Λέω να πουλήσω το εν λόγω laptop που αγόρασα πριν ένα μήνα σχεδόν, για τον πολύ απλό λόγο... ότι ερωτεύτηκα το MacBook, που βγήκε μια μέρα αργότερα, παρόλο που είναι σαφέστατα υποδεέστερο σε specs.

:
Η παρούσα τιμή του είναι 999 ευρώ στο Multirama απ'όπου το αγόρασα:
http://www.multirama.gr/products/product?pid=0347599&catid=010200
Το laptop ειναι όμως σε ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ, το λινκ δείχνει τη λευκή έκδοση
Μια και το έχω λιγότερο από ένα μήνα σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση, νομίζω ότι τα 900 ευρώ είναι μια λογική τιμή. Παραθέτω χαρακτηριστικά:
Acer Aspire 5930G-844G32BN - Core 2 Duo T8400 2,26GHz - 15.4" TFT
Ιntel Core 2 Duo T8400 2,26GHz ( Dual-Core )
Μνήμη cache:4 MB L2 Cache
Μνήμη RAM :4 GB (εγκατεστημένη) / 4 GB (μέγιστη) - DDR2 SDRAM (2 x 2 GB)
Μονάδα ανάγνωσης καρτών μνήμης 5 σε 1
320 GB - Serial ATA-150 - 5400 rpm
Blu-ray Disc™ (BD)/DVD-Super Multi double-layer drive
15,4" TFT 1280 x 800 (WXGA) - 24-bit (16,7 εκατομμύρια χρώματα) - CrystalBrite
NVIDIA GeForce 9600M GT - 512 MB
Έξοδος ήχου optical
Fax / modem - 56 Kbps
Δίκτυο
Κάρτα δικτύου - Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g
Κάρτα ασύρματης διασύνδεσης δικτύου
Intel PRO/Wireless 3945ABG
Κάμερα φορητού υπολογιστή:Ενσωματωμένη - 0,3 Megapixel
Πληκτρολόγιο, επιφάνεια αφής, κουμπί κύλισης 4 κατευθύνσεω
Λειτουργικό σύστημα :Microsoft Windows Vista Home Premium
(έχει απ'τη μαμά του δύο partition οπότε εγώ έχω και XP που δουλεύουν υπέροχα)
Προσωπικές εντυπώσεις:
Είναι ταχύτατο, ό,τι κι αν κάνεις, τρέχω κάποια ερευνητικά προγράμματα με finite elements κλπ, autocad, παίζει bluray και .Mkv 1080p προφανώς απροβλημάτιστα, ενώ έπαιξα άνετα ακόμα και farcry 2, crysis warhead κλπ...
To μοναδικό μείον για μένα είναι τα ηχεία του που δεν είναι για πολλά πολλά, ωστόσο δεδομένου ότι το δουλεύω με ακουστικά ή ηχεία δεν με προβλημάτισε.
Για να προλάβω πιθανά σχόλια, σημειώνω ότι το 5930G υπάρχει σε ΠΟΛΛΑ διαφορετικά configurations, οπότε τιμές της τάξεως των 700-800 ευρώ που ίσως βρείτε αλλού πιθανότατα αναφέρονται σε διαφορετικό μηχάνημα. Φυσικά αν κάποιος βρει το ίδιο σε χαμηλότερη τιμή ας το γράψει, προφανώς!!!
Επίσης σημειώνω ότι μιας και αγοράστηκε με το "δες την ψηφιακά", η εγγύηση είναι αυτομάτως 2 χρόνια αντί για 1 που θα ήταν κανονικά.
Η παρούσα τιμή του είναι 999 ευρώ στο Multirama απ'όπου το αγόρασα:
http://www.multirama.gr/products/product?pid=0347599&catid=010200
Το laptop ειναι όμως σε ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ, το λινκ δείχνει τη λευκή έκδοση
Μια και το έχω λιγότερο από ένα μήνα σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση, νομίζω ότι τα 900 ευρώ είναι μια λογική τιμή. Παραθέτω χαρακτηριστικά:
Acer Aspire 5930G-844G32BN - Core 2 Duo T8400 2,26GHz - 15.4" TFT
Ιntel Core 2 Duo T8400 2,26GHz ( Dual-Core )
Μνήμη cache:4 MB L2 Cache
Μνήμη RAM :4 GB (εγκατεστημένη) / 4 GB (μέγιστη) - DDR2 SDRAM (2 x 2 GB)
Μονάδα ανάγνωσης καρτών μνήμης 5 σε 1
320 GB - Serial ATA-150 - 5400 rpm
Blu-ray Disc™ (BD)/DVD-Super Multi double-layer drive
15,4" TFT 1280 x 800 (WXGA) - 24-bit (16,7 εκατομμύρια χρώματα) - CrystalBrite
NVIDIA GeForce 9600M GT - 512 MB
Έξοδος ήχου optical
Fax / modem - 56 Kbps
Δίκτυο
Κάρτα δικτύου - Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g
Κάρτα ασύρματης διασύνδεσης δικτύου
Intel PRO/Wireless 3945ABG
Κάμερα φορητού υπολογιστή:Ενσωματωμένη - 0,3 Megapixel
Πληκτρολόγιο, επιφάνεια αφής, κουμπί κύλισης 4 κατευθύνσεω
Λειτουργικό σύστημα :Microsoft Windows Vista Home Premium
(έχει απ'τη μαμά του δύο partition οπότε εγώ έχω και XP που δουλεύουν υπέροχα)
Προσωπικές εντυπώσεις:
Είναι ταχύτατο, ό,τι κι αν κάνεις, τρέχω κάποια ερευνητικά προγράμματα με finite elements κλπ, autocad, παίζει bluray και .Mkv 1080p προφανώς απροβλημάτιστα, ενώ έπαιξα άνετα ακόμα και farcry 2, crysis warhead κλπ...
To μοναδικό μείον για μένα είναι τα ηχεία του που δεν είναι για πολλά πολλά, ωστόσο δεδομένου ότι το δουλεύω με ακουστικά ή ηχεία δεν με προβλημάτισε.
Για να προλάβω πιθανά σχόλια, σημειώνω ότι το 5930G υπάρχει σε ΠΟΛΛΑ διαφορετικά configurations, οπότε τιμές της τάξεως των 700-800 ευρώ που ίσως βρείτε αλλού πιθανότατα αναφέρονται σε διαφορετικό μηχάνημα. Φυσικά αν κάποιος βρει το ίδιο σε χαμηλότερη τιμή ας το γράψει, προφανώς!!!
Επίσης σημειώνω ότι μιας και αγοράστηκε με το "δες την ψηφιακά", η εγγύηση είναι αυτομάτως 2 χρόνια αντί για 1 που θα ήταν κανονικά.
Last edited: