55'' η παραπάνω?

thechorn

New member
1 October 2009
57
Καλησπερα σε ολους. θα ηθελα την βοηθεια σας για την αγορα πλεον μιας καινουριας τηλεορασης.
Προσφατα εδωσα την samsung UE46B7000 και λεω να παω σε 55"+.
Προβληματιζομαι ομως αν θα με ικανοποιησουν η 55 ιντσες η θα θελω κατι παραπανω?
διαβαζω καλα λογια για την την σειρα le8500 της LG, και σκεφτομαι για την αγορα της 55LE8500.
το θεμα ειναι η ιντσες θα με ικανοποιησουν σε μια ωραια Tv με IPS panel, η να παω στη Sony 60ex700 που δεν μου αρεσει καθολου ο σχεδιασμος της η καλυτερα να παρατησω της τηλεορασεις και να παω σε projector. απο projector δεν εχω ιδεα ομως.

αποσταση θεασης... 3-3,5m.
χρηση............. προβολη ταινιων μεσω PC 80% και PS3 20%.
buget............. 2300 ευρω

3d και plasma δεν με ενδιαφερουν.
ευχαριστω.

η le8500 ειναι προβληματικο μοντελο με ειδωλα και μαυρες γραμμες μην την παρεις

σε αυτες τις ιντσες οι lcd δεν αποδιδουνε καλα οποτε κοιτα για καμμια πλασμα
σε 60''

ειχα μια plasma πριν την 46Β7000, ειδα μεγαλη διαφορα που πηγα απο palsma σε LED, τωρα να ξαναγυρισω μου φαινεται πως θα μου κακοφανει αλλα η αληθεια ειναι δεν ξερω της εξελιξεις στης plasma διοτι δεν ασχοληθηκα. και για την le8500 περισσοτερο για το IPS panel της.

hitachi???? Θα σου πρότεινα να πας εδώ να δεις με τα ίδια σου τα μάτια πόσο εχει αλλάξει η τεχνολογία μετά απο τοσα χρόνια

Εφοσον εχεις μεγάλο budget καλό θα ειναι να πάρεις κατι πολύ καλύτερο απο την Samsung που είχες

Μια βόλτα θα σε πείσει...

Aν ειναι να κερδισω σε ιντσες και ειναι καλες η plasma, θα κοιταξω την samsung ps63c7000( αν ειναι ευκολο απο κοντα, εστω την 50") μιας που στο review λενε καλα λογια.

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς την 7000...σε καμιά περίπτωση την 63άρα,2 ήρθαν στην Ελλάδα...δες αυτές που σου πρότεινε ο Yperion.

Αφου θα παιζεις αρκετα PS3 καλυτερα να μην παρεις πλασμα και ειδικα Samsung που εχουν αρκετο image retention.

Για gaming μονο Panasonic που ειναι πολυ πιο ανθεκτικες. Αλλα Panasonic πανω απο 50" ειναι αδικαιολογητα ακριβες οποτε βγαινουν απο την συζητηση.

Με λιγα λογια σχεδον μονοδρομος η λυση C7000/C8000.

Την C8000,λόγω local dimming,και οι δύο έχουν 200hz οπότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με την κίνηση.

Sony 55nx810.

Δεν υπαρχει τετοιο μοντελο. Μηπως 52NX810?

Παρεπιπτοντως την 52NX800 την ειχα δει και η εικονα της ηταν χειροτερη απο την Panasonic 50S20 στο ιδιο καταστημα. Oυτε με το τηλεκοντρολ στο χερι δεν μπορεσα να την κανω να δειχνει καλα.

Βεβαια παιζει ρολο οτι επαιζαν BR μια ταινια με αρκετες σκοτεινες σκηνες (Star Trek αν θυμαμαι καλα) και εκει οι πλασμα ειναι ασυναγωνιστες.

Με λιγα λογια παρε την C8000.

Και μαλιστα ψευτο-dimming (spot dimming/precision dimming) 16 μολις περιοχων...

Αλλα και παλι σαφως καλυτερη απο την NX.

Γενικα οσες Sony εχω δει με πανελ Sharp (oπως η NX)ειναι ορατα χειροτερες απο τις αντιστοιχες Samsung.

Και μαλιστα ψευτο-dimming (spot dimming/precision dimming) 16 μολις περιοχων...

Αλλα και παλι σαφως καλυτερη απο την NX.

Γενικα οσες Sony εχω δει με πανελ Sharp (oπως η NX)ειναι ορατα χειροτερες απο τις αντιστοιχες Samsung.

Δεν χρειάζεται να πούμε ξανά πόσο καλύτερα θα ήταν να έπαιρνε την VT20....

Δεν υπαρχει τετοιο μοντελο. Μηπως 52NX810?
Υπαρχει. 55NX810 εδω.

Παρεπιπτοντως την 52NX800 την ειχα δει και η εικονα της ηταν χειροτερη απο την Panasonic 50S20 στο ιδιο καταστημα. Oυτε με το τηλεκοντρολ στο χερι δεν μπορεσα να την κανω να δειχνει καλα.

Βεβαια παιζει ρολο οτι επαιζαν BR μια ταινια με αρκετες σκοτεινες σκηνες (Star Trek αν θυμαμαι καλα) και εκει οι πλασμα ειναι ασυναγωνιστες.

Με λιγα λογια παρε την C8000.

Η εικονα μου αρεσε περισσοτερο στην Sony LX9xx απο την UEC7000 και στο 3D. Φυσικα το καλυτερο 3D ηταν της Panasonic TX-PxxVT20.
Η αληθεια ειναι πως την NX810 απο κοντα δεν την ειδα αλλα με παρεσυρε ο βαλτος της Sony που ειναι στο πλαισιο στο ΤΗΕ MALL.
Απ'οτι μου ειπε (διοτι με ενθουσιασε η εικονα στην LX900 που ειχαν) εχει την ιδια εικονα με την 55ΝΧ810 απλα αλλαζει απο edge led 40LX900 σε Dynamic edge LED 55NX810 που ειναι καλυτερο.