3d/2d ~ 50'' ~ 700ε

tsafou

New member
13 February 2010
54
Γεια σας!

Ψάχνω να αγοράσω τηλεόραση, με το budget να ειναι γύρω στα 700ευρώ (800max). Η απόσταση θέασης είναι γύρω στα 3-3.5μέτρα. Αυτή τη στιγμή έχω μια Panasonic plasma 42''.
1) Θα ήθελα να μου προτίνετε αν μπορώ με αυτά τα δεδομένα να πάρω μια αρκετά καλή 3d ή να παραμείνω σε 2d?
2) Σκέφτηκα την Samsung https://www.skroutz.gr/s/4639729/Samsung-UE50H6400.html η οποία μου φαίνεται ικανοποιητική. Τι λέτε?
3) Φυσικά πολλοί θα μου πείτε να πάω σε περισσότερες ίντσες. Είμαι ανοικτός σε προτάσεις και μοντέλα.
4) Επίσης έχουμε ξεκάθαρη γνώμη σχετικά με active ή passive 3d?
5) Πολλά καταστήματα έχουν φετινά μοντέλα μόνο με αποτέλεσμα να μην βρίσκω έυκολα γνώμες. Αξίζει λέτε το ρίσκο/τιμή για ένα φετινό μοντέλο?

Ευχαριστώ!

τι μειονεκτήματα έχει η 6200 σε σχέση με κάποια άλλα ακριβότερα μοντέλα? Αξίζει να την πάρω ή όχι?

την ίδια εικόνα έχει πάνω κάτω όλη η σειρά 6 της samsung και όλες είναι 100hz . Στους μεγαλύτερους κωδικούς της σειράς υπάρχουν παραπάνω features όπως πιχι δορυφορικός δέκτης στην 6500, η 6800 πιχι είναι κυρτή . Για την απόσταση σου η 6200 που σου προτάθηκε παραπάνω είναι μια καλή επιλογή και σε καλή τιμή. Tα νέα μοντέλα είναι ακριβότερα χωρίς να φαίνεται από reviews να προσφέρουν κάτι παραπάνω σε ποιότητα εικόνας.

την ίδια εικόνα έχει πάνω κάτω όλη η σειρά 6 της samsung και όλες είναι 100hz . Στους μεγαλύτερους κωδικούς της σειράς υπάρχουν παραπάνω features όπως πιχι δορυφορικός δέκτης στην 6500, η 6800 πιχι είναι κυρτή . Για την απόσταση σου η 6200 που σου προτάθηκε παραπάνω είναι μια καλή επιλογή και σε καλή τιμή. Tα νέα μοντέλα είναι ακριβότερα χωρίς να φαίνεται από reviews να προσφέρουν κάτι παραπάνω σε ποιότητα εικόνας.

Ξεφεύγω κάπως από budget αλλά ψιλοκαταλήγω σε:
1) http://www.skroutz.gr/s/4771580/Sony-KDL-55W815B.html (900ε με 2 ζευγαρια γυαλια)
2) http://www.skroutz.gr/s/4640172/Samsung-UE55H6200.html (800e)
3) http://www.skroutz.gr/s/4639766/Samsung-UE55H6400.html (830e)

Σε σχέση και με την τιμή τους τι λέτε?

Από τις 2 samsung η 6400 είναι καλύτερη επιλογή γιατί διαθέτει και το smart remote με μικρή διαφορά τιμής. Δεν νομίζω ότι αξίζει τα 70 παραπάνω η Sony με βάση τα χαρακτηριστικά, θα τα αξίζει μόνο αν δεις με τα δικά σου μάτια κάποια διαφορά. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τις δεις από κοντά για να αποφασίσεις αν θες active ή passive 3d καθώς και για να διαπιστώσεις αν σε θέαση digea η Sony έχει καλύτερη εικόνα απο τη Samsung

Από τις 2 samsung η 6400 είναι καλύτερη επιλογή γιατί διαθέτει και το smart remote με μικρή διαφορά τιμής. Δεν νομίζω ότι αξίζει τα 70 παραπάνω η Sony με βάση τα χαρακτηριστικά, θα τα αξίζει μόνο αν δεις με τα δικά σου μάτια κάποια διαφορά. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τις δεις από κοντά για να αποφασίσεις αν θες active ή passive 3d καθώς και για να διαπιστώσεις αν σε θέαση digea η Sony έχει καλύτερη εικόνα απο τη Samsung

Πολύ σωστά αυτά που λες, αλλά που να τις βρω? Σε ένα δυο καταστήματα μου είπαν ότι επειδή είναι περυσινά μοντέλα δεν τα έχουν... Καμιά ιδέα?

Αν είσαι Αθήνα, στο Πλαίσιο στο Athens Heart εμφανίζεται να έχει εκθεσιακές και σειρά 6 samsung και σειρα 8 Sony, πάρε ένα τηλ. να το επιβεβαιώσεις.

Κάποιες Sony σειράς 8 μπαίνουν σε προσφορές τελευταία. Αν πετύχεις κάποια από αυτές, στα 850 ευρώ περίπου, θα είναι καλή λύση, όπως και η H6400. Το 3D είναι πρακτικά δευτερεύον κριτήριο επιλογής.

Τελικά πήρα την lg 55lb650v. Νομίζω με κέρδισαν τα χρώματα που έιναι πιο κοντά σε αυτό που είχα συνηθίσει (βλ. πλάσμα). 750ε, όπως και να χει ελπίζω να είναι απροβλημάτιστη. Τελευταία ερώτηση, ξέρει κανείς ρυθμίσεις (ναι, στο περίπου) για calibration? Για σαμμυ κλπ έχω βρει, σε lg λίγο δυσκολεύτηκα.

Ευχαριστώ!

Επίσης θέμα με ήχο: Έχω ένα παλιό σονυ dvd player με surround ηχεία 5.1 που συνδέεται με scart. Στην παλιά plasma μου, επέλεγα στο μηχάνημα TV και άκουγα τον ήχο απτά 5.1 Έκανα το ίδιο και εδώ (scart σύνδεση tv με sony player) αλλά έχω ήχο μόνο στα τηλεοπτικά κανάλια. Στην περίπτωση που συνδέσω usb απευθείας ή το WD live player, ο ήχος δεν αναπαράγεται και μάλιστα ακούγεται ενας συνεχόμενος θόρυβος, όπως όταν δεν πιάνει κάποιος σταθμός ραδιοφώνου. Καμιά ιδέα / πρόταση?