65" Q70R vs XF9005

Nick Antoniou

New member
19 January 2012
49
Καλησπέρα παιδιά,

Ήρθε και η σειρά μου να αντικαταστήσω την Philips 10ετίας με μια απο τις:
65Q70R - 1200
65XF9005 - 1200

Είναι στα 3-4 μέτρα απόσταση, 50% ταινίες-σειρές και 50% τηλεοπτικά προγράμματα.
Είδα ότι υπάρχουν παρόμοια θέματα, αλλά άνοιξα καινούργιο γιατί οι χρήση θα είναι διαφορετική.
Ποιά από τις 2 θα προτείνατε;

Την Sony. Νομίζω σε mid range θεωρείται η καλύτερη

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ευχαριστώ για την απάντηση!
Δηλαδή τα προβλήματα με το blooming και το laggy android δεν είναι τόσο σημαντικά όσο ακούγονται;

Αυτό δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις για να σου απαντήσω, αλλά όντως είχα ακούσει ψιλοπαραπονα για το Android λογισμικό. Δες το video review σε αυτό το λινκ

https://youtu.be/iLDxEE9Wwng

Νομίζω θα σε καλύψει. Θεωρω ότι την τιμή αυτή δεν θα βρεις κάτι καλύτερο. Ψάχνω και εγώ TV για τους γονείς μου, είμαι μεταξύ oled c9 55 ιντσες στα 1400, της τηλεορασης που λες στις 65 όπως και το καινούργιο μοντέλο στα 1500 ευρώ.

Εγώ παρηγγειλα την 65 Sony.

Μόνο midrange δεν την λες, παίρνει καθαρή βαθμολογία 8,5 σε ταινίες στο rrtings, και ήλιο Oled 9,3.

Ουσιαστικά είναι ένα κλικ κάτω από oled χωρίς τον παραμικρό άγχος για burn in.

Re: Απάντηση: 65" Q70R vs XF9005

Εγώ παρηγγειλα την 65 Sony.

Μόνο midrange δεν την λες, παίρνει καθαρή βαθμολογία 8,5 σε ταινίες στο rrtings, και ήλιο Oled 9,3.

Ουσιαστικά είναι ένα κλικ κάτω από oled χωρίς τον παραμικρό άγχος για burn in.

Αν βλέπεις μέρα μεσημέρι το καλοκαίρι, μπορείς να το πεις αυτό. Σε σκοτεινό δωμάτιο ή χαμηλό φωτισμό, όχι, δεν είναι μόνο ένα κλικ η απόσταση που τις χωρίζει...

Εννοώ mid range από πλευράς τιμής. Όσα για το burn in δεν θα ανησυχούσα ιδιαίτερα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: 65" Q70R vs XF9005

Αν βλέπεις μέρα μεσημέρι το καλοκαίρι, μπορείς να το πεις αυτό. Σε σκοτεινό δωμάτιο ή χαμηλό φωτισμό, όχι, δεν είναι μόνο ένα κλικ η απόσταση που τις χωρίζει...

Ναι εκεί προσκυνάς. Έβαλα να δω το Deadpool σε 4K HDR ποιότητα Blu-ray σε 65αρα C9. Άντε γεια.

Δεν τις έχω δει σε σκοτεινό δωμάτιο δίπλα δίπλα για να έχω άποψη, μόνο ότι διαβάζω λέω.

Όσον αφορά το burn in, δεν είναι σίγουρο οτι θα συμβεί όμως δεν είναι και απίθανο , σύμφωνα πάντα με όσα διαβάζω από σχόλια κατόχων σε διαφορά e shops σε εγχώριο και ξένο επίπεδο.

Εγώ προσωπικά δεν αντέχω για οποιονδήποτε λόγο να δώσω κοντά 2.000 ευρώ για τηλεόραση και να μου συμβεί αυτό....

Ούτε να μπλέκω με τηλεφωνήματα και συνεννοήσεις σε αντιπροσωπείες.

Επίσης, διάβασα ότι στο στο dolby vision είναι υπερβολικά σκοτεινή η Sony. Για αυτούς τους λόγους σκέφτομαι την Q70R.

Πάντως, πιστεύω οτι θα ευχαριστηθούν περισσότερο τις 10 παραπάνω ίντσες.

H Samsung δεν έχει καν Dolby Vision όμως. Σε αυτές τις λίγες ταινίες που έχω προλάβει να δω νομίζω προτιμώ στο DV από HDR, τουλάχιστον σε OLED TV.
Ναι συμφωνώ, θέμα χώρου είναι το θέμα, δεν ξέρω εάν θα χωρέσει η 65αρα... Όποτε με 1400 ευρώ oled δεν νομίζω να παραπονεθούν!

μια 65ρα είναι περίπου 146 x 85 cm (χωρίς βάση)
επειδή είσαι 3-4 μέτρα, πιστεύω ότι η 55ρα oled θα είναι πολύ μικρή (ειδικά αν είσαι πιο κοντά στα 4 μέτρα και βάλεις και μια ταινία με μαύρες μπάρες)

για σύκριση των μοντέλων που γράφεις...https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-x900f-vs-samsung-q70r/585/782?usage=7318&threshold=0.1