42"-50" για φωτεινό χώρο

fonzi

Senior Member
29 June 2006
370
Θα μπει στο σαλόνι στη θέση μιας 32" crt η οποία είχε χαμηλή φωτεινότητα και υποφέραμε όταν υπήρχαν πίσω από τους θεατές πηγές φωτός.
Μόνο τηλεοπτικό σήμα μας ενδιαφέρει και αγώνες δεν βλέπω.
Προτιμώ Philips ή Panasonic. Samsung όχι, δεν μου αρέσουν τα χρώματα που βγάζουν.
Απόσταση 3-5 μέτρα.

Θα προτιμούσα s-ips panel (αν φυσικά η τεχνολογία είναι όπως την είχα αφήσει προ ετών που την έψαχνα για οθόνες υπολογιστών).

Λόγω οικονομικής στενότητας δεν θα ήθελα να ξεφύγω από τα 600 ευρώ.

Για 3D δεν έχω ιδέα. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου και δεν ξέρω αν χρειάζεται. τα φώτα σας εδώ...
Smart TV ίσως με ενδιαφέρει. Καλύτερα με ethernet σε σχέση με wi-fi.

*Βρίσκω στα 490 την SONY KDL-46R473A. Μου φαίνεται έχει καλή εικόνα και design. Αξίζει σε αυτά τα χρήματα; (DVB-T2 που έχει είναι συμβατό με το DVB της DIGEA? )
Σκέφτομαι επίσης την PHILIPS 46PFL3208H στα 590
καθώς και την Panasonic TX-L42ET60 στα 630

Last edited:
Θα μπει στο σαλόνι στη θέση μιας 32" crt η οποία είχε χαμηλή φωτεινότητα και υποφέραμε όταν υπήρχαν πίσω από τους θεατές πηγές φωτός.
Μόνο τηλεοπτικό σήμα μας ενδιαφέρει και αγώνες δεν βλέπω.
Προτιμώ Philips ή Panasonic. Samsung όχι, δεν μου αρέσουν τα χρώματα που βγάζουν.
Απόσταση 3-5 μέτρα.

Θα προτιμούσα s-ips panel (αν φυσικά η τεχνολογία είναι όπως την είχα αφήσει προ ετών που την έψαχνα για οθόνες υπολογιστών).

Λόγω οικονομικής στενότητας δεν θα ήθελα να ξεφύγω από τα 600 ευρώ.

Για 3D δεν έχω ιδέα. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου και δεν ξέρω αν χρειάζεται. τα φώτα σας εδώ...
Smart TV ίσως με ενδιαφέρει. Καλύτερα με ethernet σε σχέση με wi-fi.

*Βρίσκω στα 490 την SONY KDL-46R473A. Μου φαίνεται έχει καλή εικόνα και design. Αξίζει σε αυτά τα χρήματα; (DVB-T2 που έχει είναι συμβατό με το DVB της DIGEA? )
Σκέφτομαι επίσης την PHILIPS 46PFL3208H στα 590
καθώς και την Panasonic TX-L42ET60 στα 630

Διόρθωση: Στα 490 είναι η KDL-46R470

Από τις 2 τελευταίες που προτείνεις, η TX-L50EM6 είναι με PVA και η B6 με IPS;
Κόστος ακριβώς ίδιο. Υπάρχει λόγος να προτιμήσω την EM6 σε σχέση με τη Β6 πέρα από το καλύτερο μαύρο; Στο σαλόνι που θα τοποθετηθεί υπάρχει πάντα κάποιο φως, οπότε σκέφτομαι μήπως η Β6 είναι προτιμότερη.

Επίσης αντιμετωπίζω το γνωστό δίλημμα: Αυτές στις 47-50" ή την ΕΤ60 στις 42" που είναι στα 100HZ και έχει και 3D και internet;

Κόστος ακριβώς ίδιο. Υπάρχει λόγος να προτιμήσω την EM6 σε σχέση με τη Β6 πέρα από το καλύτερο μαύρο; Στο σαλόνι που θα τοποθετηθεί υπάρχει πάντα κάποιο φως, οπότε σκέφτομαι μήπως η Β6 είναι προτιμότερη.

Επίσης αντιμετωπίζω το γνωστό δίλημμα: Αυτές στις 47-50" ή την ΕΤ60 στις 42" που είναι στα 100HZ και έχει και 3D και internet;

είδα "ζωντανή" την 47LA6130 και μου άρεσε. Δυστυχώς δεν μπορώ να δω κάπου τις 2 panasonic για να συγκρίνω.

