47αρα

Kakadi

New member
23 June 2013
26
Παιδιά καλησπέρα.. Λοιπόν ψάχνω 47αρα με budget εώς και 850 ευρώ.. Χρήση ταινίες και PS3.. Έχω κοιτάξει ήδη απο LCD led LG lm615s, la620s και la640s και απο Samsung ue46f6100, ue46f6500..
Να προσθέσω ότι δε με ενδιαφέρει κάν να ειναι smart tv απλά θέλω σίγουρα να ειναι 3d και να έχει media player που να αναπαράγει τα γνωστά φορμα ήχου και εικόνας ακόμα και ότι έχει να κάνει με full hd αρχεία και πολυκαναλο ήχο..
υπαρχει κ media player διαθέσιμο αλλα όσο να ναι λύνει χέρια το ενσωματωμένο..

Η lg lm615s απο ότι έχω δει πάντως δε μπορεί να αναπαράγει DTS οπότε την έχω απορρίψει ήδη.. Απ την άλλη έχω παρατηρήσει τα πάνελ της Samsung και μου φαίνεται το μαύρο καλύτερο απ των lg..
Πείτε μου τη γνώμη σας και αν έχετε κάποιο άλλο μοντέλο στο μυαλό σας.. Ευχαριστω προκαταβολικά..

να προσθέσω ότι οι θεασεις θα γίνονται σε συσκότιση και δε θα παίζει κάποιο ρόλο οποιαδήποτε εξωτερική φωτεινότητα..

Last edited:
Οι LG σειράς 6 LM (περσινές) και LA (φετινές) είναι στα 50 Hz. Αν δε βλέπεις αθλητικά δεν υπάρχει πρόββλημα. Για να βλέπεις 3D σχετικά ικανοποιητικά σε 46"-47" θα πρέπει να κάθεσαι στα δύο μέτρα περίπου. Οπότε αν η απόσταση θέασης είναι στα 2,5 ή περισσότερο ίσως θα πρέπει να κοιτάξεις για μεγαλύτερη. Επίσης όλες οι LG έχουν ενσωμετωμένο player με τις ίδιες δυνατότητες, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει εξωτερικό δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί τόσο.

Re: Απάντηση: 47αρα

Οι LG σειράς 6 LM (περσινές) και LA (φετινές) είναι στα 50 Hz. Αν δε βλέπεις αθλητικά δεν υπάρχει πρόββλημα. Για να βλέπεις 3D σχετικά ικανοποιητικά σε 46"-47" θα πρέπει να κάθεσαι στα δύο μέτρα περίπου. Οπότε αν η απόσταση θέασης είναι στα 2,5 ή περισσότερο ίσως θα πρέπει να κοιτάξεις για μεγαλύτερη. Επίσης όλες οι LG έχουν ενσωμετωμένο player με τις ίδιες δυνατότητες, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει εξωτερικό δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί τόσο.

Ο χώρος μου ειναι 3x3 και η θέση μου όταν βλέπω κάτι προσαρμοζομενη στο χώρο οπότε δεν έχω θέμα με τις ιντσες ιδιαίτερο.. Ισα ίσα καλύτερα κ ολας να είμαι λίγο πιο μπροστά για να έχω καλύτερη ακουστική απ τα surround τα πίσω..
Εχω περσινή 3d lg 42 σε άλλο σημείο του σπιτιού αλλα δεν παίζει DTS.. Το μοντέλο ήταν 650s.. Το 615s σίγουρα δεν παίζει DTS γιατί το είδα στα χαρακτηριστικά..
αλλα ας πούμε ότι απορρίπτονται οι lg λόγω και των hz που ανεφερες εκτός απο Samsung έχεις να προτείνεις κάτι άλλο;
ο λόγος που με απασχολεί το player ειναι γτ αυτό που έχω δεν ειναι 3d.. Αλλα αφού θα τα δώσω στη tv γιατί το player που θα έχει να μη τα υποστηρίζει όλα;

Last edited:

Ο χώρος μου ειναι 3x3 και η θέση μου όταν βλέπω κάτι προσαρμοζομενη στο χώρο οπότε δεν έχω θέμα με τις ιντσες ιδιαίτερο.. Ισα ίσα καλύτερα κ ολας να είμαι λίγο πιο μπροστά για να έχω καλύτερη ακουστική απ τα surround τα πίσω..
Εχω περσινή 3d lg 42 σε άλλο σημείο του σπιτιού αλλα δεν παίζει DTS.. Το μοντέλο ήταν 650s.. Το 615s σίγουρα δεν παίζει DTS γιατί το είδα στα χαρακτηριστικά..
αλλα ας πούμε ότι απορρίπτονται οι lg λόγω και των hz που ανεφερες εκτός απο Samsung έχεις να προτείνεις κάτι άλλο;
ο λόγος που με απασχολεί το player ειναι γτ αυτό που έχω δεν ειναι 3d.. Αλλα αφού θα τα δώσω στη tv γιατί το player που θα έχει να μη τα υποστηρίζει όλα;

Οι ενσωματωμένοι media player των τηλεοράσεων είναι αρκετά ελλιπής, το (πολύ) πιθανότερο είναι οτι ο εξωτερικός media player που έχεις θα είναι καλύτερος του της νέας τηλεόρασης (όποια μάρκα και αν είναι αυτή). Απο εκεί και πέρα προσωπικά μπερδεύτηκα περισσότερο απο τη στιγμή που αναφέρεις ότι έχεις surround ηχεία (σύστημα ήχου 5.1?) και αυτό γιατί θα πρέπει να συνδέσεις το σύστημα με την τηλεόραση (με optical πιθανώς?) αλλά έτσι ίσως να μην έχεις πολυκάναλο ήχο (δεν το υποστηρίζουν πολλές τηλεοράσεις, η samsung νομίζω το υποστηρίζει απο τον media player έξοδο σε πολυκάναλο μέσω optical, οι υπόλοιπες όμως που αναφέρονται δεν γνωρίζω).
Πίσω στο θέμα του media player: 3d sbs με ήχο DTS θα μπορείς να αναπαράγεις απο τον ενσωματωμένο στην πλειοψηφία χωρίς προβλήματα αλλά αν θέλεις πραγματικό full hd 3d (=bluray 3d, δισκάκι ή .iso εικόνα) τότε ΔΕΝ θα μπορείς και θα πρέπει να προσανατολιστείς (πάλι) σε εξωτερικό media player.

Απο εκεί και πέρα στην επιλογή τηλεόρασης:
Πιστεύω η καλύτερη λύση σε led και βάση της απόστασης σου θα ήταν η samsung 50f6400 (η 6500 έχει πλέον δορυφορικό δέκτη αν τον χρειάζεσαι) και η Panasonic L50ΕΤ60, η πρώτη έχει καλύτερο μαύρο αλλά ενεργό 3d ή άλλη (panasonic) χειρότερο μαύρο αλλά παθητικό 3d (όπως και η lg που έχεις). Και οι 2 που γράφω υποστηρίζουν ήχο DTS απο τον ενσωματωμένο media player τους.
O λόγος που δεν προτεινω και lg είναι λόγω των πραγματικών 50hz που έχουν και τα οποία μάλιστα τα πουλάνε ακριβά!

Λοιπόν το σύστημα εκτός της tv που ψάχνω περιλαμβάνει για χώρο 3x3 τα 5,1 roister ht-2000 οδηγούμενα απο τον denon 1910..
Αλλα με μπερδεύεις τώρα εσυ.. Δηλαδή λες να μη γίνεται με την οπτική μου ίνα να μεταφέρω τον πολυκαναλο ήχο απ την τηλεόραση στον ενίσχυτη άσχετα αν ο player της τηλεόρασης υποστηρίζει τα γνωστά φορμα ήχου;

Απ τις 2 αυτές που μου είπες μ αρέσει η Samsung περισσότερο για το μαύρο που είπες αλλα κ επειδή θα ήθελα μέσα μου να πάω σε active 3d αυτή τη φορά να το δοκιμάσω κ ολας..

