55'' LED για ταινίες: Samsung UE55J6200, Sony KDL-55W755C -αναβάθμιση από 42'' Plasma

raindog

Established Member
22 June 2009
292
Πειραιάς
Σκέφτομαι αναβάθμιση σε ίντσες από την 42'' Plasma που έχω (LG 42PQ4000) από το 2009.

Απόσταση θέασης 2.5 μέτρα, χρήση σχεδόν αποκλειστικά για ταινίες 90%, λίγο τηλεοπτικό, και μιας και υπάρχουν και χρήση των smart χαρακτηριστικών (καθόλου gaming ή 3D)

Πέρα από την ποιότητα εικόνας που είναι και το σημαντικότερο, ιδανικό θα ήταν να παίζει ταινίες (με υπότιλους) από NAS Server (είχα ανοίξει και θέμα για 32άρα η αγορά της οποίας τελικά δεν προχώρησε)
Χρησιμοποιώ τώρα βέβαια media player (MEDE8ER MED600X3D) αλλά αν μπορώ να τον αντικαταστήσω με την TV ακόμα καλύτερα.

Διαβάζοντας στο forum έχω καταλήξει στις
  • Samsung UE55J6200
  • Sony KDL-55W75xC

Η Plasma που έχω δεν είναι κάποιο ιδιαίτερα ακριβό μοντέλο της εποχής της αλλά είμαι γενικά ικανοποιημένος από την εικόνα.
Πέρα από την αναβάθμιση σε ίντσες (από 42 σε 55) υπάρχει περίπτωση να απογοητευτώ σε κάτι σχετικά με την εικόνα με μία από τις 2 από πάνω σε σχέση με την Plasma;

ΥΓ Μιας και η τιμή της UE55J6200 έπεσε πάλι στα 699 (σε σχέση με τα 879 της Sony) νομίζω ότι είναι πια μονόδρομος...

Κοίτα το μαύρο της plasma και τις γωνίες θέασης τις ξεχνάς.

Από εκεί και πέρα στα 700 όπως είπες και εσύ, σίγουρα την Sammy

τελικά δεν κρατήθηκα και την πήρα χτες λόγω (και) της προσφοράς...
Αρχικες εντυπώσεις: είμαι λίγο συγκρατημένος..., θα ποστάρω στο thread της j6200 μόλις παίξω λίγο παραπάνω με ρυθμίσεις...