55’ OLED ή 65’ FALD ??

nobodyrankxv

New member
23 November 2022
17
Αγαπητέ @xavito έχουμε καμιά απο αυτές τις ωραίες σου λεπτομέρειες για την q80b την ευρωπαική όμως που έρχεται με va panel ?

Αγαπητέ @xavito έχουμε καμιά απο αυτές τις ωραίες σου λεπτομέρειες για την q80b την ευρωπαική όμως που έρχεται με va panel ?

index.php

55"...[lcdtvthailand.com]...Samsung QA55Q80B review...https://www.lcdtvthailand.com/review/review-samsung-55q80b/2/

Προρυθμίσεις εικόνας
SS_55Q80B_SDR_Table.png

Καλησπέρα σας,

Έχω ένα δίλημμα βρίσκω την 55 Sony a83j με δώρο την 5ετη εγγύηση στα 1150 και την Sony x95j 65’ στα ίδια ίδια χρήματα χωρίς extra εγγύηση.

Από την μια σκέφτομαι ότι είναι πολλά λεφτά και να περιμένω ίσως για κάποια καλύτερη προσφορά από την άλλη όμως ποσό να περιμένω ;

Ξέρω πως οι Oled τεχνολογικα έχουν πολύ καλύτερη εικόνα σε σκοτεινούς χώρους μιας και η αλήθεια είναι πως θα βλέπω κυρίως βραδάκι , πιο πολύ Netflix , Disney plus κάνα Anime και μελλοντικά ίσως κάνα Xbox. Απλά το μόνο που με κρατάει πίσω είναι το burn in καθώς στην ουσία θα παίζει πολύ υπότιτλος και όσο και να αλλάζουν τα λόγια οι υπότιτλοι παίζουν στο ίδιο σημείο.
Έχω σκοπό να κρατήσω την τηλεόραση τουλάχιστον 5 χρόνια και δεν νομίζω ότι η εγγύηση της Sony καλύπτει το burn in για αυτό σκεφτόμουν στα ίδια λεφτά γιατί να μην πάω στην x95j σε μεγαλύτερες ίντσες να το ευχαριστηθώ και πιο πολύ ; Η απόσταση είναι περίπου 2,5 με 2,75 μέτρα χωρίς ιδιαίτερη κλήση στην παρακολούθηση.

Εσείς τι πιστεύετε ; Άδικα φοβάμαι για burn in ? Αξίζουν οι μεγαλύτερες ίντσες μπροστά σε Oled τεχνολογία ; Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις γνώμες σας.

Οι υπότιτλοι δεν είναι θέμα, ειδικά στις υπηρεσίες που μπορείς να τους κάνεις ελαφρώς γκριζαρισμένους.
Το μέγεθος όμως... άσχετα με το τι λένε οι γυναίκες... ΜΕΤΡΑΕΙ.
Αν πάρεις 55αρα OLED θα πρέπει να πλησιάσεις περισσότερο τον καναπέ στην τηλεόραση από ότι θα έπρεπε να τον πλησιάσεις με την 65αρα... και στις 2 περιπτώσεις οι πιθανότητες είναι γύρω στο 90% ότι θα πρέπει να τον πλησιάσεις περισσότερο τον καναπέ προς την TV για να έχεις σωστή εμπειρία θέασης (οι περισσότεροι δυστυχώς βλέπουν με λάθος αποστάσεις... έχω δει μέχρι και άνθρωπο που έβαλε τον καναπέ στα 6μιση μέτρα από την 55αρα OLED του :D )

Γνώμη μου είναι πάρε την μεγαλύτερη τηλεοράση που σηκώνει το πορτοφόλι σου και μετά ανάλογα τα λεφτά κοιτάς αν θα πας και σε καλύτερο μοντέλο....το μέγεθος πάντα μετράει!!!....αν μπορείς πήγαινε και για 75+ δεν θα το μετανιώσεις!! 55αρα πάντως σε καμία περίπτωση είναι πολύ μικρή πλέον για τα σημερινά δεδομένα. Και στο υπνοδωμάτιο ακόμα 65αρα έχουμε και θα ήθελα και πιο μεγάλη αν γίνεται!!!

