46GT30, 50GT30 ή 50VT30 ?

papageod

New member
18 November 2011
3
Καλημέρα σε όλους,
θα ήθελα την γνώμη σας ως προς την αγορά νέας τηλεόρασης έχοντας ένα περιορισμό από το έπιπλο. Είχα μια Sony 29" CRT η οποία παρέδωσε το πνέυμα της μετά από 14 χρόνια.:bigcry:

Μετά από αρκετό ψάξιμο είμαι μεταξύ 46GT30, 50GT30 και 50VT30. Από πλευράς επίπλου ο χώρος είναι 135εκ Χ 81εκ Χ 50(βάθος) και από επάνω έχει ένα κρυστάλλινο ράφι.
Η 46 χωράει αρκετά καλά και αφήνει περιθώρια περίπου 10εκ. Η 50άρα αφήνει 6,5-7 εκατοστά από κάθε πλευρά και από πάνω.
Τα ερωτήματα είναι:
α) Μήπως η 50άρα ζεσταίνεται υπερβολικά; (λόγω περιορισμένου χώρου).
β) Ποια νομίζεται ότι θα είναι καλύτερη δεδομένου ότι η απόσταση θέασης είναι 3 μέτρα και η χρήση θα είναι 30% τηλεοπτικό (digea), 30% ταινίες από WDLive media player και 30% ps3
Οικονομικά η σειρά GT είναι μέσα στο budget μου η VT θέλει λίγο προσπάθεια... Αξίζει όμως τα παραπάνω χρήματα;

Σας ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημέρα σε όλους,
θα ήθελα την γνώμη σας ως προς την αγορά νέας τηλεόρασης έχοντας ένα περιορισμό από το έπιπλο. Είχα μια Sony 29" CRT η οποία παρέδωσε το πνέυμα της μετά από 14 χρόνια.:bigcry:

Μετά από αρκετό ψάξιμο είμαι μεταξύ 46GT30, 50GT30 και 50VT30. Από πλευράς επίπλου ο χώρος είναι 135εκ Χ 81εκ Χ 50(βάθος) και από επάνω έχει ένα κρυστάλλινο ράφι.
Η 46 χωράει αρκετά καλά και αφήνει περιθώρια περίπου 10εκ. Η 50άρα αφήνει 6,5-7 εκατοστά από κάθε πλευρά και από πάνω.
Τα ερωτήματα είναι:
α) Μήπως η 50άρα ζεσταίνεται υπερβολικά; (λόγω περιορισμένου χώρου).
β) Ποια νομίζεται ότι θα είναι καλύτερη δεδομένου ότι η απόσταση θέασης είναι 3 μέτρα και η χρήση θα είναι 30% τηλεοπτικό (digea), 30% ταινίες από WDLive media player και 30% ps3
Οικονομικά η σειρά GT είναι μέσα στο budget μου η VT θέλει λίγο προσπάθεια... Αξίζει όμως τα παραπάνω χρήματα;

Σας ευχαριστώ

Μου θυμίζεις τα ερωτήματα που έκανα εδώ, πριν 1,5-2 μήνες.
Τα ίδια ακριβώς, με την μόνη διαφορά ότι δεν είχα τον περιορισμό του ραφιού από πάνω και δεξιά-αριστερά.
Για την απόσταση είχα και εγώ τους ενδοιασμούς μου αλλά οι προτάσεις εδώ και το μέτρημα της απόστασης στο σπίτι ενός φίλου με έπεισαν ότι η 50άρα είναι το σωστό μέγεθος, και ομολογώ ότι 1 μήνα που την έχω και την απολαμβάνω λέω στον εαυτό ότι καλά έκανα και άκουσα όλες τις συμβουλές.

Είχα και εγώ ενδοιασμούς για το αν αξίζει η διαφορά των χρημάτων από την GT στην VT. Δεν μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα αλλά νιώθω ικανοποιημένος για την αγορά που έκανα, δεδομένων όλων των επί πλέον στοιχείων που παρέχει η VT. Τώρα, το εάν η τελική τιμή της τηλεόρασης στην Ελλάδα έχει σχέση με την πραγματική της αξία ή όχι, αυτό είναι μια άλλη ιστορία που δεν αφορά ούτε τη συγκεκριμένη ούτε όλες τις τηλεοράσεις που πουλιούνται στην Ελλάδα.

Η τελική απόφαση είναι αποκλειστικά δικό σου θέμα.

Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ενα γκουγκλαρισμα θα αποδειξει οτι η τιμη της Πανασονικ δεν διαφερει απο εξω. Η διαφορα τιμης VT/GT κατα ενα μεγαλο μερος ισοφαριζεται απο τα δωρεαν γυαλια και ασυρματο dogle, το υπολοιπο...πληρωνεται ως νεωτερο μοντελο, τι να κανουμε! Ως προς την ποιοτητα εικονας, περιπου τα ιδια (λενε!)
Οσο για τον χωρο τοποθετησης: η 50VT30 εχει 4 ανεμιστηρες για την "ψυξη" της, αλλα απαιτει ελευθερο χωρο. Τουλαχιστον απο πισω/επανω ωστε να απαγεται καλυτερα η θερμοτητα, οποτε σε κλειστο "ντουλαπι" με τιποτα. Ολες οι πλασμα, εκ...φυσεως και καταναλωσης ζεσταινονται και θελουν τον αερα τους!

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

@makfil: το θυμάμαι το ποστ που είχες κάνει και σκέφτηκα και άλλοι έχουν τους ίδιους ενδιασμούς. Το manual τι αποστάσεις δίνει;;;;;

@evam : Με προβληματίζει το θέμα της θερμότητας. Βέβαια το έπιλπο δεν είναι ντουλάπι. Δεν έχει πλάτη είναι κενό (βλέπει τοίχο). αλλά η απόσταση μέχρι το γιάλινο ράφι είναι 7 εκ.

Με βλέπω να μένω στις 46"..... :bigcry: άντε να παίξεις gran tourismo σε τόσο μικρή τηλεόραση.!!!!! χα χα χα

Τελικά, αυτό το thread (αλλά και κάθε αντίστοιχο) αποτελεί ένα πολύ σοβαρό βοήθημα για όποιον θέλει να πάρει τη (μεγάλη) απόφαση για την αγορά αυτής της τηλεόρασης.
Στη σελίδα 2 υπάρχει ένας πίνακας, που έχει αναρτήσει ο Datalink, με τις κατάλληλες αποστάσεις για τη θέαση 3D τηλεόρασης διαφορετικού μεγέθους.

Από τα στοιχεία του πίνακα προκύπτει ότι η απόσταση των 2 μ. είναι ιδανική για την 50άρα τηλεόαση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

@makfil: το θυμάμαι το ποστ που είχες κάνει και σκέφτηκα και άλλοι έχουν τους ίδιους ενδιασμούς. Το manual τι αποστάσεις δίνει;;;;;

@evam : Με προβληματίζει το θέμα της θερμότητας. Βέβαια το έπιλπο δεν είναι ντουλάπι. Δεν έχει πλάτη είναι κενό (βλέπει τοίχο). αλλά η απόσταση μέχρι το γιάλινο ράφι είναι 7 εκ.

Με βλέπω να μένω στις 46"..... :bigcry: άντε να παίξεις gran tourismo σε τόσο μικρή τηλεόραση.!!!!! χα χα χα

To manual δινει 1,90μ. για 3Δ!
Μην σε προβληματιζει η θερμοτητα αφου εχεις τοιχο και ανοιχτο!
46';;;; εγκλημα! σου δινω την 50'' για να παρω 60'' στα 3μ!:music-smiley-005: