Access point

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Θελω να αγορασω ενα access point για οικιακη χρηση, αλλα δεν ξερω ποιο να διαλεξω.
Δεν πολυκαταλαβαινω απο τα χαρακτηριστικα τους ποιο ειναι καλο και ποιο δεν ειναι.

Μπορειτε να μου προτεινετε καποιο ?

Καποιο απο τα παρακατω ισως ?

http://www.plaisio.gr/search.aspx?keyword=access point

Ευχαριστω

Θελω να αγορασω ενα access point για οικιακη χρηση, αλλα δεν ξερω ποιο να διαλεξω.
Δεν πολυκαταλαβαινω απο τα χαρακτηριστικα τους ποιο ειναι καλο και ποιο δεν ειναι.

Μπορειτε να μου προτεινετε καποιο ?

Καποιο απο τα παρακατω ισως ?

http://www.plaisio.gr/search.aspx?keyword=access point

Ευχαριστω

Για τι χρήση το θέλεις?
Εγώ που ήθελα απλά μία επέκταση δικτύου πήρα το TL-WA701ND
και έχω κάνει μια χαρά την δουλειά μου

Το ίδιο με το από πάνω και εγώ Ντίνο, για απλή επέκταση δικτύου μια χαρά είναι... και όταν το πάρεις θα σου πω και πόσο εύκολα το φτιάχνεις !!!!;)

Αυτη την στιγμη εχω συνδεσει το μοντεμ/ρουτερ (ασυρματο, της HOL) στον πανω οροφο του σπιτιου, και τον καλυπτει επαρκως. Απο εκει, ενα cat6 πηγαινει σε ενα αλλπ χωρο (στον κατω οροφο) οπου απο ενα hub τροφοδοτειται htpc, ps3, ενας AV, και ενα imac.

Το προβλημα προεκυψε οταν διεπιστωσα οτι το μοντεμ στην υπαρχουσα θεση κλεδωνει μετα βιας στα 1,3 mbps, με κακους αριθμους σε noise margin & attenuation (8 και 61 αντιστοιχα).

Ετσι λοιπον, συνεδεσα το μοντεμ στην κεντρικη παροχη του ΟΤΕ (καπου στον μαντροτοιχο), και ειδα οτι εκει κλειδωσε αμεσως στα 4,1 ,και τα noise margin & attenuation πηγαν στα 10 & 50,4 αντιστοιχα.

Θα βαλω το μοντεμ/ρουτερ σε εκεινο το σημειο λοιπον, και θα φερω απο εκει ενα cat στο δωματιο του κατω οροφου, και απο εκει, με το υπαρχον καλωδιο δικτυου που παει στον πανω οροφο θελω να βαλω ενα access point προκειμενου να εχω και εκει ιντερνετ.

Αυτο ειναι το στορυ.

Τι να παρω τελικα ? -bye-

Αυτό που σου έβαλε ο Νίκος από πάνω σε λινκ ...και είσαι μια χαρά

Η ουσιαστική του διαφορά είναι ότι μπορεί να πάει μέχρι 300Mbps ενώ το WA701ND μέχρι τα 150Mbps, αλλά δεν νομίζω να μπορείς να διαχειριστείς τα 300 ούτως ή άλλως

Πάρε ένα που να παίρνει το dd-wrt firmware (μπορεί να το παίρνει και αυτό το tp-link).

Το συγκεκριμένο firmware κάνει τα πάντα και ξεκλειδώνει πολές λειτουργείες.

Τσέκαρε την συμβατότητα εδώ:
http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database

Εγώ έχω το TP-Link WA901ND με dd-wrt και υποστηρίζει bridge-mode, virtual APs, Qos, 200mw hack, κρατάει στατιστικά ανα μήνα/μέρα για το τι κατεύασες κτλ...

Ευχαριστω.
Το εχει το πλαισιο (εκθεσιακο κομματι λεει) θα παρω να ρωτησω.

Σχετικα με την ακτινοβολια, πως τα πανε ? (θεωρητικα τουλαχιστον)

Τελος, μια ερωτηση ακομη:
Ενα σαν και αυτα θα εχει καλυτερη εμβελεια / ποιοτητα σηματος απο το ασυρματο μοντεμ/ρουτερ (που εδινε πακετο η HOL πριν κανα 2 χρονια) που εχω ???

Απάντηση: Re: Access point

καλά αυτό άστο, ούτε θέλω να το σκέφτομαι....όταν θα έχουμε βγάλει κέρατα όλοι μας σε καμιά 20αριά χρόνια, θα μας λυθούν σίγουρα οι απορίες :bigcry:

υπάρχουν προδιαγραφές...
(όπως φαντάζομαι και για τα κέρατα που θα βγούν...)

Ευχαριστω.
Το εχει το πλαισιο (εκθεσιακο κομματι λεει) θα παρω να ρωτησω.

Τελος, μια ερωτηση ακομη:
Ενα σαν και αυτα θα εχει καλυτερη εμβελεια / ποιοτητα σηματος απο το ασυρματο μοντεμ/ρουτερ (που εδινε πακετο η HOL πριν κανα 2 χρονια) που εχω ???

Μην το ψάχνεις γιατί τελικά θα πας με UTP καλώδιο.
Αν γύρω σου υπάρχουν και άλλα wifi, μην ανησυχείς ιδιαίτερα... Την ακτινοβολία την δέχεσαι και από τους γείτονες σου και δεν νομίζω ότι όλοι ή έστω κάποιοι από αυτούς έχουν βάλει το wifi στο minimum

Παρηγγειλα το 701 τελικα. Αν εχω χρονο το βραδυ θα το δοκιμασω.

Ευχαριστω απαντες

Να ρωτησω.
Εγώ έχω πάρει ένα tp link 341 νομιζω.
Εκλεισα το dhcp έτσι ώστε να δίνει ip ο βασικός router και απλά επέκτεινα έτσι το δίκτυο στο σαλόνι, συν επίσης ότι πιάνει καλύτερα το wireless στο χωρο.

Το πρόβλημα είναι όμως ότι αν συνδεθώ με wireless στο δωμάτιο που είναι ο βασικός router και πάω προς το σαλόνι, τότε δεν γίνεται refresh αυτοματα να πιάσει το wireless απο το tp link, παρόλο που έχω βάλει το ιδιο password, το ίδιο ssid κλπ.

Αυτό το πρόβλημα λύνεται αν χρησιμοποιούσα το παραπάνω router που λεει ο φίλος και υποστηρίζει access point;