8cm... να το αφήσω ?

μια και δεν το κανη κανεις εκανα εγω τη συγκριση.

10cm καλωδιο ηχειων αξιας 4 ευρω το μετρο σε συγκριση με 1 μετρο απο το ιδιο καλωδιο.

το κοντο καλωδιο κερδισε πανηγυρικα με πολυ μεγαλυτερη αναλυση.

τα πιατινια ακουγονται πολυ πιο αληθοφανη και τα οργανα εχουν περισοτερο αερα μεταξυ τους.

ακουγονται καλυτερα και απο τα nordost μου του ενος μετρου αλλα με μικρη διαφορα.

το τεστ αφορα συχνοτητες <200Hz καθως τα γουφερ οδηγη ενας αλλος ενισχυτης στερεο οποτε δεν εχω αποψη για το μπασο.

Αυτές τις μέρες κατάφερα κάτι που ήθελα να το δοκιμάσω εδώ και καιρό.
Να φέρω τους τελικούς δίπλα στο ηχείο.

Τώρα είναι συνδεδεμένα με 8 εκατοστά καλώδιο και με λίγο ζόρι το μειώνω κι άλλο....:grinning-smiley-043
Το ερώτημα είναι το εξής...
Επειδή η τοποθέτηση των τελικών είναι λίγο δύσκολη όπως τα βλέπετε στην εικόνα, σκέφτομαι δυό τρείς εναλλακτικές λύσεις.
1. Με την όψη που βλέπετε να κοιτάει το πάτωμα και στήριξη στην πλάτη των βάσεων atacama. ΆΡαγε θα υπάρχει πρόβλημα που οι γρίλλιες δεν θα βλέπουν ταβάνι γιά ψύξη ?
Οχι. Βέβαια, τσέκαρε μηχανικά μέρη εσωτερικά στον ενισχυτή (μη φύγει καμμιά λάμπα, κανας πυκνωτής, κλπ...
2. Το ίδιο αλλά η όψη να βλέπει ταβάνι και στήριξη στην πλάτη των mylo....Το θέμα ψύξη ισχύει...
Not bad... τη στήριξη δεν τη κατάλαβα -- αλλά φτάνει που τη καταλαβαίνεις εσύ
3. Κανονικά (με τις γρίλλιες επάνω) και τοποθέτηση στην πλάτη του ηχείου πίσω από το bass reflex)
Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα να είναι κοντά στο bass reflex...

αν ερχομουν κρυφα τη νυχτα που κοιμασαι κ αλλαζα το κοντο καλωδιο που ακουγεται καλυτερα με το καλωδιο που εχεις στο πορτατιφ σου θα το καταλαβαινες?ειμαι σιγουρος οτι παλι θα σου ακουγοταν καλα.φιλικα παντα,δε κανω προσωπικες επιθεσεις κλπ κλπ.

αν ερχομουν κρυφα τη νυχτα που κοιμασαι κ αλλαζα το κοντο καλωδιο που ακουγεται καλυτερα με το καλωδιο που εχεις στο πορτατιφ σου θα το καταλαβαινες?
Yeah, yeah, yeah....:music-smiley-005:

Κι'αν το κοντό σύρμα είναι μονόκλονο ή υψηλής χωρητικότητας;;; (του πορτατιφ είναι πολύκλονο, ανακυκλωμένο και οξειδομένο, με διηλεκτρικό από πε-βε-σε)

παντως ρε παιδια οποιος καταλαβαινει διαφορες απο καλωδιο σε καλωδιο τι να πω,πρεπει να δωρισει τα αυτια του στην επιστημη μετα θανατον ωστε μπας κ ξεκουφαθουμε οι υπολοιποι.να μου πεις αλλαξα RCA κ απο 3 μετρα τα κανα 0,5 επειδη ειχα απωλειες,θα σου πω μπραβο.αλλα να λεμε οτι εχω μισο μετρο καλωδιο κ εχει διαφορα απτο 10 cm κλπ κλπ ε παει πολυ.καταρχην οι ταξεις μεγε8ων των ισχυων που ρεουν στα καλωδια των ηχειων δεν επηρεαζεται απο εξωτερικους παραγοντες.

παντως ρε παιδια οποιος καταλαβαινει διαφορες απο καλωδιο σε καλωδιο τι να πω,πρεπει να δωρισει τα αυτια του στην επιστημη μετα θανατον ωστε μπας κ ξεκουφαθουμε οι υπολοιποι.να μου πεις αλλαξα RCA κ απο 3 μετρα τα κανα 0,5 επειδη ειχα απωλειες,θα σου πω μπραβο.αλλα να λεμε οτι εχω μισο μετρο καλωδιο κ εχει διαφορα απτο 10 cm κλπ κλπ ε παει πολυ.καταρχην οι ταξεις μεγε8ων των ισχυων που ρεουν στα καλωδια των ηχειων δεν επηρεαζεται απο εξωτερικους παραγοντες.

Δυστυχώς είμαστε μακριά αλλιώς θα σε προσκαλούσα να ακούσης με τα αυτιά σου.

ευχαριστω πολυ για την προσκληση,αλλα πρωτα απολα θελω να αποκλεισεις το ενδεχομενο να ειναι ψυχοακουστικη η εντυπωση που εχεις.αυτο μπορει να γινει μονο αν για οποιοδηποτε λογο δεν ξερεις η δεν θυμασαι τι καλωδιο συνδεει τα ηχεια στον τελικο σου.η ακομα καλυτερα,αν σου δεσουν τα ματια κ ενας φιλος σου κανει τις αλλλαγες,κ να σε φωναζει να ακους καθε φορα.κατα 99% πιστευω οτι θα μεινεις ευχαριστημενος ακομα κ αν βαλει μαυρο κοκκινο καλωδιο 2χ2mm ξερεις το κλασικο.φιλικα παντα.

το θέμα με το rca είναι άστοχο.
οι 50 πόντοι με τα 3 μέτρα rca από το ίδιο καλώδιο δεν ακούγονται.
Είναι διαφορετικές οι ευαισθησίες εισόδου και εκεί δεν παίζει ρόλο.

Αντίθετα όταν έχεις να ταϊσεις ένα ηχείο με πολλά βάτ, και θέλεις αυτά να περάσουν από ένα καλώδιο, έχει μεγάλη σημασία αν θα είναι 10 πόντοι ή 10 μέτρα....

Εγώ θα το άκουγα.
Γιά να είμαι ειλικρινής όχι την ίδια μέρα, ή την άλλη.
Επί καμιά εβδομάδα, δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ επειδή κάτι "δεν θα πήγαινε καλά" με το σύστημα, και στο τέλος θα το έβρισκα και θα καταριόμουνα το δράστη...-bye-

Τα καλώδια δυστυχώς ακούγονται.

ευχαριστω πολυ για την προσκληση,αλλα πρωτα απολα θελω να αποκλεισεις το ενδεχομενο να ειναι ψυχοακουστικη η εντυπωση που εχεις.αυτο μπορει να γινει μονο αν για οποιοδηποτε λογο δεν ξερεις η δεν θυμασαι τι καλωδιο συνδεει τα ηχεια στον τελικο σου.η ακομα καλυτερα,αν σου δεσουν τα ματια κ ενας φιλος σου κανει τις αλλλαγες,κ να σε φωναζει να ακους καθε φορα.κατα 99% πιστευω οτι θα μεινεις ευχαριστημενος ακομα κ αν βαλει μαυρο κοκκινο καλωδιο 2χ2mm ξερεις το κλασικο.φιλικα παντα.

φιλε μου τα εχω κανη ολα αυτα και οι διαφορες ειναι αληθινες.

δεν ειναι στη φαντασια μου.

μαλιστα καποτε πριν χρονια με αρκετα καλο συστημα δεν μπορουσα να

ακουσω διαφορες.

τελικα οταν καποτε εμαθα πως να στησω τα ηχεια στον χωρο οι διαφορες

εγιναν φανερες.

οσο για τα χρυσα αυτια σε ολους οσους εχω κανη τεστ χωρις να ξερουν τι

εκανα τις ακουν ακομα και αυτοι που δεν εχουν σχεση με το χομπυ.

Αντίθετα όταν έχεις να ταϊσεις ένα ηχείο με πολλά βάτ, και θέλεις αυτά να περάσουν από ένα καλώδιο, έχει μεγάλη σημασία αν θα είναι 10 πόντοι ή 10 μέτρα....

Εγώ θα το άκουγα.
Γιά να είμαι ειλικρινής όχι την ίδια μέρα, ή την άλλη.
Επί καμιά εβδομάδα, δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ επειδή κάτι "δεν θα πήγαινε καλά" με το σύστημα, και στο τέλος θα το έβρισκα και θα καταριόμουνα το δράστη...-bye-

Τα καλώδια δυστυχώς ακούγονται.

+1 και εγω δεν θα ηξερα τι μου φταιη αλλα στο τελος θα το εβρισκα.

διαφωνω κα8ετα σαυτο που λες.ισα ισα το σταδιο της προενισχυσης ειναι το πλεον σημαντικο.εκει το σημα ειναι στα σπαργανα.σαν ενα μικρο παιδι.αν του μαθεις να κλεβει κ μετα το ντυσεις με κουστουμι οταν μεγαλωσει παει να πει οτι εγινε σωστος ανθρωπος?δηλ,αν πχ χασεις 3dB απο ενα RCA 8α πας μετα να τα γυρεψεις απο το καλωδιο που εχει ο τελικος για τα ηχεια?κ οτι κ να κανεις,απο ενα σημειο ισχυος κ μετα,ειτε 5 watt γλυτωσεις ειτε 20 ειτε 40 ειναι απολυτως το ιδιο.παρομοιως κ το δικο σου παραδειγμα ειναι αστοχο.επειδη ακριβως λες πολλα βαττ.δεν ειναι εκει το παιχνιδι.

διαφωνω κα8ετα σαυτο που λες.ισα ισα το σταδιο της προενισχυσης ειναι το πλεον σημαντικο.εκει το σημα ειναι στα σπαργανα.σαν ενα μικρο παιδι.αν του μαθεις να κλεβει κ μετα το ντυσεις με κουστουμι οταν μεγαλωσει παει να πει οτι εγινε σωστος ανθρωπος?δηλ,αν πχ χασεις 3dB απο ενα RCA 8α πας μετα να τα γυρεψεις απο το καλωδιο που εχει ο τελικος για τα ηχεια?κ οτι κ να κανεις,απο ενα σημειο ισχυος κ μετα,ειτε 5 watt γλυτωσεις ειτε 20 ειτε 40 ειναι απολυτως το ιδιο.παρομοιως κ το δικο σου παραδειγμα ειναι αστοχο.επειδη ακριβως λες πολλα βαττ.δεν ειναι εκει το παιχνιδι.

οχι φιλε μου εσυ κανης λαθος.

οι απωλειες στα rca ειναι μικρες.

ειναι πολυ πιο δυσκολο ενας τελικος να οδηγηση τα ηχεια και τα ρευματα

μεγαλυτερα και οι απωλειες επισης.

ειδικα μετα την καθιερωση των ψηφιακων υπαρχη υπερεπαρκεια οδηγησης

ενω παλια με τα κασετοφωνα που ειχαν 150mv η ακομα χειροτερα τα πικαπ

υπηρχε θεμα τωρα πια το σημα ειναι τοσο δυνατο ηδη απο την πηγη που οι

προ παιζουν μαλλον το ρολο εξασθενητη και κεντρου ελεγχου.

δηλαδη τι 1,5 μετρο RCA τι 5 θαναι το ιδιο πραμα.δε χανουμε τπτ.τι να σου πω,γνωμη σου γνωμη μου.παντως αυτη η ατερμονη αναζητηση καλωδιου για ηχεια,το ενα ειναι στεγνο,το αλλο ειναι παχυ,δινει πριμα κλπ κλπ κλπ,απτη σκοπια του αντικειμενου μου οντας φοιτητης ηλεκτρονικος μηχανικος,μου φαινεται αστεια κ ενα παιχνιδι των εταιριων για να τα μαζευουν χοντρα απο τους αδαεις.οπως κ σε τοσους αλλους τομεις αλλωστε.

Δεν ξέρω για απώλειες σε rca αλλά το καλώδιο στο σήμα παίζει ρόλο γιατί η σχετικά μικρή χωρητικότητα του καλωδίου είναι παραλληλισμένη με την μεγάλη αντίσταση εισόδου του προ ή του τελικού. Οπότε δημιουργείται ένα ωραιότατο βαθυπερατό ειδικά αν η αντίσταση εισόδου είναι αρκετά μεγάλη.

Re: Απάντηση: 8cm... να το αφήσω ?

Δεν ξέρω για απώλειες σε rca αλλά το καλώδιο στο σήμα παίζει ρόλο γιατί η σχετικά μικρή χωρητικότητα του καλωδίου είναι παραλληλισμένη με την μεγάλη αντίσταση εισόδου του προ ή του τελικού. Οπότε δημιουργείται ένα ωραιότατο βαθυπερατό ειδικά αν η αντίσταση εισόδου είναι αρκετά μεγάλη.
χωρητικοτητα τι ταξης?pF,nF?βα8υπερατο ισως αλλα δεν ειναι κ τοσο βα8υ.τι θα γειωσει δηλ αυτο το φιλτρο?δηλαδη στα σηματα video που το BW ειναι 5 MHz τα καλωδια εκει τι επρεπε να πουν?να σας πω εγω,τιποτα.κ αυτο γιατι η διαφορα φαινεται.ειναι εικονα.στον ηχο ΔΕΝ φαινεται,ακουγεται.κ αυτο ειναι ΚΑΘΑΡΑ ψυχολογικο.αν ειμαι ο γκουρου του ηχου κ σου πουλαω το καλυτερο μου καλωδιο 100Κ ευρω,σε πειθω οτι ειναι καλο κ θα το παρεις.κ το οξυμωρο?Δεν εχω τεκμηριωμενα αυτα που ισχυριζομαι,αρα ΦΥΚΙΑ πουλαω.δηλαδη αν γινετε τοσος ντορος για τον ηχο κ οτι αν βρεξει στη Σουματρα εδω στην Αθηνα ο ηχος μας θα ειναι πιο μουντος,για τις υπολοιπες μπαντες τι γινετε?Τηλεοραση,dvd,τηλεφωνα,κλπ.επρεπε να τρεμουμε να πειραματιστουμε με κυκλωματα ανω των 20KHz.κ ασε τις τηλεπικοινωνιες,στην εικονα πχ τα πραγματα ειναι ολοφανερα.

σορυ μιλας για αντισταση εισοδου,τωρα το ειδα.κεκτημενη ταχυτητα.ναι τα RCA κοβουν κ πρεπει ναναι κοντα.τα υπολοιπα που λεω ισχυουν.

Last edited:
και εγω ηλεκτρονικος ειμαι φιλε μου.

δεν ειπα οτι τα καλωδια προενισχυσης δεν ακουγονται αλλα οτι ακουγονται

λιγοτερο απο των ηχειων.

ουτε να παρουμε καλωδια 100κ για να παιξουν καλα.

απλα ειπα οτι ακουγονται διαφορετικα.

οι λογοι πολλοι αλλα το pc μου εχει προβλημα και πρεπη να το ξαναστησω.

αν οχι αυριο θα τα ξαναπουμε μεθαυριο.