65" στο ψάξιμο ειμαστε!!!

Giannisgls

New member
18 September 2014
6
Καλησπέρα.
Πιστευω ότι μια πολυ καλη επιλογη για τώρα θα ηταν οι 65HU7500 ή 65HU8500 ή 9005Β
Βεβαια σε τρεις μήνες θα έχουν πέσει αρκετά και αρχες του χρόνου ακόμα περισσότερο.
Το θεμα ειναι οτι η χρονικη στιγμη που ο καθένας μπορεί να κάνει την συγκεκριμένη αγορά δεν πέφτει
πάντα με όλες τις super προσφορές και τιμές και πόσο μάλλον όταν ξέρεις από πριν ότι ότι κι αν
πάρεις η αξία του στην συνέχεια θα πέφτει.
Οπότε το πιο σημαντικό μήπως είναι να κάνεις μια καλή και προσεγμένη αγορά, ίσως και με μια μικρή
υπέρβαση οικονομική ωστε όταν θα σε ζώσουν τα φίδια με τα διαόλια που βγαίνουν και θα βγαίνουν συνέχεια
τουλάχιστον να έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα και να το έχεις χορτάσει.
furious3.gif

Το θέμα είναι ότι θες να πας για 4Κ τηλεόραση και μάλιστα σε μεγάλες ίντσες.
Αυτό αν υπήρχε και υλικό 4Κ θα ήταν πολύ καλό, αλλά τώρα που δεν υπάρχει και θα κάνει μερικά χρονάκια ακόμα , τουλάχιστον 3, για να αρχίσει να κυκλοφορεί αρκετά, σημαίνει ότι στο τηλεοπτικό θα υποφέρεις και στο HD & Full HD θα έχεις σοβαρή υποβίβαση της ποιότητας από ότι σε μια καλή Full HD τηλεόραση.
Φαντάζομαι τους λόγους που συμβαίνει αυτό τους ξέρεις..... η 4Κ τηλεόραση θα έχει να κάνει πολλαπλάσια δουλειά για να προσαρμόσει το σήμα στην ανάλυση του πάνελ της από ότι μια Full HD.
Στη θέση σου και ειδικά για τις ίντσες που ψάχνεις, θα πήγαινα σε μια Full HD , ότι καλύτερο σε σύνολο μπορείς να βρεις σήμερα ( 2D , 3D εικόνα , Smart & media Player δυνατότητες ) που πιστεύω ότι η πιο ολοκληρωμένη είναι η samsung 65H8000 στα 3300 περίπου με 200 Hz πραγματικά από πάνελ ή η 65Η6400 πολύ καλή και αυτή αλλά με 100 Hz πραγματικά από πάνελ και κόστος περί τα 2500 χιλιάρικα. Σε κάθε περίπτωση γλιτώνεις από 1000 έως 2200 αντίστοιχα από αυτές που κοίταζες. Σε καλύπτουν πολύ καλύτερα για τα επόμενα 4 με 5 χρόνια, και τότε με τα λεφτά που θα έχεις σώσει σήμερα, παίρνεις την ανάλογη καλύτερη τεχνολογία που θα είναι πολύ πιο ώριμη, με υλικό να μπορεί να την υποστηρίξει και με τα λεφτά που ΔΕΝ θα έχεις δώσει επί πλέον σήμερα ,και όπως σου είπα στην αρχή θα απολαμβάνεις καλύτερα το υπάρχων υλικό με λιγότερα χρήματα.

....Πολυς κόσμος δείχνει ενδιαφέρον για το 4K και προφανώς ο θαυμασμός αυτός προέρχεται από την διαφήμιση που έχουν υποστεί....

Πιστεύω...Πως θα έπρεπε , σαν πιο γνωστες του αντικειμενου , να ενημερώσουμε τον κόσμο , όσες φορες χρειαστεί , για το τι ακριβώς συμβαίνει με το 4K.

Πολύ απλά πρέπει να τους καταστήσουμε γνωστό ότι σε μια 65άρα αν δεν έρθουν στο 1.5 metro δεν πρόκειται να δουν διαφορα από μια FULL HD.
Αυτή η πληροφορία είναι ουσιώδης γιατί μετά από αυτή την γνώση που θα τους μεταλαμπαδεύσουμε , θα είναι πιο εύκολο να πείσουμε τους ενδιαφερομενους που θέλουν να καταθέσουν ένα αξιοσεβαστο ποσο πως η πραγματική επένδυση χρημάτων μπορεί να γίνει μονο σε μια OLED ( παράδειγμα ) , ενώ σε μια τηλεόραση 4K τα χρήματα τους , στην κυριολεξία θα τα κλαίνε.

Αυτό που επίσης έχω συνειδητοποίηση είναι ότι οι τηλεοράσεις LED που έχουν αυξημένη ανάλυση από 1080p σε 2160p έχουν κάνει , κυριολεκτικά , ένα βήμα μπρός και 4-5 βήματα πίσω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το μαύρο και η αντίθεση , σε σχέση με μια 1080p High - End LED TV είναι σε κακή κατάσταση , το screen uniformity επίσης κακό και το κυριότερο είναι πως τα προβλήματα τον LED έχουν παραμείνει...

Αντί λοιπόν να φιαξουν ( η έστω ελαττώσουν ) τα DSE , Bleeding/Clouding και Banding , φρόντισαν να αυξήσουν την ανάλυση και σε όλα τα υπόλοιπα θέματα να μείνουν στον ίδιο παρανομαστή και ακόμα να χειροτερέψουν τα πράματα , όπως για παράδειγμα η επεξεργασία εικόνας της HU8500 σε σχέση με την επεξεργασία εικόνας της Η7000 είναι μέτρια έως κακή.
Σε κίνηση τα πράματα είναι επίσης πολύ κακά και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι καμια 4K τηλεόραση δεν ξεπερνάει τα 100 Hertz , ενώ παράλληλα μιλάμε για Premium μοντέλα τα οποια δεν κατεβαίνουν τις τρεις χιλιάδες ( 3.000 ) euro ( οι 65ares ) την στιγμή που με τα μισά λεφτά ( 1650 euro για την ακρίβεια ) μπορείς να πάρεις μια κατά πολύ καλuτερη Sony w855 με μονο μειονέκτημα ότι είναι στις 60 inches.

Επιπρόσθετα μέσα σε όλο αυτό το χάος έρχονται τα μυαλά με το αδιανόητο , για εμάς τους '' θνητούς '' , επίπεδο μόρφωσης και νουμοσύνης να κάνουν ένα VΑ panel.... ΚΥΡΤΟ με ότι αυτό συνεπάγεται.
Μακάρι αυτά τα , ελπίζω , διαφωτιστικά λόγια να μπορούσαν να γίνουν Sticky ώστε να αποτρέψουμε και να μποϊκοτάρουμε αυτή τους την προσπάθεια να μας αφαιμάξουν , πουλώντας μας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

η επεξεργασία εικόνας της HU8500 σε σχέση με την επεξεργασία εικόνας της Η7000 είναι μέτρια έως κακή.
Αυτό από πού προκύπτει; :hmmmm:

SD & HD Video Processing

The UE55HU8500 couldn’t work miracles with ropey standard-definition broadcasts.​
The higher β€œAuto1” setting was required to pass 2:2 over 1080i, but it caused combing in standard-def mixed edits (e.g. scrolling video text overlaid upon film material).​

HDTVTEST.CO.UK

Sir , it was silly to disagree on that point while you very well knew that all the information to prove the opposite was easy to be found.

Enjoy your attempt on countering the marvelous , superb and absolutely fabulous ( >_> ) HDTVTEST opinion.

:p

Last edited:
Ενώ ο MStar της Η7000 κάνει θαύματα με τα κακής ποιότητας σήματα SD; Δεν νομίζω... :laugh:

Στην ίδια παράγραφο, αναφέρουν κι αυτό:

The UE55HU8500 reinforced our opinion that Samsung owns the best in-TV scaling solution on the market.

Τελικά έκανες τον κόπο να clickareis καμια 10aria φορες να ψάξεις το συγκεκριμένο σημείο , να κανεις το quote και εν τέλη να μου την '' πεις ''. :p

Okay sir , you are victorious , but you can't really deny beyond that anything else.

Είναι γεγονός πάντως ότι δεν μπορεί όλος ο κόσμος να κάθεται με δορυφορικό πακέτο και να βλέπει συνεχεια HD πρόγραμμα.

Καλός η κακός ( κακός IMO ) οι έλληνες θεατές τουλάχιστον , τους οποιους αγωνιζόμαστε να ενημερώσουμε , θα βλέπουν πάντα τα SD κανάλια της Digea , που ακόμα και στη Nova (p.x.) δεν έχουν την καλύτερη εικόνα και από την στιγμή που θα συμβαίνει αυτό , κατά τι γνώμη μου , η καλύτερη λύση είναι όσοι επιθυμούν 4K να φροντίσουν να μπούν στον κυκεώνα του προβολέα και όσο για το τηλεοπτικό να παραμείνουν με την FHD τους.

Δεν μου έρχεται πέρα από αυτό καμια καλύτερη ιδέα.

Μια 4K τηλεόραση , σε περίπτωση που δεν αποφασίσεις να βάλεις οριστικό τέλος στην Digea , είναι καταστροφή για τον μέσο καταναλωτή όσο καλή επεξεργασία και να έχει η τηλεόραση.

Και τώρα που το θυμήθηκα μιας και το μείζον ζήτημα είναι τα SD κανάλια , γιατί στα HD ( 720 και 1080 ) ευελπιστώ το 4K upscale να βελτιωθεί με τον καιρό και να μην είναι τόσο τραγικό όσο το SD upscaling , πιστεύω πως αν δεν είναι συγκρίσιμος ο επεξεργαστής της Η7000 με τον επεξεργαστή της HU8500 , τότε σίγουρα είναι συγκρίσιμος με τον X-REALITY PRO.

Εκεί τα πράματα δεν χωράνε πολλά πολλά , τουλάχιστον μέχρι και φέτο.

Για αυτό ακριβώς τον λόγο ( X-REALITY PRO ) έχω ακούσει κιόλας ότι η καλύτερη 4K που υπάρχει και ( μάλλον ) που υπήρξε ποτε είναι η 4K της Sony η X9005B.

Tektona βλέπω αναθεώρησες πλήρως για τον x-reality pro ε?

Όση αγάπη είχα πριν έρθω στο avclub για το IPS , άλλη τόση είχα και για το X-REALITY PRΟ , το οποιο ποτε δεν μου έδωσε λόγο να το αμφισβητήσω.
Με αυτό θέλω να πω ότι το x-reality το γνώρισα από την αρχή που ξεκίνησα να ενδιαφέρομαι για τις τηλεοράσεις και αυτό γιατί η Sony το πιπιλάει συνεχεια και μου τα είχε κάνει πλανήτες.

Με τον ίδιο τρόπο είχα φάει διαφήμιση και για το IPS και για το Triluminos και αν δεν είχε προηγηθεί η εγγραφη μου στο avclub , θα νόμιζα ότι το UHD είναι God's gift >_>

Μονο στην OLED είχα αντιρρήσεις :p
Όταν είδα στο Πλαίσιο πριν ένα χρόνο ότι έκανε 9.000 euro , τρόμαξα ( δεν είχα δει και την Bang η Olufsen μέχρι τότε ) και νόμιζα ότι είναι ότι πιο ακριβό έχω δει και υπερεκτιμημένο και ότι δεν αξίζει τα λεφτά του.

Για το Triluminos λοιπόν και για το x-reality είχα δίκιο , για το IPS και για την Oled άδικο...
Η oled αξίζει τόσα όσα κοστολογεί η Bang & Olufsen τις παπαριές τις...

Τέλος πάντων...

Εκτος αυτού , ποτε είπα κάτι κακό για τον x-reality prο ?

Απλά ήμουν πεπεισμένος πως ότι πληρώνεις παίρνεις , με αποτέλεσμα να θεωρώ την επεξεργασία της Η7000 ανώτερη , που να ξέρω ότι φοράει τον MStar της σειράς H6xxx.

Αν θεωρούσα τότε την τιμή της oled για τα πανηγύρια μια φορα , τώρα θεωρώ τα 1700 euro της Η7000 χίλιες φορες.

[/COLOR]Εκτος αυτού , ποτε είπα κάτι κακό για τον x-reality prο ?

Απλά ήμουν πεπεισμένος πως ότι πληρώνεις παίρνεις , με αποτέλεσμα να θεωρώ την επεξεργασία της Η7000 ανώτερη , που να ξέρω ότι φοράει τον MStar της σειράς H6xxx.

Αν θεωρούσα τότε την τιμή της oled για τα πανηγύρια μια φορα , τώρα θεωρώ τα 1700 euro της Η7000 χίλιες φορες.

Είχαμε έρθει σε αντιπαράθεση αν θυμάσαι και σου είχα πει για την επεξεργασία των φετινών samsung(με έκραζες που είχα πει την 805 που έχει x-reallity pro κορυφαία για τα λεφτά της),χαίρομαι που αναθεώρησες και δεν έμεινες στα χαρτιά-review της h6700-7000
:grinning-smiley-043:SFGSFGSF:

Last edited:
Είχαμε έρθει σε αντιπαράθεση αν θυμάσαι και σου είχα πει για την επεξεργασία των φετινών samsung(με έκραζες που είχα πει την 805 που έχει x-reallity pro κορυφαία για τα λεφτά της),χαίρομαι που αναθεώρησες και δεν έμεινες στα χαρτιά-review της h6700-7000
:grinning-smiley-043:SFGSFGSF:

Πως να μην σε κράξω αφού έλεγες ανακρίβειες μέχρι τότε. :p

Ύστερα , αφού αποδείχτηκε από τον JL_? και τον XaViTo ότι ο επεξεργαστής της Η7000 είναι MStar και ότι το X-REALITY PRΟ είναι καλύτερο για SD αντίστοιχα , ήταν αναμενόμενο και εγώ να θεωρήσω καλύτερη την w805b.

Φυσικά , η w805 είναι η καλύτερη tv του 2014 για την πλειοψηφία που παρακολουθεί digea :p

Μην ξεχνάμε ότι σε smart , media player , service , 3D και τα 200 hertz κάνουν την Η7000 καλύτερη για τους λίγους που δεν βλέπουν SD καθόλου.

Εγώ όμως δεν είμαι ένας από αυτούς...

Πιανo πάνω από 500 SD κανάλια από δορυφόρο και το να βλέπω την επεξεργασία του MStar είναι κρίμα σε σχέση με αυτά που προσφέρει το x-reality.