…´Αφήνω εδώ την πιο αγνή μου ελπίδα σαν χτίστης και σαν αγαπημένος αυτών που λατρεύω. Και αφήνω τους ανθρώπους που με δέχτηκαν σα γιο. Αυτό πληγώνει ένα μέρος της ψυχής μου. Μεταφέρω στα πεδία των νέων μαχών την πίστη ότι με δίδαξες, το επαναστατικό πνεύμα του λαού μου, το αίσθημα της εκπλήρωσης ενός απ’ τα πιο ιερά καθήκοντα: να πολεμάς όπου και να είσαι τον ιμπεριαλισμό. Αυτό είναι μια πηγή δύναμης και ακόμη, γιατρεύει τις βαθύτερες πληγές.
Δηλώνω για άλλη μια φορά ότι απαλλάσσω την Κούβα από κάθε ευθύνη, εκτός απ’ αυτή που προέρχεται απ’ το παράδειγμά της. Αν ο θάνατος με βρει κάτω από άλλους ουρανούς, η τελευταία μου σκέψη θα είναι γι αυτό το λαό και ειδικά για σένα.
Είμαι ευγνώμων για τη διδασκαλία και το παράδειγμά σου, στο οποίο θα προσπαθήσω να σταθώ πιστός μέχρι τις τελικές συνέπειες των πράξεών μου. Πάντα ταυτιζόμουν με την εξωτερική πολιτική της επανάστασής μας, όπως και συνεχίζω. Όπου κι αν βρίσκομαι, θα αισθάνομαι την ευθύνη του να είσαι Κουβανός επαναστάτης και σαν τέτοιος θα συμπεριφέρομαι. Δεν λυπάμαι που δεν άφησα τίποτα υλικό στη γυναίκα και τα παιδιά μου. Είμαι ευτυχισμένος που έγινε έτσι. Δε ζητώ τίποτα γι αυτούς γιατί το κράτος θα φροντίσει να έχουν αρκετά για να ζήσουν και να μορφωθούν. Θα είχα πολλά να πω σ’ εσένα και το λαό μας, αλλά αισθάνομαι ότι είναι άχρηστα. Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν αυτό που θα ήθελα και δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύω σελίδες.
Πάντα μπροστά για τη νίκη!
Πατρίδα ή θάνατος!
Σε αγκαλιάζω με όλο τον επαναστατικό μου ζήλο. “
Από το τελευταίο γράμμα πρίν ξεκινήσει την πορεία πρός το τέλος στο χωριό Λά Χιγκέρα....
Ελπίζω νά μήν τού λογοκρίνουν το γράμμα οι θιασώτες τής ´μεταμοντέρνας αριστεράς´επειδή εκφράζει τον διεθνισμό του μέ την φράση´ Πατρίδα ή Θάνατος...´
Εχετε προσέξει πόσα νέα παιδιά κυκλοφορούν με την μορφή του στην μπλούζα τους;
Χαρακτηριστικό του για πόσους πολλούς ανθρώπους αποτελεί σύμβολο, είναι η έκπληξη που πήρα,μπαίνοντας στο γραφείο Ελβετού μεγαλοστελέχους πολυεθνικής,ο οποίος είχε ένα τεράστιο πίνακα σε λάδι με την μορφή του στον τοίχο πίσω του.Επειδή κοιτούσα περίεργα και παράλληλα δεν μπορούσα να πώ κάτι,ανάμεσα στους άλλους που παρευρίσκονταν,μάλλον με παρεξήγησε και με λοξοκοιτούσε
κι αυτός ενοχλημένος.
Σιγα που το ελβετικο μεγαλοστελεχος γνωριζε η ασπαζοταν τα πιστευω του ΤΣΕ....cool ,trendy σημα καταντησαν την φατσα του και την κυκλοφορουν παντου....t-shirts , αφισες ,καπελακια ,αναπτηρες ,πινακες με λαδι..
Οπως εγραφε το βημα η fashion victim εταιρεια ενδυσης εχει τα αποκλειστικα δικαιωματα της χρησης υλικου με τη γνωστη φωτογραφια του ΤΣΕ ..με 4 εκ δολλαρια εισπραξεις το χρονο....
Και οπως λεει και πιο κατω μαζι με αλλα ειναι η αισθηση της περιπετειας που λειπει στο συγχρονο ανθρωπο,ο τυχωδιοκτησμος..που αποτελουσαν στοιχεια του χαρακτηρα του ΤΣΕ...και τα βρισΚει στη φωτογραφια του
Ευτυχως το μεγαλοστελεχος ειχε φωτογραφια...φαντασου να φοραγε καπελακι ΤΣΕ στα μητινγκ ...η να φοραγε σλιπακι ΤΣΕ
Σιγα που αλοι αυτα τα παιδια που φορουν φανελακια ΤΣΕ εχουν καν ιδεα ποιος η τι ηταν .....αμα βγει παιχνιδι ΤΣΕ σε playstation και εχει videaki την ιστορια του...κατι μπορει να γινει
Σιγα που το ελβετικο μεγαλοστελεχος γνωριζε η ασπαζοταν τα πιστευω του ΤΣΕ....cool ,trendy σημα καταντησαν την φατσα του και την κυκλοφορουν παντου....t-shirts , αφισες ,καπελακια ,αναπτηρες ,πινακες με λαδι..
Οπως εγραφε το βημα η fashion victim εταιρεια ενδυσης εχει τα αποκλειστικα δικαιωματα της χρησης υλικου με τη γνωστη φωτογραφια του ΤΣΕ ..με 4 εκ δολλαρια εισπραξεις το χρονο....
Και οπως λεει και πιο κατω μαζι με αλλα ειναι η αισθηση της περιπετειας που λειπει στο συγχρονο ανθρωπο,ο τυχωδιοκτησμος..που αποτελουσαν στοιχεια του χαρακτηρα του ΤΣΕ...και τα βρισΚει στη φωτογραφια του
Ευτυχως το μεγαλοστελεχος ειχε φωτογραφια...φαντασου να φοραγε καπελακι ΤΣΕ στα μητινγκ ...η να φοραγε σλιπακι ΤΣΕ
Σιγα που αλοι αυτα τα παιδια που φορουν φανελακια ΤΣΕ εχουν καν ιδεα ποιος η τι ηταν .....αμα βγει παιχνιδι ΤΣΕ σε playstation και εχει videaki την ιστορια του...κατι μπορει να γινει
Βαγγέλη, είναι γλυκύτατος ο ρομαντισμός σου (δεν κάνω πλάκα)
Αυτό τώρα Σπύρο καλό είναι; :chinscratch:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.