52LG5000 ξανα-ανάβει μόνη της όταν την σβήσω

glyko

New member
19 April 2011
13
Χαιρετώ το forum. Θα περάσω κατευθείαν στο "ψητό".
Αντιμετωπίζω το εξής "κουφό".

Κλείνω την τηλεόραση απο το remote ή απο το κεντρικό κουμπί πάνω στο πλαίσιο και αφού κλείσει, ξανα-ανοίγει απο μονη της.

Αφαίρεσα και μπαταρίες απο το τηλεκοντρόλ μήπως κάποιο κύκλωμα είχε κολλήσει ή είχε κολλήσει το κουμπί. Τίποτα. Καμμία αλλαγή συμπεριφοράς.

Το "κουφό" (εκτός απο το παραπάνω) είναι ότι δεν το κάνει πάντα.

Εντωμεταξύ είναι και κτήνος 52" ίντσες και 40 κιλά.. και δεν είναι τόσο εύκολα μεταφέρσιμη για service.
Η αγορά είναι απο Multirama και είναι εντός εγγύησης για 1 μήνα ακόμα.

Ξέρει κανείς σε τι μπορεί να οφείλεται όμως το re-switch-on ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

μάλλον θα έχει τρυπώσει κάνα φάντασμα

ή ψάξε στο μενού της μήπως μπήκε κατά λάθος ρύθμιση να ανοίγει σε
συγκεκριμένη ώρα

Αν την βγάλεις απο την πρίζα και συνεχίζει να ανοίγει έκανες την τύχη σου.

Αν όχι καλλίτερα πάρε το service ενα τηλέφωνο.

Βαλε κανα fw.
Επισης μπορεις να επικοινωνησεις με το service και μπορει να ελθουν αυτοι να την παρουν....
Και εαν δεν φτιαχνεται....θα σου δωσουν νεο μοντελο.
Γιαυτο μην χασεις την εγγυηση...

Είναι εντός εγγύησης όπως είπα. Απευθύνθηκα πρώτα στο κατάστημα αγοράς, όπου και με προέτρεψαν να καλέσω την LG. Την καλέσαμε εκεί απο το κατάστημα αλλά δεν είχα το serial.no μαζί μου.
Παίχτηκε όμως το εξής :
Ο tele-υπάλληλος που μίλησα, και αφου του είπα το model 52LG5000 μου λέει :
"Δεν υπάρχει αυτό το μοντέλο, μήπως είναι LE και όχι LG ?"
Απαντάω : "εχμ.. όχι το διάβασα απο το βιβλίο του ότι είναι 52LG5000"
Αντ'απάντηση : "Δυστυχώς δεν βρίσκω αυτό το μοντέλο. Θέλετε να καλέσετε όταν έχετε και το serial.no ?"
"Εντάξει", λέω και αναγκαστικά αποχωρώ απο το κατάστημα.
Με τα πολλά όταν φτάνω σπίτι ξανακαλώ, απαντάει άλλος tele-υπάλληλος (είχα κάνει την υπόθεση ότι θα συμβεί αυτό) με ρωτάει το μοντέλο, του λέω πάλι το ίδιο 52LG5000 διότι αυτό είναι. Αυτό λέει κι απο πίσω η TV. Μου λέει οκ, ζητάει τα υπόλοιπα στοιχεία και με ενημερώνει ότι θα με καλέσουν εντός 48 ωρών για να κλειστεί ραντεβού με τεχνικό για την on-site επίσκεψη απο την LG.

Είδομεν...

Firmware το σκέφτηκα κι εγώ μιας και δεν το έχω αλλάξει, το της μαμάς της φοράει. Αλλά μετά λέω γιατί να βάλω, αφού δεν είχε πρόβλημα 2 χρόνια τώρα η τηλεόραση. Ξαφνικά να θέλει firmware..? Αν ήταν αυτό νομίζω θα το έκανε πιο νωρίς.

Όσο το έψαξα πάντως οι μόνες πιθανές αιτίες ήταν δύο :
1. Ελλατωματική motherboard όπου και αλλάζεται
2. Ελλιπής μόνωση οπότε απο παρεμβολές μπορεί να επηρρεάζεται κι απο το μάτι της κουζίνας... (εντάξει υπερβολικό)

Έχω υπολογιστή στο δωμάτιο αλλά δεν είναι τόσο κοντά.

