ACCOUSTAT ηχεια, CAV A-8M ενισχυτης.

dimhack

New member
18 July 2009
13
athens
καλησπέρα και καλός σας βρήκα.

μόλις τελειώνω το σπιτικό μου μιας και τον νοέμβρη παντρεύομαι και θα ήθελα την γνώμη σας για τα παρακάτω.

CAV A-8M ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ HIGH-END τον περνώ από φίλο καταστηματάρχη 1050 .

ACCOUSTAT Z-22 ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΑ ΗΧΕΙΑ τα περνώ από φίλο καταστηματάρχη 1250 σετ.

έρχομαι λοιπόν με την σειρά μου να ρωτήσω τους ποιο έμπειρους αν έχουν ακούσει τα ηχεία η τον ενισχυτή η και τα δυο μαζί πακέτο??

επίσης θέλω να μάθω αν γενικός τα ήλεκτροστατικά ηχεία έχουν εντάσεις. κάπου είχα διαβάσει πως τα ήλεκτροστατικά δεν είναι για εντάσεις, ισχύ κάτι τέτοιο??δηλαδή σε μια γιορτή θα είναι ανύπαρκτα από ήχο;

μια τελευταία ερώτηση είναι αν με αυτά τα χρήματα μπορώ να κάνω καλύτερη αγορά μηχανημάτων της ίδια κλάσης...

πάντα φιλικά
δημήτρης κυπραίου...

Καλώς ήρθες φίλε μας κοντά μας και καλή συνέχεια.Εύχομαι η ώρα η καλή στην επόμενη περίοδο της ζωής σου ,και καλά τελειώματα γιά το νέο σου σπιτικό.
Σε σχέση τώρα με αυτά που έχεις επιλέξει δεν θα έλεγα όχι αν και δεν έχω ακούσει ούτε τον ενισχυτή ούτε τα ηχεία.Γιά τα ηλεκτροστατικά ηχεία εαν θέλεις πές μας γιατί επέλεξες αυτη την τεχνολογία.....προσωπικά θα τα φοβοόμουν περισσότερο όχι σε σχέση με την δυνατότητα που έχουν γιά εντάσεις όσο γιά το πόσο χαμηλά μπορούν να κατέβουν στην πράξη.Επίσης δεν μας αναφέρεις τον όγκο του χώρου που θέλεις να καλύψουν σε σχέση πάντα και με τον ενισχυτή.

ευχαριστώ πολύ για της ευχές.

ο λόγος που διάλεξα τα ηχεία είναι λόγο ντιζάιν και log του ότι έχω ακούσει κάποια ηλεκτροστατικά να παίζουν χαμηλά και έπαθα πλακα από ήχο.
το σαλόνι είναι ενιαίο με την κουζίνα υπολόγισε περίπου 45 τετραγωνικά ίσος και παραπάνω.

όσον αφορά τον ενισχυτή μου τον πρότεινε ο ίδιος καθώς έχει ακούσει λέει να παίζει καταπληκτικά κάποια αλλα ηχεία.

η τιμή που μου έδωσε νομίζω πως είναι δελεαστική για ένα ζεύγος ηλεκτροστατικών ηχείων και ένα ενισχυτή τέτοιας σειράς.
όσο για την ένταση δεν έχω ακούσει ποτε ηλεκτροστατικά ηχεία να παίζουν δυνατά και giαυτό δεν γνωρίζω.

όταν λέμε ότι μπορεί να κατεβουν πολύ χαμηλά τι εννοούμε με αυτό;;

παντα φιλικα
Δημητρης Κυπραιου

Καταρχάς, Kαλησπέρα!

Μερικά πραγματάκια σχετικά με τα ηλεκτροστατικά ηχεία:

Στα ηλεκτροστατικά ηχεία ο ήχος παράγεται από μια μεγάλη πλαστική μεμβράνη με μεταλλική επίστρωση που έχει τη δυνατότητα να κινείται μέσα σε ένα ηλεκτροστατικό πεδίο.
H μεμβράνη αυτή πάλλεται ανάλογα με την ένταση του μεταβαλλόμενου ηλεκτροστατικού πεδίου, και κινεί τον αέρα με αποτέλεσμα να παράγεται ήχος.

Tα ηχεία αυτά μπορούν να παράγουν σχετικά εύκολα τις μεσαίες και υψηλές συχνότητες, παρουσιάζουν όμως πρόβλημα στην αναπαραγωγή των χαμηλών συχνοτήτων. Tο πρόβλημα έγκειται στο ότι χρειάζονται πολύ μεγάλες επιφάνειες, πολλαπλάσιες της επιφάνειας των συνηθισμένων ηλεκτροδυναμικών μεγαφώνων.
Παρόλα αυτά όμως, τα ηλεκτροστατικά ηχεία παρουσιάζουν θεωρητικά πλεονεκτήματα ποιότητας (έχουν λιγότερες παραμορφώσεις και πολύ περισσότερο ελεγχόμενη απόκριση συχνότητας).
Ακόμη, μειονέκτημα αυτών των ηχείων είναι το κόστος τους, και η δυσκολία στην τοποθέτησή τους. Τα ηλεκτροστατικά ηχεία έχουν την ικανότητα να κινούν τον αέρα και προς τις δυο επιφάνειες τους (εμπρός και πίσω).
Αυτό τους δίνει την ικανότητα να έχουν καταπληκτικό στερεοφωνικό ήχο, πρέπει όμως να τοποθετηθούν μακριά από τους πίσω τοίχους.

Τα Ζ-22 στο κάτω μέρος έχουν ενσωματωμένη καμπίνα με κλασικό μεγάφωνο χαμηλών που αναλαμβάνει την αναπαραγωγή των χαμηλών συχνοτήτων του ακουστικού φάσματος.

mainfq.jpg

Σύμφωνα με την εταιρεία:

Frequency response: 30Hz-20KHz
Sensitivity: 87dB
Power: 260W
Resistance: 8Ω

Τα ηλεκτροστατικά επίσης θέλουν πολυ προσεκτική οδήγηση, καθώς έχουν σχετικά μικρή ευαισθησία και δεν παίζουν ιδιαίτερα δυνατά σε σχέση με τα ηλεκτροδυναμικά, ενώ από περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί (ειδικά παλαιότερα) είναι πιό εύκολο να καούν. Τώρα δεν θυμάμαι τον λόγο για τον οποίο γίνεται αυτό, είχα διαβάσει κάποιο σχετικό άρθρο το οποίο αν το βρω θα το ανεβάσω να το διαβάσεις.

Ρίξε και μία ματιά σε ένα παλιό, σχετικό με τα acoustat Ζ-1100, νήμα:

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=18583

Πάντως σε κάθε περίπτωση θα σε συμβούλευα να τα ακούσεις πριν τα αγοράσεις, και να δεις αν στον χώρο σου μπορούν να τοποθετηθούν σε απόσταση από τους πίσω τοίχους, καθώς αυτό είναι αναγκαίο....

κώστα σε ευχαριστώ πολύ για της πληροφορίες ήταν πόλη σημαντικές.

αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι όταν λένε πως κατεβαίνουν πολύ χαμηλά τι εννοούν;
όσο για τα χαμηλά αν δω ότι δεν επαρκούν η καμπίνες που έχουν τα ηχεία θα κουμπώσω στο σαλόνι και ένα samp.

θα τοποθετηθούν περίπου ένα 80 με 100 πόντους από τον τοίχο το έχω πρόβλεψη αυτό όπως μου το ανάφερε και ο καταστηματάρχης που θα τα προμηθευτώ.

1 μια άλλη ερώτηση είναι στην ένταση,
έχουν τεράστιες διαφορες με τα κλασικά ηχεία στις εντάσεις;;;

2 θα μπορώ να τα χαρώ σε μια γιορτή η είναι μονο για χαμηλά;;

3 ο ενισχυτής αυτός που μου προτείνανε πιστεύεις ότι m η να τα οδηγήσει αξιοπρεπώς τα ηχεία;;

παντα φιλικα
Δημητρης Κυπραιου.

Ολες οι διαπιστώσεις θα γίνουν μόλις τα ακούσεις στον χώρο σου. Σύμφωνα με τα specs που δίνει η εταιρεία, αν όντως αναπαράγουν συχνότητες από τα 30 Hz, τότε θα είναι μία χαρά.
Δεν νομίζω ότι ο CAV a8m θα έχει πρόβλημα με τα συγκεκριμένα ηχεία. Ισως να μπορεί να αναφέρει σχετικά και κάποιος με μεγαλύτερη πείρα στα ηλεκτροστατικά.
Τώρα όσον αφορά τις εντάσεις, πιστεύω ότι θα είναι εντάξει για τον χώρο των 45 τετραγωνικών που έχεις. Αλλά και πάλι περίμενε να πάρεις και κάποια άλλη γνώμη από μέλη με σχετική εμπειρία στα συγκεκριμένα ηχεία.
-bye-

ok σε ευχαριστώ για της πολύτιμες πληροφορίες.

οποιος λοιπόν γνωρίζει καλά το πακέτο η και μεμονωμένα καλο είναι να αφήσει μια πληροφορία και εδώ