700 EUR budget για αγορά LCD LED 50''

KalamarGiannis

AVClub Enthusiast
9 November 2006
1,252
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Λόγω αναβάθμισης από την υπό πώληση 46W4000 από την οποία έμεινα πολύ ευχαριστημένος τα τελευταία 6 έτη, λέω πάω σε 50''
(σαλόνι 5 επί 5 με απόσταση καναπέ από TV περίπου 3.5 μ.)
Μιλάμε λοιπόν για θέαση κανονικού ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος digea και παίξιμο ταινιών σε FULL HD από Η/Υ ή ίσως και με τον ενσωματωμένο player. Βλέπω ότι πια έχουν και ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη, οπότε ίσως βάλω κι ένα πιάτο να πιάνει και HD ελεύθερα κανάλια.
Από αθλητικά μας ενδιαφέρει η απόδοση κίνησης γιατί βλέπω μπάσκετ.
Για 3D δεν έχω άποψη αν χρειάζεται καν, ε τέλος πάντων ας έχει όσο καλύτερο γίνεται για αυτή την τιμή.
Ψάχνω τον καλύτερο συνδυασμό των παραπάνω στα 700 με προτεραιότητα το τηλεοπτικό σήμα και το 1080p 24p.
Δεν τρελαίνομαι με πράγματα που γίνονται και με το λαπτοπ όπως widi, wifi browsing , εσωτερικό player,
όπως επίσης αδιάφορο το design, και η μάρκα (αν και συμπαθώ sony).
Tέλος τα καλά ηχεία/ποιοτικός δυνατός ήχος είναι σημαντικό προτέρημα.

Μιλάμε ΜΟΝΟ για 50 ίντσες εδώ, δεν κοιτάω παραπάνω λόγω WAF.
Eυχαριστώ για κάθε πρόταση.
Ίσως χρειαστεί η αγορά εντός Μάρτη.

ΥΓ επειδή το μπάτζετ είναι σχετικά αυστηρό, θέλω και την εξής παράμετρο: μεταξύ μοντέλων των 7 και των 10 κατοστάρικων, υπάρχει σημαντική-αντιληπτή διαφορά εικόνας/απόδοσης στα παραπάνω πράγματα που με ενδιαφέρουν;
και πάντα σε σχέση με την W4000 που αντικαθίσταται, θα βρω ορατή βελτίωση; αξίζει τα 300 παραπάνω για τα έξτρα καλούδια;

Last edited:
υπάρχει 3μ. μπαλκονόπορτα πίσω από την Τηλεόραση αλλά και πλαινό μεγάλο παράθυρο στο σαλόνι που το απόγευμα λούζει με ήλιο το σαλόνι. Και εν γένει αυτός ο φόβος με τα burn in που υπήρχε παλιά στις πλάσμα δεν ξέρω αν με αφήσει να το τολμήσω. Γενικά, έχω μάθει με LCD και λέω να πάω πια σε LED LCD...

και sorry για το συνεχόμενο ποστ αλλά να τονίσω ότι μπορεί να μην είμαι ψείρας και να μην το ξεχωρίζω αν υπάρχει, αλλά θέλω την τιβι με το λιγότερο συνεφάκιον...

Ότι πρότεινε ο Yperion +1

Αν θέλεις και ομαλή κίνηση για τα αθλητικά τότε πρέπει να ανέβεις στο 1000αρικο και την τελευταία πρόταση.

ισαξιο σε LG δεν υπαρχει γιατι δεν εχουν VA panels.
Αν δε σε ενδιαφερει το 3D μπορεις να περιμενεις λιγο να παρεις σε κατω απο 700 την 50W656, μιας και η τιμη της δεν ειναι πολυ ρεαλιστικη για την εποχη...

Κατι σε ισαξιο αλλα φθηνοτερο πχ σε LG?

Δώσε το χιλιάρικο και πάρε την 50W805B καλύτερα. Αυτή έχει και VA πάνελ και 100 Hz πραγματικά. Είναι κρίμα να δώσεις 700 ευρώ και να πάρεις τηλεόραση που έχει χειρότερο μαύρο από την 46W4000.

H μία λύση λοιπόν είναι η 805 που είναι και καινούριο μοντελάκι, να την βρω σε εκθεσιακό φθηνότερα ή να περιμένω κάνα εξάμηνο να πέσει η τιμή της.
Η άλλη λύση: αυτή η sony 656 τι panel και τι πραγματικά HZ έχει και πως πάει από κίνηση;
για την sharp έχει κανείς άμεση άποψη;
Ευχαριστώ για τις προτάσεις γιατί με έβλεπα για μια LG που πρότεινε φίλος σε διπλανό θέμα και είχα διαβάσει ότι είναι τέλειες στο interface internet (εμένα δεν με ενδιαφέρει άμεσα αλλά όσο να ναι ένα θετικό το κρατάς)

Η W656 εχει va panel και 50hz αν βλεπεις ομως μονο μπασκετ μια χαρα ειναι απο κινηση. Στα 700 ειναι καλη αγορα χωρις 3d.

επειδή έχω μείνει πίσω, όταν λέμε πανελ φυσικό στα 100 hz, τι ακριβώς διαφορά έχει από ένα κλασικό στα 50 που παίρνει το τηλεοπτικό σήμα των 50 hz και το πολλαπλασιάζει με software; ; ;
αφού το λαμβανόμενο σήμα είναι ακόμα κι από όσο ξέρω στα 50, τα νέα πάνελ των 100 πως το παίζουν; δείχνουν κάθε καρέ 2 φορές ίδιο; και μετά μπαίνει αλγόριθμος μετατροπής για τα ενδιάμεσα καρέ;

επειδή έχω μείνει πίσω, όταν λέμε πανελ φυσικό στα 100 hz, τι ακριβώς διαφορά έχει από ένα κλασικό στα 50 που παίρνει το τηλεοπτικό σήμα των 50 hz και το πολλαπλασιάζει με software; ; ;
αφού το λαμβανόμενο σήμα είναι ακόμα κι από όσο ξέρω στα 50, τα νέα πάνελ των 100 πως το παίζουν; δείχνουν κάθε καρέ 2 φορές ίδιο; και μετά μπαίνει αλγόριθμος μετατροπής για τα ενδιάμεσα καρέ;

Η ουσία δεν κρύβεται στο πως δουλεύει το σύστημα αλλά στο αν αρέσει η όχι στα μάτια σου το αποτέλεσμα. Αν δεν μπορείς να δεις δίπλα δίπλα δύο τηλεοράσεις με και χωρίς motion interpolation τότε υπάρχει στο YouTube ένα βίντεο μεταξύ μιας Sony w650 και w805 που δείχνει την διαφορά κίνησης στα 50 και 100hz.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αυτό πρέπει να εννοείς. Και πάλι η διαφορά δεν είναι τόσο ευδιάκριτη , στην πραγματικότητα είναι μεγαλύτερη.

Δες εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/35151-Frame-Interpolation-Βήμα-μπροστά

Η συμβουλή μου είναι να μην αγοράσεις τηλεόραση με 50 hz πραγματικά εφόσον μπορείς να πάρεις με 100. Αν δεν γίνεται να ανέβεις από τα 700 ευρώ με τίποτα αναγκαστικά πρέπει να συμβιβαστείς γιατί Sony στα λεφτά αυτά με 100 δεν υπάρχει.

ΌΤΑΝ λέμε να συμβιβαστώ, Οκ ρε παιδιά. συμβιβάζομαι, αλλά τι ακριβώς παίρνει κανείς στα 700;
συμβιβάζομαι με την σονυ στα 50 χερτζ ή υπάρχει 100άσταρα σε άλλη μάρκα; sharp LG κτλ;
και αν υπάρχει, τότε πως στέκεται απέναντι στη sony 656;

(και αν και σίγουρα εδώ είστε οι πλέον "ακατάλληλοι" φίλοι για τέτοια ερώτηση, με καίει και θα το πω κι ας με παρασύρει το ποτάμι μετά;
αν λέω αν είχατε άμεσα να αγοράσετε οικοσυσκευή για να νοικιάσετε άδειο σπίτι - ας το πούμε φοιτητικό εργένικο- και το συνολικό μπάτζετ ήταν αυστηρά 1.500
πως θα το μοιράζατε μεταξύ TV kai λοιπών συσκευών/επίπλων; λέω ότι κρεβατοκαναπέδες ψυγεία κτλ. το θέλουν το 800αρι τους δυστυχώς...)

και τελικά το ερώτημα είναι: για κάποιον που θα ήθελε να δώσει το χιλιάρικο στην 805 αλλά δεν το έχει, αλλά θέλει τον καλυτερο συμβιβασμό και πάνελ 100 hz,
ποιά άλλη εταιρία φροντίζει να τον κάνει πελάτη της;

οντως σαν αυτη που ειχες θα ναι και η 8 σειρα μην πας πιο κατω.Απλα θα χεις το νεο επεξεργαστη της σονυ και λιγο καλυτερο μαυρο λογω psa auo

Είπαμε, με 100 Hz και 700 ευρώ πας σε plasma, αλλιώς κοιτάς LCD με 50 Hz στις 50" ή με 100 Hz σε μικρότερο μέγεθος...