48''-50'' επιλογή

dlzaros

New member
10 November 2013
18
Καλησπέρα σε όλους και δυστυχώς τα ξαναλέμε σχετικά γρήγορα.
Η LG42LN5400 παρέδωσε πνεύμα με καμένο πάνελ μετά απο 2 χρόνια και 10 μήνες...

Ψάχνω κάτι σε LG ή Samsung στις 48-50 ίντσες flat για σαλόνι με απόσταση θέασης 2.7 μέτρα και προβολή σχεδόν πάντα σε σκοτεινό χώρο.

Τι επιλογές έχουμε για ταινίες (δράσης απο usb σκληρό) και νόβα (δεν έχω τηλεοπτικό σήμα) με μπάτζετ περίπου 500 ?
Η επέκταση εγγύησης (δεν την ξαναπατάω, 2η φορά με LG στα 3 περίπου χρόνια και ψόφησε...) αξίζει το κόστος?

Απο αυτά που είδα σήμερα μου άρεσαν:
LG 49LH541V

SAMSUNG UE49K5100AWXXH

LG 49LH630V

ευχαριστώ εκ των προτέρων για την γνώμη σας.

Μετά την έρευνα μου έμαθα τα εξής:

LG 49LH541V edge led IPS

LG 49LH630V Direct led IPS

Η προηγούμενη LG που είχα ήταν direct led οπότε σκέφτομαι περισσότερο την 49LH630v.
Υπάρχει λόγος να προτιμήσω Samsung VA panel επειδή βλέπω σε σκοτεινό δωμάτιο? Θα καταλάβω διαφορά?
Απο Samsung βλέπω αυτήν: Samsung UE48J5500

Τα φώτα σας εαν έχετε την καλοσύνη.

Ρίξε και ένα μάτι στην LG 49UH603V που είναι πρόσφατο μοντέλο και υποστηρίζει 4K, και είναι σε καλή τιμή αυτή την περίοδο.. Τα 2 μοντέλα της LG που έχεις βάλει τα είχα τσεκάρει και εγώ γιατί θέλω και εγώ να αγοράσω καινούργια tv, αλλά μάλλον σκέφτομαι για την LG 49UH603V,

Αυτό που με μπερδεύει, είναι αν η LG 49UH603V είναι direct led, γιατί στην Ελληνική σελίδα της LG μέσα στα specs γράφει ότι ειναι "direct led", ενώ στην αγγλική σελίδα της LG, γράφει ότι είναι edge led ! Τελικά τι ισχύει? ξέρει κάποιος φίλος να μας πεί ?

http://www.lg.com/uk/tvs/lg-49UH603V
http://www.lg.com/gr/televisions/lg-49UH603V

Last edited:
LG 49UH603V:IPS panel,no true 4K(3820x2160) resolution (subpixel panel structure RGB+W),50/60Hz panel.

lg-55uh600v-49uh600v-65uh600v-05-upscaling-ultra-hd-ro-5.JPG

source photo:[tvforum.ro]

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μετά την έρευνα μου έμαθα τα εξής:

LG 49LH541V edge led IPS

LG 49LH630V Direct led IPS

Η προηγούμενη LG που είχα ήταν direct led οπότε σκέφτομαι περισσότερο την 49LH630v.
Υπάρχει λόγος να προτιμήσω Samsung VA panel επειδή βλέπω σε σκοτεινό δωμάτιο? Θα καταλάβω διαφορά?
Απο Samsung βλέπω αυτήν: Samsung UE48J5500

Τα φώτα σας εαν έχετε την καλοσύνη.

Εννοείται ότι θα καταλάβεις διαφορά σε σκοτεινό δωμάτιο.Προτίμησε panel VA.Από LG στο entry κομμάτι αξίζει μόνο η UH635V που φοράει VA panel RGB structure.

