8800GT, 9600GT ή HD3870 για 1080p mkv?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 8800GT, 9600GT ή HD3870 για 1080p mkv?

Δοκίμασα και σε single view με περίπου τα ίδια αποτελέσματα. Πάντως από δοκιμές που κάνω παρατήρησα οτι τα "σπασιματάκια" δεν είναι dropped frames αλλα έχουν να κάνουν μάλλον με το refresh rate που θέτω στην tv από το nvidia control panel. Μήπως είναι το λεγόμενο "juddering"?
Εχει διαφορά ανάλογα με το αρχείο, πχ:είδα ενα 1080p mkv στα 24Ηz και δεν το παρατήρησα παρά σε κάποια πολύ γρήγορα παναρίσματα της κάμερας, όμως αρχεία divx είχαν σοβαρό πρόβλημα στα 24hz με πολλά dropped frames. Γενικά αλλάζει αισθητά η απόδοση στην τηλεόραση ανάλογα με τα Hz tou refresh rate.
Πάντως το δίλλυμα ανάμεσα στις 3 κάρτες παραμένει και κλείνω προς 3870 λογω χαμηλότερης κατανάλωσης/θερμοκρασίας/θορύβου...

Σίγουρα κάνει τη διαφορά το refresh rate. Όχι μόνο αν δέχεται 24fps αλλά και που τα ''παίζει''. Στα 48, 72, 96??? Είχαμε πρόσφατα μια συζήτηση με τον Rivers και το Γιώργο όπου μας ενημέρωσαν που παίζουν τα 24άρια οι Panasonic, Pioneer. Η Χ δεν γνωρίζω που τα ''γυρίζει'' τα 24άρια. Όσο για τα Divx που λες είναι φυσιολογικό να μην βλέπονται στα 24Hz μιας και τα περισσότερα από αυτά είναι 30άρια. Καλύτερα τα τελευταία να τα βλέπεις στα 60Hz..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 8800GT, 9600GT ή HD3870 για 1080p mkv?

Σίγουρα κάνει τη διαφορά το refresh rate. ...Καλύτερα τα τελευταία να τα βλέπεις στα 60Hz..

Και εγώ στα 60hz κατέληξα για τα divx.
Το θέμα έιναι αφού τα Hz επηρεάζουν την απόδοση, σε τι Hz πρέπει να παίζω για να μην έχω καθόλου τα "σπασιματάκια"? και επίσης μήπως η κάρτα/drivers μου δεν καταφέρνει να οδηγήσει σωστά την tv?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 8800GT, 9600GT ή HD3870 για 1

Και εγώ στα 60hz κατέληξα για τα divx.
Το θέμα έιναι αφού τα Hz επηρεάζουν την απόδοση, σε τι Hz πρέπει να παίζω για να μην έχω καθόλου τα "σπασιματάκια"? και επίσης μήπως η κάρτα/drivers μου δεν καταφέρνει να οδηγήσει σωστά την tv?

Θεωρητικά την ομαλότερη κίνηση θα την πάρεις στα πολλαπλάσια των fps χωρίς pull down. Π.χ. για τα 30αρια στα 60 Hz, για τα mkv που στην πλειονότητά τους είναι 23,976 στα 48,72,96, για τα DVD λόγω pal(25fps) στα 50Hz. Μετά εξαρτάσαι από codecs, gpu, tv set κ.λ.π.

Ξεθάβω το θέμα για ένα γρήγορο σχόλιο!-bye-
Αγόρασα τελικά την ΑΤΙ 4850 και απλά θα πώ οτι στο ίδιο ακριβώς Pc χωρίς να αλλάξει τίποτα άλλο, η διαφορά στην απόδοση των mkv είναι παραπάνω από εμφανής! Πλέον κανένα πρόβλημα πέρα απο πολύ λίγο tearing σε ορισμένα αρχεία το οποίο εξαλείφεται αν χρησιμοποιήσω το ειδικό D3D filter του MPC Home cinema.
Σε mkv συμβατά με hardware acceleration δε, πάλι μέσω MPC Home Cinema η απόδοση είναι άψογη με μόλις 2-7% cpu utilisation.

Τελικά μάλλον οι παλιές κάρτες(θυμίζω είχα nvidia 6600gt) ΔΕΝ είναι κατάλληλες για τα νέα και βαριά video codecs και ΔΕΝ είναι μόνο θέμα δυνατής cpu!:a0210:

Last edited: