55ks8000 ή 55b6v??

George.V

New member
4 November 2016
7
Γεια χαρα στην παρεα!
Τελευταια το ψαχνω πολυ (υπερβολικα πολυ) ομως δεν μπορω να καταληξω. Το budget ειναι εκει στα 2000 και μιας και αυτες οι high end (οπως τις λενε) εχουν κυμαινονται εκει, ειναι στο προγραμμα να τσιμπησω μια..
Το θεμα ειναι ποια
Με μαρκες δεν κολλαω γενικα, απλα απ'οσα reviews εχω διαβασει, αυτες ειναι παντα στις τοπ 5

Η μονη λειτουργια που εχει η τηλεοραση ειναι για ταινιες, παρεα με ενα ωραιο 7 καναλο (το .1 το απεφυγα) home cinema

Θα με βοηθουσε απιστευτα η γνωμη καποιου και ειδικα αν καποιος τις εχει δει απο κοντα ή κατεχει καποια απο τις 2

Ευχαριστω πολυ :)

Είμαι στο ίδιο δίλημμα με εσένα τώρα ειδικά που η LG έριξε τις τιμές στις OLED. Η ks έχει σίγουρα χαμηλότερο input lag... 22ms vs καπου στο 40 που έχει η LG... αυτό δεν είναι κάτι που με προβληματίζει. Από την άλλη η b6 με τα όσα διάβασα ναι μεν βγάζει την ίδια εικόνα με τις ακριβές oled της lg δλδ c6 και e6 αλλα έχει χειρότερη cpu (lag στα input με το hdr on/off μερικές φορές και lag στο menu.... θα διορθωθεί και αυτό με κάποιο update) και έχει λιγότερα nits από την samsung και τις ακριβές oled.... και πάλι όμως ούτε αυτό με ενοχλεί μιας και δεν παρακολουθώ περιεχόμενο σε φωτεινο δωμάτιο. Τέλος η KS έχει και ένα τικ καλύτερη απόδοση του HDR.

Αυτό που με καίει και θέλω να ρωτήσω τα παιδιά στο forum είναι αν η LG έχει λύσει στις oled του 16 το ghosting που υπήρχε στο gaming γιατί σε μοντέλο του 15 που είχα δει ήταν αρκετά ενοχλητικό...? Απ όσα διαβάζω έχει εξαλείψει το banding και γενικότερα υπάρχει καλύτερη ομοιομορφία, ευκρίνεια και αναβαθμισμένα χρώματα.

@George.V Για τη χρήση που τη θες, δεν υπάρχει συζήτηση, η 55B6V είναι 2 κλάσεις πιο πάνω σε ποιότητα εικόνας. Αν δε την καλιμπράρει και ειδικός, φτάνει πάρα πολύ κοντά στην Ε6V.

@DJTaurus Σίγουρα ήταν μοντέλο του 2015 (EG-EF) και όχι του 2014 (EC)?

@Ducksong ευχαριστω παρα πολυ
εχω βρει και για τις 2 οθονες πως μπορεις να τις φερεις στο μαξιμουμ (καλιμπραρισμα) και ειμαι ετοιμος και για τις 2 (οικονομικα), απλα επειδη ειναι αρκετα τα χρηματα, ηθελα να ειμαι 110% σιγουρος.. καταλαβαινετε

Οταν ειχαν την Samsung με το s7 δωρο δεν μπορουσα να την παρω αλλιως θα την προτιμουσα γιατι το κινητο ηταν δελεαστικο

Τωρα ομως που παιζουν ξεκαθαρα και οι 2 στα ιδια λεφτα, κλινω προς την LG

Να εκανα υπομονη κανενα μηνα μηπως κανει κανενα "πραφ" καποια απο τις 2 εταιριες και τις κατεβασουν λογω Χριστουγεννων?

@DJTaurus Σίγουρα ήταν μοντέλο του 2015 (EG-EF) και όχι του 2014 (EC)?

Αυτή εδώ. Του 15 δεν είναι? Στο Uncharted 4 ο χαρακτήρας άφηνε είδωλο και στο pro το χορτάρι φαινόταν κάπως περίεργο. Την είχαμε βάλει σε movie mode. Ενώ στα in game video έμενες λαλακας. Δεν θα ήθελα να υπάρχει κάτι αντίστοιχο με την b6.

http://www.public.gr/product/tileor...-smart-3d-curved-oled-ultra-hd/prod7921298pp/

Την είχαμε βάλει σε movie mode.

