Access Point...

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Καλημέρα σε όλους και καλές διακοπες -bye-

Θέλω να πάρω ένα access point που να λαμβάνει το σήμα ασύρματα και να το δίνει πάλι ασύρματα, για να δυναμώσω την ένταση του σήματος στο σπίτι, γιατί σε κάποια σημεία του σπιτιού έχω πρόβλημα. Δηλαδή το modem-router μου είναι στον πάνω όροφο και στον κάτω όροφο, στο καθιστικό για παράδειγμα, μια έχω σήμα και μια χάνεται... Το ρούτερ που έχω, αν αυτό παίζει σημασία για λόγους συμβατότητας, είναι το Linksys WAG160N.

Έχετε κάτι υπόψιν σας, καλό και οικονομικό?

Χρειάζεσαι κάποια συσκευή που να υποστηρίζει λειτουργία repeater (χρησιμοποιούνται και οι όροι Wireless Client Bridge, Range Expander). Όμως αυτό και μόνο δεν σημαίνει ότι θα παίξει. Έχω δει ασυμβατότητες μεταξύ προϊόντων διαφορετικών εταιριών. Έτσι αν δεν υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής και αντικατάστασης θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο της linksys όπου οι πιθανότητες προβλημάτων θα είναι μικρότερες. Τέλος αν έχεις όρεξη να το ψάξεις μπορείς να χακάρεις το firmware μερικών φθηνών ρούτερ της κατηγορίας των 50 ευρώ και να τους ενεργοποιήσεις λειτουργικότητα ρούτερ μερικών εκατοντάδων.
Με απλά λόγια αν υπάρχει κατάστημα γνωστού που να δέχεται να γίνει δοκιμή και αν δεν δουλέψει να το πάρει πίσω τότε δοκίμασε από τα φθηνότερα που ξεκινάνε περίπου από 35 ευρώ. Από εκεί και πέρα επιλέγεις συγκεκριμένα μοντέλα που είναι διαθέσιμα στην αγορά και ψάχνεις σε φόρουμ του εξωτερικού για συμβατότητες/ασυμβατότητες με το router σου (λίγο που το κοίταξα παίζουν πάντως ασυμβατότητες με το συγκεκριμένο μοντέλο και θέλει προσοχή).

Γιώργο, εννοείς κάποια ρούτερ της Linksys που μπορείς να τους περάσεις το DD-WRT?

Πανο θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια στο Dlink 2100 AP+. Εγω τα εχω δουλεψει αρκετα μπορω να πω και δεν εχω κανενα παραπονο.

Νίκο, πόσο έχει το συγκεκριμένο και που μπορώ να το βρω?

Απο θεμα συμβατοτητων το dlink 2100 εχει παιξει απροβληματιστα με USR 9105,Fritz 7140, Fritz 7160, NetFaster IAD, Dlink 684, Dlink 624. Με Linksys δεν το εχω δοκιμασει αλλα δεν βλεπω τον λογο να μην παιζει. Υποστηριζει modes για Access Point, Point-To-Point & Point-to-Multipoint Bridge, Repeater, Client.
Μπορεις να το βρεις απο το παρακατω καταστημα το οποιο ειναι καρατσεκαρισμενο απο εμενα και απο τους φιλους μου.
http://www.priveshop.gr/product.php?code=403112

Last edited:
Επομένως αν πάρω αυτό, πώς το δηλώνω για να το χρησιμοποιώ όπως το θέλω? (δηλαδή να παίρνει ασύρματα και να ξαναδίνει)

Μπορεις σαν Access Point η σαν Wireless Client. Μπορεις φυσικα να κανεις extend και μεσω utp (ενσυρματα απο το linksys στο Dlink και απο το Dlink τραβας ασυρματα απο τους client)αν εχεις στην εγκατασταση σου και εκει που θα βαλεις το AP καλωδιο. Ετσι τα εχω σεταρει στον Γιγα και παιζει μια χαρα. Μιλα με τον Τασο αν θες που ειναι καρα-beta tester...:flipout:

Last edited:
Έχω το d-link 2100 από το οποίο υπάρχουν πολύ καλύτερα σήμερα πλέον ΑP's !
Αν και είμαι κατά των ασυρμάτων εντός οικίας ,και με την προυπόθεση πως χρειάζεσαι λίγο παραπάνω ένταση σήματος ,γιατί δεν σκέφτεσαι τις παρακάτω λύσεις;
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612393
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612334

Βελτιώνεις το σήμα της κεραίας βάσης του modem-router κατά κάποια dbi !
Προσοχή μόνο στην ισχύ που θα δώσεις !

Last edited:
Λευτέρη, έχω ήδη ενισχυμένη κεραία όπως αυτές που μου δείχνεις, αλλά το θέμα είναι ότι το ρούτερ που έχω αυτή τη στιγμή έχει εσωτερική κεραία και δεν παίρνει εξωτερική... οπότε δεν μου κάνει αυτή η λύση.

Ιδιως σε repeater mode οι ασυμβατοτητες υπαρχουν και μεταξυ 2 ιδιων συσκευων και το εχω δει με τα ματια μου. Ειναι ενα mode το οποιο τεινει να καταργηθει.

Οπότε στη δικιά μου περίπτωση, αυτό που θέλω είναι wireless repeater, σωστά?

Αν πάρω το Linksys WRT54GL και του βάλω το dd-wrt software, θα μου κάνει την δουλειά που θέλω? Στα χρήματα είναι περίπου τα ίδια με το D-Link DWL-2100AP? ΔΗλαδή ποιο είναι προτιμότερο κατά τη γνώμη σας να πάρω? Το 1ο με πειραγμένο software ή το 2ο μαμίσιο?

Και γιατι δεν παιρνεις εναν αλλον modem/router με εξωτερικη κεραια και να βαλεις πανω μια απο αυτες που εχεις ηδη και να ξεμπερδευεις ?

Βεβαια υπαρχει και αλλος τροπος. Παιρνεις ενα dlink 2100 για παραδειγμα και μεσω ethernet το συνδεεις διπλα στο δικο σου ρουτερακι με ενα κοντο καλωδιο utp ωστε το dlink να παιρνει lan και απενεργοποιεις το wifi του linksys και λειτουργεις σαν access point το dlink με την μεγαλυτερη κεραια που εχεις. Ετσι δεν γεμιζεις ολα τα δωματια συσκευες. Τα εχεις διπλα διπλα κρυμμενα.

Το extender είναι πάλι άλλο? Μπερδεύτηκα τώρα... Τι χρειάζομαι για να κάνω αυτό που είπα, δηλαδή να πάρω ασύρματα και να ξαναδώσω ασύρματα? Access point? Wireless repeater ή extender? :BDGBDGB53: