46'' LCD με κόστος 1600ε.

Jkouli

AVClub Enthusiast
27 November 2007
766
Ηρθε το πληρωμα του χρονου για την αντικατασταση της παλιας μας 25χρονης Sony Trinitron.To μηχανημα δουλευε επι 25 ετη διχως να παει ποτε στο μαστορα και εκει εβλεπα τη "Φρουτοποια" οταν ημουν πιτσιρικας και τρομαζα και εκει βλεπω τωρα και τις ταινιες μου.Νομίζω οτι ηρθε ωρα να τη συνταξιοδοτησω....
Ως οπαδος της Sony στον τηλεοπτικο τομεα ξεκινησα για μια 40αρα.Επειτα απο αρκετο ψαξιμο κατεληξα στην KDL-40W3000.Aρκετα καλη και κατα προσωπικη εκτιμηση με κανει για να μην κοιταζω τη σειρα Χ(βαση τιμης κυριως)
Τα δεδομενα ομως αλλαξαν και επειδη η TV θα απεχει κανα 3+ μετρα απο τον καναπε ειπα να δω για 46 τις οποιες μεχρι προτινος θεωρουσα υπερβολικες.Παω τις βλεπω και οφειλω να πω οτι το μεγεθος με γεμισε:BDGBGDB55:.Το ζητημα ειναι οτι εκει οι τιμες πανε αλλου.Βρηκα την 46D3500 στα ιδια λεφτα που ειχα για τη 40αρα,αλλα με εικονα να αντεχεται(για μενα),την 46V3000 με ελαφρως καλυτερη εικονα στα +200ε και την 46W3000 στα 2200ε που με ικανοποιησε απολυτα και θα ηθελα αυτη.
Ως εδω δουλευε η επιθυμια.
Η λογικη λεει οτι ειναι πολλα τα 2200 για ενα μηχανημα με 1 ετος εγγυησης και να ζητανε αλλα 300 για να την πας στα 3.Επισης ειναι πολλα για τηλεοραση.Με τοσα λεφτα παιρνω προβολεα και κανω θερινο σινεμα στο μπαλκονι(η περγκολα μου λειπει).
Ετσι λοιπον για να μην παω και παρω μια Sony που δεν με ικανοποιει θα ηθελα να μου προοτεινετε οι :grandpa: σε αυτα τα λεφτα αντε ως τα 1700ε μια 46αρα με οσο γινεται καλη αποδοση τηλεοπτικου σηματος,για ταινιες και με 2χρονακια εγγυηση για να μαι ξενοιαστος.
Η αγορα πλασμα αποκλειεται γιατι θα χρησιμοποιειται και απο μη κατεχοντες το αθλημα.
Επισης λυσεις "φερε πιο κοντα τον καναπε και παρε την 40W3000"θα εξεταστουν μονο αν φτασουμε σε τελμα.
ευχαριστω εκ των προτερων!

άστο...τώρα που ανέφερες την W3000 θα σου την πέσουν όλοι για το μοντέλο που έρχεται Ιούνιο έμαθα, την W4000!!!!

Αν την θες αύριο, τρέχα για 46D3500, (ΊΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ V3000 ΑΛΛΑ ΜΕ 2 HDMI ΌΧΙ 3 !!!)

η την 46D3500 η 46V3000

Καλα το ξεραμε οτι θα προτεινεις αυτες Geo.

Παντως τα μοντελα χωρις motionflow τα εχουν κραξει στις δοκιμες...

Unfortunately, much of the 46W3000's good picture quality work is undone the second the image gets moving, at which point things start to go rather horribly wrong. The problem is simply that as objects move around the screen, they blur and smear to a really quite alarming degree, making high and standard definition sources alike look distractingly soft and unnatural.

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030219,49295881,00.htm

H Sony ομως επιμενει να βγαζει τα καινουργια μοντελα και συγκεκριμενα την W4000 χωρις 100 Ηz.
Ασε την V3000 και την D3500 που ηταν πισωγυρισμα σε σχεση με την D3000.

Θα προτεινα την 46Α556 αλλα,
1)εκτος budget(ίσως είναι νωρίς)
2)μη δοκιμασμένο μοντέλο ακόμα δεν ξερουμε τι Bugs θα χει.
όσον αφορά το πισωγύριμα η D3000 ήταν μια και μοναδική τιβι!!

Για αποκατασταση της αληθειας:
Accurate colour points, error-free decoding, excellent blacks and D65 greyscale... all these elements are crucial to natural-looking colour reproduction. By getting these right, the Sony KDL40W3000 delivered the best picture I've seen on an LCD TV to date.

Δεν ειπαμε οχι σε ολα αυτα αλλα επρεπε να εχει motionflow για καλυτερη κινηση.-bye-

Αλλωστε το αντιστοιχο Ιαπωνικο μοντελο W5000 το εχει.

