a/v rec+ 5.1 ηχεια η ετοιμο homecinema?

d3f1

New member
20 March 2011
34
Γεια σας. Ειμαι νεος στον χωρο του ηχου και αμαθος. Μολις αγορασα μια samsung ue46d8000 και εχω αποφασισει να την συνοδεψω και με ενα home cinema. Η τηλεοραση μου χρησιμοποιειται κατα κυριο λογο σαν οθονη ενος media center pc και του παλιου χοντρου επιβλητικου ps3 μου. Αυτο που θελω ειναι πολυ συγκεκριμενο.
Παλιοτερα ειχα αγορασει ενα dav συστημα της sony που επαιζε και SACD και βασει αυτου το αγορασα πιστευοντας οτι θα ανταποκριθει στις μικρες κατα ομολογια απαιτησεις μου. Ποτε δε μου εδωσε την αισθηση οτι βρισκομαι σε cinema η εστω ποτε δε μου εδωσε την δυνατοτητα να "μπω" μεσα στην οθονη . Την θεωρω ισως την πιο αποτυχημενη αγορα που εχω κανει ποτε και για αυτο αποφασισα τωρα να ειμαι απολυτα σιγουρος για την επιλογη μου πριν κανω το οτιδηποτε.

Θελω ενα συνδυασμο ο οποιος να αποδιδει καλα με το ps3 , με τις ταινιες που βλεπω , με τις απλες σειρες και τα μικρα 350mb επεισοδια αλλα και να με ικανοποιει τη μια φορα το χρονο που θελω να ακουσω ενα κομματι δυνατα και να ενοχλησω τους γειτονες . Δε με νοιαζει να βλεπω ουτε nova , ουτε κλασσικη αναλογικη/ψηφιακη τηλεοραση. Δεν θελω ημιμετρο , αν τα λεφτα μου δε φτανουν για κατι αξιοπρεπες θα προτιμησω να μην παρω τιποτα. Δεν ειμαι ιδιαιτερα απαιτητικος , θελω ομως αυτο που θα αγορασω να ειναι αυτο που λεει : home cinema.
Φιλοι μου υποστηριζουν οτι με ενα ετοιμο συστημα μπορω να απολαυσω ολα τα παραπανω αλλα εγω λογω της προιστοριας μου δισταζω και σας ρωταω:

Τι μπορω να αγορασω στα 600-1000 ευρω?

To σαλονι μου ειναι ενας χωρος 5χ5 αλλα βρισκεται σε μακροστενο δωματιο μαζι με την τραπεζαρια. Η αποσταση απο την οθονη ειναι 3-3.5 μετρα και το πατωμα ειναι πλακακι/μαρμαρο. Δεν ξερω αν παιζουν ρολο οι λεπτομερειες απλα νιωθω οτι πρεπει να τις αναφερω.

ευχαριστω εκ των προτερων

Συμφωνώ μαζί σου η αγορά ενός έτοιμου home cinema είναι πεταμένα λεφτά
Σε αυτή την κατηγορία τιμής τουλάχιστον

Πάρε ξεχωριστό ενισχυτή και ηχεία και αν το ταβάνι σου είναι 1000 μπορείς να τα πάρεις ξεχωριστά τα ηχεία και τα συμπληρώνεις μετά

Ενισχυτή οικονομική λύση είναι Pioneer 820 και ηχεία άκουσε μεταξύ άλλων και τα Roister Emphasis 25

Εύκολα ηχεία θα σε ικανοποιήσουν
Αργότερα συμπληρώνεις και sub όχι το Roister υπάρχουν πολύ καλύτερα

Το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που ακούς σήμερα

συμφωνώ κ εγώ με το sergio k, μπορείς να πάρεις για αρχή τα emphasis 25 και το κεντρικό και σιγά σιγά να τα συμπληρώσεις αν δεν θέλεις να διαθέσεις όλο το ποσό αρχικά.

σκεφτομαι τα kef 1005 και τα roister 25/5 σαν ηχεια. Ειναι αξιοπρεπη ηχεια ? Μεχρι προτινος δεν ηξερα καν οτι ο ενισχυτης εχει τοσο σημαντικο ρολο στην εικονα . Δεδομενου οτι το player μου θα ειναι ενα ps3 , θελω οσο το δυνατον καλυτερη εικονα σε αυτο τον τομεα και στα normal .avi αρχεια μου που θα παιζουν απο το PC . Υπαρχει εκει η δυνατοτητα upscaling σε HD ? Νομιζω upscaling λεγεται , συγχωρηστε με για την αγνοια μου . Μηπως αφου η tv μου μπορει να παιξει αρχεια κατ'ευθειαν απο σκληρο δισκο να τα βλεπω ετσι τα αρχεια και οχι μεσω pc ? ειμαι εξειρετικα μπερδεμενος . Θα το εκτιμουσα αν καποιος γνωστης μπορουσε να με βοηθησει.

Mην περιμένεις αξιόλογα αποτελέσματα κατά το upscaling αρχείων .avi μέσω του επεξεργαστή εικόνας ενός A/V.

Η βελτίωση θα είναι ελάχιστη έως μηδαμινή.

Οσον αφορά τα ηχεία, μπορείς εύκολα σε κάποιο κατάστημα να ακούσεις και τα Kef και τα Roister. Βέβαια πρόκειται για εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, αφού τα μεν είναι ηχεία δαπέδου ενώ τα δε είναι μικροί δορυφόροι. Αν δεν έχεις προβλήματα με το χώρο σου, σαφώς είναι προτιμότερα τα Roister.

Last edited: