42" στα 700€ και αν αξίζει πραγματικά το πολυ 1000€

atermon

New member
8 January 2009
41
Αρχικά είχα κατασταλάξει στην px80 της Panasonic. Η γυναικα μου όμως επιμένει ότι δεν θέλει να βλέπει παραμορφωμένη εικόνα στην τηλεόραση και δέν έχει και πολύ άδικο. Αρα λοιπόν επείδη από ότι έχω καταλάβει οι Plasma μπορεί να πάθουν ζημιά αν παίζουν πολύ στο 4:3 πρέπει να βρώ lcd.

Καλόμαθα όμως στα 700 € και λέω να παραμείνω στην κατηγορία οπότε ακούω γνώμες. Μεχρι στιγμής είμαι μεταξύ της Sony 40L4000 και της LG 42LG5000 τώρα βέβαια ακούω και άλλες προτάσεις. Η TV θα παίζει κυρίως τηλεοπτικό σήμα, λίγα DVD και ίσως ελαχιστη χρήση με υπολογιστή - παιχνίδια.

Πιστεύετε οτι με τη δική μου χρήση θα δω διαφορά αν πάω στα 950€ σε κατι σαν SONY 40W4000, LG 42LG7000, ή Samsung LE40A656;
Τα 100 Ηz έχουν νόημα στο τηλεοπτικό σήμα και ιδιαίτερα στα αθλητικά που είναι και αυτά που εγώ βλέπω περισσότερο

Απάντηση: 42" στα 700 και αν αξίζει πραγματικά το πολυ 1000

..... αν παίζουν πολύ στο 4:3 πρέπει να βρώ lcd......

Αν έχεις σκοπό να βλέπεις μόνιμα 4:3, ούτε LCD δεν σε εξασφαλίζει 100 % ότι δεν θα έχεις πρόβλημα, υπάρχουν περιπτώσεις (έστω και λίγες), όπου μένει γραμμή όταν προβάλλεται μόνιμα το κάδρο 4:3 σε οθόνη 16:9 ......

.....αν δεν έχεις σκοπό για μόνιμα 4:3....πάρε όποια θες.... με το 'πολύ 4:3' δεν θα πάθει καμία τίποτα.... άσε που μετά από λίγο καιρό θα το γυρίσεις από μόνο σου σε 16:9 (θα στο ζητήσει και η γυναίκα σου από μόνη της)....και άσε που η παραμόρφωση στα σύγχρονα panel δεν είναι τόσο έντονη όπως σε παλαιότερα.

Εγώ σε plasma έχω παρακολουθήσει 3ωρα και 4ωρα τηλεοπτικά προγράμματα (Savouravision, Τελετή έναρξης Ολυμπ. Αγ, δυο-τρεις ποδοσφαιρικούς αγώνες σερί) σε 4:3..... χωρίς να αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα...και μάλιστα με μαύρες τις πλαϊνές μπάρες (όχι γκρι ή μολυβί)...

....στην αρχή με τη μετάβαση από 4:3 σε 16:9 παρατηρούσα κάποια παραμόρφωση, η οποία όμως ισοσκελιζόταν με την αίσθηση που σου έδινε η μεγάλη εικόνα, ειδικά στα αθλητικά γεγονότα που είναι 'my favorites'.....

...μετά από δύο εβδομάδες οι μοναδικές παραμορφώσεις που χτύπαγαν έντονα στο μάτι μου ήταν σε κάτι 'ξεκατινίστικες' εκπομπές όταν τα στενά φορέματα των τηλεπαρουσιαστριών και φιλοξενουμένων 'Κατινών', κάναν τα 'γοφάκια' - 'γοφάρες' , τα 'μπουτάκια' - ´μπουτάρες' και τα 'μπουστάκια' - 'μπουστάρες'. (δεν είναι κακό, δεν είναι κακό...θα έλεγα....:flipout:)

...έκτοτε, ούτε που μπορώ να διανοηθώ να δω σε 4:3, αυτά φυσικά είναι προσωπικές εκτιμήσεις και κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, οπότε δεν χρειάζαται να συμφωνήσει κανείς.

