3D ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ W600+

dim197

New member
2 February 2011
2
Καλησπέρα έχω τον benq w600+ με πανί optoma 92. Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος βλέπω αποκλειστικά ταινίες bluray και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την αποδόση του. Τον τελευταίο καιρό μου έχει μπει ιδέα για 3d ταινίες αλλά οσο το ψάχνω τόσο μπερδεύομαι. Πρώτη λύση που βρήκα είναι να παίξω μέσω pc, κατέβασα drivers nvidia 3d και τον stereoscopic player που είναι για 3d αλλά δυστηχώς δεν υποστηρίζει srt. επομένως πάμε για άλλα. Η ιδέα που έχω τώρα είναι να συνδέσω τον w600+ με κάποιο bluray player που υποστηρίζει 3d. Έχω στο μυαλό μου κάποιο lg που διαβάζει mkv και srt απο usb αλλά έχω κάποιες αποριές.
1) Είναι συμβατό το 3d σήμα του bluray με τον προβολέα?
2) Για να δω 3d στον προβολέα πρέπει να αγοράσω τα γυαλιά της benq που έχουν 100 Ευρώ το ζευγάρι ή μπορώ να δω και με τα απλά γυαλία της lg?
3) Υπάρχει κάποια άλλη λύση?

Αυτά προς το παρόν κάθε βοήθεια δεχτή!!!

γεια σου φιλε μου.καπου διαβασα οτι το stereoscopic player παιζει srt ψαξτο λιγο.αν οχι καποιο αλλο προγραμμα σιγουρα.

1)δεν ειναι συμβατο γιατι ο προβολεας εχει hdmi 1.3 και δεν περναει το 3d frame packing του blu ray γιατι θελει hdmi 1.4
2)καλο ειναι να παρεις τα συμβατα γυαλια που προτεινει η benq.τα γυαλια της lg δεν εχουν καμια σχεση γιατι ειναι παθητικα και οχι ενεργα.
3)μια ολοκληρωμενη λυση ειναι να παρεις το 3dxl της optoma που του βαζεις τα παντα,blu ray,ps3,media player,δορυφορικο δεκτη και στα κανει συμβατο για τον προβολεα σου.ειναι ακριβο ομως 400 ευρω..

ψαξε την λυση να παιζεις με pc με αρχεια side by side.αλλα πρεπει να μετατρεψεις και το srt με ενα προγραμμα για να σου παιζει καλα στο 3d.για να ειναι και ξεκουραστοι.

Τελικά ρε παιδιά το optoma 3d-xl μπορεις να το βάλεις να παίξει και με αλλους προτζέκτορες ή είναι μόνο για optoma, δεν το εχω καταλάβει ακόμα!!!!!
Νομίζω φίλε FABIAWRC οτι το βρίσκεις σε πολύ χαμηλότερη τιμή απο αυτο που λες....

Οσον αφορα τις ταινιες side by side (oοχι frame packing) o media player classic μια χαρα τις παιζει και χωρις stereoscopic player.
Απλα, θα επιλεξεις για video decoder τον ffdshow και απο το μενου υποτιτλων του ffdshow θα επιλεξεις (θα τικαρεις) το κουτακι που λεει: stereoscopic. Αυτο, θα επιτρεψει στους υποτιτλους να γινουν διπλοι (ενας σε καθε εικονα του side by side) και στη συνεχεια ο προβολεας σου θα μπορει να τους απεικονισει σωστα.

το optoma 3d-xl κοστίζει γύρω στα 300Ε (κοίτα στο skroutz), κάνει και σε προβολείς άλλων εταιρειών (κοίτα συμβατότητα στο site της optoma), το έχω εγώ γύρω στους 9 μήνες και είναι καταπληκτικό μηχανάκι