40-42 ή και 46?

23 June 2006
64
Καλησπέρα,

Έφτασε η ώρα ν' αλλαχτεί η 32αρα LCD της Samsung που με 'διασκέδαζε' τα τελευταία 4-5 χρόνια.

Με διαθέσιμο budget 700-800 ευρώ γνωρίζω ότι δεν μπορώ να κινηθώ προς καλές 46άρες LED που θα ήθελα λόγω απόστασης θέασης(2.5-3.5μ),οπότε κατεβαίνω στην διάσταση των 40-42.

Τις πλάσμα δεν τις αποκλείω αλλά γνωρίζοντας τον εαυτό μου μπορώ να πω οτι δεν διαθέτω την απαιτούμενη πειθαρχία που ζητά η χρήση τους και παρ' όλο που η χρήση που κάνω εγώ δεν είναι απαγορευτική(λίγο τηλεοπτικό και λίγο gaming, ελάχιστο browsing, πολλές ταινίες).

Οπότε, τι προτείνετε αγαπητά μέλη του AV Club? Aπο αυτά που έχω διαβάσει-παρακολουθήσει στο forum, μαζί με ότι έχω ακούσει στα μαγαζιά, συμπέρασμα δυστυχώς(προς το παρών) δεν έβγαλα και χρίζω συμβουλής.

Έχω υπ' όψιν μου κάποια μοντέλα αλλά θα προτιμούσα να τα αναφέρω,και για να μην κουράζω άδικα, εφόσον γίνει μια πρώτη προσέγγιση απο τα παιδιά εδώ στο forum.

Ευχαριστώ για την 'ακρόαση'.

Νομίζω μια 42αρα plasma είναι ότι πρέπει για το μπατζετ σου.
Δεν χρειάζεται καθόλου πειθαρχία πλέον αν πάρεις panasonic .

Με τα λεφτα αυτα δεν νομιζω να παιρνεις τιποτα καλο σε "LED" , η Panasonic 46G30 ειναι η καλυτερη λυση με βαση και την αποσταση σου (μην πας για 42" δηλαδη).

Καλημέρα κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δεν χρειάζεται καθόλου πειθαρχία πλέον αν πάρεις panasonic .

Στην αρχή με 'στρωσίματα' και τα συναφή θα είμαι συνεπής, το μετά με ανησυχεί, να πρέπει να κάνω zoom για να μην φαίνεται το σήμα του καναλιού, να την 'ξεπλένω' ύστερα απο κάποια ώρα λειτουργιας κτλ. Εκεί δεν θα είμαι καθόλου συνεπής, οπότε ανυσηχώ.

Αν πάω σε πλάσμα τελικά θα ανέβω στις 46''.

Με τα λεφτα αυτα δεν νομιζω να παιρνεις τιποτα καλο σε "LED"

'Δυστυχώς' το γνωρίζω, γι' αυτό και εν γνώση μου συμβιβάζομαι ρίχνωντας το μέγεθος. Η G30 μου άρεσε και είναι μέσα στις υποψήφιες. Για 50'', και πάλι δυστυχώς, δεν με 'παίρνει' ο χώρος.

sony 40ex720

Απο τις πιo αξιόλογες επιλογές, μαζί με την Samsung D6100, και με σοβαρές πιθανότητες να είναι η τελική επιλογή. Αν και για το 3D και το Web TV δεν ενδιαφέρομαι.

Υπάρχει κάτι άλλο κατά την γνώμη σας που θα έπρεπε να κοιτάξω? το μεσημεράκι θα ξαναπεράσω απο κάποια καταστήματα οπότε θα ήθελα να δω και κάποιες άλλες συσκευές.

Και πάλι ευχαριστώ

Η συμβιωση με μια πλασμα δεν ειναι ακριβως οπως την φανταζεσαι.

Μετα απο κανα μηνα θα βαρεθεις να βαζεις ζουμ , να κανει στρωσιματα , να ψαχνεις να βρεις image retention κτλ κτλ.

Εδω και πολυ καιρο αφηνω την γυναικα και τα παιδια μου να βλεπουν οτι θελουν οση ωρα θελουν χωρις αγχος.

Αλλωστε τηλεοραση ειναι και οχι πυρηνικος αντιδραστηρας.

Εδω οι περισσοτερες "LED" ερχονται με το "burn in" ενσωματωμενο απο το εργοστασιο με την μορφη του clouding και του banding.

Για 40" στα 2.5 μετρα δεν θα το σκεφτομουν καν. Κοιταξε και αυτες...

http://www.skroutz.gr/s/330989/LG-50PV350.html?keyphrase=50PV350
http://www.skroutz.gr/s/325336/Panasonic-TX-P50U30E-50.html?keyphrase=50U30

έχω 42 στα 2m. σε τηλεοπτικό είναι οκ. σε ταινίες με μπάρες είναι μικρή εως πολύ μικρή. αν τις στρεσάρεις σε 16:9 κάπως στρώνει η κατάσταση αλλά βλέπεις λάθος.

με δεδομένο ότι την θές για ταινίες κυρίως συμφωνώ με τις παραπάνω προτάσεις.

Kύριοι, κoντεύετε να με 'ψήσετε' για πλάσμα, ένα τελευταίο ανακάτεμα στην φωτιά, ένα γύρισμα και είμαι έτοιμος!!!

Σοβαρά τώρα, θα ήθελα την γνώμη σας και στο εξής: να προτιμήσω το μέγεθος έναντι της ποιότητας, δηλαδή να πάω σε 50'' για να 'γεμίσει' το σαλόνι ή να προτιμήσω τις 46'' και κάποιο ενδεχόμενα καλύτερο μοντέλο με τα ίδια χρήματα.

Υπενθυμίζω ότι για 50'' είμαι οριακά, έχω διαθέσιμο πλάτος 1.20 εκ. και αν δεν κάνω λάθος κάπου εκεί περίπου κυμαίνοντε οι 50άρες.

Είδα την LG 50PV350 και μου άρεσε πολύ η εικόνα της σε τηλεοπτικό, και ακόμη περισσότερο η τιμή της.

Μετά από ένα μήνα 'αποχής' λόγω δουλειάς, ξαναπιάνω το θέμα έχοντας δυστυχώς αναπροσαρμόσει πρός τα κάτω το διαθέσιμο budget. Mε 600-700 ευρώ καταλήγω στα εξής, περιμένοντας πάντα τις προτάσεις σας για κάτι που πιθανόν μου διαφεύγει:

Η G30 στις 46" θα ήταν η ιδανικότερη επιλογή αλλά δυστυχώς είναι με τα τσαρούχια εκτός budget. Μου άρεσε πολύ για 'καθημερινή' τηλεόραση, ότι ψάχνω δηλαδή.

Οπότε η LG με τις 50pv και 50pw φαντάζουν σαν οι μόνες επιλογές? είδα και τις pz και px αλλά κι αυτές ξεφεύγουν οικονομικά.

Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι θα κινηθώ μεταξύ 46"-50" όπως πολύ σωστά πρότειναν οι Yperion και vas_papavas. Κάτι άλλο που θα έπρεπε να κοιτάξω με βάση το 'μεσοπρόθεσμο' budget μου?

με μια σημείωση. οτι η Pw είναι hdready (1024x768) και 3d. αν δεν σε ενδιαφέρει το 3d πήγαινε καλύτερα στην pv που είναι fullhd 2d. μου φαίνεται πιο ισορροπημένη πρόταση.

επίσης εξακολουθεί να παίζει και η Panasonic 50u30.

To 1024x768 δεν το είχα προσέξει θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν πλέον HD Ready τηλεοράσεις, μόνο FullHD.

Οπότε απο το στρατόπεδο της LG έμεινε η pv, η u30 συνεχίζει να 'παίζει' όντως, σ' ευχαριστώ.

Η Samsung έχει προτάσεις σε πλάσμα σε αυτό το εύρος τιμών, 600-700? Δεν έχω δεί κάτι στα καταστήματα γι΄αυτό και ρωτάω.

Η 50PV350 μου φαινεται η καλυτερη προταση για τα λεφτα που δινεις.

Εκτος απο το οτι εχει ανακλασεις δεν μπορω να σκεφτω καποιο αλλο αρνητικο , αντε να πουμε οτι ζεσταινεται και η πλατη της (επειδη προφανως ειναι μικρο το παχος γιατι η U30 δεν ζεσταινεται καθολου). Αλλα δεν ειναι και κατι το οποιο αξιζει να ασχολεισαι.

Σε εικονα ειναι απο αρκετα καλη εως πολυ καλη (αναλογα με τις απαιτησεις που εχεις θα βαλεις και τον αναλογο χαρακτηρισμο).

Yperion, ευχαριστώ.

Νομίζω ότι έχω σχεδόν καταλήξει στη 50pv350, ήθελα την γνώμη σας όπως είπα για να σιγουρευτώ ότι δεν παραλείπω κάποια πιθανή επιλογή.

Απο την τηλεόραση θέλω 'λογικά' πράγματα, καλή απόδοση στο τηλεοπτικό μαζί με ένα κάποιο οοουααοουυυ όταν θα παίξει DVD/BR και έχοντας πλήρη επίγνωση των περιορισμών σε τεχνικό(άθλιο τηλεοπτικό σήμα, ακόμη και το ψηφιακό) και οικονομικό επίπεδο(με 600-700 δεν αγοράζεις κορυφαίο μοντέλο). Όπως προείπα, μια καθημερινή τηλεόραση, που θα ΄γράψει΄χιλιόμετρα, και να είναι κάπου στην μέση σε ποιότητα εικόνας, συνδεσιμότητα, αξιοπιστία, after sales. Και που να φωνάζει value for money. Αυτά.

Τα υπέρ και τα κατά των pv350 και u30? απλά και επιγραμματικά. Ευχαριστώ.

αν και είμαι ανωμαλιάρης και φαν του σχεδιασμού της πανασονικ θα πώ ότι η lg είναι σχεδιαστικά πιο attractive για τον πολύ κοσμο. επίσης έχει πιο ανοικτό μενού από την u30 και επιτρέπει περισσότερες ρυθμίσεις της εικόνας. επίσης έχει media player αν και δεν υποστηρίζει κωδικοποίηση dts.

από την άλλη μεριά η u30 πρέπει να είναι πιο ανθεκτική σε ir.

σε κάθε περίπτωση όποια και να επιλέξεις παίρνεις σωστές ίντσες για το χώρο σου και αξιοπρεπέστατη - καλή ποιότητα εικόνας. στα χρήματα που διαθέτεις παιρνεις μια 40 led και αυτή 50hz.

επισημαίνω οτι είναι περίπου 100 ευρώ πιο φτηνή η lg που με το ποσό αυτό μπορείς να πάρεις ένα εξωτερικό media player (αν δεν έχεις) με πολλές δυνατότητες

Ακριβώς έτσι σκέφτομαι να κινηθώ, LG και τα ρέστα παγωτό, δηλαδή ένα εξωτερικό media player το οποίο όντως δεν έχω.

Η LG έχει κατ' εμέ πιο κομψό σχεδιασμό(εντέλει ας το βάλουμε κι αυτό σαν κριτήριο επιλογής μιας τηλεόρασης), απο τη άλλη η Panny τεχνολογικά μου εμπνέει περισσότερη σιγουριά λόγω ίσως και πρότερης εμπειρίας με crt της ίδιας εταιρείας και μεγαλύτερης εμπειρίας στην τεχνολογία plasma.

Πάντως εφόσον μεταξύ των δύο μοντέλων δεν υπερτερεί καμία δραματικά σε ποιότητα εικόνας η λύση LG+external media player προκρίνεται και είναι ώρα για final thoughts!!!

Η LG εχει media player απλως δεν παιζει ηχο DTS.

Αλλα οντως με 60 ευρω αγοραζεις και ενα εξ. media player για να υπαρχει.

Οσον αφορα την εικονα σε τηλεοπτικο σημα επειδη εχω αρκετη εμπειρια απο παλιοτερο μοντελο LG πλασμα σου λεω οτι σιγουρα θα δειχνει πολυ καλυτερα απο τις "LED" της ιδιας εταιρειας.

Τα μοντέλα της LG 50pk350/550 εκτός το ότι είναι περσινά έχουν ουσιαστικές διαφορές με την 50pv? Aπο το site της LG δεν μπόρεσα να καταλάβω κάτι.
Αξιοπερίεργο επίσης είναι ότι τιμολογιακά βρίσκονται λίγο πιο πάνω απο την 50pv που είναι φετινό μοντέλο.