Υ.Γ. 1: Κατά τη γνώμη μου, θα είναι κρίμα να διαλέξεις τηλεόραση με Νο1 κριτήριο το τηλεοπτικό 4:3...όποια κι αν πάρεις τελικά...:grandpa:

Υ.Γ. 2: Για 4:3 υπάρχει πάντα και η λύση μιας CRT, αλλά αυτό είναι εκτός θέματος....-bye-

Re: Απάντηση: 42" στα 700 και αν αξίζει πραγματικά το πολυ 1000

Υ.Γ. 1: Κατά τη γνώμη μου, θα είναι κρίμα να διαλέξεις τηλεόραση με Νο1 κριτήριο το τηλεοπτικό 4:3...όποια κι αν πάρεις τελικά...:grandpa:

Συμφωνώ. Άλλωστε σε μερικά χρόνια κανένας δεν θα προβάλει 4:3.

Κράτα την τηλεόραση που έχεις και όταν γίνει η μετάβαση στα ψηφιακά και αρχίσουν όλα τα κανάλια να εκπέμπουν σε 16:9, τότε προχωράς σε αγορά LCD. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προβείς σε αγορά μιας LCD, εφόσον ενδιαφέρεσαι επι το πλήστον για τα αναλογικά κανάλια...

Re: 42" στα 700 και αν αξίζει πραγματικά το πολυ 1000

Στις SONY τουλάχιστον που χρησιμοποιώ έχω μηδέν παραμόρφωση χρησιμοποιώντας το σύστημα smart. Βέβαια ψαλιδίζεται η εικόνα πάνω κάτω για να έλθει στα ίσα της. Με το τηλεκοντρόλ ανεβοκατεβάζεις την εικόνα για να φέρεις κυρίως τους υπότιτλους στην σωστή θέση.
Όταν βγαίνει η κοπέλα με το mini για να πει τον καιρό, την πάω την εικόνα τέρμα επάνω και λυσσάει η γυναίκα μου.

Re: 42" στα 700 και αν αξίζει πραγματικά το πολυ 1000

Δωσε λιγο παπαπανω και παρε την Α656 , 42LG7000 η την W4000. Oχι για 100 Ηz αλλα επειδη εχουν καλυτερη scaler απο τις πιο οικονομικες και δειχνουν καλυτερα το τηλεοπτικο σημα.

Μπερδεμα μεγάλο :smile: ψάξε, ψάξε αντε βάλε και κάτι ακόμα και έφτασα μέχρι τη Samsung 786 εκεί συνειδητοποιησα ότι βρίσκομαι στά διπλάσια χρήματα από τα αρχικά και προσγειώθηκα.

Είδα μια Samsung 656 σε σπίτι και ενθουσιάστικα. Στα μαγαζιά δεν μπορώ να βγάλω άκρη. :smile: Βλέπω ένα πλάνο (φωτεινό) μ αρέσει η μία, βλέπω άλλο πλάνο (σκοτεινό) μ αρέσει η άλλη.

Από την άλλη τις τελευταίες μέρες λείπω από το σπίτι και αναγκαστικά βλέπω πολύ τηλεόραση σε 16:9 φορμάτ. Τα κοριτσάκια με μινι τα τσακίζει δεν υπάρχει αμφιβολία :smile: . Τι να πώ δίνουμε τα πάντα για φυσικά χρώματα φυσική κινηση κλπ και η γεωμετρία είναι τελείως αφύσικη. :smile: Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι τηλεοπτικό σήμα και ποιότητα εικόνας δεν συμβαδίζουν. Από την άλλη όμως πολλές ώρες η TV θα παίζει το τηλεοπτικό σήμα αν και βέβαια το ζητούμενο τις περισσότερες από αυτές τις ώρες δεν είναι το αισθητικό αποτέλεσμα.

Εχω την αίσθηση οτι οι τηλεοράσεις την επόμενη χρονιά θα έχουν σημαντικες διαφορές. Τεχνολογία led, 100Ηz, δέκτης mpeg4 θα γίνουν μάλλον βασικά χρακτηριστικά. Και όλα αυτά ενισχύουν την αναβλητικότητα μου. Θα δούμε αν θα υπάρξει κάτι ενδιαφέρον τώρα με τις εκπτώσεις γιατί και η ιδέα να μείνω με την 21" crt που έχω τώρα δεν με ενθουσιάζει.