47"-50" με πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις

fonzi

Senior Member
29 June 2006
370
Ψάχνω μια συσκευή 47"-50" για να τοποθετηθεί σε αρκετά μεγάλο τετράγωνο σαλόνι, στο μέσο του τοίχου. Η απόσταση θέασης όμως δεν είναι πολύ μεγάλη (ο καναπές είναι τοποθετημένος κοντά στη θέση της τηλεόρασης, στο κέντρο του σαλονιού, και σε περίπου 3 μ απόσταση). Φως υπάρχει από μεγάλες μπαλκονόπορτες στους δύο τοίχους.
Δεν με ενδιαφέρουν ταινίες υψηλής ανάλυσης από dvd κλπ αλλά ούτε και ποδόσφαιρο. Σχεδόν πάντα βλέπουμε απλό τηλεοπτικό σήμα, οπότε και οι πολλές ίντσες δεν χρειάζονται. Γι αυτό λέω για 50" (ή άντε 47" αν είναι κάποια πολύ καλή περίπτωση).

Προαπαίτηση τα χρώματα να είναι φυσικά. Μας αρέσουν όπως αυτά που έχει η οθόνη στα δεξιά με τα 1199 στην εικόνα: http://img1.lesnumeriques.com/test/78/7807/Boulanger-stand-tv-g.jpg

Τώρα έχω μια panasonic 42" TX-L42E6 με PVA panel. Εξαιρετική εικόνα αλλά με ένα σοβαρό μειονέκτημα για το δικό μου χώρο: Περιορισμένες γωνίες θέασης τόσο στον οριζόντιο όσο και στον κάθετο άξονα! Αν μπορούσα να την τοποθετήσω στη γωνία του σαλονιού (που δεν μπορώ) το πρόβλημα θα λυνόταν τουλάχιστον στον οριζόντιο άξονα. Όμως τώρα αφήνει τυφλές γωνίες και φαίνεται ξεθωριασμένη όταν κάποιος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση σχετικά πλάγια. Θα την μετακομίσω στο υπνοδωμάτιο όπου δεν χρειάζεται μεγάλες γωνίες.
Και με την ευκαιρία ας πάρω και ένα καλύτερο μέγεθος για το χώρο του σαλονιού.

Φαντάζομαι ότι λόγω απαιτήσεων θα πρέπει να στραφώ σε κάποιο μοντέλο με IPS ή σε κάποια plasma (η TX-P42ST60 μου αρέσει αλλά είναι μικρή και ενεργοβόρα και ίσως δεν αποδίδει καλά λόγω του ότι δεν βλέπουμε σε απόλυτο σκοτάδι).
Εχω και μια LG 32LD450 με IPS και είμαι πολύ ευχαριστημένος από εικόνα αλλά δυσαρεστημένος από ένα θόρυβο που κάνει ίσως από το τροφοδοτικό και σου σπάει τα νεύρα όταν ο ήχος ρυθμιστεί πολύ χαμηλά και η φωτεινότητα είναι <100.
Samsung δεν μου αρέσουν τα χρώματα που βγάζουν.
Philips μου αρέσουν αλλά μάλλον πρέπει να ανεβώ πολύ οικονομικά για να φτάσω τις 50" σε αξιόλογη συσκευή.
Sony είχα δει μια 805 και μου φάνηκε πολύ καλή. Είδα ότι θα βγάλει 805 στις 50" γύρω στα 1000 αλλά φοβάμαι για προβλήματα φωτισμού της οθόνης (φωτεινές περιοχές κλπ) καθώς και για περιορισμένες γωνίες θέασης.

Μια νορμάλ επιλογή θα ήταν φαντάζομαι η 50" Panasonic ET60 αλλά διαβάζω για πολλά προβλήματα φωτισμού της οθόνης...

Όποιος άντεξε ως εδώ ας πει μια γνώμη...

Last edited:
Re: Απάντηση: 47"-50" με πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις

Με καλό value for money: LG LA620S, LG PN6500, Samsung F5000.

να προσθέσω και την Panasonic 50'' TX-L50B6 γύρω στα 650 ; Alpha IPS νομίζω φοράει.

Από αυτές που προτείνεις Μιχάλη, η εικόνα είναι χρωματικά όπως ζητάω; (δυστυχώς στην επαρχία είναι μηδαμινές οι πιθανότητες να δεις κάπου τη συσκευή που ψάχνεις... )

Από plasma η μόνη που έχω δει (και μου άρεσε πολύ) είναι η ακριβούτσικη panasonic st60 42". Δεν την πήρα διότι μου φάνηκε πολύ ακριβή για 42" και ενεργοβόρα. Αυτές οι 50" plasma είναι κάπως εφάμιλλες;

Είναι λίγο πιο κάτω σε ποιότητα. Μπορείς να περιμένεις ανάλογη εικόνα. Το θέμα είναι πόσο φωτεινό χώρο έχεις και αν θα αποτελέσει αυτός πρόβλημα για τοποθέτηση μιας plasma.

