50", passive 3d εως 1800 ευρώ?

lentozo

AVClub Enthusiast
25 May 2012
788
Περιστέρι
Παιδιά καλησπέρα.
Όπως λέει και ο τίτλος τηλεόραση για φίλο, 50", παθητικό 3D, κυρίως (90%) ταινίες και σειρές.
Το μέγιστο ταβάνι ίσως μπορεί να ανέβει λίγο.
Αρχική του επιλογή η Panasonic TX-50AX800E η οποία φτάνει στα 2100 αλλά δική μου πρόταση αν μείνει στην ίδια εταιρεία είναι να πάει σε καμιά DT αν βρει και να επενδύσει τα υπόλοιπα σε ηχοσύστημα 5.1 ή ηχομπάρα για να έχει πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.
Δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ποιότητα του μαύρου και μισεί την τεχνολογία plasma.
Τι λέτε αξίζει να πάει σε 4Κ ή καλύτερα ένα πιο ολοκληρωμένο set;
Υ.Γ: Για προσωπικούς/ψυχολογικούς λόγους, δεν γουστάρει Samsung.

Last edited:
δεν υπάρχει υλικό 4Κ ακόμα. άρα το ξεχνάς το 4Κ.
50άρα υπάρχει μόνο η TX-50AS650 που είναι και οικονομική γύρω στα 1350
γνώμη μου είναι αν θέλει κορυφαία tv να πάει στην ΤΧ-55AS800E στα 2200 περίπου.
φυσικά καμία δεν έχει τα χρώματα της κορυφαίας και συλεκτικής ΖΤ .

Εκτός από την AS650 ποια άλλη στις 50" θεωρείς καλή;
Δηλαδή η TX-50AX800E έχει και μικρότερο μέγεθος και "χειρότερη" εικόνα από την ΤΧ-55AS800E;
Και κάτι ακόμα:
Η ΖΤ που αναφέρεις ποιας εταιρείας είναι μοντέλο; Της Panasonic και αυτή;

Για ποιόν λόγο να δώσει 2000+ ευρώ για 50"? Θα του πρότεινα να πάει τουλάχιστον σε 55" εφόσον έχει την οικονομική δυνατότητα. Επίσης οι 4K με τηλεοπτικό σήμα και Bluray δείχνουν χειρότερα από τηλεοράσεις fullHd λόγω της διαδικασίας της προσαρμογής της ανάλυσης.

Δεν το πολυσκέφτεται για περισσότερες ίντσες λόγω απόστασης.
Το 4Κ το είδε και εντυπωσιάστηκε αλλά όταν του είπα για full hd & 5.1 άρχισε να το σκέφτεται αλλιώς.
Λοιπόν εκτός από Panasonic σε LG υπάρχει κάτι καλό;
Θέλει καλή γωνία θέασης (γιαυτό αποκλείει την Samsung) και όσο το δυνατόν καλύτερο μαύρο.

Το 4Κ το είδε και εντυπωσιάστηκε αλλά όταν του είπα για full hd & 5.1 άρχισε να το σκέφτεται αλλιώς.
Θέλει καλή γωνία θέασης (γιαυτό αποκλείει την Samsung) και όσο το δυνατόν καλύτερο μαύρο.

Για την γωνία θέασης δεν παίζει ρόλο η εταιρία κατασκευής αλλά ο τύπος panel.

Η ΖΤ είναι τελευταία συλλεκτική σειρά Plasma της Panasonic.
Τώρα Panasonic plasma caput.
Επίσης 50άρα Panasonic βγαίνουν οι παρακάτω σειρές
ΑΧ800 που είναι 4Κ
ΑS650 FULL HD
AS600 FULL HD
τις παρακάτω σειρές δεν τις αναφέρω
Εγώ σου προτείνω να πας σε 55αρα και συγκεκριμένα οπώς σου είπα στης AS800.

Η γωνια θέασης θα έχει ( LG ) η καλο μαύρο ( Sony , Panasonic ( κάποια μοντέλα ) ).
Πρέπει να διαλέξει.

Δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ποιότητα του μαύρου και μισεί την τεχνολογία plasma.
He is doomed...:p

Να παρει μια φτηνη / αξιοπρεπή LCD και να περιμενει για OLED.

Και εγώ την 55AS800 προτείνω , η αγορά τηλεόρασης 4K χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο υλικό δεν προσφέρει τίποτα σήμερα , σε 2-3 χρόνια το ξανασυζητάμε.

Το τελευταίο καιρό και εγώ είμαι στο ψάξιμο για ως 50", passive 3d , αλλά μέχρι 1.000 ευρώ περίπου .

Σε καταστήματα που είδα πως παίζουν , πιο πολύ μου άρεσε η Sony , όταν έβαλα τα γυαλία για να δω 3d ενεργό(ενερητικό , δεν ξέρω ποια λέξη είναι πιο σωστή) περιεχόμενο , άρχισε να πονάει το κεφάλι μου .
Είπα να πάω σε passive 3d .

Sony passive 3d δεν βρήκα πολλά μοντέλα .
Την LG προσπαθώ να την αποφύγω .

Το τελευταίο καιρό και εγώ είμαι στο ψάξιμο για ως 50", passive 3d , αλλά μέχρι 1.000 ευρώ περίπου .

Σε καταστήματα που είδα πως παίζουν , πιο πολύ μου άρεσε η Sony , όταν έβαλα τα γυαλία για να δω 3d ενεργό(ενερητικό , δεν ξέρω ποια λέξη είναι πιο σωστή) περιεχόμενο , άρχισε να πονάει το κεφάλι μου .
Είπα να πάω σε passive 3d .

Sony passive 3d δεν βρήκα πολλά μοντέλα .
Την LG προσπαθώ να την αποφύγω .
Μηπως ηταν σε πολυ φωτεινο περιβαλλον?Σε 55" samsung με active 3d ειδα χθες dredd 3d/captain america ws 3d και δεν πονεσε καθολου το κεφαλι μου.Αντιθετως σε μια 3d lg 55" 4k στο public στο kosmos με passive 3d το 5λεπτο αρχισα να κουραζομε.Πιστευω παιζουν ρολο τα φωτα στο 3d και η αποσταση

Αυτό μου είπε και ο πωλητής , ότι είναι τα φώτα και κάποιοι έχουν πρόβλημα και κάποιοι όχι.
Δεν ξέρω κατα πόσο είναι μόνο τα φώτα .

Αντίθετα σε φίλο που του έδωσα 3d ταινία και έτυχε και πήγα να δω πως παίζει στη tv του, δεν είχα κανένα πρόβλημα .
Η τηλεόραση του φίλου ήταν LG .

Ο περιβάλλων φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην οφθαλμική κόπωση στα συστήματα 3D με ενεργά γυαλιά, γι' αυτό οι όποιες εμπειρίες προέρχονται από θέαση σε εκθέσεις καταστημάτων, δεν εγγυώνται 100% ότι το ίδιο θα συμβαίνει και στο σπίτι...

Σε γενικές γραμμές, αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα με το 3D της κινηματογραφικής αίθουσας, δεν πρόκειται επίσης να έχει πρόβλημα με το ενεργό 3D στο σπίτι, εφόσον η θέαση γίνεται σε πλήρη συσκότιση...