ειναι της Intel το G45 που μαλλον λεγετε οτι θα αποκωδικοποιει τα HD format και θα βγαζει LPCM 7.1 στην HDMI στελνοντας αυτο στον ενισχυτη... (παλι δηλαδη οχι bitstream ΗD)... ισως παλι αλλαξουν τελευταια στιγμη και τα δωσουν ολα απο την HDMI... αναμενουμε τον Ιουνιο...

Το extension HDMI της Auzentech θα δουλέυει μόνο με 2 κάρτες την X-Meridian και την X-Fi Prelude.

ΑΛΛΑ! Δεν θα υποστηρίζει μάλλον bitstream οπότε μένει να δούμε τι ποιότητα θα έχει το decoding των καρτών. Εγώ έχω συνδέσει την X-Meridian αναλογικά και θα περιμένω να δω. Αν είναι καλά τα reviews έχω παραγγείλει 4 καινούρια opamps και καθάρισα. Περιμένω με αγωνία.