500 για 7": αξίζει?

krunar

Established Member
23 October 2007
225
Καλημέρα σε όλους,

Έχοντας κάνει την μελέτη μου, έχω καταλήξει στο μοντέλο της τηλεόρασης που θέλω και το μόνο που μένει είναι να αποφασίσω τις ίντσες.
Έτσι είμαι μεταξύ της

Samsung UE48H6400 - 800 και της μεγαλύτερης Samsung UE55H6400 στα 1300 **

Ερώτηση 1
Με απόσταση θέασης 2.5-3 μέτρα, και με μικρό παιδί (4) που καμιά φορά ξεχνιέται και κάθεται στο 1 μέτρο, ποια να προτιμήσω? Μήπως η 55 είναι πολύ μεγάλη?

Ερώτηση 2
Αξίζουν οι 7 ίντσες παραπάνω τα 500 ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις

ΥΓ
**Οι τιμές δεν είναι οι χαμηλότερες στο skroutz αλλά είναι και οι 2 από το ίδιο φυσικό κατάστημα που είναι κοντά στην περιοχή μου. Υπάρχουν καταστήματα που τις δίνουν εως και 300 πιο κάτω αλλα επειδή δεν τα γνωρίζω είμαι λίγο διστακτικός. Σε περίπτωηση προβλήματος που είναι μέσα στην εγγύηση μιλας με το κατάστημα ή με την samsung?
Αν κάποιος έχει να προτείνει κάποιο αξιόπιστο κατάστημα με χαμηλότερες τιμές ας το γράψει ή αν προτιμάει να στείλει PM

Αν η οθόνη προορίζεται για κινηματογραφική χρήση, δηλαδή για home cinema, σίγουρα η μεγάλη είναι πολύ καλύτερη. Μην ξεχνάς οι περισσότερες ταινίες έχουν μπάρες πάνω κάτω, οπότε σου ''τρώνε'' ίντσες. Αν θέλεις απλά μια τηλεόραση να κάθεστε οικογενειακά με το παιδί, πάρε την μικρή.

Οσο για το παιδι, μιας και οι οθονες crt που ακτινοβολουσαν "διαφορα" δεν υπαρχουν (τουλαχιστον προς αγορα), το "ξεχνιεται " και βλεπει απο το ενα μετρο δεν εχει ιδιαιτερη σημασια. Η αποψη έχει γαλουχηθει απο άλλες εποχες που ισχυαν διαφορετικά πράγματα.
Μπορει η τηλεοραση να μπορει να προκαλεσει απο στραβισμό και πονοκέφαλο μέχρι επιληψία, αλλα αυτο δεν εχει σχεση με την αποσταση θέασης που επιλεγει ο θεατης.
Οι διιάφορες οθονες των παιδκων παιχνιδομηχανων τυπου ds, psp κλπ συχνά βρίσκονται μολις 10cm απο τα ματια των παιδιών (ισως και λιγοτερο). Η αναλογια με τις 55 ιντσες και το 1 μετρο ειναι περιπου ιδια.
Και επειδη το τελευταιο το εψαξα με διαφορους οφθαλμίατρους ή απάντηση που πήρα είναι ότι το παιδί θα ρυθμίσει την απόσταση εκεί που θα νιώσει πιο άνετα.
Να μην παιζει συνεχως και για πολλες ωρες μου το τονισαν πολλοι. Για την αποσταση ομως, κανεις.

Πολυ μεγάλη είναι μια τηλεόραση μονο οταν δεν χωραει στο τοιχο που θελουμε να τη βαλουμε . :2thumb22sup:

ΥΓ
**Οι τιμές δεν είναι οι χαμηλότερες στο skroutz αλλά είναι και οι 2 από το ίδιο φυσικό κατάστημα που είναι κοντά στην περιοχή μου. Υπάρχουν καταστήματα που τις δίνουν εως και 300 πιο κάτω αλλα επειδή δεν τα γνωρίζω είμαι λίγο διστακτικός. Σε περίπτωηση προβλήματος που είναι μέσα στην εγγύηση μιλας με το κατάστημα ή με την samsung?
Αν κάποιος έχει να προτείνει κάποιο αξιόπιστο κατάστημα με χαμηλότερες τιμές ας το γράψει ή αν προτιμάει να στείλει PM

Προφανώς και θα την πάρεις από το πιο φθηνό κατάστημα, η συντριπτική πλειοψηφία από αυτά είναι αξιόπιστα.
Δεν έχει κανένα νόημα να πετάξεις ένα τσουβάλι λεφτά κυριολεκτικά στο βρόντο, υπάρχουν πιο εποικοδομητικές λύσεις για αυτό το σκοπό.

όσο αφορά το παιδί, περισσότερο με απασχολεί αν θα τον βολέψει τόσο μεγάλη οθόνη ή αν θα έχει πρόβλημα να δεί όλη την εικόνα. Αυτά για τις ακτινοβολίες καλώς ή κακώς δεν τους δίνω σημασία.
Είδα ότι στο you.gr την 55" την έχει στα 999 ενώ πριν 2 εβδομάδες έπαιζε και στα 899. Πιστεύεται ότι αξίζει ή μήπως ενόψει εορτών είναι καλύτερα να περιμένω μπας και βγεί καλύτερη προσφορά?

Αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις 800 για την UE48H6400 στο πλησιέστερο προς εσένα φυσικό κατάστημα, τότε σίγουρα αξίζει να δώσεις 170 παραπάνω (τιμές σκρουτζ) για την UE55H6400.

ή αν θα έχει πρόβλημα να δεί όλη την εικόνα.

Το παιδί δεν είναι χαζό, θα προσαρμόσει την απόσταση θέασης του εκεί που θα το βολεύει.
Με λίγα λόγια θα καθίσει πιο μακριά αν δεν βλέπει άνετα απο κοντά.

Τελικά έκλεισα την 55 με την τρελή πρόσφατα του you.gr στα 900.
Ευχαριστώ για την βοήθεια. Θα τα πούμε πάλι στα πόστ για τις εντυπώσεις και βοήθεια .

Τελικά έκλεισα την 55 με την τρελή πρόσφατα του you.gr στα 900.
Ευχαριστώ για την βοήθεια. Θα τα πούμε πάλι στα πόστ για τις εντυπώσεις και βοήθεια .

Έκανες πολύ καλή επιλογή φίλε. Μόλις χθες ήμουν στο σπίτι ενός γνωστού που την αγόρασε (λίγο ακριβότερα από εσένα βέβαια). Την ψάξαμε, τη δουλέψαμε 3-4 ώρες. Είδαμε βίντεο από σκληρό δίσκο, blu-ray από home theater system, χαθήκαμε για πολλή ώρα με τις smart λειτουργίες της. Οι 55 ίντσες είναι "αρχοντικές". Δεν θα το μετανιώσεις.

Σήμερα την κούμπωσα και έπαιξα λίγο, και το μόνο που έχω να πώ είναι...
SIZE MATTERS...A LOT!!

απο τις 38 στις 55!!