Re: Απάντηση: 47"-50" με πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις

Είναι λίγο πιο κάτω σε ποιότητα. Μπορείς να περιμένεις ανάλογη εικόνα. Το θέμα είναι πόσο φωτεινό χώρο έχεις και αν θα αποτελέσει αυτός πρόβλημα για τοποθέτηση μιας plasma.

Όταν λες "λίγο πιο κάτω σε ποιότητα" αναφέρεσαι στην Panasonic 50'' TX-L50B6 σε σχέση με τις υπόλοιπες;

ή στις 2 πλασμα σε σχέση με την panasonic st60 42;

Από θέμα φωτεινότητας, η παλιά μου crt που είχε χαμηλή φωτεινότητα (γύρω στις 80 μονάδες στο κέντρο της- δεν θυμάμαι τη μονάδα μέτρησης) είχε θέμα τη μέρα. Καθρέφτιζε αρκετά. να υποθέσω ότι και οι πλασμα κάπως αντίστοιχα θα δείχνουν λόγω φωτεινότητας;

Το δεύτερο και ναι οι plasma θα δείχνουν περίπου όπως και η CRT σου.

Καταλήξαμε τελικά να επιλέγουμε μεταξύ των Panasonic 50'' TX-L50B6 στα 600 και LG LA620S 47" στα 639
Υπάρχει και η περίπτωση της LG LA620S 50" αλλά κοστίζει 750 τουλάχιστον.

Ξέρω ότι πρέπει να ξεκινήσω από το μέγεθος. Σαφώς 50" θα έλεγα αλλά μήπως το ότι βλέπω μόνο digea σημαίνει ότι καλύτερα να πάω σε 47" ώστε να κρύβονται οι ατέλειες του σήματος;
Και αν πάω για 50" τότε αξίζει καλύτερα η LG που είναι smart και 3D (μήπως τελικά τα αξιοποιήσω) ή καλύτερα η panasonic που φοράει alpha ips panel;

Θα βοηθούσε πολύ αν κάποιος τις έχει δει συγκριτικά πως δείχνουν!

Επανέρχομαι στο θέμα μιάς και τα δεδομένα άλλαξαν...

Είδαμε την Panasonic 50'' TX-L50B6 και έδειχνε χειρότερα από ότι περίμενα. Πολύ καλύτερη είναι η 42ΕΤ6 που έχω τώρα. Οπότε μάλλον ξεχνάμε τα ips panel με μια μικρή επιφύλαξη για τη sony 805A 47".

Αυτό όμως που με εξέπληξε είναι το πόσο χάλια έπαιζε η TX-L50B6 σε digea τα γράμματα των υπότιτλων! Στα 2 μέτρα τα γράμματα ήταν εντελώς "σπαστά" και "σκαλωτά" σαν να ήταν ρυθμισμένη στο φουλ η οξύτητα και το μονιτορ χαμηλής ανάλυσης. Παρατηρώ ότι στη δική μου σε οποιαδήποτε απόσταση τα γράμματα είναι εντελώς ομαλά και καθαρά.

Μπορεί αυτό να οφείλεται σε κακές ρυθμίσεις ή κακό δέκτη (ή σήμα) ή μήπως οι 50" το τηλεοπτικό το σκοτώνουν και δείχνουν χάλια έτσι κι αλλιώς;
(Αλλη 50" δεν υπήρχε στο κατάστημα για να συγκρίνω)

Σε 46" δες αυτήν...

https://www.skroutz.gr/s/3005505/Samsung-UE46F6400.html

Και σε 50" αυτήν...

https://www.skroutz.gr/s/3679979/Sony-KDL-50W656.html

Και οι δύο σίγουρες επιλογές ώστε να μην πας σε τηλεοράσεις με μέτρια και κάτω ποιότητα εικόνας όπως η LA620 και η B6.

Τηλεόραση με IPS είναι καλή για θέαση ημέρα και έχει μεγαλύτερη γωνία θέασης αλλά σε σκοτάδι υστερεί αρκετά σε σχέση με την τηλεόραση που έχεις τώρα. Πλάσμα σε χώρο με δύο μεγάλες μπαλκονόπορτες δεν θα σου πρότεινα.

Λέω για την 50" καλύτερα.

Βρίσκω την 656 στα 730 ευρώ με διετή εγγύηση, την 685 στα 799 μαζί με 5 χρόνια εγγύηση και την 805Β στα 999 με 5 χρόνια εγγύηση.
Ξέρεις αν η 685 είναι ακριβώς ίδια με την 656 σε απόδοση; Λες να την προτιμήσω;

Οποτε απλα δεν θέλει IPS ο φίλος, ή είναι τόσο χειρότερη στην ποιότητα εικόνας?
Γιατι έχει 50hz επίσης rate σαν την sony w685, και σίγουρα καλύτερο player και smart..

Η 685 γενικα ειναι σχεδον ιδια με την 656 στο θεμα αποδοσης + το παθητικο 3D
Επειδη τις εψαξα πολυ ομως γιατι ημουν ετοιμος να παρω την 685, υπαρχουν 2 διαφορες ακομα που ειναι πιο δυσκολο να δεις εκ πρωτης οψεως.
1) Η 685 ειναι πιο γυαλιστερη (=πιο πολλες αντανακλασεις)
2) Η 685 λογω του polarized φιλτρου που εχει για το παθητικο 3D, απο μια αποσταση και κοντυτερα μπορεις να διακρινεις (σε 2D) λιγο οριζοντιες γραμμες, φαινεται κατι σαν screendoor effect (αν εχεις υποψη σου απο προβολεις). Απο μια αποσταση και πισω δεν υπαρχει θεμα, απλα επειδη ειναι 50" και την κοιταζα στα μαγαζια ακομα και απο τα 2 μετρα (εγω στα 2.30 θα την εβαζα), εκει το διεκρινα αυτο...αν κατσεις στα φυσιολογικα 2.5-3 μετρα και πισω δε νομιζω να μπορεις να το δεις...δεν παυει ομως να ειναι μια διαφορα με την 656!

Η 685 γενικα ειναι σχεδον ιδια με την 656 στο θεμα αποδοσης + το παθητικο 3D
Επειδη τις εψαξα πολυ ομως γιατι ημουν ετοιμος να παρω την 685, υπαρχουν 2 διαφορες ακομα που ειναι πιο δυσκολο να δεις εκ πρωτης οψεως.
1) Η 685 ειναι πιο γυαλιστερη (=πιο πολλες αντανακλασεις)
2) Η 685 λογω του polarized φιλτρου που εχει για το παθητικο 3D, απο μια αποσταση και κοντυτερα μπορεις να διακρινεις (σε 2D) λιγο οριζοντιες γραμμες, φαινεται κατι σαν screendoor effect (αν εχεις υποψη σου απο προβολεις). Απο μια αποσταση και πισω δεν υπαρχει θεμα, απλα επειδη ειναι 50" και την κοιταζα στα μαγαζια ακομα και απο τα 2 μετρα (εγω στα 2.30 θα την εβαζα), εκει το διεκρινα αυτο...αν κατσεις στα φυσιολογικα 2.5-3 μετρα και πισω δε νομιζω να μπορεις να το δεις...δεν παυει ομως να ειναι μια διαφορα με την 656!

αυτά κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την επιλογή! (το 3D για την ώρα τουλάχιστον δεν το χρειάζομαι)

Η 805Β θα έχει το ίδιο θέμα με το 3D πανελ ή λόγω active 3D εκεί δεν εμφανίζονται αυτές οι οριζόντιες γραμμές;

Last edited:
παντως να ξερεις οτι αν ειναι να πας στην 685, τα 799 με 5ετη εγγυηση ειναι μια ΟΚ προς καλη περιπτωση...
Την 656 ομως στα 730 με διετη δε θα την επαιρνα γιατι δεν ειναι επαρκης η εκπτωση για μοντελο που καταργειται. Την αντικαταστατρια της, και ας ειναι 2 ιντσες κατω, την κοστολογουν αρχικη τιμη (σε λιγες μερες που θα ερθει) στα 799, συνεπως θα πηγαινα σιγουρα στο καινουριο μοντελο για 70 ευρω διαφορα...
http://www.skroutz.gr/s/4452550/Sony-KDL-48W605B.html?keyphrase=sony+48

Οπως βλεπεις ο κοτσοβολος την εφερε ηδη, και υπαρχει και μαγαζι που τη δινει ηδη στα 740ε...
Δεν εχουμε δει review αλλα εκανε ηδη καλη αρχη η sony με την 805B...δεν αναμενεται καποια εκπληξη....πρεπει να ειναι παντου καλυτερη απο την 656...εννοειται θα πηγαινα στο νεο μοντελο για 2 ιντσες διαφορα...

ΥΓ: οτι εχει active 3D δεν εχει φιλτρο οποτε δεν εχει τετοιο θεμα η 805