Πάρε την 46A558.
Στο avsforum που μπαίνουν γνώστες και αλλάζουν συνέχεια τηλεοράσεις μιλάνε για την καλύτερη μη-100Hz LCD αυτή την στιγμή, και κανένας δεν έχει αναφέρει πρόβλημα - κάτι πολύ σπάνιο σε καινούργια LCD.
Μην πάς καθόλου στην W3000 είναι ενα προβληματικό μοντέλο, ψάξε να δείς σε όλα τα αγγλικα και αμερικάνικα forums που μιλάνε για motion blur και ροζ/πράσινες σκιές. Και εγω που είδα μια στο media markt ήταν άθλια.
Το HDTVtest έπεσε σε καλό κομμάτι που αν σου τύχει είναι όντως πολύ καλή, αν διαβάσεις όμως τα forums θα δείς οτι τα καλά κομμάτια δεν είναι ούτε 3 στα 10.
Δεν είναι τυχαίο που η Sony τις μάζεψε και έβγαλε την W4000 σε τιμή ανταγωνιστική της 46A558.

Καταρχην σας ευχαριστω ολους σας!
Εχουμε και λεμε:
1)Την W4000 και γενικα την 4000σειρα θα την αποφυγω γιατι με το που βγουν ολοι θα την εχουν οτι τιμη θελουν και αν το αναβαλλω και αλλο,αναβολη στην αναβολη θα καταληξω να παρω καμια oled 10 χρονια μετα με τιμη λιωμα.
2)Η αγορα αναμενεται την επομενη εβδομαδα να πραγματοποιηθει.
3)Αναμεσα σε D και V3000 που τις ειδα διπλα διπλα σε default ρυθμισεις και σε τηλεοπτικο σημα και σε "κονσερβα" υλικο η V εχει ελαφρως πιο ζεστα χρωματα.Αλλα προσωπικη εκτιμηση να δωσω +200ε για 1 θυρα παραπανω ειναι ασκοπο.
4)Οι προτασεις του Rivers μου φαινονται ενδιαφερουσες(εκτος Sony)
To budget εκει στο 1800ε το υπολογιζω(απλα εβαλα 1600 για να μου πειτε για 1800).Η Samy μου φανηκε πιο ενδιαδερουσα απο την Τοshiba και για να ειμαι ειλικρινης σε αυτα τα λ7 τα 2 χρονια εγγυηση κρινεται αναγκαιο προσον.
Κ κανω την ερωτηση.
Αναμεσα στην
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1105701
κ την
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1013327
ποια θα προτεινατε?
Αξιζει να δωσω 150ε για τα 100Hz η τσου?

τσου!!! αν πρέπει να πιεστείς οικονομικά και να στερηθείς το οτιδήποτε στην ζωή σου!

Αξίζει, αν δεν πρόκειται να σου λείψουν τα 150 ευρώ !!!!!!

Αν πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις Sony περίμενε την W4000. Εναλλακτικά υπάρχουν και άλλες καλές τηλεοράσεις σε καλύτερες τιμές με τα ίδια panels, όπως η Toshiba και η Samsung.

Βασικά δεν είναι τα ίδια panels, είναι καλύτερα. Η Sony D και V έχουν φτηνά (λογικά Κινέζικα) panels.

Last edited:
Βασικά δεν είναι τα ίδια panels, είναι καλύτερα. Η Sony D και V έχουν φτηνά (λογικά Κινέζικα) panels.

Αυτο πρωτη φορα το ακουω...

Παντως η D3000 και η S2010 που εχω , εχουν αυτοκολλητο πανω στο πανελ (φαινεται μεσα απο τις γριλιες) και λενε "S-LCD Korea".-bye-

Το να πιεστω μια φορα για κατι που σκοπευω να το κρατησω ποοοολυ καιρο δε με ενοχλει.Την προταση για τη Σαμυ πως τη βρισκεται υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα?Τη sony οσο και να τη συμπαθω νομιζω οτι ζητα υπερβολικα λεφτα για αυτο που προσφερει.

Αν πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις Sony περίμενε την W4000. Εναλλακτικά υπάρχουν και άλλες καλές τηλεοράσεις σε καλύτερες τιμές με τα ίδια panels, όπως η Toshiba και η Samsung.

όλες οι 32" και ανω εκτος των 37" είναι S-LCD panel εκτος της U3000

Απο ποιο εργοστάσιο όμως; Απο αυτό που έχει η Sony μαζί με την Samsung;
Γιατί εκεί απο όσο ξέρω βγάζουν μόνο 10Bit panels, και αυτά είναι 8άρια.

Μίλησα για την προέλευση, δεν είπα οτι ειναι TN.

Last edited:

Απο περυσι βγαζουν 10 bit , υπαρχει ομως και η γραμμη παραγωγης με προηγουμενης τεχνολογιας 8 bit.

Τα 10 bit panel ειναι ακομη η εξαιρεση στην βιομηχανια , τα 8 bit ειναι ο κανονας. Τα δε TN ειναι 6 bit και επιτυγχανουν χρωμα 8 bit με dithering.

Μίλησα για την προέλευση, δεν είπα οτι ειναι TN.

Η κοινοπραξία S-LCD έχει δύο εργοστάσια. Το αρχικό 7ης γενιάς που παράγει πάνελ από το 2005 και ένα 8ης γενιάς που ξεκίνησε να παράγει πάνελ πέρσι. Δεν νομίζω πως τα bits του πάνελ έχουν να κάνουν με το εργοστάσιο στο οποίο κατασκευάζονται.