3D TEST στις 42

Re: Απάντηση: Re: 3D TEST στις 42

Δοκιμασα με τα γυαλια απο το ταξιδι στο κεντρο της γης. Το αποτελεσμα απογοητευτικο. Καμμια τρισδιαστατη αισθηση.
Εννοειται οτι τα πολωτικα γυαλια του READ D δεν κανουν τιποτα αφου δεν ακολουθουν το κλασικο αναγλυφικο προτυπο. Για να κανουν δουλεια τα παραπανω γυαλια η καποια παρομοια θα πρεπει να εχουμε 3D ready TV.
Οσο αφορα τα γυαλια του Final destination δεν τα ειχα και ετσι δεν μπορεσα να κανω συγκριση.
Ενα εχω να πω. Η αναγλυφικη μεθοδος με τα χρωματικα γυαλια ειναι κατι που ανηκει στο παρελθον και καμμια σχεση δεν εχουν με την ποιοτητα εικονας που θαυμασαμε στο avatar.
Περιμενουμε λοιπον τις 3D τηλεορασεις για να χαρουμε πραγματικα τρισδιαστατη εικονα. Φοβαμαι απο αυτα που διαβαζω οτι τα πρωτα νηπιακα σταδια του νεου προτυπου θα μας ταλαιπωρησουν στην αρχη.
Μην ξεχνατε οτι θεσπιστηκαν μονο οι προδιαγραφες του BR-3D και οχι ο τροπος προβολης στις νεες τηλεορασεις.
Οι εταιριες παλι τα ιδια καθε μια το δικο της χαβα. Με 1.4 HDMI η 1.3? Με πιιο τροπο πολωσης?
Ε ρε γελια!
Εγω παντως δεν προκειται να πλησιασω αν δεν ιαθουν οι παιδικες αρρωστιες.
Νικος

Νίκο, όπως έγραψα ήδη:

Πρέπει αν απαιτεί άλλου είδους γυαλιά, γιατί με αυτά που είχα, το αποτέλεσμα ήταν πολύ μέτριο έως κακό.
Με τα γυαλιά της 3D ταινίας "ταξίδι στο κέντρο της γης" (δεξιά το κόκκινο) το αποτέλεσμα ήταν κακό.
Με τα γυαλιά της 3D ταινίας "Final Destination 4" (αριστερά το κόκκινο) υπήρχε η τρισδιάστατη αίσθηση αλλά δεν ήταν αυτό που λέμε ξεκούραστη θέαση.
Με τα γυαλιά του Super 3D "Avatar" είτε τα φορούσες είτε όχι ήταν το ίδιο πράγμα.

Με τα γυαλιά του "Final Destination 4" πήρα το καλύτερο αποτέλεσμα.

Δοκίμασα το πρώτο δείγμα με αναγλυφικά γυαλιά. Υπάρχει κάποια αίσθηση του 3D αλλά δυστυχώς με έπιασε πονοκέφαλος και το παράτησα. Αυτός είναι και ο λόγος που το 3D απέτυχε με τις μέχρι τώρα μεθόδους. Κατεβάζω το κανάλι απο τις 9Ε και θα ενημερώσω μέχρι το βράδυ οπωσδήποτε! AlexT_, περιμένω πώς και πώς το δεύτερο βιντεάκι να έρθει, μιας και με τον τρόπο αυτό (2 οπτικές (αριστερό,δεξί) ενωμένες) που εκπέμπει το κανάλι στις 9Ε, μπορώ να το δώ στη στερεοσκοπική μου οθόνη με τα γυαλιά του cinema RealD.

Ετοιμάζω κι ενα project με φθηνά shutterglasses και οικονομικό προβολέα 3D DLP, να δούμε πότε θα μου επιτρέψουν τα οικονομικά μου να το πραγματοποιήσω...

Προς το παρόν, θα τα δώ στην οθόνη του υπολογιστή με τα ειδικά πολωτικά γυαλιά.

Leo06 χίλια ευχαριστώ για άλλη μια φορά.

Καταπληκτικό το δεύτερο capture. Ειλικρινά, είναι εντυπωσιακό στη στερεοσκοπική μου οθόνη. Εξαιρετικά χρώματα, μοναδική αίσθηση 3D στην κυριολεξία! Απίστευτο βάθος στη σκηνή στη Βενετία, το δε εισαγωγικό βίντεο με τα γρήγορα γραφικά είναι επίσης εξαιρετικό! Η τελευταία σκηνή με το διαφημιστικό με την κοπέλα, παρ'ό,τι δεν έχει το τρομερό βάθος, έχει μια ζωντάνια που συναρπάζει. Σίγουρα αυτό το κανάλι θα έχει να δείξει πολλά πράγματα στο μέλλον... Μακάρι να είχα κι άλλο υλικό απο αυτό το κανάλι να έβλεπα. Αν και νομίζω πώς δείχνει loop τα ίδια πράγματα. Εσείς ξέρετε καλύτερα, εγώ δυστυχώς δεν έχω δυνατότητα εγκατάστασης πιάτου λόγω θέσης σπιτιού και δεν μπορώ οχι μόνο capture να κάνω αλλά ούτε να ρίξω μια ματιά! :BDGBGDB55:

Καταπληκτικό το δεύτερο capture. Ειλικρινά, είναι εντυπωσιακό στη στερεοσκοπική μου οθόνη. Εξαιρετικά χρώματα, μοναδική αίσθηση 3D στην κυριολεξία! Απίστευτο βάθος στη σκηνή στη Βενετία, το δε εισαγωγικό βίντεο με τα γρήγορα γραφικά είναι επίσης εξαιρετικό! Η τελευταία σκηνή με το διαφημιστικό με την κοπέλα, παρ'ό,τι δεν έχει το τρομερό βάθος, έχει μια ζωντάνια που συναρπάζει. Σίγουρα αυτό το κανάλι θα έχει να δείξει πολλά πράγματα στο μέλλον... Μακάρι να είχα κι άλλο υλικό απο αυτό το κανάλι να έβλεπα. Αν και νομίζω πώς δείχνει loop τα ίδια πράγματα. Εσείς ξέρετε καλύτερα, εγώ δυστυχώς δεν έχω δυνατότητα εγκατάστασης πιάτου λόγω θέσης σπιτιού και δεν μπορώ οχι μόνο capture να κάνω αλλά ούτε να ρίξω μια ματιά! :BDGBGDB55:

Για ποιά στερεοσκοπική οθόνη σου μιλάς?

Για ποιά στερεοσκοπική οθόνη σου μιλάς?

Υπάρχουν τέτοιες οθόνες, για απεικόνιση 3D παιχνιδιών αν δεν κάνω λάθος...Ας μας πει ο φίλος ποια έχει, να μάθουμε κι εμείς κάτι παραπάνω...

Η οθόνη μου είναι η Zalman Trimon 22" με πολωτικά γυαλιά κυκλικής πόλωσης παρόμοια με αυτά του RealD. Δεν είναι μόνο για παιχνίδια αλλά και για τρισδιάστατες ταινίες. Με πολύ κόπο και χρόνο κατάφερα να βρώ περίπου 6 ώρες συνολικά στερεοσκοπικού υλικού, ταινίες, ντοκυμαντέρ και άλλα. Επίσης φτιάχνω δικό μου στερεοσκοπικό rig για φωτογράφηση και κινηματογράφηση σε 3D με 2 Toshiba Camileo P10 HD χαμηλού κόστους και ιδιοκατασκευή βάσης με ρύθμιση μεταβολής απόστασης φακών και σύγκλισης. Τα πρώτα μου δείγματα τα έχω δεί στη Zalman. Είναι η πιο φθηνή λύση που υπάρχει αυτή τη στιγμή αλλά με αρκετό ghosting. Άλλη οθόνη στερεοσκοπική που έχω, είναι μια CRT EIZO 17" σε συνδυασμό με τρισδιάστατα shutterglasses (Stereographics - RealD CrystalEyes 3) παρόμοια με αυτά της Nvidia που απαιτούν σύνδεση με ειδικό μετατροπέα, που συγχρονίζεται με το σήμα της οθόνης. Η καλύτερη λύση είναι η τελευταία με τη CRT. Τα ίδια γυαλιά έχω βρεί πατέντα για να τα χρησιμοποιήσω με DLP προβολικό στα 120Hz με εξαιρετική ποιότητα χωρίς ίχνος ghosting. Η λύση της Zalman, είναι η πιο οικονομική με περίπου 220 ΕΥΡΩ σε γνωστό κατάστημα διαδικτυακό, αλλά εμφανίζει έντονο ghosting σε σκηνές με υψηλή αντίθεση. Φωτεινά αντικείμενα σε σκούρο υπόβαθρο. Γενικά πάντως είμαι απίστευτα ευχαριστημένος που μπορώ έστω και σε αρχικό στάδιο, να έχω την ευκαιρία να βλέπω σε 3D στο δωμάτιό μου όποτε το θελήσω. Κάθε φορά είναι το ίδιο εντυπωσιακό.

http://www.xbitlabs.com/articles/monitors/display/zalman-zm-m220w.html

Αν οι 9Ε έχουν κι άλλο 3D υλικό, θα το ήθελα αν είναι εύκολο σε κάποιον να ανεβάσει. Προς το παρόν έχω τα αποσμάτατα Βενετίας, διαφημιστικού Vioro, τις 2 παραγωγές Makro και Nurburgring της Kuk Films, ενα ντοκυμαντέρ για τον ήλιο και ψάχνω ο,τι άλλο εκπέμπει το κανάλι.

Last edited: