40' led, ακούω προτάσεις !

gianniskriti

Senior Member
26 December 2009
479
Ηράκλειο
Χαιρετώ την παρέα.
Θα μπω κατευθείαν στο ψητό: φίλος ενδιαφέρεται για 40' led με 100hz , internet@tv , media player που αναπαραγάγει και ταινίες mkv full hd, dlna, κατά προτίμηση οχι edge-led γιατί έχω ακούσει διάφορα αρνητικά,οχι 3d, με ταβάνι τα 700-800 .
Απόσταση θέασης 2,5 μ, χρήση 50% αναλογικά κανάλια (Κρήτη...), 50% ταινίες mkv.
Με λίγη αναζήτηση βρήκαμε μοντέλα που να πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις , απευθυνόμαστε στο φόρουμ μήπως υπάρχουν προτάσεις που να είναι hot .
Ευχαριστώ !

Last edited:
Ευχαριστώ.
Στα 2,5 μ προτείνεται 46' δηλαδή?
Επίσης , αν ανέβει 100 θα παιχτεί κάτι καλύτερο ? Ειδικά σχετικά με την τεχνολογία led.

Samsung UE40D6100, ή θυσιάζεις τα 100Hz για το μέγεθος και πας σε UE46D5500.

Η UE40D6100 που προτείνεις είναι 3d, ο φίλος δεν θέλει 3d. Στα 700+ που κοστίζει περιλαμβάνεται και το 3d, υπάρχει ενναλακτικής ποιότητας μοντέλο χωρίς το 3d ώστε να έχει μικρότερο αντίτιμο ?

Samsung 100Ηz και LED δεν υπάρχει φετινή χωρίς 3D.
Εξάλλου το 3D είναι κάτι που απενεργοποιείται στη TV.
Σου πρότεινα Samsung επειδή έχει πολλά gadgets(internet tv) κλπ.
Επίσης ακούω καλά για την εικόνα της συγκεκριμένης σειράς.
Αλλιώς πάει και σε LG 42LV4500, δεν νομίζω όμως να έχει την εικόνα της 6100.

Ή βέβαια πάει στην UE40D5500 αν δε θέλει μεγαλύτερη, χωρίς 3D και 50Hz πραγματικά.
Μάλιστα,
ευχαριστώ για τις πληροφορίες,δε σου κρύβω βέβαια οτι έχω μια επιφύλαξη για τα 50hz, πολύ φοβάμαι οτι το HD υλικό χάνει πολύ στα 50hz.
Εγώ έχω μια samsung LE37C650 (τα περσινά μοντέλα της samsung) και σε hd υλικό βλέπω πολύ μεγάλες διαφορές οταν απενεργοποιώ τα 100hz,
πέφτει πολύ η ποιότητα. Και μάλιστα μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση και έλεγα χαρακτηριστικά "ευτυχώς που πήρα 100hz αλλιώς θα το μετάνιωνα".
Δεν ξέρω αν ήταν υπερβολή μου αυτή η διαφορά που έβλεπα.
Ποιά η γνώμη σου πάνω σ' αυτό ?
Μήπως τα μοντέλα που τρέχουν μόνο στα 50hz αποδίδουν καλύτερα τα 50hz απ' οτι αποδίδουν οι 100άρες ?

Το HD υλικό δεν έχει καμία σχέση με τα 100Hz, ότι αφορά την ποιότητα της εικόνας.
Εγώ είχα για ένα διάστημα την C630 και απενεργοποιούσα τελείως το motion plus στον media player ή το είχα στο custom.
Το ότι σου άρεσε, δικαίωμά σου βέβαια, διαφορετική εικόνα στη κίνηση, εμένα μου θύμιζε video game και έδινε αίσθηση του ψεύτικου.
Τα 100Hz παίζουν ρόλο σε τηλεοπτικό και ειδικότερα στα αθλητικά και γρήγορες κινήσεις, εκεί κάνουν τη διαφορά.
Αν το αρχείο ταινίας είναι καλής ποιότητας(HD πάντα) το αποτέλεσμα είναι μια χαρά και σε 50Hz όπως έχω τώρα(Sony Bravia).

Το HD υλικό δεν έχει καμία σχέση με τα 100Hz, ότι αφορά την ποιότητα της εικόνας.
Εγώ είχα για ένα διάστημα την C630 και απενεργοποιούσα τελείως το motion plus στον media player ή το είχα στο custom.
Το ότι σου άρεσε, δικαίωμά σου βέβαια, διαφορετική εικόνα στη κίνηση, εμένα μου θύμιζε video game και έδινε αίσθηση του ψεύτικου.
Τα 100Hz παίζουν ρόλο σε τηλεοπτικό και ειδικότερα στα αθλητικά και γρήγορες κινήσεις, εκεί κάνουν τη διαφορά.
Αν το αρχείο ταινίας είναι καλής ποιότητας(HD πάντα) το αποτέλεσμα είναι μια χαρά και σε 50Hz όπως έχω τώρα(Sony Bravia).

Αυτό που λες το έχω ξαναακούσει πολλάκις και το δέχομαι, αλλά σου μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια και σου λεω οτι στην δική μου c650 η απόδοση των 100hz αλλάζει εντελώς ανάλογα το υλικό, σε sd ta 100 hz έχουν μια x απόδοση, σε hd η απόδοση (όταν λέω αππόδοση εννοω κρυστάλλινη εικόνα, ομαλή, καθαρές γρήγορες σκηνές, φανόμενο σαπουνόπερας) είναι 2 x, και οταν το υλικό είναι hd με γραφικά (π.χ. τα παιδικά που βγαίνουν) η απόδοση είναι ακόμη παραπάνω. Δεν το λεω επειδή είναι ι δέα μου, το βλέπω. Τσπ, έχω φύγει οφ τοπικ, επί της ουσίας θα συνεχίσω.
Το παιδί θέλει 100hz για μπάλα, γρήγορες κινήσεις όπως λες, κτλ. Οπότε η samsung UE40D5500 φεύγει.
Πέρα από τα μοντέλα led 100 hz της samsung που όλα έχουν 3d, υπάρχει ενναλακτικό μοντέλο σε άλλη μάρκα ? Ποια μοντέλα 40' πάιζουν ως καλά αυτή την περίοδο?
Ευχαριστώ !

Αυτό που λες το έχω ξαναακούσει πολλάκις και το δέχομαι, αλλά σου μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια και σου λεω οτι στην δική μου c650 η απόδοση των 100hz αλλάζει εντελώς ανάλογα το υλικό, σε sd ta 100 hz έχουν μια x απόδοση, σε hd η απόδοση (όταν λέω αππόδοση εννοω κρυστάλλινη εικόνα, ομαλή, καθαρές γρήγορες σκηνές, φανόμενο σαπουνόπερας) είναι 2 x, και οταν το υλικό είναι hd με γραφικά (π.χ. τα παιδικά που βγαίνουν) η απόδοση είναι ακόμη παραπάνω. Δεν το λεω επειδή είναι ι δέα μου, το βλέπω. Τσπ, έχω φύγει οφ τοπικ, επί της ουσίας θα συνεχίσω.
Το παιδί θέλει 100hz για μπάλα, γρήγορες κινήσεις όπως λες, κτλ. Οπότε η samsung UE40D5500 φεύγει.
Πέρα από τα μοντέλα led 100 hz της samsung που όλα έχουν 3d, υπάρχει ενναλακτικό μοντέλο σε άλλη μάρκα ? Ποια μοντέλα 40' πάιζουν ως καλά αυτή την περίοδο?
Ευχαριστώ !

Κοίτα το post 6 λίγο πιο πάνω.

Κοίτα το post 6 λίγο πιο πάνω.
Το είδα , αλλά για την LG 42LV4500 γράφεις οτι "δεν νομίζω όμως να έχει την εικόνα της 6100". Γι αυτό ρώτησα τί θεωρείται σπεσιαλ αυτή την περίοδο. Anyway, ευχαριστώ για τις απαντήσεις, καλό βράδυ