46" ΚΑΙ ΩΣ 700 ΕΥΡΩ ΓΙΝΕΤΑΙ;

lentozo

AVClub Enthusiast
25 May 2012
788
Περιστέρι
Κλασική περίπτωση "τα θέλω όλα και τζάμπα"!
Η Τν προορίζεται κυρίως για θέαση ταινιών ή HD σειρών, από απόσταση 3,5 μέτρα, το 3D δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, και προορίζεται για αντικατάσταση παλιότερης Samsung 40'' (LE40A656). Θα συνδεθεί σε ενισχυτή Home Cinema (το HR-3200 της ONKYO) και υπάρχει και το Samsung BD Ρ-1600 για Blue Ray.
Λόγω οικονομικής στενότητας δύσκολα θα περάσω τα 650-700 ευρώ αλλά θα ήθελα να περάσω τις 40" και ΟΧΙ PLASMA.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον φίλο απαντήσει.
Αν παίζει και μεγαλύτερη(που δεν το βλέπω) σε αυτά τα λεφτά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.

Last edited:
Και ομως, ταινιες HD και σειρες, απο αποσταση 3,5 μετρα με αυτα τα λεφτα μπορεις να παρεις 50 ιντσες σε πλασμα, που ειναι οτι πρεπει.
Μη με παρεξηγεις, ξεκιναω απο το γεγονος οτι ξεκινησες να μιλας για λογους οικονομικης στενοτητος. Μηπως αυτη ειναι η υποχωρηση που πρεπει να κάνεις ? Απλά μια ιδέα...

Σε αυτά τα λεφτά άκουσα από ένα φίλο ότι είδε την UE46F6100, check it...

Προσπάθησε να εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα για να αγοράσεις κάποια tv μεγαλύτερη των 50''
Στην απόσταση των 3,5 μέτρων οι μικρότερες τηλεοράσεις δε θα σου προσφέρουν τίποτα.
Εκτός κι αν αλλάξεις την διαρρύθμιση :)

Απάντηση: Re: 46" ΚΑΙ ΩΣ 700 ΕΥΡΩ ΓΙΝΕΤΑΙ;

SONY TV 46" LED KDL46R470 στα 569 ευρω..!!! πολυ καλη τιμη πιστευω για μοντελο 2013

Για μένα να κάνεις υπομονή, βαλε χρήματα στην άκρη και πήγαινε για τουλάχιστον 50 ίντσες. Δεν θα σε καλύψει η 46άρα σε καμία περίπτωση στην απόσταση αυτή και δεν θα απολαυσεις στο παραμικρό το HD.

Re: Απάντηση: 46" ΚΑΙ ΩΣ 700 ΕΥΡΩ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Αν ήταν καθαρά στο χέρι μου θα πήγαινα για 50" - 55" αλλά είπα για 46" επειδή τα γυναικόπαιδα βλέπουν κυρίως τηλεοπτικά κανάλια και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η ποιότητα της εικόνας και η γκρίνια της προηγούμενης αγοράς δεν παλεύεται (έγινε μάχη για 2").
Επειδή όμως την τηλεόραση θα την πληρώσω εγώ και εγώ ΘΕΛΩ να βλέπω αξιοπρεπώς (μέγεθος-ποιότητα), αυτή τη φορά θα πάρω αυτή που μου αρέσει/ταριάζει εμένα περισσότερο.
Δυστυχώς το budget θα παραμείνει χαμηλά με μέγιστο-τελικό ταβάνι τα 800 ευρώ και δεν ήξερα αν υπάρχουν επιλογές. Στα χρήματα αυτά ιδέες κανείς για 50" εκτός από την Panasonic-TX-L50B6;
Ευχαριστώ τους Yperion, Manolinio7 και Innersense για τις προτάσεις τους.

Μεταξύ των
http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/Samsung-UE46F6400AW-3D-LED-TV-46-UE46F6400AW.htm και
http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/Samsung-LED-50-UE50F6100AW.htm
ποια είναι καλύτερη για τις ανάγκες μου; Είναι πιο σημαντικό το μέγεθος της οθόνης από smartTv; Το 3D τους είναι πάνω κάτω το ίδιο;
Και κάτι τελευταίο διότι είμαι παντελώς άσχετος: Βλέπω ότι ανάλογα με τη χρήση, άλλοι δίνουν βάση στα Hz και άλλοι στο input lag. Εγώ που κυρίως θα βλέπω ταινίες τι πρέπει να προσέξω;

H 6100 δεν έχει smart tv και έχει άλλο επεξεργαστή εικόνας από τις υπόλοιπες F6xxx (Novatek αντί MSTAR). Παρόλα αυτά καλύτερα 50" παρά 46".