Τη sony την ξαναείδα, δίπλα στις άλλες αυτή τη φορά, και δεν μου άρεσε η χρωματική της απόδοση.

H EM6 πρέπει να έχει πάνελ τύπου VA προέλευσης AU Optronics είτε Chimei Innolux παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιεί και η Toshiba σε αντίστοιχες 50"...

http://www.techradar.com/reviews/au...ma-and-lcd-tvs/toshiba-50l4353-1183264/review

Το μαύρο σε σκοτεινό χώρο είναι καλύτερο από τις βασισμένες σε IPS τηλεοράσεις αλλά η γωνία θέασης υποδεέστερη.

Μπορείς να πάρεις μια εικόνα από την ΕΜ6 εδώ...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

H Β6 στα επίσημα χαρακτηριστικά φαίνεται να έχει πάνελ IPS (προφανώς LG)...

http://shop.panasonic.co.uk/TX-L50B6/TX-L50B6B,en_GB,pd.html

Προσωπικά σε σχέση με το Ταϊβανέζικο θα προτιμούσα το IPS.

Re: Απάντηση: 42"-50" για φωτεινό χώρο

Πάρε όσο μεγαλύτερη τηλεόραση επιτρέπει το budget σου...

και ας είναι 50hz;
Εντάξει, ας πούμε ότι internet και 3D δεν χρειάζονται αφού μόνο τηλεοπτικό με ενδιαφέρει. Αλλά τα hz δεν παίζουν ρόλο σημαντικό; Αυτές οι μεγάλες που λέμε είναι όλες 50 hz πραγματικά νομίζω.

Και κάτι άλλο: Μήπως στις 50" οι ατέλειες των καναλιών μας είναι πολύ εμφανείς οπότε προτιμότερο να πάμε σε μικρότερη διάσταση;

Την 32" CRT στην ίδια απόσταση την είχες ? Υποθέτω πως ήταν δύσκολο να δεις, πόσο μάλλον να διαβάσεις υπότιτλους σε ταινίες. Πήγαινε σε 50", έστω με 50 Hz.

Την 32" CRT στην ίδια απόσταση την είχες ? Υποθέτω πως ήταν δύσκολο να δεις, πόσο μάλλον να διαβάσεις υπότιτλους σε ταινίες. Πήγαινε σε 50", έστω με 50 Hz.

(αν και στραβός :) ) έβλεπα υπότιτλους άνετα ακόμα και από αρκετά μεγαλύτερη απόσταση. Ισως οφείλεται στην εξαιρετική ποιότητα της Loewe.

Πιστεύετε ότι τα 50hz θα είναι ενοχλητικά σε κάποιο βαθμό ή μήπως έτσι κι αλλιώς στο τηλεοπτικό τα πολλά hz δεν παίζουν ρόλο;

και ας είναι 50hz;
Εντάξει, ας πούμε ότι internet και 3D δεν χρειάζονται αφού μόνο τηλεοπτικό με ενδιαφέρει. Αλλά τα hz δεν παίζουν ρόλο σημαντικό; Αυτές οι μεγάλες που λέμε είναι όλες 50 hz πραγματικά νομίζω.

Και κάτι άλλο: Μήπως στις 50" οι ατέλειες των καναλιών μας είναι πολύ εμφανείς οπότε προτιμότερο να πάμε σε μικρότερη διάσταση;

Στα λεφτα που δινεις,πανω απο 50hz θα βρεις μονο σε 40αρα

42αρα

αυτή σκέφτομαι: Panasonic TX-L42ET60

Αυτη δεν την υπολογισα γιατι,εστω κ λιγο,ειναι πανω απο το οριο που ειπες
IPS μετα απο καλη crt δεν θα το συνιστουσα
ειναι κ μικρη για το χωρο σου

Όλες οι plasma είναι ακατάλληλες για το χώρο μου; Υπάρχουν μπαλκονόπορτες πλάι και πισω από τη θέση των θεατών σε αρκετή απόσταση από τη συσκευή της τηλεόρασης.
Είδα μια panasonic st60 plasma και μου φάνηκε εκπληκτική. Δυστυχώς όμως ήταν σε χώρο με ελεγχόμενο φωτισμό (υπόγειο χωρίς παράθυρα - μόνο με φώτα οροφής) και δεν μπορώ να καταλάβω αν θα υποφέρει σε φωτεινότερο χώρο.
Σε κάποια τεστ που διάβασα την βγάζουν καλύτερη από τις led τόσο σε φωτεινές όσο και σε σκοτεινές σκηνές ακόμα και όταν είναι σε φωτεινό δωμάτιο τοποθετημένη. Εχετε άποψη;
Αν είναι πράγματι παντού καλύτερη να ανεβώ λίγο σε τιμή και να την αγοράσω. Ή θα την ακούσω από κατανάλωση και θα λυπάμαι να την ανοίξω;

Όλες οι plasma είναι ακατάλληλες για το χώρο μου; Υπάρχουν μπαλκονόπορτες πλάι και πισω από τη θέση των θεατών σε αρκετή απόσταση από τη συσκευή της τηλεόρασης.
Είδα μια panasonic st60 plasma και μου φάνηκε εκπληκτική. Δυστυχώς όμως ήταν σε χώρο με ελεγχόμενο φωτισμό (υπόγειο χωρίς παράθυρα - μόνο με φώτα οροφής) και δεν μπορώ να καταλάβω αν θα υποφέρει σε φωτεινότερο χώρο.
Σε κάποια τεστ που διάβασα την βγάζουν καλύτερη από τις led τόσο σε φωτεινές όσο και σε σκοτεινές σκηνές ακόμα και όταν είναι σε φωτεινό δωμάτιο τοποθετημένη. Εχετε άποψη;
Αν είναι πράγματι παντού καλύτερη να ανεβώ λίγο σε τιμή και να την αγοράσω. Ή θα την ακούσω από κατανάλωση και θα λυπάμαι να την ανοίξω;

Με τεχνητό φωτισμό το βράδυ δεν θα έχεις θέμα, αλλά με έντονο ηλιακό φως την ημέρα, η τηλεόραση θα υποφέρει...

Όσον αφορά την κατανάλωση τώρα, σύμφωνα με το ισχύον τιμολόγιο Γ1 της ΔΕΗ, η τελική τιμή της KWh με όλες τις έξτρα χρεώσεις συν τον ΦΠΑ, διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή, αναλόγως του κλιμακίου κατανάλωσης, από 0,1255317 ευρώ/KWh έως 0,1961344 ευρώ/KWh.

Αν συγκρίνεις την 42ST60 με την π.χ. 42ET60, για 4 ώρες λειτουργίας τη μέρα, η πρώτη θα κάψει ρεύμα από ~23,10 έως ~36,09 ευρώ το χρόνο, ενώ τα αντίστοιχα ποσά για τη δεύτερη θα είναι από ~9,41 έως ~14,71 ευρώ το χρόνο...

Η 32άρα CRT που έχεις τώρα, κατά πάσα πιθανότητα καίει περισσότερο ρεύμα κι απ' τις δύο μαζί... :p

Last edited:
Εγώ θα επιμένω ότι στα 3 μέτρα 42" είναι υπερβολικά μικρή. Δες τουλάχιστον 46".

Επίσης αφού είχε χαμηλή φωτεινότητα μια CRT δεν έχει νόημα να πας σε πλάσμα που έχει ακόμη χαμηλότερη.

Λοιπόν που λέτε το έτερον ήμισυ είδε αρκετές συσκευές και κατέληξε ότι της άρεσαν οι SAMSUNG UE40F8000 και η SONY KDL-42W805A.
Όπως καταλαβαίνετε ξεφεύγουν από την οικονομική μας δυνατότητα και επίσης είναι πολύ μικρές ώστε να δώσουμε τόσο χρήμα που απαιτούν!

Από τις φτηνότερες έπαιζαν αρκετά καλά οι Toshiba 39L4333DG (που δεν ξέρω αν σε μεγαλύτερη διάσταση έχει αντίστοιχο μοντέλο με την ίδια καλή απόδοση) και η Panasonic TX L42E6E (που νομίζω ότι θα δείχνει ακριβώς ίδια εικόνα η TX-L50EM6). Μια Panasonic TX-L47ET60 που είδαμε δεν είχε καλή απόδοση. Εδειχνε υπερβολικά "ηλιοκαμμένα" πρόσωπα. Να υποθέσω κακές ρυθμίσεις ή μπορεί πράγματι η φτηνή σειρά Ε6 με το MVA panel να δείχνει καλύτερους δερματικούς τόνους;

Θυμίζω ότι δεν με ενδιαφέρει smart tv, 3D. Απλώς φοβάμαι κάπως τα 50hz (αν και στην Panasonic TX L42E6E δεν είδα πρόβλημα στην κίνηση) στις πολλές ίντσες.

Last edited: