5090h + δορυφορικός δέκτης

dankgr

New member
27 January 2009
17
Παιδιά καλησπέρα,

τελικά πήρα και εγώ την 5090Η και έχω κάποιες απορίες/προβλήματα εαν μπορείτε να με βοηθήσετε. Απλά να σας πώ, ότι είχα πριν τον 5400 (χωρίς το Ζ), τον παππού:grandpa: (κανένα πρόβλημα για πολλά χρόνια).

1. Oταν βάζω λοιπόν κανάλι NOVA περιμένω αρκετή ώρα, μου βγάζει μύνημα ότι το κανάλι είναι κωδικοποιημένο κλπ. Κάνω τα κόλπα των funcard βάλε-βγάλε 3-4 φορές και κάποια στιγμή μετά από 2 λεπτά ανοίγει το κανάλι. Εχω δοκιμάσει (και έχει πετύχει το 80% των φορών) να κλείσω και να την ξανα-ανοίξω με κανάλι NOVA στην μνήμη. Τότε μου το δείχνει κατ'ευθείαν.

2. Οταν βλέπω ένα οποιοδήποτε κανάλι, δεν μπορώ να βρω την συχνότητά του, πόλωση, fec κλπ. Βασικά πουθενά δεν τα βρίσκω παρά μόνο όταν ψάξω ένα κανάλι με βάση την συχνότητά του και ζητήσω να δώ τα υπόλοιπα κανάλια με την ίδια συχνότητα.

3. Μετά από το αυτόματο ψάξιμο και την αυτόματη απομνημόνευση 2500 καναλιών, το να αλλάξω την θέση των καναλιών απο 1504 στο 1, το 987 στο 2, το 2458 στο 3 ... είναι εντελώς σκότωμα . Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει άλλος πιο εύκολος τρόπος... υπάρχει???

4. Και πάνω που νόμιζα ότι είχα βρεί άλλο πιο εύκολο τρόπο (τα favorites), έφαγα πόρτα. Στο 40κοσστό favorite μου λέει.. sorry...μέχρι εδώ ! Καλά, μόνο 40 favorites? μήπως δεν βλέπω κάτι?

5. Και το τελευταίο. Ενώ έχω κινούμενη κεραία, είπα σήμερα να βάλω 2 lnbs, για astra kai Hotbird. Ενώ είμαι σίγουρος ότι τα έχω τοποθετήσει σωστά, βλέπω μόνο από το 1 lnb. Προσπάθησα στα settings των DiSEqC να βάλω στο 1 τον hb και στο 2 τον astra, την μία δεν μου κράταγε το setting, την άλλη εμπαινε από μόνος του ο astra 2 στην μέση, τελικά προκοπή δεν είδα. Εσείς με τα 2 lnbs εχετε κάποια συγκεκριμένα settings? Παρ' επιπτόντως εάν στο DiSEqC1 βάλω π.χ. astra1, τοτε στο DiSEqC2 ΔΕΝ υπάρχει ο hb. Ενώ όλοι οι άλλοι δορυφόροι υπάχουν, ο astra1 πουθενά. Το ίδιο ισχύει και εάν βάλω στο DiSEqC1 τον hb. Στο DiSEqC2 δεν υπάρχει πουθενά o astra1 σαν επιλογή.

Αυτά τα λίγα...-bye-

Παιδιά καλησπέρα,

τελικά πήρα και εγώ την 5090Η και έχω κάποιες απορίες/προβλήματα εαν μπορείτε να με βοηθήσετε. Απλά να σας πώ, ότι είχα πριν τον 5400 (χωρίς το Ζ), τον παππού:grandpa: (κανένα πρόβλημα για πολλά χρόνια).

1. Oταν βάζω λοιπόν κανάλι NOVA περιμένω αρκετή ώρα, μου βγάζει μύνημα ότι το κανάλι είναι κωδικοποιημένο κλπ. Κάνω τα κόλπα των funcard βάλε-βγάλε 3-4 φορές και κάποια στιγμή μετά από 2 λεπτά ανοίγει το κανάλι. Εχω δοκιμάσει (και έχει πετύχει το 80% των φορών) να κλείσω και να την ξανα-ανοίξω με κανάλι NOVA στην μνήμη. Τότε μου το δείχνει κατ'ευθείαν.

2. Οταν βλέπω ένα οποιοδήποτε κανάλι, δεν μπορώ να βρω την συχνότητά του, πόλωση, fec κλπ. Βασικά πουθενά δεν τα βρίσκω παρά μόνο όταν ψάξω ένα κανάλι με βάση την συχνότητά του και ζητήσω να δώ τα υπόλοιπα κανάλια με την ίδια συχνότητα.

3. Μετά από το αυτόματο ψάξιμο και την αυτόματη απομνημόνευση 2500 καναλιών, το να αλλάξω την θέση των καναλιών απο 1504 στο 1, το 987 στο 2, το 2458 στο 3 ... είναι εντελώς σκότωμα . Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει άλλος πιο εύκολος τρόπος... υπάρχει???

4. Και πάνω που νόμιζα ότι είχα βρεί άλλο πιο εύκολο τρόπο (τα favorites), έφαγα πόρτα. Στο 40κοσστό favorite μου λέει.. sorry...μέχρι εδώ ! Καλά, μόνο 40 favorites? μήπως δεν βλέπω κάτι?

5. Και το τελευταίο. Ενώ έχω κινούμενη κεραία, είπα σήμερα να βάλω 2 lnbs, για astra kai Hotbird. Ενώ είμαι σίγουρος ότι τα έχω τοποθετήσει σωστά, βλέπω μόνο από το 1 lnb. Προσπάθησα στα settings των DiSEqC να βάλω στο 1 τον hb και στο 2 τον astra, την μία δεν μου κράταγε το setting, την άλλη εμπαινε από μόνος του ο astra 2 στην μέση, τελικά προκοπή δεν είδα. Εσείς με τα 2 lnbs εχετε κάποια συγκεκριμένα settings? Παρ' επιπτόντως εάν στο DiSEqC1 βάλω π.χ. astra1, τοτε στο DiSEqC2 ΔΕΝ υπάρχει ο hb. Ενώ όλοι οι άλλοι δορυφόροι υπάχουν, ο astra1 πουθενά. Το ίδιο ισχύει και εάν βάλω στο DiSEqC1 τον hb. Στο DiSEqC2 δεν υπάρχει πουθενά o astra1 σαν επιλογή.

Αυτά τα λίγα...-bye-
Χθες παρέλαβα κ εγώ την 5090H κ μετά από διάφορες δοκιμούλες, έβαλα κ την κάρτα της Νόβα.
1. Εμένα δεν κάνει κανένα πρόβλημα, το μόνο είναι ότι αργεί να ανοίξει το κανάλι την 1η φορά που ανοίγει η τηλ. Μετά δουλεύουν όλα ρολόι.

2. Την συχνότητα του κάθε καναλιού μπορείς να την δεις από τις ρυθμίσεις της τηλ, την ώρα που βλέπεις ένα κανάλι δορυφορικό, επιλέγεις να πας στις ρυθμίσεις του digital satellite setup κ εκεί μέσα στο Installation, αν θυμάμαι σωστά.

3. Εγώ αυτό που έκανα είναι να φτιάξω λίστα με τα Αγαπημένα μου (Favorites). Μετά έχει επιλογή να ταξινομήσης τα "Αγαπημένα μου".

4. Δεν έχω βάλει πάνω από 40 για να σου πω την αλήθεια...

5. Δεν έχω για να σου απαντήσω.

Ελπίζω να βοήθησα έστω κ λίγο. -bye-

Θέλω να επιστήσω την προσοχή στους κατόχους της συγκεκριμένης τηλεόρασης σε ότι αφορά τον δορυφορικό δέκτη της και τις διακοπές του ηλεκτρικού...για να μην πάθουν καρδιακή προσβολή..

Λοιπόν, μετά από διακοπή του ρεύματος, χάθηκαν όλα τα δορυφορικα κανάλια, τόσο από την λίστα, όσο και από τα favorites...

Το περίεργο είναι οτι χάθηκαν και οι ονομασίες των δορυφόρων στο μενού της τηλεόρασης.. Δηλ. εκεί που επέλεγες δορυφόρο (Astra 1, Astra 2, Hotbird κλπ) υπήρχαν μόνο ονομασίες του τύπου Sat1, Sat2, ...κλπ....

Το πρόβλημα λύθηκε με reset στο menu digital satellite setup

...και άντε πάλι μισή ώρα για ψάξιμο.....

