65αρα για σαλόνι oled η κάτι άλλο?

Amp

New member
8 January 2023
7
Καλησπέρα και καλή χρόνια,

Μετά απο αλλαγή σπιτιού ήρθε η ώρα να αγοράσω νέα τηλεόραση καθώς βλέπω από τα 6 μέτρα σε 32αρα και άρχισαν να πονάνε τα μάτια μου :cry:o_O:ROFLMAO:
Δυστυχώς λόγο χώρου, επίπλου και γυναίκας το μέγιστο που μπορώ να πάω είναι 65αρα, αν και διάβασα εδώ πως για την απόσταση μου χρειάζομαι projector 150 ίντσες κτλπ αλλά δεν παίζει…. :cry:

Διαβάζοντας reviews αλλά και εδώ στο φόρουμ κατέληξα σε 65αρα c2 και στην 65 A80K, βέβαια προβληματίστηκα για τις oled που διάβασα για τα burn in κτλπ καθώς θα παίζει συνέχεια, κανάλια, παιδικά κτλπ λόγο παιδιού και σκέφτομαι μιας που δεν έχω τρελές απαιτήσεις μήπως είναι overkill οι oled και καλύτερα να πάω σε άλλη τεχνολογία που είναι και πιο safe, βέβαια αργότερα παίζει να πάρω καμία κονσόλα για παιχνίδια και ίσως ασχοληθώ με πιο ποιοτικές σε ανάλυση ταινίες 4k.

Όποτε συνοψίζοντας 65αρα δεν παίζει για παραπάνω, budget + - 2000€, τα θέλω να 100hz για καμία μπάλα και αν αργότερα πάρω κονσόλα να είμαι κομπλέ, απλά δεν ξέρω αν αξίζει να τα σκάσω για oled η να πάρω άλλη τεχνολογία και μιας που δεν έχω τρελές απαιτήσεις και την βγάλω με πιο οικονομική τηλεόραση ελπίζοντας να μην το μετανιώσω που δεν πήρα oled.

Τι λέτε παιδιά για την περίπτωση μου? Να πάω αφού μπορώ να τα σκάσω για μια από αυτές τις 2? Φαντάζομαι θα μου πείτε για την Sony λόγο καναλιών. Η να πάω σε άλλη τεχνολογία και τι μοντέλα να δω?

Απόσταση κύριας θέασης : 4-6 μέτρα σε σαλόνι

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι): απέναντι

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου): μακρυά από παράθυρο και δεν εχει πολύ φως την ημέρα

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) : Κυρίως κανάλια, ταινίες και σειρές μέσα από stream από box, ote tv, Netflix κτλπ YouTube

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming): ote tv, Netflix, Disney, stream, YouTube ίσως βρω χρόνο και ασχοληθώ με 4k ταινίες

Απαιτήσεις σε ποιότητα: 4Κ

Απαιτήσεις άλλες: 100hz

προϋπολογισμός : 2000 + -

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: 32 lg πολύ basic μοντέλο

Εντελώς σοβαρά: αν δε μειωθεί η απόσταση θέασης, το πολύ στα τέσσερα μέτρα, μη δώσεις/σπαταλήσεις πάνω από χίλια ευρώ, για οποιαδήποτε 65".

• Like
Reactions: tiniakos
Πάρε 1 καρέκλα μασάζ με 200€ και όταν θες να δεις TV πήγαινε την στο 1.5μ από την TV, δες και μετά μάζεψε τη πάλι.
Καλύτερα να μείνεις με την 32αρα και να κάθεσαι.. σαν τους ινδούς στο πάτωμα να βλέπεις TV, παρά να δώσεις λεφτά για να βλέπεις με κυάλια από τα 6μ μια 65αρα.

Στα σοβαρά τώρα, πάρε μια basic 65αρα με 800-900€ και call it a day.
Με απλή ή καλή, πάλι τα ίδια *σκατά* θα βλέπεις σε τέτοια απόσταση.
Ή κάνε δώρο στην γυναίκα και πάρε το οκ για προβολέα...

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις, δυστυχώς ούτε να μειωθεί η απόσταση γίνετε.
Καλά βέβαια αν βλέπω μόνος πχ καμία ταινία το να πάω την πολυθρόνα πιο κοντά αυτό είναι το μόνο εύκολο, αλλά άμα ήμαστε οικογενειακός ούτε αυτό γίνεται.
Με την 32αρα δεν την παλεύουμε άλλο με το ζόρι διαβάζουμε υπότιτλους όποτε σίγουρα πρέπει να πάω στο μεγιστο που με παίρνει δηλαδή 65αρα.
Έχετε να προτείνετε κάποιο μοντέλο? Βλέπω στον Κωτσόβολο κάτι Sony triluminos στο χιλιάρικο,τι να κοιτάξω στα χαρακτηριστικά ?

KD-65X85J
65QNED826Q
KD-65X89J
XR-65X95J
Η τελευταία XR65X95J φαίνεται η πιο φορτωμένη και έχει και διαφορετικό led φαντάζομαι πιο καλό.

είναι γωνιακος καναπές όποτε στα 4 μέτρα είναι το πιο κοντινό σημείο και στα 6 το πιο μακρύ σημείο.

Αν τα 6 μέτρα είναι η μεγάλη απόσταση ενός ορθογώνιου παραλληλόγραμμου και τα 4 η μικρή, μην το σκέφτεσαι καθόλου και πας στα 4.

Στα 4 μέτρα λοιπόν, οι 65 ίντσες είναι λίγες, αλλά σίγουρα "πιο πολλές" από ότι θα ήταν στα 6.

Το θέμα επίπλου το καταλαβαίνω, το θέμα "γυναίκα" αφορά το κόστος της τηλεόρασης ή τις ίντσες; Αν αφορά το κόστος πήγαινε κατευθείαν σε 75άρα (για τα 4 μέτρα απόσταση μιλάω) και θα βλέπεις ικανοποιητικά. Αν είναι για τις ίντσες, επειδή τυχαίνει να αλλάζω τηλεοράσεις συχνά και αυτό το ξέρει ο περίγυρος μου, όσοι αλλάζουν τηλεόραση το συζητούν μαζί μου. Κανείς και καμία δε μετάνιωσε παίρνοντας μεγαλύτερη (ή πολύ μεγαλύτερη) τηλεόραση από αυτή που σχεδίαζε να πάρει. Όλοι μετάνιωσαν το αντίστροφο.

Η κοπέλα μου η οποία είναι εντελώς του "τόσο όσο" σε όλα τα θέματα είχε μια 42άρα που δεν ήταν smart και ο μόνος λόγος που ήθελε να αλλάξει τηλεόραση ήταν αυτός, δεν μπορούσε να διανοηθεί γιατί κάποιος ήθελε να έχει 77άρα τηλεόραση, ενώ πριν είχε 65άρα και έλεγε πως αν βρει μια φτηνή 55άρα θα την πάρει αλλά για μεγαλύτερη ούτε λόγος (γιατί δε θα μπορεί να παρακολουθεί τους υπότιτλους από το τεράστιο μέγεθος). Για να μην το κουράσω άλλο, απλά υπερθεματίζω μήπως είναι ίδια η περίπτωση, πήρε 65άρα και σε 1 μέρα ρώτησε αν μπορεί να την αλλάξει σε 75.

βασικά πάρε τις πιο πολλές ίντσες που αντέχει το budget σου... όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε

• Like
Reactions: protrudi
Είναι θέμα χώρου και 65αρα ήμαστε οριακά, θα γίνει κατασκευή με γύψο σανίδα κτλπ και δεν μας παίρνει για παραπάνω αλλιώς θα πρέπει να αλλάξει το σχέδιο και δεν θα χωράνε αλλά πράγματα που έχει στο μυαλό της όποτε το ξεχνάμε.
Στα 4 μέτρα θα κάθονται το πολύ 2 άτομα και οι υπόλοιποι στα 6 μέτρα.

Ανάμεσα σε αυτά τα μοντέλα που έβαλα στα Λινκς η κάποια άλλη πρόταση?
Βασικά τι να κοιτάξω για τις απαιτήσεις μου που έβαλα πιο πάνω? Σε τι τύπο led να πάω?

Οπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω σε τέτοια απόσταση πάρε την μεγαλύτερη δυνατή ή έστω την φθηνότερη που θα σου κάνει κλικ. Στα 4-6 μέτρα μια μέτρια 65αρα τηλεόραση με μια ακριβή ελάχιστα θα διαφέρουν. Σε κάθε περίπτωση έχω την παρακάτω από αυτες που ανέφερες στο εξοχικό εδώ και 2 μήνες, τίμια για τα λεφτά της όχι κάτι τρομερό δε. Να αναφέρω πάλι ότι βλέπουμε από τα 3 μέτρα και όχι από 4 ή 6 και πάλι μας φαίνεται μικρή, θα ήθελα δηλαδη 75αρα για να είμαι οκ. Ξανασκέψου το σοβαρά να πάρεις 75αρα, το μέγεθος μετράει πιο πολύ από την ποιότητα της εικόνας.

65QNED826Q
https://www.kotsovolos.gr/sound-vision/televisions/led-lcd/252445-tv-led-65-lg-qned826qb

Υ.Γ. Πως την παλευάτε με 32ίντσες σε 4-6 μέτρα??? 32αρα έχω στην οθόνη του υπολογιστή και πάνω από 1 μέτρο νιώθω ότι δεν βλέπω τίποτα!!!

δες και αυτες δεν υπαρχει λογος να πας σε κατι ακριβοτερο θεωρω.Με οτι περισσεψει παιρνεις μια ηχομπαρα αν δεν υπαρχει ηχος....επισης οι σονυ π ανεβασες ειναι μια χαρα τηλεορασεις αλλα αν τις βρεις προσεξε μην ειναι ανοιγμενες εκθεσιακες γιατι ειναι τελευταια κομματια...

Samsung QLED QE65Q70BA 65" Τηλεόραση Smart 4K TV
Samsung QLED QE65Q80BA 65" Τηλεόραση Smart 4K TV
Sony Full Array LED XR65X93K 65'' Τηλεόραση Smart 4K TV

προσωπική άποψη:
- για μένα το ιδανικό είναι να την πάρεις από το χέρι και να την πας σε ένα σωστό μαγαζί για να καταλάβει τι σημαίνει να βλέπεις 65 ιντσες από 6 μέτρα. Αν επιμείνει και η μάχη έχει χαθεί οριστικά θα πήγαινα στην δεύτερη καλύτερη.....

....η οποία είναι αυτή που σου πρότειναν τα παιδιά πιο πάνω: μια οικονομική λύση. Αφού θα βλέπεις και χαμηλής ποιότητας σήμα, ίσως μια sony να είναι η καλύτερη επιλογή, αν και εγώ θα έψαχνα ποια έχει την καλύτερη αντίθεση.

Η 3η λύση είναι να ξεχάσεις αποστάσεις θέασης κλπ και να πας στο καλύτερο που μπορείς να πληρώσεις με το budget σου (προσωπικά δε θα το έκανα)

Έχοντας φύγει από μια φτηνή led, πήγα επιτέλους σε oled και λέω το ίδιο ακριβώς που λέει όλος ο κόσμος που έχει κάνει τη μετάβαση: μόνο oled

Εγώ θα αγόραζα αυτή:

65C2

Εντάξει, από 32 σε 65" θα έχεις υπερτετραπλάσια οθόνη. Δα δεις τεράστια διαφορά η οποία ενδεχομένως την πρώτη μέρα θα σας τρομάξει. Από τη δεύτερη-τρίτη μέρα και μετά θα τη συνηθίσετε και η επόμενη αγορά σας θα είναι μεγαλύτερη αν ο καναπές παραμένει σ' αυτή την απόσταση. (Το μπλε είναι 32 και το πράσινο 65").

32-inch-16x9-vs-65-inch-16x9.png

Κοίταξε και αυτή, και με τα ρέστα ηχομπάρα:

Υ.Γ. Πως την παλευάτε με 32ίντσες σε 4-6 μέτρα??? 32αρα έχω στην οθόνη του υπολογιστή και πάνω από 1 μέτρο νιώθω ότι δεν βλέπω τίποτα!!!

Το ίδιο σκεφτόμουν τις προάλλες, επί εποχής 2002-2004 έβλεπα σε 32άρα CRT από 3μιση μέτρα και μου φαινόταν από οκ (στα 2.35:1) μέχρι χορταστική στα 16:9. Πλέον σε μικρότερη απόσταση με 77" και στο 2.35:1 νιώθω ότι θέλω κι άλλο.

Για τον φίλο που άνοιξε το θέμα, θα συμφωνήσω ότι σε τέτοια απόσταση δε σε ενδιαφέρουν οι μικροδιαφορές, οπότε πάρε κάτι φτηνό να κάνεις τη δουλειά σου. Αλλά υπάρχει λύση για τα δύσκολα σαλόνια και πιο δύσκολες συζύγους, και λέγεται προβολέας. Λίγη (οκ, αρκετή) φασαρία και έξοδα στο στήσιμο, αλλά μόλις τελειώσουν αυτά θα είναι σα να μην υπάρχει.

Έχω μια 50 άρα που σκοπεευα να την αλλάξω σε 65... απόσταση θέασης 2.80.. Είμαι αναπληρωτής εκπαιδευτικός και προμηθεύτηκα έναν φτηνό προτζέκτορα για να τον έχω στο σχολείο. Ενθουσιάστηκα τόσο πολύ που πλέον προτιμώ να αγοράσω έναν καλό προτζέκτορα πάρα να αλλάξω τηλεόραση. Αυτή τη στιγμή βλέπω περίπου στις 110 ίντσες..κινηματογράφου αίσθηση. Γνώμη μου, αν θέλεις να απολαμβάνεις ταινίες τότε πρέπει να πας σε μεγαλύτερη οθόνη και ας θυσιάσεις τον χώρο για αντικείμενα, ίσως και μια βάση τοίχου να σε βοηθήσει. Αν απλά θέλεις να παρακολουθείς και όχι να "βλέπεις" θα βολευτείς και με την 65 άρα.

Εντάξει, από 32 σε 65" θα έχεις υπερτετραπλάσια οθόνη. Δα δεις τεράστια διαφορά η οποία ενδεχομένως την πρώτη μέρα θα σας τρομάξει. Από τη δεύτερη-τρίτη μέρα και μετά θα τη συνηθίσετε και η επόμενη αγορά σας θα είναι μεγαλύτερη αν ο καναπές παραμένει σ' αυτή την απόσταση. (Το μπλε είναι 32 και το πράσινο 65").

32-inch-16x9-vs-65-inch-16x9.png

Κοίταξε και αυτή, και με τα ρέστα ηχομπάρα:
Εφόσον άλλαξε σπίτι -και αυτός είναι ένας από τους λόγους που θέλει να πάρει νέα τηλεόραση- θα δει τεράστια διαφορά σε σχέση με την 32άρα με την οποία όπως αναφέρει δε βλέπει τίποτα. Προφανώς οι άνθρωποι είχαν πολύ μικρότερη απόσταση θέασης πριν και σε σχέση με εκείνη την απόσταση ίσως δε δει καμία.

Έχει 3 μήνες που μετακομίσαμε και δυστυχώς τα έξοδα πολλά για να αγοράσουμε απευθείας καινούργια τηλεόραση αλλά δεν την παλεύω άλλο και είπα να την αλλάξω τώρα πριν κάνουμε ζημιά στα μάτια μας.
Πριν με 32 ήμασταν οκ γιατί καθόμασταν δίπλα.

Για ήχο έχω stereo hi fi και ίσως κάποια στιγμή πάρω και ένα dac για να την συνδέσω με οπτική, όποτε δεν με απασχολεί για την ώρα ηχομπαρα κτλπ.

Τελικά πήγα σήμερα στα καταστήματα με την λογική να πάρω 65αρα full array στο χιλιάρικο και τελείωσαν τα πάντα παιδιά και τελικά κατέληξα σε LG 65C15LA από Κωτσόβολο στα 1600€

Το μόνο που με προβληματίζει είναι το oled και τα burn in… θα βλεπω εφιάλτες τα βραδια!!
Σαν επιλογή πως το βλέπετε παιδιά? Όχι ότι είχα επιλογές δηλαδή…..

Προτζέκτορας δεν παίζει γιατί έχουν μπει κρεμαστά φωτιστικά στην μεση, θέλει γυψοσανίδες που τώρα τελειώσαμε με τα μαστορια και ο πιο βασικός λόγος ότι σε εκείνον τον τοίχο που θα γίνει κατασκευή θα μπει και τζάκι όποτε δεν υπάρχει χώρος στον τοίχο για να απλωθεί ο προτζεκτορας.

Έχει 3 μήνες που μετακομίσαμε και δυστυχώς τα έξοδα πολλά για να αγοράσουμε απευθείας καινούργια τηλεόραση αλλά δεν την παλεύω άλλο και είπα να την αλλάξω τώρα πριν κάνουμε ζημιά στα μάτια μας.

Για ήχο έχω stereo hi fi και ίσως κάποια στιγμή πάρω και ένα dac για να την συνδέσω με οπτική, όποτε δεν με απασχολεί για την ώρα ηχομπαρα κτλπ.

Τελικά πήγα σήμερα στα καταστήματα με την λογική να πάρω 65αρα full array στο χιλιάρικο και τελείωσαν τα πάντα παιδιά και τελικά κατέληξα σε LG 65C15LA από Κωτσόβολο στα 1600€

Το μόνο που με προβληματίζει είναι το oled και τα burn in… θα βλεπω εφιάλτες τα βραδια!!
Πριν μερικές μέρες έπαιρνες την C2 σε αυτά τα χρήματα. Κακή αγορά κατά τη γνώμη μου σε αυτην την τιμή.

2000 την είχαν την C2, για ποτε λες?

Στο skroutz πάντως που είδα στην εξέλιξη τιμής 1777 το πιο χαμηλό από μαγαζί που σίγουρα δεν έχει επέκταση εγγύησης που να καλύπτει τα burn in όπως ο Κωτσόβολος.
Διάφορες μεταξύ τους πάντως δεν έχουν μεγάλες από ότι είδα.

2000 την είχαν την C2, για ποτε λες?
το Public και στο MediaMarkt σε όλες τις τηλεοράσεις αξίας 499€ και άνω δώρο τον Φ.Π.Α. ,μέχρι την Πέμπτη 5/1.

Στο skroutz πάντως που είδα στην εξέλιξη τιμής 1777 το πιο χαμηλό από μαγαζί που σίγουρα δεν έχει επέκταση εγγύησης που να καλύπτει τα burn in όπως ο Κωτσόβολος.
Διάφορες μεταξύ τους πάντως δεν έχουν μεγάλες από ότι είδα.
Επέκταση κάνεις όποτε θες πριν τα δύο χρόνια απευθείας από την LG

• Like
Reactions: billpeppas

Προτζέκτορας δεν παίζει γιατί έχουν μπει κρεμαστά φωτιστικά στην μεση, θέλει γυψοσανίδες που τώρα τελειώσαμε με τα μαστορια και ο πιο βασικός λόγος ότι σε εκείνον τον τοίχο που θα γίνει κατασκευή θα μπει και τζάκι όποτε δεν υπάρχει χώρος στον τοίχο για να απλωθεί ο προτζεκτορας.

Τώρα τελείωσε το θεμα. Από δω και πέρα μεγειες και καλές θεάσεις και σίγουρα κάνε επέκταση εγγύησης.
Είμαι σίγουρος ότι από 32 σε 65 θα είναι ένα μικρό πολιτισμικό σοκ.👍

Αν δεις κάποια στιγμή ότι δεν σε καλύπτει, μην πετάξεις αλλα λεφτά σε τηλεόραση και κάνε κουμάντο για προβολέα κι ας έχεις τζάκι κι ότι θες. Υπάρχουν λύσεις και με πτυσσόμενες οθόνες και τα πάντα.