65 plasma vs 65 4k vs 55 oled

alpin

New member
21 November 2014
19
Γεια χαρά σε όλους..
Την βοήθεια σας σχετικά με ένα δίλημμα που έχω..
Είμαι ανάμεσα στην αγορά

1)Panasonic 65VT30 plasma (στα 1400-ελαφρώς μεταχειρισμένη)

2)LG 65UF850V (στα 1750 από προσφορά)
http://www.skroutz.gr/s/6441084/LG-65UF850V.html?keyphrase=65uf850

3)LG 55EG910V (στα 1500)
http://www.plaisio.gr/thleoraseis/t...G910V-55-Full-HD-Curved-Smart-3D-55EG910V.htm

Την πρώτη την έχω δει από κοντά και είναι κορυφαία...!
Την δεύτερη την έχω δει σε 60αρα σε υλικό 4κ αλλά δεν μπορούσα να την δω σε sd να δω πως θα δείχνει..
Την τρίτη την έχω δει και είχε αισθητή διαφορά απο οποιαδήποτε άλλη έπαιζε στο μαγαζί (τέλεια χρώματα-μαύρο..) αλλά δεν είναι 4κ και είναι η μικρότερη!

για βοηθήστε λίγο την κατάσταση!

Για ταινίες σε σκοτεινό χώρο την πρώτη με κλειστά μάτια !! Αρκεί να τσεκάρεις τις ώρες και ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα.

Επειδη εχω την lg oled αυτη να πάρεις .Αν την πάρεις απο πλαίσιο θα την πάρεις 1799 και τη δωροεπιταγή μετα απο δυο μερες για τις επόμενες σγορες σου

Δεν είναι δίλημμα αυτό, μπέρδεμα είναι
Η VT είναι μεταχειρισμένη, προφανώς εκτός εγγύησης άρα με αυξημένο ρίσκο για τέτοιο ποσό.
Η UF δεν έιναι ότι καλύτερο για να δει κανείς ταινία.
Η EG είναι μικρή, προφανώς η απόσταση θέασης σου είναι πάνω απο 2,5 -2,8μ για να κοιτάς 65ρες.

Βρε παιδιά 3-3,5 μετρα εχω την oled και ειναι μια χαρά αν και σε αυτη την αποςταςη ανοίγω κάδρο 106" για προβολεα .Για αυτο πήρα 55αρα εχω την εναλλακτική του προβολε .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στα 2,5-2,8 ειναι αποςταςη για 4κ στις 65

Είχα την Panasonic 55st60 και κάθε μέρα μετανιωνα που δεν πήρα 60' ιντσες γιατί η απόσταση ήταν μεγάλη και εχανα από εικόνα. Μέχρι που ο θεός με τιμώρησε και πριν κλείσω χρόνο κατα λάθος την ραγισα το panel και γεια σας!! Αντε λέω να πάω σε 60 led να σωθω. Μαπα το καρπούζι κάθε μέρα αναθεματιζω την τεχνολογια μου μέσα. Plasma και πάλι plasma. Αααα και που σαι η 60 άρα δεν είναι και καμία φτηνή Sony 60w855. Αν τα έχεις να πας στην oled αν δε σου περιευουν plasma και 65 ιντσες. Κοιτά λίγο και την απόσταση σου μέχρι 3 μέτρα καλή είναι η 55 από 4 και πάνω 65.

Καλή χρυσή η Plasma και εγώ Plasma Panasonic (ST30) έχω, αλλά το image retention παίρνει και δίνει παρόλο που προσέχω...

Και κάνει και για θερμαντικό σώμα....

Την καλύτερη εικόνα σε αντίθεση θα σου τη δώσει η oled. H διαφορά της ακόμα και από την πλάσμα είναι τεράστια. Το θέμα είναι ποιά είναι η απόσταση θέασης και αν η 55αρα είναι κατάλληλη για την απόσταση σου.

Εγώ 1 θα σου πω. Είχα 50αρα plasma και έλεγα τι καλά θα ήταν να είχα 60αρα-65αρα να απολαμβάνω τις ταινίες περισσότερο. Τώρα έχω 48αρα led LCD και λέω ευτυχώς που δεν πήρα μεγαλύτερη γιατί θα με πόναγαν ακόμα περισσότερο τα μάτια.

Αν σε καλύπτουν οι 55 ίντσες πάρε την OLED χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν πρέπει οποσδήποτε να πας σε μεγαλύτερο μέγεθος πάρε την Plasma έστω και μεταχειρισμένη αρκεί να σιγουρευτείς πως είναι σε καλή κατάσταση. Τόσα χρήματα για αυτή την άθλια τεχνολογία που λέγεται LCD δεν αξίζει να δώσεις! Όσο για το image retention των plasma και η δική μου είχε αλλά ποτέ δεν με ενόχλησε. Αν δεν την χρησημοποιείς παρατεταμένα ως monitor υπολογιστή προβάλλοντας desktop, μόνο αν κολάς την μούρη σου στην τηλεόραση είναι το φαινόμενο αισθητό.

Εγώ 1 θα σου πω. Είχα 50αρα plasma και έλεγα τι καλά θα ήταν να είχα 60αρα-65αρα να απολαμβάνω τις ταινίες περισσότερο. Τώρα έχω 48αρα led LCD και λέω ευτυχώς που δεν πήρα μεγαλύτερη γιατί θα με πόναγαν ακόμα περισσότερο τα μάτια.

Αν σε καλύπτουν οι 55 ίντσες πάρε την OLED χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν πρέπει οποσδήποτε να πας σε μεγαλύτερο μέγεθος πάρε την Plasma έστω και μεταχειρισμένη αρκεί να σιγουρευτείς πως είναι σε καλή κατάσταση. Τόσα χρήματα για αυτή την άθλια τεχνολογία που λέγεται LCD δεν αξίζει να δώσεις! Όσο για το image retention των plasma και η δική μου είχε αλλά ποτέ δεν με ενόχλησε. Αν δεν την χρησημοποιείς παρατεταμένα ως monitor υπολογιστή προβάλλοντας desktop, μόνο αν κολάς την μούρη σου στην τηλεόραση είναι το φαινόμενο αισθητό.

Τι να σου πω, σε εμένα δυστυχώς το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα αισθητό....
Κάνει και κάτι μπλε σκιές...

Βασικά αν δεν ήταν η CES σε 15 μέρες, θα αγόραζα την LG 910 στα 1500 που έχει τώρα προσφορά, αλλά περιμένω να δω τι θα ανακοινώσουν Panasonic και Samsung σε OLED μήπως πάρω κάποιες από αυτές των Απρίλιο - Μάϊο που θα κυκλοφορήσουν λογικά Ελλάδα

Εγώ σε Samsung plasma όπως σου έγραψα ποτέ δεν με ενόχλησε το φαινόμενο και από εικόνα έχω τα καλύτερα να λέω. Στην τηλεόραση είχα συνδεδεμένο και macmini για να παίζω τις ταινίες. Αν άφηνα το desktop να προβάλλεται για 5-10 λεπτά μετά έβλεπα image retention για λίγο και μόνο σε φωτεινό background και μετά από 1-2 λεπτά εξαφανιζόταν. Σε οποιαδήποτε αλλη χρήση το image retention μόνο σε κανένα λογότυπο καναλιού να έβγαινε και αυτό πάλι γρήγορα εξαφανιζόταν. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν τόσο έντονο που να γίνεται ενοχλητικό. Τις περισσότερες φορές ούτε που το παρατηρούσα από τον καναπέ μου. Μάλιστα καμια φορά πήγαινα επίτηδες πολύ κοντά στην τηλεόραση για να σιγουρευτώ πως όντως υπάρχει.

Αποψη μου μην μπλεξεις με μεταχειρισμενη,διεθεσε τα χρηματα για την oled,ειναι εκπληκτικη η εικονα της,καλυτερη απο της πλασμα.Επισης πανω σε αυτο που ειπε ο click για τις lcd διαφωνω κατα μερος και οχι επειδη ειμαι κατοχος,αλλα καποιες lcd,sony w905 εχω ξεφευγουν απο την ψευτικη εικονα των lcd.Η συγκεκριμενη που εχω πλασμοφερνει αρκετα,εχοντας φοβερα φυσικη εικονα στο cinema mode.Σαφως βεβαια αν μπορουσα θα πηγαινα σε ολεντ,αναμφιβολα,οποτε αποψη μου προχωρα για ολεντ εκει ειναι το μελλον.

Συμφωνώ.
Και επειδή εχω την vt30 στις 65" θα σου ελεγα να μην μπλέξεις με την συγκεκριμένη οχι μονο γιατι ειναι πλάσμα αλλα γενικότερα με μια τεχνολογια που ετσι και αλλιως εχει εγκαταλειφθεί απο ολους .
Αν δεν σε ενοχλουν οι 55" πας σε oled αν και εγω θα προτιμουσα lcd λογο τιμης και απόδοσής και λόγο οτι οι oled ειναι ακόμα νεο φρούτο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας..
Πήγα για την oled τελικά.. δεν την έχω εγκαταστήσει ακόμα..
Το βράδυ θα σας πω εντυπώσεις..

Ελπίζω να μην μετανοιώσω που δεν πήραν την 910 στα 1500 που ήταν τώρα.

Είπα να περιμένω CES και να δω τι θα ανακοινωθεί.
Άντε να δούμε.

Καλορίζικη!