55 ίντσες: Samsung Η7000 vs HU7500

silencer51

New member
17 August 2011
54
Έχοντας πουλήσει την 51 ιντσών πλάσμα μου, σκέφτομαι να ανεβω στις 55 ίντσες που είναι ιδανικό ως μέγεθος (απόσταση θεασης 2 μέτρα και κατι ψηλα).

Βασικό ζητούμενο είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη ομοιομορφία στο πάνελ - στα πλαίσια των LED φυσικά.

Σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών μου έγινε μια έκπτωση στην Η7000 την οποία ειχα και χρόνο να περιεργαστω με στικακι με slides κλπ. Απίστευτο uniformity, σε βαθμό που δεν καταλαβαίνεις οτι πρόκειται για edge lit tv.

Η HU7500 επίσης κορυφαία σ αυτό το θέμα, με το συν του 4Κ πανελ.

Η διαφορα τους είναι γύρω στα 400 ευρώ.

Πιστεύετε αξίζει για future proofing η αγορά 4Κ τηλεόρασης σήμερα; Κυρίως 1080ρ υλικό θα βλέπω. Ισχύει πως το upscaling σε 4Κ χαλάει την εικονα;

Τι λέτε; ποιά θα παίρνατε και γιατί;

Δεν αξιζει ακομα η αγορά για 4Κ, δεν υπάρχει υλικό και από οτι φαίνεται θα αργήσει ακόμα. Αυτοί που πήραν βλέπουν κλιπάκια από utube.....
H H7000 είναι αξιολογότατη και ότι πρέπει για 1080ρ υλικό, διότι ναι η 4κ υποβιβάζει τη ποιότητα εικόνας στο HD & SD.

Έχοντας πουλήσει την 51 ιντσών πλάσμα μου, σκέφτομαι να ανεβω στις 55 ίντσες που είναι ιδανικό ως μέγεθος (απόσταση θεασης 2 μέτρα και κατι ψηλα).

Βασικό ζητούμενο είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη ομοιομορφία στο πάνελ - στα πλαίσια των LED φυσικά.

Σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών μου έγινε μια έκπτωση στην Η7000 την οποία ειχα και χρόνο να περιεργαστω με στικακι με slides κλπ. Απίστευτο uniformity, σε βαθμό που δεν καταλαβαίνεις οτι πρόκειται για edge lit tv.

Η HU7500 επίσης κορυφαία σ αυτό το θέμα, με το συν του 4Κ πανελ.

Η διαφορα τους είναι γύρω στα 400 ευρώ.

Πιστεύετε αξίζει για future proofing η αγορά 4Κ τηλεόρασης σήμερα; Κυρίως 1080ρ υλικό θα βλέπω. Ισχύει πως το upscaling σε 4Κ χαλάει την εικονα;

Τι λέτε; ποιά θα παίρνατε και γιατί;

δεν εχω δοκιμασει σε κανονικες συνθηκες θεασης μια 4κ για να σου πω με σιγουρια οτι αξιζει τα 400 ευρω...ξερω οτι η h7000 εχει σιγουρα καλο μαυρο και καλη ομοιομορφια...ισως του χρονου να ειναι μια καλη εποχη για 4κ αν υπαρχει υλικο και ανεβασουν τα hz στο πανελ...

Η επεξεργασια των 4κ ειναι καλη απλα δεν φτανει για να διαχειριστει εστω και 4κ υλικο καθαρο σε ταινια η οτιδηποτε που να εχει κινουμενη και οχι σταθερη εικονα.Τα 100hz με διπλασιας αναλυσης πανελ τι θα κανουν σε γρηγορα πλανα;To αυξημενο clouding και η μειωμενη αντιθεση ειναι στα συν των 4κ πανελ.Και κατι ακομα απο τα sd πχ dvd σε hd blue ray ειδαμε την μεγαλη διαφορα σε χρωματα παρα σε αναλυση ειδικα απο τα 3 μετρα σε 55 δυσκολο να καταλαβαινες την αναλυση αλλα το χρωμα κανει μπαμ τωρα με τα 4κ δεν πιστευω να υπαρξει διαφορα σε 4κ ταινιες και οσον αφορα τα χρωματα.Αν υπαρξει τα ηδη 4κ 8bit πανελ θα ναι για σουταρισμα.