Αν θες απάντησε μου στο πιο πάνω που γράφω με το ηχητικό σήμα αν ειναι να πάω σε άλλο media player που να παίζει και 3d.. Απλα επειδή πρόκειται για παραπάνω έξοδα να σιγουρευτει πρώτα..

Λοιπόν το σύστημα εκτός της tv που ψάχνω περιλαμβάνει για χώρο 3x3 τα 5,1 roister ht-2000 οδηγούμενα απο τον denon 1910..
Αλλα με μπερδεύεις τώρα εσυ.. Δηλαδή λες να μη γίνεται με την οπτική μου ίνα να μεταφέρω τον πολυκαναλο ήχο απ την τηλεόραση στον ενίσχυτη άσχετα αν ο player της τηλεόρασης υποστηρίζει τα γνωστά φορμα ήχου;

Απ τις 2 αυτές που μου είπες μ αρέσει η Samsung περισσότερο για το μαύρο που είπες αλλα κ επειδή θα ήθελα μέσα μου να πάω σε active 3d αυτή τη φορά να το δοκιμάσω κ ολας..

Αν θες απάντησε μου στο πιο πάνω που γράφω με το ηχητικό σήμα αν ειναι να πάω σε άλλο media player που να παίζει και 3d.. Απλα επειδή πρόκειται για παραπάνω έξοδα να σιγουρευτει πρώτα..
Η samsung είναι πολύ καλή επιλογή γενικά. Και πρέπει να υποστηρίζει έξοδο σε πολυκάναλο ήχο απο την οπτική (σε περίπτωση που παίζεις αρχεία απο τον media player της) αλλά αυτό όπως γράφω δεν είναι κανόνας (δυστυχώς). Καλύτερα ρώτα στο forum της για σιγουριά!
Πάντως media player που παίζει και 3d θα ήταν καλύτερα για πολλούς λόγους (πχ 3d υπότιτλους, επιλογές, κανονική 24p αναπαραγωγή χωρίς pulldown κλπ κλπ). Εγώ φαντάσου έχω καινούργια τηλεόραση (50et60) & home theater 5.1 (samsung) αλλά αναπαραγωγή ταινιών γίνεται ΠΑΝΤΑ απο τον εξ. media player (med600x3d)!

Απο εκεί και πέρα το ενεργό 3d έχει τα καλά του (καλύτερη ανάλυση, το panel δεν χρειάζεται φίλτρο που παίζει ρόλο και στο 2d) και τα κακά του (flicker απο τα γυαλιά που κουράζει τα μάτια, βαριά και με μπαταρίες γυαλιά που είναι ακριβότερα), απλά καλύτερα να δοκιμάσεις πρώτα το active σε μαγαζί!

Το δοκίμασα το active σε μαγαζί.. Εντάξει δε παρατήρησα τίποτα αλλα τι να σου πουν 5 λεπτά όταν πρόκειται να δεις 2ωρη ταινία;
Σίγουρα το media player ειναι καλύτερη λύση αλλα θα έχει σίγουρα και +150 ευρώ σίγουρα... Έχω το crystal audio match box εγώ αλλα για να πω την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει να δώ αν παίζει sbs 3D και μπορεί να το προβάλλει καλά στην τηλεόραση.. Μετά απ την τηλεόραση επιλέγεις τη λειτουργία 3d και είσαι κύριος..
Βασικά τώρα που το λέω δε ξέρω γτ δε θα πρέπει να αναπαράγει sbs..

Μιας κ οι ταινίες που έχω σε 3d αρχεία σε sbs ειναι..