4k tv

pandomima

New member
15 July 2011
95
καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αξιζει να αγορασω τωρα μια 1080p τηλεοραση; η να περιμενω να πεσουν οι τιμες στις 4κ;

Αρχικά να σου πω ότι η 4K θα αξίζει σαν αγορά μετά από 2 χρόνια περίπου, μη σου πω και περισσότερο.
Οπότε αν θέλεις τώρα να αγοράσεις τηλεόραση για το 4Κ, δε θα στο πρότεινα, εξάλλου τι υλικό να δεις; Επίσης αν σκεφτείς ότι με το χάλι που έχουν τα ελληνικά κανάλια, θα είναι χειρότερη στο τηλεοπτικό από ότι μια Fhd.
Αν χρειάζεσαι τώρα τηλεόραση, πάρε μια πολύ καλή 1080p γύρω στο χιλιάρικο, και μετά από δύο χρόνια τα λεφτά που θα σου έχουν μείνει σήμερα από τη διαφορά τιμής τα δίνεις τότε ( μη σου πω και λιγότερα ) και παίρνεις μια 4Κ που θα είναι καλύτερη από τις σημερινές και θα έχουν ξεπεράσει και τις πρώτες << παιδικές ασθένειες >> που έχουν τώρα.

ενταξει καταλαβα οποτε παμε για 1080p.απλα εκανα μια απιστευτα αποτυχημενη αγορα μιας 55f6500 οπου αλλαξα 3 τηλεορασεις. και οι τρεις ειχαν καμμενα πιξελ.
και η τελευταια ειχε το χειροτερο banding που ειχα δει.
και τωρα σκεφτομουν να εκανα μια αγορα καποιας sony και σκεφτομουν περι 4k γι αυτο και ρωτησα.

Last edited:
Οι 4Κ ποιος σου λέει ότι δεν έχουν banding και καμμένα pixel? Νομίζω ότι μόνο η LG δίνει εγγύηση "0 pixel" πάντως αν σε ενδιαφέρει αυτό.

ΥΓ. Μετά από 8 τηλεοράσεις LCD, plasma και LED ποτέ δεν είχα προβληματικό pixel...Τόσο τυχερός ήμουν ή μήπως δεν είναι και τόσο συχνό φαινόμενο?

Το φαινιμενο ειναι πολυ συχνο ειδικα σε 7 και 8 σειρα.Μαλλον εισαι τυχερος

@yperion δεν ειπα οτι εαν αγορασω 4k τηλεοραση δεν θα εχω banding η αναλυση μονο αλλαζει τα κλασσικα προβληματα παραμενουν εδω και τοσα χρονια...αλλα ειναι αλλο παραμυθι αυτο.
απλα σκεφτηκα μηπως προχωρουσα σε αγορα 4κ τηλεορασης για υψηλοτερη αναλυση. αλλα τελικα 1080p και βλεπουμε μετα απο 2-3 χρονια..
παντως ειμαι πολυ απογοητευμενος απο την αγορα της 6500 με καθε 6500 ειχα και πιξελ δωρο απο την samsung,μαλλον ηταν προσφορα!

επισης η lg γνωριζω οτι απο 46" και πανω δινει εγγυηση 0 πιξελ! και για μενα μπραβο τους.

Last edited:
Γιατι γιατι διαβαζω τετοια λινκς και μπαινει ο σατανας μεσα μου και με τρωει το χερι μου.
Αυτο ενταξει ειναι μικρες οι ιντσες παει στο καλο
Aυτο ομως πετε μου τι ψεγαδι να του βρεις;;;:slapface:

Να τον διώξεις το σατανά και να ξύσεις το χέρι σου με το άλλο να σου περάσει.
Εκτός ότι έχουμε πει πολλές φορές και σε διάφορα σημεία για πιο λόγο δεν αξίζει με τίποτα ακόμα η αγορά μιας 4Κ, ειδικά οι συγκεκριμένες που γράφεις είναι για μακριά και αλάργα.... αποτυχία σε όλους τους τομείς, η δε πρώτη σε συνδυασμό και με τις 40 ίντσες, άστα να πάνε. Ακόμα και να άξιζε, θα έπρεπε όταν κάποτε βρεις υλικό 4Κ για να δεις, να κάτσεις σε λιγότερο από μέτρο για να καταλάβεις τη διαφορά.
Για αυτό σου λέω φίλε μου, ξύσε μόνο σου το χεράκι σου και θα σου περάσει, η δώστα κάπου αλλού να πιάσουν τόπο.:ernaehrung004:

