55" budget ( 450 - 650 ) - Movies / Netflix

billpeppas

Supreme Member
23 October 2013
8,605
Athens
Καλημέρα παίδες, θα ήθελα την άποψή σας των τηλεορασάκιδων ( εγω μόνο τις καλιμπράρω, δεν ασχολούμαι με TV για άλλο λόγο, viva la projector! ).
Η τηλεόραση που είχε στο σαλόνι ένας φίλος μου την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, η ζημιά δεν είναι επιδιορθώσιμη, οπότε θέλει νέα TV!
Το μέγεθος και το budget είναι fixed. 55αρα η TV, και το budget μεταξύ 450 και 650 ( προτιμάται να μείνει πρός το κάτω άκρω άνευ ουσιαστικής διαφοράς στην εικόνα σε σχέση με κάποια στα 600 π.χ. αντί 460 ) μιας και λόγω Coronavirus τα οικονομικά του είναι υπερβολικά στριμωγμένα.

Οπότε, με βάση τα:

Απόσταση θέασης: 2,4m

Θέση θέασης: κατά κόρον κέντρο ( 0* degrees, on axis ), και όταν υπάρχει παρέα θα έχει και άτομο στις 30-35 μοίρες δυστυχώς )

Συνθήκες φωτισμού: σκοταδιστάν, επί το πλείστον βράδυ για ταινία, σπάνια με φως, θα φτιαχτεί χωριστό calibrated profile για dark & day αντίστοιχα, να έχει σε SDR φωτεινότητα να βλέπεται το μεσημέρι η εικόνα.

Κύρια χρήση-περιεχόμενο:
90% blu-ray movies, netflix, κυρίως ταινίες/σειρές/παιδικά στο Netflix κα, youtube και δευτερευόντως, αθλητικά και κανάλια Digea

Πηγές: HTPC

Απαιτήσεις σε ποιότητα: μαύρο OLED δεν γίνεται, αλλά να μην είναι και medium grey :D

Προϋπολογισμός: 450 - 650

Αν θέλεις τηλεόραση με VA panel στις 55" τότε αυτές πιστεύω είναι οι καλύτερες επιλογές

Sony KD-55XG7096

Samsung 55RU7402

Hisense H55B7100

Hisense 55U8B

Επίσης και η TCL 55EP660 / TCL 55EP680

Για όσες μπορώ να βρω review της προκοπής ( π.χ. στο rtings.com ) είναι να τις κλαίνε οι ρέγγες.
Μας έχουν ρίξει στο δούλεμα στις τηλεοράσεις.
Έχουνε ρίξει επίτηδες πολύ κάτω τις επιδόσεις των μικρών και μεσσαίων μοντέλων.

Απάντηση: Re: 55" budget ( 450 - 650 ) - Movies / Netflix

Hisense 55U8B αυτή θα έπαιρνα εγώ αλλά ξεπέρασα το budget των 600 και πήγα σε Sony!

Μετά μια πολύ οικονομική LG 60UM7100 και με πιο πολλές ίντσες!Η ίδια σε 55 δεν έχει VA panel!