:D Και τι περιμένατε να κάνει σε movie mode? Αφού είναι ρυθμισμένη να σας αφήνει λαλάκες στα video όχι να έχει άμεση απόκριση και κίνηση.

Βάλτε την ίδια σε game mode και θα δείτε..

Ας ρωτήσω εδώ μια και είναι παρόμοιο θέμα αφού στο δικό μου δεν παίρνω απάντηση :Ρ

Η μεγάλη απορία είναι η απόδοση της OLED στο console gaming γιατί στο ένα σαιτ (rtings) διαβάζω για 38-52 ms σε άλλο ακόμη περισσότερα αν μπει το HDR. ΟΚ fps δεν παίζω στις κονσόλες, αλλά οτιδήποτε πάνω από 45-50ms κάνει μπαμ στο gameplay. Πως είναι η απόκρισή της, όπως και στο αθλητικό -επίσης σημαντικό για μένα- κομμάτι;

Οι λίγες γραμμές στην ανάλυση στην κίνηση, τι επιπτώσεις έχουν πρακτικά στην θέαση;

:D Και τι περιμένατε να κάνει σε movie mode? Αφού είναι ρυθμισμένη να σας αφήνει λαλάκες στα video όχι να έχει άμεση απόκριση και κίνηση.

Βάλτε την ίδια σε game mode και θα δείτε..

Μα δεν σου δίνει HDR σε game mode. Καθαρά για gaming αυτή τη στιγμή η επιλογή είναι KS7000 ή 8000 (χωρίς βεβαια το αποτέλεσμα να είναι άριστο απλώς μιας και η τεχνολογία βρίσκεται σε πρώιμο σταδιο εξέλιξης είμαστε στην περίπτωση ότι στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος)... και σε high end sony z9d ή KS9500. Δεν παίζει να δώσω τόσα χρήματα και μετά να χρειαστεί να αλλάξω σε 1-2 χρονια πάλι τηλεόραση.... από την στιγμή που έχω καταλήξει ότι το μέλλον είναι οι OLED θα κάνω υπομονή ένα χρόνο για την σειρά της LG του 17. Το να περιμένω update που λέει ότι ίσως βγάλει η LG για HDR σε game mode για τα μοντελα του 16 είναι μεσοβέζικη λύση.

https://www.youtube.com/watch?v=8mugyf3OLo8

https://www.avforums.com/threads/no-hdr-game-mode-for-2016-oled-models.2062022/

Το παιδι που ξεκίνησε το νήμα δεν ξέρω αν είναι gamer.... αν την θέλει για τα πάντα όλα εκτος από παιχνίδια προφανώς και παίρνει την LG από τις 2 με κλειστά μάτια. Δεν υπάρχει σύγκριση στην χρωματική απόδοση με την Samsung. Δεν θα έπρεπε να ανοίξει καν νήμα....

Last edited:
Δεν ήξερα ότι έχουν βγεί true HDR games, είχα μείνει στα ψευδο-HDR που δεν μπορούν να είναι αξιόπιστο δείγμα για μία τέτοια αγορά.

Το να επιλέξει κάποιος μια τηλεόραση των 1600+ έναντι μιας με τα μισά σχεδόν χρήματα, για αποκλειστική χρήση gaming και με κριτήριο λίγα fps παραπάνω, σημαίνει είτε ότι ασχολείται επαγγελματικά με το σπορ, είτε ότι έχει λεφτά για ξόδεμα.
Αυτός ο κάποιος ξερει πάντα καλύτερα :afro:

Πριν λιγο γυρισα απο3 καταστηματα που κοιταζα τις τηλεορασεις
Gamer δεν ειμαι
Την τηλεοραση την θελω αποκλειστικα και μονο για ταινιες
Αλλα απο το να διαβαζω χαρακτηριστικα, νομιζω η γνωμη σας μετραει περισσοτερο σαν εμπειρια δηλαδη.

Λοιπον, ειδα την LG, μενω λαλακας απο ποιοτητα εικονας... κοστος:2000 παρα κατι
Παω πιο διπλα στην Samsung, παρα πολυ ωραια (για το δικο μου ματι) κοστος: 2099 με 350 δωροεπιταγη και εκανε μονος του παζαρια (πολυ καλο παλικαρι αυτος της samsung) μας την αφηνει 1900 και την επιταγη εξτρα

Και εδω ερχεται το μπερδεμα..
Παραδιπλα η 65" την βλεπει η κοπελα μου (μελλουσα γυναικα μου) και θολωνει..
Αυτη μας την αφηνει 2650 και εξτρα 350 δωρο επιταγη
Η αντιστοιχη 65B6V ξεκιναει στα 3500 και δεν νομιζω να πεφτει πολυ..

Οποτε συνοψιζω..
Αν καταληξουμε σε 55 ολοι εδω μεσα λετε hands down LG
Αν ομως με λιγο παραπανω παιρνω Samsung? αξιζει?

Δευτερα θα παω να παρω οτι καταληξω, οποτε η βοηθεια σας ειναι υπερπολυτιμη

Πριν λιγο γυρισα απο3 καταστηματα που κοιταζα τις τηλεορασεις
Gamer δεν ειμαι
Την τηλεοραση την θελω αποκλειστικα και μονο για ταινιες
Αλλα απο το να διαβαζω χαρακτηριστικα, νομιζω η γνωμη σας μετραει περισσοτερο σαν εμπειρια δηλαδη.

Λοιπον, ειδα την LG, μενω λαλακας απο ποιοτητα εικονας... κοστος:2000 παρα κατι
Παω πιο διπλα στην Samsung, παρα πολυ ωραια (για το δικο μου ματι) κοστος: 2099 με 350 δωροεπιταγη και εκανε μονος του παζαρια (πολυ καλο παλικαρι αυτος της samsung) μας την αφηνει 1900 και την επιταγη εξτρα

Και εδω ερχεται το μπερδεμα..
Παραδιπλα η 65" την βλεπει η κοπελα μου (μελλουσα γυναικα μου) και θολωνει..
Αυτη μας την αφηνει 2650 και εξτρα 350 δωρο επιταγη
Η αντιστοιχη 65B6V ξεκιναει στα 3500 και δεν νομιζω να πεφτει πολυ..

Οποτε συνοψιζω..
Αν καταληξουμε σε 55 ολοι εδω μεσα λετε hands down LG
Αν ομως με λιγο παραπανω παιρνω Samsung? αξιζει?

Δευτερα θα παω να παρω οτι καταληξω, οποτε η βοηθεια σας ειναι υπερπολυτιμη

Ποια πήρες τελικά;

εχω ψιλο χαθει να σας πω την αληθεια μιας και συνεχως,ανα εβδομαδα βλεπω και νεες τιμες..
Και θα εξηγησω τι εννοω

η 7000 με την 8000 εχουν απειροελαχιστες διαφορες σε χαρακτηριστικα ενω σε τιμη διαφερουν αρκετα
τις εβαλα διπλα διπλα με ιδιο περιεχομενο και δεν ειδα την διαφορα των 400 περιπου που εχουν

οποτε ημουν αναμεσα σε 7000 και b6v

μετα, κακα τα ψεματα επηρεαστηκα απο το μεγεθος
αυτη την στιγμη εχω μια 50"
50" με 55" δεν εχουν μεγαλη διαφορα στο ματι
50" με 60" εχει αρκετη (λογικο)

Αν η 65b5v εκανε κοντα στα 2500 εννοειται θα την κοιταζα και θα κατεληγα σε αυτη
ομως οταν ειδα οτι η 60ks7000 βγαινει στα 1700 (παρα κατι) νομιζω και δωρο επιταγες κτλ κτλ με βλεπω να καταληγω σε αυτη..

Μπορει να φαινεται πολυ περιεργος ο τροπος που λειτουργω, μιας και οι περισσοτεροι προτεινετε την LG και απευθυνθηκα σε εσας για βοηθεια

αλλα με 300 λιγοτερα (+ δωροεπιταγες)
παιρνω μια μεγαλυτερη

Προερχομαι απο 50" lg plasma του 2010

οποτε οποιαδηποτε midrange-high end tv θα κανουν τρομερη διαφορα στο ματι μου

Θα περιμενω μεχρι το αμερικανικο black friday μπας και κανουν κανενα μπαμ τα μαγαζια εδω..
(εδω φερνουν σιγα σιγα το holloween, το black friday το θεωρω δεδομενο πλεον)

Έτσι ακριβώς όπως τα λες.

Κι εγώ προς 60άρα 7000 καταλήγω από τα γραφόμενα. Η τιμή πέφτει καθημερινά (1650 τελευταία). Απλά θέλω να πάω να την δω κι από κοντά και να τεστάρω κάποια πράγματα με τιβι, media player, καρφώματα τοίχων, πιθανή έξτρα εγγύηση κτλ κτλ

Γενικα στα προϊοντα τεχνολογιας, οσο το περιμενεις τοσο πεφτουν οι τιμες και αυτο λαθος οταν θες να αγορασεις κατι συγκεκριμενο. Ομως αυτη την περιοδο, με συνεχεις εκπτωσεις απο Οκτωβρη και ερχονται Χριστουγεννα, νομιζω ειναι η τελευταια υπομονη που μπορουμε να κανουμε..

αρα το ερωτημα απ οτι καταλαβα ειναι ιντσες vs oled/led. Εγω θα επαιρνα την b6v με κλειστα ματια παντως με αυτο το budget στην τιμη που πωλειται τωρα.

αρχισε και ανεβαινει η lg..
2300 σημερα αν ειδα καλα και σε λιγοτερα καταστηματα..λογικα θα ξεπουλησαν τοσο καιρο που ηταν σε προσφορα

Πάντως αγαπητοί φίλοι και οι δύο, ενώ το σκεπτικό σου σας δεν είναι λάθος για τη σύγκριση μέγεθος - τιμή, ο παράγων πως σε τόσο μεγάλες ίντσες 60 και άνω συνήθως τα πάνελ ( για να μη πω πάντα ) έχουν σοβαρό πρόβλημα ανομοιομορφίας, δε σας ανησυχεί;
Εγώ από αυτό και μόνο, δε θα τολμούσα να κάνω τη κίνηση και να χάσω τη ασύγκριτα καλύτερη ποιότητα εικόνας μιας OLED, έστω και σε 55'', που σε μια απόσταση περί τα 3μ, δεν είναι και λίγη....
Τώρα ο καθένας αποφασίζει και παίρνει τα ρίσκα του.

εχεις απολυτο δικιο για το πανελ
μιας και η αποσταση στο δικο μου συστημα ειναι στα 2,4μ (για να ειμαι ακριβης)

Οπωσδηποτε θα αγοραστει τηλεοραση ως τα Χριστουγεννα,αναλυω ολες τις προτασεις μιας και τις τεκμηριωνετε και αναλογα με τις προσφορες που θα τρεξουν θα αγορασω
ειτε 55" oled
ειτε 60" ks7000

και θα ανεβασω μια φωτογραφια με τον ολο χωρο μιας και θεωρω οτι ειναι ωραιο σαν συνολο

Αν ήμουν στη θέση σου με 2,4 απόσταση, ούτε που θα σκεφτόμουν για Led Lcd 60αρα. Εκτός του ότι όπως και να το κάνουμε, σε αυτήν την απόσταση η 55αρα είναι απολύτως ικανοποιητική, ειδικά η 60αρα στα 2,4μ με υλικό κάτω από HD θα έχει πρόβλημα στη θέαση και σε SD υλικό, βάζω στοίχημα, ότι δε θα βλέπεται.
Οι δικές σου συνθήκες, κατά την άποψή μου αλλά και αντικειμενικά γενικότερα, επιβάλλουν OLED 55αρα και βέβαια αν πας για 60 και άνω, ακόμα περισσότερο, αν και πιστεύω ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων ( εκτός υλικού 4Κ ) θα αγγίζει την υπερβολή και ίσως κουράζει στα 2,4μ στα χαμηλής ανάλυσης σήματα όποια τεχνολογία και αν επιλέξεις.

Σωστή η παρατήρηση, αλλά το εκπαιδευμένο μας μάτι με την εικόνα ΑΝΤ1 σε ποδοσφαιρικές μεταδόσεις έχει συνηθίσει στα χειρότερα...χαχαχαχαχα