500GB ΔΙΣΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΩΣ 130GB!!!!!

akisnm156

AVClub Enthusiast
1 July 2007
1,012
Καλησπέρα σε όλους.Σήμερα μου ήρθε το νεο PC.Παρόλο που στο ΒΙΟS τους δυο δίσκους μου των 500gb τους βλέπει κανονικά, στην εγκατάσταση των ΧΡ τους βλέπει ως 131gb!!! Οι δίσκοι είναι Seagate και η μητρική είναι η Asus P5K premium.Έχει κανείς καμία ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό:BDBDG54:;;;;;;;

Ναι , έχεις παλιό δισκάκι XP ... Μπορείς να κάνεις εγκατάσταση και να στο αναγνωρίσει μετά όταν θα κάνεις τα updates ... Αλλιώς προμηθεύεσαι μία καινούρια κόπια XP sp3 ή sp2 για να κάνεις την δουλειά σου ...

αν βάλω τo service pack 2 θα λυθεί το πρόβλημα δηλαδη;; Σώσε με έχω φρικάρει!!

ναι είπαμε , το 2002 που κυκλοφόρησε το XP δεν υπήρχαν σκληροί άνω των 80Giga ( και πολλά λέω ) οπότε το δισκάκι που έχεις στα χέρια σου δεν έχει drivers για να διαβάσει σωστά την χωρητικότητα των σκληρών σου ...

Καλύτερα να προμηθευτείς ένα καινούριο δισκάκι ...

και είναι 137 giga όχι 131 !

Ευχαριστώ ρε παιδιά.Θα βάλω τώρα τo sp2 και αυριο που θα εγκαταστήσω και το modem στο νεο pc θα κανω και τα update.:worshippy:

Λοιπόν έβαλα τα sp2 και τους είδε κανονικά. Αν σου είναι εύκολο εξήγησε μου πως θα κάνω αυτό το δίσκο που είναι χωρισμένος σε 137gb και 363gb ενιαίο;(Χωρίς να υποθέσω να ξαναγίνει format)

Αυτό κοίταγα τώρα! Λέει όμως στο site [Create and modify partitions up to 300GB*]. Το έχεις δουλέψει και με πιο μεγάλους δίσκους;

Οχι , δεν έτυχε ... Αλλά είναι παλιά πληροφορία αυτή , δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα ...

ΥΓ έπρεπε να ακολουθήσεις την συμβουλή μου για νέο δισκάκι ...

Last edited:
Οκ ευχαριστώ! Με έσωσες από τρελό ξενύχτι. (Είμαι ο μόνος που αναπολεί τις δόξες των windows 3.1;;;) :Banane0: