a/c και tv

stavros_thess

New member
2 January 2014
4
Έχω το έπιπλο tv κάτω από air condition το οποίο δουλεύω 3ώρες/μέρα στο ζεστό το χειμώνα και 5 στο κρύο το καλοκαίρι.
πέρσι η 42άρα μ η LG LCD έκανε νερά το Δεκέμβρη (Δεκέμβρης 2012) και έβγαζε μια θολή γραμμή κάθετα που μετά από λίγο έφευγε, άλλαξε η χρονιά και προχώρησε (μεγάλωσε ) και είπα να την πάω στο service. Η εγγύηση τελικά είχε λήξει για 2 μέρες και μου είπε ο τεχνικός ότι το πρόβλημα είναι στο πάνελ και οτι με το καιρό θα προχωράει και θα θολώνει η γραμμή. Το πρόβλημα ήταν μια καλωδιοταινία που ήταν κολλημένη στο πάνελ και ξεκολλάει σιγά σιγά και στην ουσία θέλει καινούριο πάνελ, πράγμα ασύμφορο.
Η γραμμή έγινε γραμμές και θολές, αναβόσβηναν και τελικά η μίση οθόνη έσβησε
Φέτος πριν από λίγες μέρες αγόρασα μια καινούρια LG 42LA620S.

Το ερώτημα είναι: πιστεύετε φταίει το air conidition που είναι από πάνω? λέτε να μου χαλάσει και την καινούρια?

Αν οι περσιδες δεν ειναι εντελως προς τα κατω και ο ζεστος αερας χτυπα επανω στην τηλεοραση, δεν νομιζω. Αν και τον θερμο αερα πρεπει να τον στελνουμε προς τα κατω, συνηθως τις περσιδες του ac τις εχουμε καπου στις 45-50 μοιρες.
Αν εσυ τις εχεις σχεδον κατακορυφα, σηκωσε τες ωστε να μην χτυπα το ρευμα αερα το επιπλο/Tv.

Re: Απάντηση: a/c και tv

δεν χτυπάει πάνω στη tv, αλλά σκέφτομαι μήπως επιδρά η απότομη αλλαγή-διαφορά θερμοκρασίας γιατί αυτή η καλοδιοταινία δεν μπορεί να ξεκολλάει μόνο από υπερθέρμανση του πάνελ! θα πρέπει να φτάσει πολύ μεγάλη θερμοκρασία για να λιώσει η κόλα και να ξεκολλήσει. σκέφτομαι να κάνω μια εγχείριση, έτσι κι αλλιώς για πέταμα είναι η παλια

οι καλωδιοταινιες των πανελ δεν φτιαχνουν με δικο μας κατσαβιδι μην περιμενεις να δεις καμια χοντροκομμενη καλωδιοταινια που θα την φτιαξεις.Καπου ειχα διαβασει πως τα βαζουν σε καποιο μηχανημα και περνιεται ολο αυτο σαν φουρνος ελεγε οτι ηταν το μηχανημα.Παντως ανοιξε τη και αφου θα ναι για πεταμα δεν θα μπεις και στον κοπο να την ξαναδεσεις.Παντως δεν νομιζω να επαθε τιποτα απο to ac εμενα δυο tv ειναι κοντα σε καλοριφερ και παιζουν 5 χρονια χωρις προβλημα.Ηταν να βγαλει προβλημα το πανελ και εβγαλε.

Και τη δική μου από κάτω την έχω άμα δεις τη φωτό και μάλιστα τις περσίδες τις έχω κάτω εντελώς και το χρησιμοποιώ στη θέρμανση εδώ και 6 χρόνια και δεν είχα κανένα πρόβλημα, πιστεύω απλά αστοχία υλικού είχες στην παλιά σου τηλεόραση.

Ειναι αυτο που λενε οτι οταν ληγει η εγγυηση χαλανε,βεβαια η τηλεοραση σε προειδοποιησε και αν πηγαινες τοτε θα ειχες καινουργιο πανελ τωρα

Δεν εχεις αδικο αλλα επεσε μεσα στις γιορτες 27δεκ-1ιανουαριου και το αφησα. πφφφ τελος παντων ευκαιρια για ανανεωση ηταν!