Τουλάχιστον αν είναι motherboard και αλλάζεται πάλι καλά που το εμφάνισε εντός εγγύησης...

Firmware το σκέφτηκα κι εγώ μιας και δεν το έχω αλλάξει, το της μαμάς της φοράει. Αλλά μετά λέω γιατί να βάλω, αφού δεν είχε πρόβλημα 2 χρόνια τώρα η τηλεόραση. Ξαφνικά να θέλει firmware..? Αν ήταν αυτό νομίζω θα το έκανε πιο νωρίς.

μηπως εχει φαει κανα κολλημα και με το καινουργιο φιρμ συνελθει?

εγω προσωπικα σου ευχομαι να παει για αντικατασταση....θα παρεις καινουργια TV!

Αν είναι να πάρω καινούρια τηλεόραση ή να διορθώσουν αυτή δεν έχω θέμα.
Αρκεί να μπορώ να την κλείσω απο το τηλεκοντρόλ και να μην πρέπει να σηκώνομαι να την βγάζω απο την πρίζα. Σπαστικό εντελώς.

Θα κρατάω ενήμερο το thread πάντως για την όποια εξέλιξη.

μηπως εχει φαει κανα κολλημα και με το καινουργιο φιρμ συνελθει?

Αν είναι έτσι, ας το κάνει ο τεχνικός της LG στην on-site επίσκεψη.
Όχι ότι δεν ξέρω να το κάνω, αλλά αφού είναι εντός εγγύησης ακόμα,
ε, ας το κάνει η LG για να έχουν και την ευθύνη του αποτελέσματος.

!UPDATE!

Μόλις δέχθηκα τηλέφωνο για το ραντεβού με τεχνικό της LG.
Σήμερα 10 με 12 πρωί θα γίνει η on-site επίσκεψη.

!UPDATE!

Η τηλεόραση είναι πλέον στο service. Νέα της θα έχω σε μια εβδομάδα.

Απο όσο ρώτησα τα παιδιά που την πήραν παρόμοιο πρόβλημα δεν τους έχει τύχει ακριβώς αλλά μάλλον έχει να κάνει με τον αισθητήρα υπερύθρων ή το κύκλωμα σχετικά με το on-off switching.

Σε κάθε περίπτωση μου είπαν ότι θα αλλαχθεί αυτό που φταίει και ανάλογα
με το εξάρτημα θα έχω μέχρι 6 μήνες εγγύηση πάλι αλλά για το συγκεκριμένο εξάρτημα.

Για να δούμε, για να δούμε...

!UPDATE!

Διαπιστώθηκε πρόβλημα στο keyboard (τα πλαινά κουμπιά) στο περίβλημα της τηλεόρασης απο όσο με ενημέρωσαν σήμερα στο service, το οποίο και έγινε παραγγελία (απο Τρίτη 26 του μηνός) για να αλλαχθεί.

Θεωρητικά αύριο θα πρέπει να παραλάβω την επισκευασμένη TV μου.

Επίσης τελικά είναι όντως αφής τα πλαινά κουμπιά, δεν είναι με καλωδιοταινία όπως με ενημέρωσε ο τεχνικός στο τηλέφωνο, άσχετα αν είναι νορμάλ κουμπιά και όχι επιφάνεια αφής. (αν δεν κάνω λάθος piezoelectric πρέπει να λέγονται).

Αυτά.
Πάλι καλά που το παρουσίασε εντός εγγύησης...
Είχε άλλος κανείς θέμα με κουμπιά αφής ?
(θυμίζω μοντέλο 52LG5000)

!UPDATE!

Λοιπόν, δυσάρεστα νέα,
με ενημέρωσαν απο την LG ότι η τηλεόραση θα αντικατασταθεί
οπότε η LG παίρνει πίσω την παλιά.

Πολλές διευκρινήσεις δεν ρώτησα στο γιατί δεν επισκευάζεται γιατί με ενημέρωσαν στην δουλειά μου τηλεφωνικώς και δεν μπορούσα να μιλήσω πολύ.

Συνεπώς έχω το αντίστοιχο πιστωτικό για να πάρω μια άλλη απο αύριο
στο κατάστημα αγοράς.

Αναρωτιέμαι όμως αν πρέπει να πάρω πάλι LG αφού αποδείχθησαν σχετικά ελλατωματικές (και μη-επισκευάσιμες?).

Εντάξει την αντικαθιστούν, αλλά για να την αντικαθιστούν σημαίνει ότι και οι ίδιοι παραδέχονται την μάλλον κακή ποιότητα των προϊόντων τους ?

