50+ με 1500-2000 euro

verse

New member
2 October 2010
88
Ήρθε η ώρα να κάνω το μεγάλο βήμα. Αυτόν το άσχημο κ κενό τοίχο που βρίσκεται σε απόσταση 2.50-3 μέτρα από τον καναπέ μου, να τον γεμίσω. Σας διαβάζω καιρό κ το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι σε αυτή την απόσταση θέλω ίντσες. Δεν σας κρύβω ότι δεν με χαλάει καθόλου!!!!

Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι max 2000euro, που σημαίνει ότι γύρω στα 1500 θα ήταν τα ιδανικά.

Η χρήση θα είναι μεγάλη. Η TV σπίτι μου, μπορεί να παίζει κ 10 ώρες την ημέρα. Κυρίως αναλογικό σήμα τηλεόρασης, άρα DIGEA με την καινούρια. Nova ίσως κάποια στιγμή. PS3 άμεσα με την τηλεόραση άλλα όχι φανατικός gamer, κάνα Pro και σίγουρα ταινίες. Σύνδεση με PC επιθυμητή, δεν μπορώ να προβλέψω από τώρα την συχνότητα, ανάλογα με το πόσο θα με βολεύει. Δηλ, μια overall χρήση.

Είμαι πολύ fun της έκφρασης value for money. Κατανοώ πως με αυτά τα χρήματα δεν θα πάρω το καλύτερο, αλλά ρε παιδιά αυτά με τα panels, κάτι lags που αναφέρεται κτλ, δεν τα πιάνω ο δόλιος κ έτσι κ πάω χύμα στον πωλητή θα τρίβει τα χέρια του.

Οπότε, Plasma? LCD? LED? 100? 200? 3D? Τι μάρκα? Μήπως πρέπει να περιμένω κανά μήνα για καινούρια μοντέλα? Εν ολίγοις, βγάλτε όλη την ευγένεια, που είμαι σίγουρος πως σας διακρίνει, κ περιορίστε με σε 2-3 (αν είναι κ ένα ακόμα καλύτερα :laugh: ) μοντέλα.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις μέχρι στιγμής προτάσεις σας. Βλέπω έχετε μοιραστεί σε Plasma κ LCD αλλά όχι led. Μόνο εγώ είμαι θύμα του marketing? Πρέπει να σας πω ότι τις Plasma τις φοβάμαι, όχι επειδή ξέρω αλλά επειδή έχω ακούσει τα πολλά που λέγονται περί καμμένων pixels κτλ... Νομίζω ότι πρώτα πρέπει να καταλήξω ως προς την τεχνολογία κ μετά ως προς το μοντέλο.... πολύ μπέρδεμα, κ όσο διαβάζω μπερδεύομαι....

οι καλές lcd με led είναι πιο ακριβές στις ίντσες που θέλεις. Οι φτηνότερες led είναι όμορφες αλλά γενικά υστερουν σε απόδοση απο τις κλασικές lcd και τις plasma. Αυτή π.χ. ειναι καλη.

http://www.skroutz.gr/s/264698/Samsung-UE55C8000-55.html?keyphrase=55c8

Ενώ αυτή στα δικά μου μάτια πολύ μέτρια.

http://www.skroutz.gr/s/264886/Samsung-UE55C6500-55.html?keyphrase=55c6500

Δηλ είναι προτιμότερο να πάρω μια 60 plasma παρά μια 50 LED στα επίπεδα των χρημάτων που συζητάμε πάντα. Τι κερδίζω τι χάνω? Με την plasma τι θα πρέπει να ξεχάσω εξ αρχής? Κ αντίστοιχα με την LED?

Μακριά από "LED" σε αυτές τις ίντσες

Ωραίο design αλλά απά εικόνα κορώνα γράμματα Κοίτα τους κατόχους των ακριβότερων LED 1 στους 2 παράπονα απο clouding (και όχι μόνο...)
Και σε ελλατωματικό κομμάτι να μην πέσεις πάλι η εικόνα είναι κατώτερη του ανταγωνισμού Θα σου πρότεινα να κινηθείς σε πλάσμα Είναι απόλαυση

Γενικά οι Πλάσμα :

+κίνηση
+μαύρο
+αντίθεση
+κινηματογραφική αίσθηση
-Προσοχή με στατικές εικόνες
-Δεν θέλει πολύ φως

Σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Αλλά... δεν καταλαβαίνω το clouding....

Ένα καινούριο δεδομένο, το δωμάτιο που θα μπει η τηλεόραση, σχεδόν ποτέ δεν έχει φως ήλιου...

Τι πρέπει να προσέξω με τις στατικές εικόνες? Κάνοντας περιήγηση στο νετ, θεωρείται στατική εικόνα? Παίζοντας pro? Την ανοιγοκλείνουμε όποτε θέλουμε?

Συγνώμη για τις χαζές ερωτήσεις αλλά είστε η μόνη ελπίδα για να πιάσουν πραγματικά τόπο τα χρήματα μου!

Σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Αλλά... δεν καταλαβαίνω το clouding....

Ένα καινούριο δεδομένο, το δωμάτιο που θα μπει η τηλεόραση, σχεδόν ποτέ δεν έχει φως ήλιου...

Τι πρέπει να προσέξω με τις στατικές εικόνες? Κάνοντας περιήγηση στο νετ, θεωρείται στατική εικόνα? Παίζοντας pro? Την ανοιγοκλείνουμε όποτε θέλουμε?

Συγνώμη για τις χαζές ερωτήσεις αλλά είστε η μόνη ελπίδα για να πιάσουν πραγματικά τόπο τα χρήματα μου!

Στατικές εικόνες εννοούμε να μην αφήσεις για πολλές ώρες την ίδια εικόνα
Άλλες πλάσμα είναι περισσότερο ανθεκτικές στις στατικές εικόνες και άλλες θέλουν περισσότερο προσοχή όσο περνάει ο καιρός γίνονται και πιο αναίσθητες και μετά από καιρό σχεδόν το ξεχνάς

Εχω panasonic plasma και παίζω PS3 άφοβα πλέον Άμα αφήσω καμία στάμπα πχ κοιμηθώ και η ΤV είναι ανοιχτή λίγα λεπτά τηλεοπτικό και φεύγει
Απλά στην αρχή θέλει προσοχή (στρώσιμο)
Η εικόνα όμως είναι φοβερή Άμα συνηθίσεις σε πλάσμα δεν μπορείς να δείς κάτι άλλο

Clouding είναι να μην σου τύχει Σε μαύρο background βλέπεις άσπρες κυλίδες διαφορετικής φωτεινότητας
Google βάλε Clouding και επιλέγεις εικόνες θα καταλάβεις...

Υ.Γ Ρώτα ότι θές όλοι ρωτάμε για αυτό είμαστε εδώ...

Εάν θέλεις να χρησιμοποιείς την τν και σαν μόνιτορ, τότε καλύτερα να πας σε lcd σαν την samsung 55c650. Eάν "κάνεις πίσω" σε αυτό, τότε σε γενικές γραμμες οι plasma είναι ανώτερες σε αυτή τη διάσταση στο δικό σου budget.

Και εγώ θα ήθελα όσο πιο μεγάλη γίνεται, μιας κ δεν έχω πρόβλημα στο χώρο.

Ακόμα δεν έχω κατασταλάξει σε τεχνολογία. Καταλαβαίνω ότι αν στρωθεί μια Plasma καλά μετά δεν έχει πρόβλημα ούτε με στατικές εικόνες (όχι με υπερβολές), σωστά?

Επειδή η μεγαλύτερη χρήση θα είναι με αναλογικό σήμα τηλεόρασης, ποια τεχνολογία θα ανταποκρίνεται καλύτερα?

Δεδομένου ότι τα διαθέσιμα χρήματα είναι τα ίδια, είναι προτιμότερο μεγαλύτερη κ με λιγότερα "καλά" χαρακτηριστικά ή μικρότερη με καλύτερα χαρακτηριστικά? Τι θέλω να πω, αν μια 55 plasma είναι ισάξια με μια 42 led, μήπως για την χρήση που την θέλω, θα πρέπει να επιλέξω την μικρότερη αλλά πιο "σύγχρονη"?

Και τελευταία ρητορική ερώτηση, γιατί είμαι σίγουρος ότι ΟΛΟΙ οι πωλητές σε γνωστά μαγαζιά προτρέπουν τον κόσμο για αγορά LED τηλεοράσεων????

Σας ευχαριστώ για ακόμα μια φορά!

Και εγώ θα ήθελα όσο πιο μεγάλη γίνεται, μιας κ δεν έχω πρόβλημα στο χώρο.

Ακόμα δεν έχω κατασταλάξει σε τεχνολογία. Καταλαβαίνω ότι αν στρωθεί μια Plasma καλά μετά δεν έχει πρόβλημα ούτε με στατικές εικόνες (όχι με υπερβολές), σωστά?

Όντως,δεν έχουν ιδιέταιρο πρόβλημα μετά από 100-200 ώρες.

Επειδή η μεγαλύτερη χρήση θα είναι με αναλογικό σήμα τηλεόρασης, ποια τεχνολογία θα ανταποκρίνεται καλύτερα?

Plasma

Δεδομένου ότι τα διαθέσιμα χρήματα είναι τα ίδια, είναι προτιμότερο μεγαλύτερη κ με λιγότερα "καλά" χαρακτηριστικά ή μικρότερη με καλύτερα χαρακτηριστικά? Τι θέλω να πω, αν μια 55 plasma είναι ισάξια με μια 42 led, μήπως για την χρήση που την θέλω, θα πρέπει να επιλέξω την μικρότερη αλλά πιο "σύγχρονη"?

Την μεγαλύτερη ενοείται...

Και τελευταία ρητορική ερώτηση, γιατί είμαι σίγουρος ότι ΟΛΟΙ οι πωλητές σε γνωστά μαγαζιά προτρέπουν τον κόσμο για αγορά LED τηλεοράσεων????

Επειδή είναι ατά 50% τουλάχιστον ακριβότερες από τις ccfl lcd...και οι led lcd είναι με διαφορετικό οπίσθιο φωτισμό.

Τα bold!

Πολύ χαίρομαι να ακούω κόσμο να επιθυμούν το value for money. Λοιπόν η φθηνότερη λύση που θα σου πρότεινα (και έχω δοκιμάσει) είναι η ...μικρή:
http://www.skroutz.gr/s/267462/Panasonic-TX-P50U20E-50".html

αλλά αφού το πήρες απόφαση να πάρεις μια από τις μεγάλες!
Σε plasma (που προτιμώ εγώ, κι ας έχω μοναδική πηγή το PC) αυτή:
http://www.skroutz.gr/s/264663/LG-60PK550-60".html
αλλά αν τελικά προτιμάς μια πολύ μεγάλη LCD "οθόνη υπολογιστή" (ανάλογα τη χρήση) αυτή :
http://www.skroutz.gr/s/264703/Samsung-LE55C650-55''.html

Σήμερα έγινε κάτι που δεν περίμενα. Πήγα σε 3 γνωστά μεγάλα μαγαζιά ηλεκτρονικών. Η πρώτη πωλήτρια πρότεινε από μόνη της Plasma και μάλιστα Panasonic. Στο δεύτερο μαγαζί, ο πωλητής όχι μόνο πρότεινε Plasma και Panasonic αλλά κ την διάσημη V20. Ο τρίτος ήταν απλά άσχετος (όσο κ εγώ δηλ.) Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι με αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα, σήμερα πρώτη φορά κατάλαβα στο μάτι διαφορές μεταξύ τηλεοράσεων. Είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι θα πάω για Plasma κ την V20.

Καταρχάς μπορεί κάποιος να μου γράψει το μοντέλο ακριβώς?

Αξίζει να πάω για την ακριβότερη 3D?

Αξίζει στην παρούσα φάση να ασχοληθώ με 3D? έστω κ με μια τηλεόραση κατώτερη της v20 αλλά στα ίδια χρήματα?

Σήμερα έγινε κάτι που δεν περίμενα. Πήγα σε 3 γνωστά μεγάλα μαγαζιά ηλεκτρονικών. Η πρώτη πωλήτρια πρότεινε από μόνη της Plasma και μάλιστα Panasonic. Στο δεύτερο μαγαζί, ο πωλητής όχι μόνο πρότεινε Plasma και Panasonic αλλά κ την διάσημη V20. Ο τρίτος ήταν απλά άσχετος (όσο κ εγώ δηλ.) Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι με αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα, σήμερα πρώτη φορά κατάλαβα στο μάτι διαφορές μεταξύ τηλεοράσεων. Είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι θα πάω για Plasma κ την V20.

Καταρχάς μπορεί κάποιος να μου γράψει το μοντέλο ακριβώς?

Αξίζει να πάω για την ακριβότερη 3D?

Αξίζει στην παρούσα φάση να ασχοληθώ με 3D? έστω κ με μια τηλεόραση κατώτερη της v20 αλλά στα ίδια χρήματα?

αξιζει να πας και σε 3D ( ναι υπαρχει υλικο ) και σε τηλεοραση που εχει σωστο media player για να βλεπεις ταινιες και ομορφοτερη στα ιδια χρηματα
δες αυτες
http://www.skroutz.gr/s/272101/Samsung-PS50C6900-50.html?keyphrase=Samsung+PS50C6900+50
και λιγο ποιο ακριβη αυτη
http://www.skroutz.gr/s/264711/Samsung-PS50C7000-50.html?keyphrase=Samsung+PS50C7000+50

η V20 ουτε media player της προκοπης εχει ουτε ειναι 3D ασε που ειναι και ποιο ασκημη.
Ισως ομως να εχει καλυτερη εικονα απο αυτες τις samsung δεν τις εχω συγκρινει ας πει καποιος τη γνωμη του που τις
εχει δει απο εικονα αν εχουνε διαφορα..

Last edited:
α και μην ξεχασεις οτι σε αυτες τις samsung παιζουνε κατι προσφορες bluray player και γυαλια 3d ψαξε να τις βρεις και να τις εκμεταλευτεις.

Για εμενα η αγορα 3d τηλεορασης δεν αξιζει ακομη.

Το υλικο ειναι δυσευρετο (βασικα 2 3d ταινιες κινουμενων σχεδιων υπαρχουν μονο) και σε 1-2 χρονια θα κυκλοφορησουν τηλεορασεις 3d χωρις γυαλια αρα οι σημερινες θα ειναι ξεπερασμενες.

ΥΓ. Καλες οι Samsung C6900/C7000 αλλα καμια σχεση με την VT20 που ειναι κορυφη.