A/V pre outs προς τελικό

gerasimosbel

New member
21 December 2015
14
Γειά σας φίλοι.

Συνδύασα τα pre outs του A/V με τελικό (τα pre out είναι για ζώνη 2 και παίζω μέσω του τελικού τα ηχεία). Το επίπεδο της έντασης μου φάνηκε χαμηλό. Έπρεπε δηλαδή να ανεβάσω αρκετά το volume στον A/V για να ακούω δυνατά.

Είδα πως ο A/V έχει ρύθμιση του volume για ζώνη 2 και ανέβασα από το 0db στο +8db και τα δύο κανάλια. Τώρα ακούω δυνατότερα από χαμηλότερο volume. Και νομίζω πως έχω καλύτερη ανάλυση / λεπτομέρεια στον ήχο. Σημειώνω πως ο τελικός έχει gain control για δεξί / αριστερό κανάλι, που έχω στο maximum.

Τρία ερωτήματα:

1. Αρχικά μπορεί να μην είχα ένταση λόγω αδύναμης προ-ενίσχυσης από τον A/V;
  2. Καλά κάνω και αύξησα την ρύθμιση volume για ζώνη 2; Βελτίωσε αυτό που παίρνει ο τελικός;
  3. Υπάρχει κάποια ισορροπία στην αύξηση που έκανα σε σχέση με τον τελικό για να έχω το καλύτερο ποιοτικό αποτέλεσμα;

Να είστε καλά όλοι για το χρόνο και τις γνώσεις σας….

1. Nαι (ίσως να παίζει και θέμα αντιστάσεων εισόδου-εξόδου αλλά το ίδιο πράγμα είναι τελικά)
2. Απλά βολεύεσαι περισσότερο όταν αλλάζεις πηγές και όχι.
3. Πιάστο αυγό και κούρεφτο. Μπορεί να μην παραμορφώνει το τελικό στάδιο αλλά να τρώει παραμόρφωση από το μπουσταρισμένο προενισχυτικό. Τώρα κάααπου κάααπως εκεί μέσα μάλλον υπάρχει η ιδεατή αναλογία για να ξεκινάει αυτή η παραμόρφωση προς το πικ της από κοινού ας πούμε.

Σε ευχαριστώ πολύ. Θα ευχαριστηθώ τώρα την μουσική μου και όταν βολευτώ θα ταιριάξω έναν αντίστοιχο προ-ενισχυτή για καλύτερο αποτέλεσμα.

Ένα ηλεκτρικό βουϊσματάκι*... που γίνεται αντιληπτό μόνο αν πλησιάσεις το αυτί στο ηχείο...είναι πρόβλημα για ενισχυτή ή ηχεία;

*Δυστυχώς πίσω από το έπιπλο που έχω τηλεόραση, BRay, A/V και ενισχυτή, γίνεται χαμός από καλώδια συσκευών (τροφοδοτικά, ήχου, και δικτύου...)...