Αν έσκαγε το πρόβλημα εκτός εγγύησης δηλ. θα έπρεπε να την πετάξω.
Και δεν έκανε λίγα χρήματα όταν την πήρα.

Και το θέμα είναι τι κάνω τώρα...

LG ? Κάτι άλλο ? Ούτε καν τηλεόραση ?
Τι να προσέξω στην αγορά μου απο χαρακτηριστικά ?
LED ? Non-LED? ίδια διάσταση (52") ? μικρότερη ?

Δεν έχει και μεγάλη γκάμα γμτ, το κατάστημα απο το οποίο έγινε η αγορά..

Πόσα χρήματα θα σου επιστρέψουν? Έχεις όριο στις inches? Και πές μας και την χρήση μου θα κάνεις περίπου.
Όσο για αυτό που είπες περί ελαττωματικής τηλεόρασης άν δέν ήταν μέσα στην εγγύηση θα βρίσκαν ανταλλακτικό αλλα μπορεί να μην τους συνέφερε και γιαυτό σου είπαν να σου δώσουν μια καινούργια...(Λέω εγώ τώρα..)

Πόσα χρήματα θα σου επιστρέψουν? Έχεις όριο στις inches? Και πές μας και την χρήση μου θα κάνεις περίπου.
Όσο για αυτό που είπες περί ελαττωματικής τηλεόρασης άν δέν ήταν μέσα στην εγγύηση θα βρίσκαν ανταλλακτικό αλλα μπορεί να μην τους συνέφερε και γιαυτό σου είπαν να σου δώσουν μια καινούργια...(Λέω εγώ τώρα..)

Η προηγούμενη ήταν 52" ίντσες. Όταν λες αν έχω όριο εννοείς για τον χώρο μου υποθέτω.

Η απόσταση θέασης ήταν με την 52αρα περίπου 4 μέτρα. Αλλά αυτό μπορώ να το αλλάξω καθώς τα έπιπλα δεν είναι τόσο fixed στον χώρο.
Μπορώ να φτιάξω απόσταση θέασης πιο μικρή ώστε να πάω σε λιγότερες ίντσες.

Η χρήση που κάνω δεν είναι τόσο να βλέπω τηλεόραση, όσο ταινίες.
Ειδικότερα την είχα συνδεδεμένη με υπολογιστή και το υλικό παρακολούθησης ποικίλει απο .mkv 1080i μέχρι και .avi DVD-Rips. (δεν με πειράζει αυτό αν είναι καλή η ταινία)

Μάλλον δεν θα συνέφερε πάντως, όπως λες, το ανταλλακτικό. Τι να πω.
Δεν ρώτησα περαιτέρω εφόσον δεν πρόκειται να έρθει στα χέρια μου το προϊόν που είχα αγοράσει, άρα και δεν με αφορά πλέον το τι θα το κάνουν.
Ενδεχομένως ανταλλακτικά, καθώς ήταν σε άψογη κατάσταση γενικότερα
πλην αυτού του προβλήματος που ανέφερα αρχικά.

Εν πάσει περιπτώσει. Έτσι κι αλλιώς κάτι πρέπει να πάρω.
Το πιστωτικό είναι ~1.350 euro.

Σκέφτομαι δύο εναλλακτικά σενάρια :

1. Projector + σύνδεση σε PC + PC-TV-Tuner για να έχω και τηλεόραση.
Δηλ. projector+pc για τις ταινίες και PC+μονιτορ (ένα 22άρι) για κανά
δελτίο ειδήσεων ας πούμε... ή κανά ντοκυμαντέρ..

ή

2. Μια μικρότερη 32" ιντσών TV. Για γενική all-around λύση...

το θέμα με τα παραπάνω δύο είναι ότι μου μένει αρκετό πιστωτικό ακόμα και τα δύο να κάνω...

Άρα πρέπει για να το εξαντλήσω να πάρω και άλλα πράγματα...
Και δεν χρειάζομαι πραγματικά κάτι αυτή την στιγμή.. Είμαι σχετικά κομπλέ απο PC, laptops κλπ...

Ανοιξε ενα νεο θεμα στην αγορα νεας τηλεορασης.

Με τα λεφτα αυτα παιρνεις μια πολυ καλη πλασμα 50" η οποια ειναι πιο καλη λυση για την χρηση που την θελεις.