Lol γιατρε ειμαι σπεσιαλ περιπτωση,το 2006 εδωσα 1000 για μια 26αρα HD Ready Sony και του χρονου,το '07 που υποτιθεται φθηνηνανε εδωσα αλλα 1000 για μια Sharp 32" Παλι HD Ready.
Απο τοτε ειμαι με αυτες τις δυο ,με ετρωγε το χερι μου στις 1080p αντισταθηκα σιγα μην δινουμε χιλιαρικα καθε 2 χρονια,με ετρωγε το χερι μου στις 3D αντισταθηκα ,σειρηνες των εταιριων που θελουν τα λεφτα μας και μπλα μπλα μπλα,τωρα ομως καιρος λεω για μια ανανεωση.
Τωρα αν παω για καινουργια τηλεοραση με το χρονο που τις κραταω τις συγκεκριμενες δεν ειναι λογικο παλι για την περιπτωση μου να παω για κατι Future proof ;;
Ποσο ακομη να περιμενω,θα παθω τιποτα.:smash:

ΥΣ:Τα Bluray μου με εχουνε μισησει,βγαζουνε τις θηκες τους και μου τις πετανε!

Last edited:
Ναι με τη μόνη διαφορά ότι οι σημερινές 4Κ ΔΕΝ είναι έτοιμες, και όταν θα υπάρχει υλικό για να δεις και να αξίζουν το κόπο, οι σημερινές κατά ένα μεγάλο ποσοστό δεν θα επαρκούν για τα τότε δεδομένα και όσοι πήραν σήμερα, θα αναγκαστούν να ξαναπάρουν τότε ή θα σφυράν κλέφτικα και θα μένουν με αυτές που έχουν τώρα.
Εν κατακλείδι σε 2 με 3 χρόνια θα είναι έτοιμη αλλά και ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΕΝΗ και με πιο φθηνές τιμές από ότι σήμερα αυτή η τεχνολογία, για να την πάρεις.
Άσε που προσωπικά πιστεύω ότι θα γίνει ότι και με τις HD ready που ξεπεράστηκαν πολύ γρήγορα και πήγαν σε Full HD. Έτσι πιστεύω ότι από το 4Κ που προτείνουν σήμερα, θα το εγκαταλείψουν και θα πάνε πολύ γρήγορα σε 8Κ. Τότε να δεις γλέντια πάλι.

Αρργκχχχ,ειπαμε να περιμενουμε να βγαλουνε HDMI 2.0 να ειμαστε καλυμμενοι και για το μελλον βγηκανε,ειπαμε να πεσουν κατω απο το 1000αρικο πεσανε απο τα 25.000 ευρω σε λιγοτερο απο ενα χρονο, τι αλλο θελουνε για να μην τα κλαιμε μετα απο 2 χρονια με τις αγορες μας.
Για το 8Κ το θεωρω χλωμο για οικιακη λειτουργια λογω μεγεθους και μονο,απο την αλλη και για το Full HD τα ιδια λεγανε πριν 10 χρονια ,θες πανω απο 50" για να το φχαριστηθεις και τωρα το βλεπουμε και στις 22",anyway ευχαριστω για τις σκεψεις σου.:)

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις τηλεόραση με 50 Hz από το πάνελ το 2014 έστω και αν είναι 4k όπως οι δύο που αναφέρεις. Επίσης θα αποφύγεις να γίνεις early adopter/beta tester (μικρότερη αξιοπιστία και περισσότερα προβλήματα στην εικόνα). Τέλος όποια τηλεόραση δεν υποστηρίζει HDMI 2.0 και HDCP 2.2 και HEVC δεν είναι future proof και ακόμη και να την αγοράσεις μελλοντικά θα την κάνεις τραπέζι για το σαλόνι. Όχι ότι όσες τα υποστηρίζουν αυτά είναι σίγουρες βέβαια γιατί τα δεδομένα αλλάζουν.