Κλασική περίπτωση "τα θέλω όλα και τζάμπα"!
Η Τν προορίζεται κυρίως για θέαση ταινιών ή HD σειρών, από απόσταση 3,5 μέτρα, το 3D δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, και προορίζεται για αντικατάσταση παλιότερης Samsung 40'' (LE40A656). Θα συνδεθεί σε ενισχυτή Home Cinema (το HR-3200 της ONKYO) και υπάρχει και το Samsung BD Ρ-1600 για Blue Ray.
Λόγω οικονομικής στενότητας δύσκολα θα περάσω τα 650-700 ευρώ αλλά θα ήθελα να περάσω τις 40" και ΟΧΙ PLASMA.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον φίλο απαντήσει.
Αν παίζει και μεγαλύτερη(που δεν το βλέπω) σε αυτά τα λεφτά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.

Εγω,σαν κατοχος samsung led 55es8000,σου λεω οτι για αυτα που θελεις,κακως αποκλυεις τις πλασμα

Αφού συνειδητοποίησα ότι με 700 ευρώ υπάρχουν επιλογές και με δεδομένο ότι παραμένουμε στις 46"-47", είπα να αυξήσω λίγο τις απαιτήσεις μου και να ασχοληθώ ΚΑΙ με το 3D.
Το θέμα είναι πως σε ένα τυχαίο μαγαζί που είδα 1-2 τηλεοράσεις (LG 47LM649S, LG 47LA690Sκαι Samsung UE46F6100) σε demo 3D, μου φάνηκε καλύτερο και πιο ξεκούραστο το παθητικό (αυτό δεν είναι με τα απλά γυαλιά;). Αν και υπήρχε μια σημαντική διαφορά στην τιμή που ίσως σημαίνει πολλά για την ποιότητα της εικόνας ας καταλήξουμε:
46"-47" LED με παθητικό 3D γύρω στα 700 ευρώ.

46"-47" LED με παθητικό 3D,100hz γύρω στα 700 ευρώ.

Είναι η συνέχεια του :" 46" και ως 700 ευρώ γίνεται; " για να βοηθήσω τους φίλους που μπορούν να με βοηθήσουν αφού κατέληξα σε κάποια πράγματα.
Καταρχάς ζητάω αυτό που λέει ο τίτλος αλλά κάπου διάβασα (και το αναφέρουν αρκετοί) να αποφύγω LG, ότι καλύτερη εικόνα έχουν οι SONY, ενώ δεν ξέρω ποιες τηλεοράσεις σε αυτήν την τιμή-κατηγορία με τα κριτήρια που ψάχνω έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ 100Hz. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το διαβάζω στα χαρακτηριστικά των προϊόντων ή πρέπει να ψάχνω τα forum για κάθε μοντέλο που με ενδιαφέρει;
Sorry αν σας ζαλίζω πάλι.

lentozo έγινε συγχώνευση των 2 νημάτων αγοράς που άνοιξες πρόσφατα. Καλό θα είναι να υπάρχει ένα νήμα για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις την ροή της συζήτησης και να αξιολογήσεις καλύτερα τις προτάσεις των μελών.

lentozo έγινε συγχώνευση των 2 νημάτων αγοράς που άνοιξες πρόσφατα. Καλό θα είναι να υπάρχει ένα νήμα για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις την ροή της συζήτησης και να αξιολογήσεις καλύτερα τις προτάσεις των μελών.
Συμφωνώ, αυτό ήθελα να κάνω αλλά θα προτιμούσα να αλλάξει ο τίτλος σε 46"-47",παθητικό 3D,100Hz,γύρω στα 700 για να είναι πιο κατανοητο τι ψάχνω.
Ευχαριστώ.

Και εμενα με ενδιαφερει το παραπανω θεμα ακουμε λοιπον προτασεις απο τους ειδημωνες!

Διαβάζω συχνά στο forum -βασικά όλοι το λένε- ότι καλύτερα μεγαλυτερη από "καλύτερη". Οπότε με τις ίδιες απαιτήσεις σε 50" που χωραει με το ζόρι στο έπιπλο αλλά μπαίνει οριακά τι λέτε;

αν θυμαμαι καλα η 656 το 2008 ειχε ultra clear panel τωρα και αυτο το παιρνεις με την σειρα 7.Εκτος απο την επεξεργασια μπορει να αντιμετωπισεις χειροτερο πανελ απο την 656

και εγω με τις 46αρες εχω βαρεθει.

Last edited by a moderator: