4:2:2 Linux HD δέκτης εκτος απο AZBox HD υπάρχει ?

Φίλιππος Φ.

Supreme Member
12 February 2007
3,910
Αθήνα
Εδώ και μερικές μέρες, κόλλησα το μικρόβιο των αναβαθμίσεων σε όλα τα επίπεδα ...

Και ψάχνομαι να δώ τί κυκλοφορεί που να είναι κατάλληλο και για feeds και για όλα τα άλλα, δηλαδή Linux-based ...

Υπάρχει κάτι άξιο λόγου ? Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ζαχάρωνα τον QBox HD λόγω του ενσωματωμένου Diablo 2 αλλά δεν έχει 4:2:2 δυνατότητες ...

Καμμιά ιδέα κανείς ?

Φίλιππος

Admins, αν έχετε την καλωσύνη βάλτε το στην υποκατηγορία "Δέκτες" γιατι μάλλον με είχε πάρει ο ύπνος όταν έκανα το post ...

Sorry για το λάθος

Εδώ και μερικές μέρες, κόλλησα το μικρόβιο των αναβαθμίσεων σε όλα τα επίπεδα ...

Και ψάχνομαι να δώ τί κυκλοφορεί που να είναι κατάλληλο και για feeds και για όλα τα άλλα, δηλαδή Linux-based ...

Υπάρχει κάτι άξιο λόγου ? Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ζαχάρωνα τον QBox HD λόγω του ενσωματωμένου Diablo 2 αλλά δεν έχει 4:2:2 δυνατότητες ...

Καμμιά ιδέα κανείς ?

Φίλιππος

εχει 2 Diablo και οχι Diablo 2.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 4:2:2 Linux HD δέκτης εκτος απο AZBox HD υπάρχε

Εχω ήδη επικοινωνήσει με τη Duolabs για το συγκεκριμένο θέμα ... Οι καινούριες παρτίδες θα φοράνε Diablo 2 ...

ε πες το ντε!!
πες τους να κανουν κατι και να δουλευει 4:2:2. ειναι κριμα τετοιος δεκτης να μην εχει αυτο το ατου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 4:2:2 Linux HD δέκτης εκτος απο AZBox HD υπ

ε πες το ντε!!
πες τους να κανουν κατι και να δουλευει 4:2:2. ειναι κριμα τετοιος δεκτης να μην εχει αυτο το ατου.

Αυτή τη στιγμή έχουν πολλές φούριες απο ότι έχω καταλάβει .... Εχει πρόβλημα ο δέκτης Sharp που έχουν και δεν ανοίγει τα HD κανάλια του Polsat και του Canal Digital ... Λένε μάλιστα να τον αντικαταστήσουν στις επόμενες παρτίδες με τον AVL2108 για τον οποίο μου είπαν τα παρακάτω όταν τους ρώτησα σχετικά:

"This Availink AVL2108 tuner is faster, it doesn't get that hot, is more 'precise' and can calculate several parameters automatically.
It founds around 100 services more than the old tuner in Hotbird/Astra.
You can have a look at it here: http://www.availink.com/product1.aspx?id=2"

Την ιδέα του 4:2:2 την έχω ήδη ρίξει στο τραπέζι, όπως έχω ρίξει και το 1080p (αντι για 1080i) απο την HDMI έξοδο ... Αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω ...

Γιάννη, καλή ιδέα, ανέξοδη σχετικά, αλλά απαιτεί HTPC στο σαλόνι και δέν γίνεται :(

Και εγω εχω το ιδιο προβλημα αλλα αυτη τη στιγμη περα του ΑΖΒΟΧ δεν υπαρχει αλλη λυση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 4:2:2 Linux HD δέκτης εκτος απο A

Την ιδέα του 4:2:2 την έχω ήδη ρίξει στο τραπέζι, όπως έχω ρίξει και το 1080p (αντι για 1080i) απο την HDMI έξοδο ... Αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω ...
Αυτή την περίοδο μόνο ο Azbox παρέχει και τα δύο. Δεν υπάρχει άλλη πρόταση..

ναι αλλα μηπως υπαρχει κανας δεκτης που κανει streaming στο pc απο ftp??

Αυτό είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ....

Θεωρητικά, μπορείς να κάνεις connect σε οποιοδήποτε port για να κάνεις streaming (άρα και στο port 21 που είναι το default του ftp) αρκεί να κάνεις το σωστό configuration. αρα, μάλλον η ερώτησή σου αφορά το πρωτόκολλο ftp....

Εκεί τα πράγματα μπλέκονται λίγο. Θεωρητικά (πάλι...), αν μεσολαβήσει ενδιάμεσο tunnelling απο το πρωτόκολλο FTP σε κάποιο που να προσφέρεται για streaming (MMS, ή άλλο).

Ετσι, μπορείς να δίνεις URL της μορφής ftp://ftp.mysite.com και απο την άλλη άκρη του tunnel να μεταφράζεται σε mms://ip_address.

Αυτό το software interface όμως, θα πρέπει να το γράψεις μόνος σου ;)

linux Ion Atom PC (πολύ χαμηλή κατανάλωση, πρακτικά αθόρυβο), dvb-s2 pci-e (αν χωράει στο κουτί που επιλέγεις) ή εναλλακτικά usb, και vdr.

Λοιπόν θα πω εδώ και έναν άλλο τρόπο αλλά θα πρέπει να με βοηθήσει κάποιος(δηλαδή η να το προσπαθήσει και αν μπορεί εγώ δεν έχω δίσκο εξωτερικό όπως θα διαβάσετε παρακάτω) εάν γίνετε θα λύσουμε μεγάλο γρίφο
Λοιπόν θα χρειαστούμε έναν δίσκο με δυο usb(δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο)
Βάζουμε έναν δέκτη Pvr οποιονδήποτε στο ένα Usb του δίσκου και το άλλο usb στο pc
Ενημερωνόμαστε πότε εκπέμπει ένα feed 4 2 2 και ορίζουμε επιτόπου εγγραφή από τον δέκτη μας pvr
Επειδή δοκίμασα με nano xx 9500 μπορεί να κάνει εγγραφή μιας μετάδοσης 4 2 2 αλλά φυσικά δεν μπορεί να δει εικόνα αλλά μόνο ήχο(υπάρχουν δεκτές που δεν μπορούν να γράψουν 4 2 2εδω ατυχήσαμε)
Σκοπός του δεύτερου usb είναι μέσο του υπολογιστή να προσπαθήσουμε με κάποιο Player να ανοίξει το αρχείο που γραφεί ο δέκτης(δηλαδή το κανάλι που εκπέμπει σε 4 2 2 )πχ To dbv viewer με codec discaller η κάποιον άλλο πρόγραμμα περασμένο στα windows
Φυσικά την ώρα που θα πατήσουμε το play στο dvb viewer ας είναι και δυο λεπτά μετά σκοπός μας είναι να δούμε την μετάδοση έστω και 2 λεπτά μετά νομίζω δεν μας χαλάει καθόλου
Οποίος έχει την δυνατότητα και έχει κάποιες συσκευές από τις παραπάνω ας μας πει
όλα αυτά δεν ξερώ αν γίνονται αλλά αν κάποιος έχει την όρεξη και κάτι από τα παραπάνω ας προσπαθήσει και ας μας διαφωτίσει