Βασει προσωπικης εμπειριας και το 2006 που βουτηξα στο HD Ready ,early adopter/beta tester ημουνα μιας και το ΗD δεν το λεγες και διαδεδομενο,θυμαμαι το πρωτο bluray δισκακι που μπηκε στον player ηταν απο το Hitech (περιοδικο) ,anyway δεν μπορω να πω οτι το μετανειωσα ...κακη εμπειρια ....ποτε ξανα.
Στις σειρηνες των εταιριων δεν υπεκυψα και στις δυο μεγαλες αλλαγες,1080p και 3D και το εγω μου στον υπερκαταναλωτισμο το'χω ενταξει,lol.
Με τις προτροπες τις δικες σας θα περιμενω παντως και θα διαβαζω το site μεχρι να βρω το καταλληλο.
Fingers crossed! μην μου την βαρεσει καμμια μερα και ο θεος βοηθος.:D

Εν κατακλειδι ειναι προτιμοτερο να πας σε μια καλη full hd παρα σε μια κακη uhd ακομα και αν ειναι στα ιδια χρηματα.Σε 2-3 χρονια που πιστευω θα κυκλοφορει uhd υλικο στα γνωστα μερη(να εχουμε και τo vdsl) θα αξιζει μια uhd στα 200hz και πιο αναβαθμισμενες απο τις πρωτες beta παρτιδες.Μεχρι τοτε ας τις παρουν οι beta testers να λενε οτι εχουν uhd και να βλεπουν demo στο youtube.

Πάντως για 3 έως 4 χρόνια τουλάχιστον, μπορείς να χαρείς μια πολύ καλή Full HD, να μη παραπονιούνται και τα BD δισκάκια σου.
Εγώ το Μάρτιο άλλαξα την samsung 46C8000 μα τη sony 55W905 μοντέλο του 2013 και θεωρώ πως για το χρονικό διάστημα που σου είπα, ίσως και παραπάνω, είμαι μια χαρά. Μετά βλέπουμε, αν όλα είναι εντάξει με τη λειτουργεία της έως τότε.

Καταλαβαινω απολυτα τι θελετε να πειτε και ποσο αξιζει μια καλη Full HD σημερα απο αποψη θεασης απο την αλλη δεν θελω να δωσω τοσα-καποια λεφτα για μια τεχνολογια 7-8 χρονων (Full HD),θελω να κανω το βημα ,να δω διαφορα να αξιζει τον κοπο και το χρημα οπως εκανα τοτε απο SD σε HD (που δεν προκεται μιας και δεν υπαρχει 4Κ υλικο),να ειναι future proof μιας και παει για πολυ καιρο οπως και οι προηγουμενες.
Το μονο που μπορω να κανω οπως λετε και σεις ειναι να περιμενω.:(

Απάντηση: Re: 4k tv

Καταλαβαινω απολυτα τι θελετε να πειτε και ποσο αξιζει μια καλη Full HD σημερα απο αποψη θεασης απο την αλλη δεν θελω να δωσω τοσα-καποια λεφτα για μια τεχνολογια 7-8 χρονων (Full HD),θελω να κανω το βημα ,να δω διαφορα να αξιζει τον κοπο και το χρημα οπως εκανα τοτε απο SD σε HD (που δεν προκεται μιας και δεν υπαρχει 4Κ υλικο),να ειναι future proof μιας και παει για πολυ καιρο οπως και οι προηγουμενες.
Το μονο που μπορω να κανω οπως λετε και σεις ειναι να περιμενω.:(
Απο το να παρεις μια 49αρα 4k στα 50hz μπορεις να παρεις μια καλη 55αρα στο 1000αρικο και σε 3-4 χρονια που θα εχουν φτασει σε καλο επιπεδο η 4k οπως και να υπαρχει υλικο με 800-900 θα παρεις μια πολυ καλυτερη 55αρα uhd που θα αξιζει και θα ειναι futureproof