Ενδιαφέρον το σχόλιο του Xavito ! Δηλαδή κάποια μοντέλα της LG δεν έχουν πραγματική τεχνολογία 4Κ, ή όλα είναι σε αυτό το pseudo-4K ? Μήπως η 49UH603V που είναι πιο πρόσφατο μοντέλο, (νομίζω Σεπτεμβρίου) είναι πιο προσεγμένη στο θέμα του 4Κ μιας και έχει και HDR επάνω? Υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ HDR PRO που βλέπω στις LG, και στο σκέτο HDR, ή είναι θέμα marketing?

Τώρα τελευταία είμαι και ανάμεσα στην Samsung 50UE50KU6000, αλλά δεν ξέρω ποια να διαλέξω.. Δηλαδή δεν θέλω να ξεφύγω πάνω απο 550-600 ευρώ.

Πριν λίγες μέρες που είχα πάει στον Κωτσόβολο, είδα μια απλή της LG (49LH541V) να έχει λίγο πιο καθαρή εικόνα ειδικά στα χρώματα απο πολλές Samsung και Sony τηλεοράσεις που έπαιζαν δίπλα και μου έκανε εντύπωση !.. (όλες έπαιζαν το ίδιο κανάλι..Γενικά αυτό το παρατήρησα και σε άλλες LG, δηλαδή μου φάνηκε οι LG να έχουν ένα τίκ στην εικόνα..σαν ζωηράδα στα χρώματα ένα πράγμα)

Στο σπίτι δεν έχω χαμηλό φωτισμό, και στο σημείο που θα βάλω την τηλεόραση έχω περίπου 1500 lumens συνέχεια.. Μήπως μια VA θα μοιάζει λίγο θαμπή?

Επίσης στο e-shop, έχει στα 599 euro την SAMSUNG UE50KU6072UXXH. Αυτή είναι ίδια με την ΚU6000 απλά έχει και δορυφορικό δέκτη?

Για δώστε μου μια ιδέα ρε παιδιά.. Ευχαριστώ !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναι φίλε το είχα τσεκάρει και εγώ αυτό το site, αλλά δεν ξέρω αν οι πληροφορίες των specs είναι σωστές, γιατί μέσα έχει την επιλογή "suggest an edit", δηλαδή ο καθένας μπορεί να διορθώσει τα specs με ένα email..

Αυτό που κατάλαβα είναι οτι οι οθόνες με τεχνολογία edge lit, έχουν μια ελαφριά καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις direct lit επειδή οι direct εμφανίζουν halo effect απο την αυξημένη φωτεινότητα.
Αυτό με την 49LH541v το παρατήρησα και εγώ, οτι ενώ "λενε" οτι είναι "φτηνότερη τεχνολογία" για να είναι λεπτότερη η τηλεόραση, εμένα μου φαινόταν πολυ καλύτερη στο μάτι η εικόνα! Τι να πω. Ψάχνω, δεν βιάζομαι και ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Τελικά παράγγειλα απο το e-shop την LG 49UH603V που την εχει σε σουπερ προσφορα στα 511 euro ! Το πιο απλο μοντελο της LG σε 49" το βρισκεις σε πολλα καταστηματα καπου στα 480 euro, οποτε με 30 ακομα ευρω τσιμπας ανετα σμαρτ και 4Κ !

Η γνωμη μου ειναι οτι ολες οι τηλεορασεις απο 500 μεχρι 1000 ευρω δεν εχουν σημαντικες διαφορες στα πανελ τους, και ειδικα οταν βλεπεις digea σε ποιοτητα SD, τοτε και τηλεοραση των 2000 ευρω να βαλεις παλι πιξελιασματα με θολουρα θα βλεπεις λογω της κακης ποιοτητας του τηλεοπτικου SD.

Τωρα για full hd και 4Κ πιστευω θα ειναι ΟΚ.. Εξαλλου οπως ειπα και πριν, για να δεις καπως καλυτερη διαφορα στην εικονα, πρεπει να παρεις πανελ oled και σε τιμες σιγουρα πανω απο 1500 ευρω, και σε συνδιασμο με καταλληλους φωτισμους κτλ..