55-60 ιντσες, μια πολύ καλή!

gekonsta

New member
15 March 2016
13
Καλησπέρα σε όλους,

Διαβάζω εδώ και καιρό τις γνώμες και την εμπειρία σας, είστε μελετημένοι εδω και θέλω βοήθεια

λόγω των προσφορών, το σαβ/κο θα τη φορτώσω! ταβάνι τα 2κ και μάλλον στις 55 εκτός κ αν χωρέσει μια 60-65 στο budget. Δεν συμπαθώ curved και θα μπει σε τοίχο..

αξιζει να δωσεις τέτοιο ποσό για μια lcd ή μονο oled? τα μοντέλα που έχω ξεχωρίσει:

- sony 55xd9305 ή 8577/88/99
- samsung 55ks8000 ή 60ks7000
- lg 55uh950v ή 60uh850v
- lg 55eg920v ( υπέρβαση τα 2.5κ και η μόνη κυρτή που θα αγοραζα)

Αν διαλέγατε μια απο αυτές, ποια θα ήταν???? αν γλυτώσουμε και κανένα φράγκο δεν είναι κακό ο˜†

Last edited:
Τίμιο.. Ετσι αναβαθμίζεις κ τον ήχο με το περισσευμα! Ή το παίρνεις σε 60άρι!

Τι λιγότερο εχει η 7 απο τις 8,9 σειρές; Μου φαίνονται ασήμαντες οι supreme διαφορές, μπορει να ειναι καλή επιλογή το ks7000.

Νομίζω ότι η διαφορά της με την σειρα 8 είναι το διπλό tuner και η κάπως καλύτερη ποιότητα κατασκευής (υλικά Design). Η σειρα 9 έχει Full Array Local Dimming, ενώ οι άλλες ειναι Edge Lit

Είναι και πιο λεπτή η σειρά 8 και έχει πολύ καλύτερο ήχο από την 7.
Η σειρά 9 που είναι η top, είναι δυστυχώς curved.
Εγώ πάντως χτύπησα την 8!! :smash:

Με γεια φίλτατε! θα δω την 8αρα κ απο κοντά.

Την 920 σε τοίχο την έχει δει κανείς? είναι αηδία; Με τρώει και η oled πολύ

Επίσης, έχετε άποψη για τις lg 55uh950v ή 60uh850v? μήπως να βγουν απο τη λίστα???

Last edited:
H OLED πιστεύω είναι το μέλλον. Ωστόσο επειδή και γω θα την βάλω στον τοίχο, δεν τις μπορώ τις κυρτές.
Και να δώσεις 3500 για μια τηλεόραση (τόσο έχει μια flat oled) δεν παίζει με την καμία

Μια περίπτωση είναι η 55KS7000 που έχει decent HDR και καλύτερες γωνίες θέασης από τα περυσινά μοντέλα, χάνεις όμως το 3D.
Στην τιμή που την έχει τώρα ο Κωτσόβολος, 1420 και μόνο σε αυτήν την τιμή.

Από την άλλη 4Κ oled είναι πάρα πολλά τα λεφτά, ιδίως για την 920.
Οι φετινές oled έχουν λύσει πολλά προβλήματα που είχαν τα panel., οπότε αξίζει σε πολλά λεφτά μόνο φετινή σειρά (55C6/55B6) που εκτιμώ πως θα προσφέρονται σε τιμές αντίστοιχες με την 920 σε κανά 6μηνο - 8 μηνο.

Όσον αφορά το wall mount, για την oled δες εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=BAnf_doV6zU

Sony και LG θα απέριπτα, την μέν LG γιατί έχει IPS panels με τα γνωστά θέματα, τις δε Sony, γιατί έχουν θέματα bleeding dse.

Γενικά οι φετινές Samsung των σειρών 7/8/9 φαίνονται πολύ προσεγμένες στα θέματα που υπήρχαν πέρυσι (dse, gray uniformity, light bleeding).

Ok, διωχνω lg lcd..

Ιδανικά oled flat αλλα κ οι 910-920 έχουν μικρή κυρτοτητα

Το βιντεάκι δείχνει σταθερο mount, φαντάζομαι παίζει vesa (300, 400). GRPOL, η δική σου αριστερα-δεξιά κινείται?

Sony xd85 είναι αντάξια της ks8?

Ψήνοναι πολύ για μια oled αλλά φοβάμαι την πρακτικότητα του wall mount.

Στην δική μου περίπτωση πρέπει να στοχεύει δυο χωρους που σημαίνει τουλαχιστον 20 μοιρες στροφή αριστερά δεξία. Με ενδιαφέρει η φώτο, ειδικά πόσο πετάει το εξωτερικό της καμπύλης οταν έχεις κολλήσει την μια πλευρά στον τοίχο

Αλλιώς, μέχρι στιγμής η ks7 παίζει μόνη της

Απάντηση: Re: 55-60 ιντσες, μια πολύ καλή!

Ψήνοναι πολύ για μια oled αλλά φοβάμαι την πρακτικότητα του wall mount.

Στην δική μου περίπτωση πρέπει να στοχεύει δυο χωρους που σημαίνει τουλαχιστον 20 μοιρες στροφή αριστερά δεξία. Με ενδιαφέρει η φώτο, ειδικά πόσο πετάει το εξωτερικό της καμπύλης οταν έχεις κολλήσει την μια πλευρά στον τοίχο

Αλλιώς, μέχρι στιγμής η ks7 παίζει μόνη της

Στην γυρισα να δεις και τη μεγιστη περιστροφη

2016_06_02_16_42_11.jpg
[/url] [/IMG]

Καλησπέρα και από μένα,

Ψάχνω και εγώ κάτι αντίστοιχο αλλά με λίγο μικρότερο budget και πήγα πριν μερικές ημέρες στα μαγαζιά.
Είδα τις LG UH770V, 850V & 600V και φυσικά τις OLED 920V και την 910V. Επίσης είδα και τη Samsung 55KS7000 καθώς δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 1800
Πήγα σε MediaMarkt και Κοτσόβολο με ένα USB που είχα 4Κ samples και η προσωπική μου άποψη είναι η εξής:

- H LG 55UH770V είναι πολύ αξιοπρεπής 4Κ με ζωντανά αλλά όχι ξεθωριασμένα χρώματα.
- Τι ίδιο και η 55UH850V αν και μου έβγαλε κάποια προβλήματα στην κίνηση σε ένα κλιπάκι που είχα με ποδόσσφαιρο.
- Η 600V ζοριζόταν πολύ να παίξει τα συγκεκριμένα κλιπάκια και την παράτησα.
- Η Samsung 55KS7000 (την είδα και σε 49") μου φάνηκε εξίσου καλή αλλά οι default ρυθμίσεις έχουν πολύ έντονα και αφύσικα χρώματα...πιστεύω όμως ότι με το σωστό calibration σίγουρα διορθώνονται. Εκείνο που με χάλασε λίγο είναι το Tizen....κατά τη γνώμη μου θέλει δουλειά ακόμα. Εκείνο που μου άρεσε είναι ότι σου δίνει πρόσβαση σε όλες τις εισόδους (HDMI, USB, ETHERNET, κλπ) σε ένα ξεχωριστό BOX το οποίο καταλήγει στην τηλεόραση με ένα μοναδικό καλώδιο, πράγμα το οποίο θεωρώ ιδιαίτερα βολικό όταν την κρεμάς στον τοίχο.
- Τέλος είδα και την 920V....στα 4Κ κλιπάκια που είχα πολλλλλλύ καλή εικόνα, στα δικά της κλιπάκια μου έπεσε το σαγόνι, το 2D to 3D converting είναι φανταστικό, όπως και η αντίθεση. Έκανα όμως το λάθος να δω Digea και ακόμα και στα HD κανάλια μου ήρθε να ξεράσω.....σαν παλιό VHS φαινόταν....οπότε δεν ξέρω εάν αξίζει τον κόπο για καθημερινή χρήση.

Εκείνο που μου άρεσε επίσης στις LG είναι το webOS 3.0, πολύ καλύτερο από το Tizen της Samsung

Σε δεύτερη επίσκεψη σύγκρινα την 910V με την LG 55UH770V με Full HD κλιπάκια. Τα χρώματα στην 910V ήταν ελαφρώς ποιο ζωντανά αλλά με προβληματίζει ότι είναι πολύ γυαλιστερή και μπορεί να αντανακλάει το φως στο δωμάτιο.
Τη μεγάλη διαφορά τη διαπίστωσα και πάλι όταν έβαλα τα ίδια κλιπάκια στην 920V... αλλά ξεφεύγει στην τιμή.
Και ενώ είχα αρχίσει να το ξανασκέφτομαι για την 920, είδα σε LG65UH850V λίγο από τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού-Παναθηναικού μέσω NOVA.....το απόλυτο χάλι... με το ζόρι ξεχώριζα τα πρόσωπα.

Το συμπέρασμα μου, με το ζωντανό περιεχόμενο που κυκλοφορεί ότι τηλεοράση και να διαλέξεις χάλια θα φαίνεται. Εάν δεν σκοπεύεις να βλέπεις Bluray ή να κατεβάζεις ταινίες σε υψηλή ανάλυση πάρε την ποιο φτηνή από αυτές που κοιτάς....και τα υπόλοιπα κάντα μπύρες και σουβλάκια