Λοιπόν θα πω εδώ και έναν άλλο τρόπο αλλά θα πρέπει να με βοηθήσει κάποιος(δηλαδή η να το προσπαθήσει και αν μπορεί εγώ δεν έχω δίσκο εξωτερικό όπως θα διαβάσετε παρακάτω) εάν γίνετε θα λύσουμε μεγάλο γρίφο
Λοιπόν θα χρειαστούμε έναν δίσκο με δυο usb(δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο)
Βάζουμε έναν δέκτη Pvr οποιονδήποτε στο ένα Usb του δίσκου και το άλλο usb στο pc
Ενημερωνόμαστε πότε εκπέμπει ένα feed 4 2 2 και ορίζουμε επιτόπου εγγραφή από τον δέκτη μας pvr
Επειδή δοκίμασα με nano xx 9500 μπορεί να κάνει εγγραφή μιας μετάδοσης 4 2 2 αλλά φυσικά δεν μπορεί να δει εικόνα αλλά μόνο ήχο(υπάρχουν δεκτές που δεν μπορούν να γράψουν 4 2 2εδω ατυχήσαμε)
Σκοπός του δεύτερου usb είναι μέσο του υπολογιστή να προσπαθήσουμε με κάποιο Player να ανοίξει το αρχείο που γραφεί ο δέκτης(δηλαδή το κανάλι που εκπέμπει σε 4 2 2 )πχ To dbv viewer με codec discaller η κάποιον άλλο πρόγραμμα περασμένο στα windows
Φυσικά την ώρα που θα πατήσουμε το play στο dvb viewer ας είναι και δυο λεπτά μετά σκοπός μας είναι να δούμε την μετάδοση έστω και 2 λεπτά μετά νομίζω δεν μας χαλάει καθόλου
Οποίος έχει την δυνατότητα και έχει κάποιες συσκευές από τις παραπάνω ας μας πει
όλα αυτά δεν ξερώ αν γίνονται αλλά αν κάποιος έχει την όρεξη και κάτι από τα παραπάνω ας προσπαθήσει και ας μας διαφωτίσει

Αν και δεν έχω τα απαιτούμενα για να το δοκιμάσω, ο τρόπος που προτείνεις είναι αρκετά καλά δομημένος σα φιλοσοφία και δεν βλέπω λόγο που δεν θα δούλευε και στην πράξη.

Δεν είναι όμως πολύ μεγάλη βαβούρα ? Με τη λογική αυτή, είναι κατά πολύ απλούστερο το να πάρει κάποιος ένα AZBox και να κάνει τη δουλειά του (και να έχει και όλα τα άλλα features του AZBox...)

linux Ion Atom PC (πολύ χαμηλή κατανάλωση, πρακτικά αθόρυβο), dvb-s2 pci-e (αν χωράει στο κουτί που επιλέγεις) ή εναλλακτικά usb, και vdr.

Παναγιώτη, θα πρέπει να είναι αρκετά κομψό το κουτί (να έχει δηλ υψηλο δείκτη WAF !!!!) και ταυτόχρονα να έχει και τις "κρυφές χάρες" ενος Dreambox ας πούμε ;)

Αν, επιπλέον, έβγαινε και σε κόστος μικρότερο των 550 Ευρώ και σήκωνε και επίγειο ψηφιακό Tuner τότε θα το ξεκινούσα αμέσως !!!

Αν και δεν έχω τα απαιτούμενα για να το δοκιμάσω, ο τρόπος που προτείνεις είναι αρκετά καλά δομημένος σα φιλοσοφία και δεν βλέπω λόγο που δεν θα δούλευε και στην πράξη.

Δεν είναι όμως πολύ μεγάλη βαβούρα ? Με τη λογική αυτή, είναι κατά πολύ απλούστερο το να πάρει κάποιος ένα AZBox και να κάνει τη δουλειά του (και να έχει και όλα τα άλλα features του AZBox...)

Έχει πολλά ερωτηματικά όμως και άμα δοκιμάσεις θα καταλάβεις
Αυτό το έγραψα γιατί είναι σίγουρα κάποια παιδιά που δεν έχουν azbox για παράδειγμα αλλά από την άλλη θέλουν να παρακολουθήσουν όμως κάποιες μεταδόσεις 4 2 2 οι οποίες είναι πάρα πολλές
Επομένως δεν μένει κάποιος να δοκιμάσει και με τι ακριβός σκληρό το πέτυχε καθώς και δέκτη Pvr Που θα χρησιμοποιήσει
Εγώ για να βοηθήσω από την πλευρά μου ότι εγγραφή κάνω στον nano xx 9500 4 2 2 μετά την βλέπω στο pc (αλλά όπως καταλαβαίνεις στο τέλος