Κάποιοι λέτε ασυναρτησίες..... Άκου εκεί δεν κάνει 55άρα στο υπνοδωμάτιο..... Που έχω στραβωθεί...... Μια χαρά κάνει..... Και για σαλόνι μια χαρά είναι για κάποιον που δεν θέλει να πιάνει όλο τον τοίχο η τηλεόραση με 65άρα, 75άρα κλπ....εκτός και το σαλόνι σας είναι το Μπερναμπέου.......

• Like
Reactions: TV_Crisis
Πήγα τελικά στον κότσο για την Sony 65X95J στις 65” στα 1175€ ,εν τελεί ήταν μια εκθεσιακή και μια ανασυσκευασμένη ( ότι πα να πει αυτό ), με λίγη πίεση παραπάνω έκλεισα την ανασυσκευασμενη ( δεν την έχω δει ακόμη ) στα 950€ μαζί με 5ετη εγγύηση.

Ελπίζω να μην φάμε καμία φόλα..

-----------

Νήμα κατόχων όταν την παραλάβεις Sony XR X95J : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κάποιοι λέτε ασυναρτησίες..... Άκου εκεί δεν κάνει 55άρα στο υπνοδωμάτιο..... Που έχω στραβωθεί...... Μια χαρά κάνει..... Και για σαλόνι μια χαρά είναι για κάποιον που δεν θέλει να πιάνει όλο τον τοίχο η τηλεόραση με 65άρα, 75άρα κλπ....εκτός και το σαλόνι σας είναι το Μπερναμπέου.......
Αλλοι λένε ασυναρτησίες!! Στο υπνοδωμάτιο, έχω στραβωθεί πράγματι με την 65αρα καθώς είναι μικρή για τα 4-4,5 μέτρα που βλέπω από όταν ξαπλώνω στο κρεβάτι και θα ήθελα 75αρα για να είμαι άνετα, στο σαλόνι μόνο με προβολέα στις 120 ιντσες, οτιδήποτε πιο λίγο απλά είναι πολύ μικρό!!χιχι

Αυτα τα λες τώρα. Βαλε 65αρα, και μετα γύρνα στην 55αρα και αν κάτσεις με αυτη μετά, να μου τρυπήσεις τη μύτη. Και εγω ειχα 14αρα κάποτε στο υπνοδωμάτιο και έλεγα ολα καλα. Τώρα έχω 65αρα και μετα το πρώτο σοκ, πλέον αντιλαμβάνομαι οτι κανονικά χρειάζεται μεγαλύτερη μιας και είναι αποσταση 3.5+ μετρα. Εχθρός του καλου είναι το καλύτερο.

...είναι γνωστό ότι ή αποβλάκωση από τήν τηλεόραση είναι αντιστρόφως ανάλογη από τό μέγεθος τής οθόνης...
...όσο μεγαλύτερη ή τηλεόραση τόσο λιγότερο κινδυνεύουμε νά αποβλακωθούμε...τό ίδιο ισχύει καί μέ τήν απόσταση θέασης...όσο πιό κοντά, τόσο καλύτερα...

@billpeppas

Όλα καλά με την απόσταση το θέμα είναι τώρα το ύψος , σε τι ύψος να μπει από τον τοίχο κάτω
Όπως κάθεσαι για να βλέπεις, θα πρέπει στην ευθεία των ματιών σου να είναι το 1/3 του ύψους της εικόνας (από κάτω προς τα πάνω).
Αν δεν μπορεί να μπει έτσι ακριβώς, φρόντισε όπου μπει να μην έχεις το κεφάλι σου σε γωνία μεγαλύτερη των +/- 10 μοιρών, γιατί αλλιώς θα κουράζεσαι και καραδοκεί και το αυχενικό.

• Like
Reactions: nobodyrankxv