@dipsa : το ψάξιμο και η αποθήκευση στα favorites τρώγονται. Αυτό που δεν τρώγεται με τίποτα είναι η επαναταξινόμηση (τι έγραψα τα άτομο...) στις μνήμες της δορυφορικής.
@ μιχάλης : σ'ευχαροστώ, απλά να ρωτήσω για την ιστορία, ο χρόνος που κάνει να σου ανοίξει Nova είναι περίπου 2 λεπτά ή λιγότερο ; και επίσης όταν την ανοίγεις την τηλεόραση και έχει ήδη στην μνήμη κανάλι του nova, σου αργεί επίσης ή σου το ξεκλειδώνει κατ'ευθείαν ;

Έχω δύο gibertini 1.25 τα οποία κοιτάνε 4 δορυφόρους:
Το 1ο είναι κεντραρισμένο στις 19.2 με παράκεντρη λήψη στις 13Ε και το δεύτερο κεντρο 28.2Ε και παράκεντρη στις 39Ε.
Πως συντονίζω την 5090Η;
Στον 800άρη έχω δηλώσει Α στις 13, Β στις 19.2, C στις 28.2 και D στις 39.
Στην 5090Η;

Λοιπόν, σε ότι αφορά το νόβα, όταν την πρωτοανοίγω την τηλ, θέλει 30-40 δευτερόλεπτα για να ανοίξει το 1ο κανάλι. Μετά όλα πάνε σφαίρα. Συν ότι βγάζει μήνυμα ότι δεν έχω δικαίωμα θέασης των καναλιών γιατί είναι κλειδωμένα, πατάω το ΟΚ κ μετά έρχεται το σήμα.

Re: Απάντηση: 5090h + δορυφορικός δέκτης

Έχω δύο gibertini 1.25 τα οποία κοιτάνε 4 δορυφόρους:
Το 1ο είναι κεντραρισμένο στις 19.2 με παράκεντρη λήψη στις 13Ε και το δεύτερο κεντρο 28.2Ε και παράκεντρη στις 39Ε.
Πως συντονίζω την 5090Η;
Στον 800άρη έχω δηλώσει Α στις 13, Β στις 19.2, C στις 28.2 και D στις 39.
Στην 5090Η;

Θα το κάνεις λίγο ανάποδα αλλά εμένα μόνο έτσι μου δούλεψε.
Η λογική λέει να δηλώσεις DiSEqC1 τον αστρα, DiSEqC2 hotbird etc. και μετά να κάνεις ένα search και για τους 4 δορυφόρους. Για κάποιο λόγο όμως δεν κρατάει έτσι τις ρυθμίσεις των DiSEqC.
Αυτό που έκανα εγω και δούλεψε είναι :

1. Δηλώνεις DiSEqC1 τον αστρα και κάνεις search.
2. Αυτόματα λοιπόν θα περαστούν στην μνήμη 1000-1300 κανάλια.(ανάλογα φυσικά το κάτοπρτο και την λήψη)
3. Μετά δηλώνεις DiSEqC2 τον hotbird και επιλέγεις add new channels ή κάτι τέτοιο (δεν έχω την τηλεόραση μπροστά μου τώρα)
4. Θα σου βρεί άλλα 1800 τόσα κανάλια του hotbird που θα τα προσθέσει αυτόματα.
5. Μετά δηλώνεις DiSEqC3 τον άστρα 2 στις 28,2 και ξαναεπιλέγεις το add new channels κ.ο.κ
6.όταν τελειλωσεις ΔΕΝ ξαναπειράζεις τις ρυθμίσεις των DiSEqC1-4 γιατί δεν θα βλέπει τα κανάλια του DiSEqC που πείραξες (μου συνέβει αυτό). Ο λόγος είναι ότι όταν θες να τσεκάρεις τα 4 DiSEqC για να δεις ποιούς δορυφόρους έχεις σε κάθε DiSEqC και κουνάς δεξιά-αριστερά για να αλλάξεις DiSEqC, δεν αλλάζουν και οι δορυφόροι που έθεσες αρχικά (οι οποίοι φένονται δεξιά), αλλά παραμένει ένας δορυφόρος σε όλα τα DiSEqC. Με αυτή την κίνηση χάνει τα settings που του έβαλες πριν.
7.Επίσης πρόσεξε τις μνήμες γιατι νομίζω έχει μέχρι 4 ή 5.000 κανάλια μνήμη, μην σου γεμίσουν.

Πάντως στη θέση σου θα έκανα ότι έκανα με την τηλεόραση για το κέφι μου, αλλά θα κράταγα τον dreambox. HD είναι και αυτός, σαφέστατα πιό ευκολος στην χρήση... τι άλλο θές ;
Απλά όταν δεις το astra hd+ πες μας η εικόνα ποιού δέκτη είναι καλύτερη. του 800άρη ή της pioneer (έτσι για να μαθαίνουμε και κάτι..)-bye-

Δεν καίγομαι για τον δορυφορικό της pioneer!
Απλά, από περιέργεια θέλω να συντονίσω και να δω πως δουλεύει ο δέκτης της και αν είναι καλύτερος από τον 800άρη σε ποιότητα εικόνας.

Ξέρει κανείς αν ο δορυφορικός δέκτης της 5090Η μπορεί να συνδεθει με δορυφορικό πιάτο με μοτέρ?
Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: 5090h + δορυφορικός δέκτης

Δεν καίγομαι για τον δορυφορικό της pioneer!
Απλά, από περιέργεια θέλω να συντονίσω και να δω πως δουλεύει ο δέκτης της και αν είναι καλύτερος από τον 800άρη σε ποιότητα εικόνας.

σωστός...:a0210: μην ξεχάσεις να μας πεις τι είδες τελικά. Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι να χτυπήσω και εγώ έναν 800άρη. Θα δούμε...

Ξέρει κανείς αν ο δορυφορικός δέκτης της 5090Η μπορεί να συνδεθει με δορυφορικό πιάτο με μοτέρ?
Ευχαριστώ

Η απάντηση στην ερώτηση σου κατά λέξη είναι ότι μπορεί να συνδεθεί, γιατί το μοτέρ είναι άσχετο με την σύνδεση του lnb με τον δέκτη της 5090.

Φαντάζομαι όμως ότι ρωτάς εάν ο δέκτης της 5090 έχει embeded positioner για να γυρίζει μόνος του την κεραία στον δορυφόρο που έχεις επιλέξει. Η απάντηση λοιπόν σε αυτή την ερώτηση είναι ότι δεν γνωρίζω. Αλλά λογικά οι αποκωδικοποιητές που έχουν embeded positioner έχουν και είσοδο για τα καλώδια του ρεύματος και της κίνησης του μοτέρ (4 καλώδια) αλλά και setting για fine tuning east-west satellite. Η 5090 δεν διαθέτει τίποτα από τα παραπάνω. Αρα λογικά δεν το βλέπω...-bye-

Η απάντηση στην ερώτηση σου κατά λέξη είναι ότι μπορεί να συνδεθεί, γιατί το μοτέρ είναι άσχετο με την σύνδεση του lnb με τον δέκτη της 5090.

Φαντάζομαι όμως ότι ρωτάς εάν ο δέκτης της 5090 έχει embeded positioner για να γυρίζει μόνος του την κεραία στον δορυφόρο που έχεις επιλέξει. Η απάντηση λοιπόν σε αυτή την ερώτηση είναι ότι δεν γνωρίζω. Αλλά λογικά οι αποκωδικοποιητές που έχουν embeded positioner έχουν και είσοδο για τα καλώδια του ρεύματος και της κίνησης του μοτέρ (4 καλώδια) αλλά και setting για fine tuning east-west satellite. Η 5090 δεν διαθέτει τίποτα από τα παραπάνω. Αρα λογικά δεν το βλέπω...-bye-
Ναι αυτό ήθελα να μάθω, ευχαριστώ. Άρα μαλλον με βλέπω για πιάτο με πολλαπλά lnb

Κοίτα, όπως το βλέπω το πράγμα, είτε απλά βλέπεις δορυφορικά, οπότε έχεις 2πλό άντε και 4πλό lnb για hotbird, astra 1 & 2, hellasat (σε γενικές γραμμές-εκτός εάν η κυρά σου είναι από Σκανδιναβικές χώρες και θες τον thor σαν τέταρτο δορυφόρο), είτε το έχεις σαν "επίσημο" χόμπυ, οπότε έχεις και τον αποκωδικοποιητή σου, έχεις και το positioner για 30 δορυφόρους και όλο το βράδυ αλωνίζεις στους ουρανούς για feeds. :)