Active 3d

Στην σύνδεση με hdmi παρατηρώ σαν να κολλάει η εικόνα κατά διαστήματα(ανα 5 δευτερόλεπτα περίπου), φαίνεται κάπως έντονα σε σκηνές με κίνηση.
Δοκίμασα αρκετούς player ( powerdvd vlc mpc wmediaplayer ) και αρκετές μορφές ταινίας αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει ίσως λιγότερο σε κάποιους player ίσως είναι και ιδέα μου.
Επίσης δοκίμασα 3 καλώδια hdmi (έκδοση 1.4)
Έχει κανείς ιδέα τι πρέπει να κάνω?

Μηπως δεν εχεις συγχρονισει σωστα τα Hz της ταινιας;
Γιατι εγω αυτο καταλαβαινω οταν λες "κολλαει"
Αν ειναι 23,976 η ταινια πρεπει και η εξοδος απο το Player να ειναι στα 23,976

Είναι σαν να κολλάει το βίντεο για κάποια δέκατα του δευτερολέπτου(αρκετά ώστε να γίνεται αντιληπτό αν είσαι παρατηριτικός) και αυτό το πράγμα να επαναλαμβάνεται ανά διαστήματα(κάποια δευτερόλεπτα)
Όπως λες σαν να μην έχουν συγχρονιστεί καλά τα Hz.
Αυτό όμως δεν συμβαίνει όταν παίζει ίδια ταινία από τον player της τηλεόρασης, ή στην οθόνη του υπολογιστή που είναι συνδεμένη με dvi στην ίδια κάρτα γραφικών με αυτήν που συνδέω την τηλεόραση μέσω hdmi.

Αυτό που έκανα ήταν να ρυθμίσω μέσω του ccc να στέλνει σήμα 1080p / 24Hz στην τηλεόραση όμως το αποτέλεσμα ήταν πολύ χειρότερο.
Δεν υπάρχει επιλογή στα 1080p / 23,976 !
Τώρα το έχω 1080p / 60Hz και το πρόβλημα συνεχίζει.

γίνεται να ρυθμίσω την έξοδο από τον player στα 23,976 ? όσο και αν έψαξα σε διάφορους player δεν μου υπάρχει τέτοια επιλογή..

Οχι απο τον Player, αλλα απο την καρτα γραφικων.
Παιξε το αρχειο με τον media player classic και επελεξε (δεξι κλικ) renderer settings --> display stats.
Εκει πρεπει να βλεπεις 2 παραλληλες γραμμες.

Οι 2 γραμμές που εμφανίζονται σε μένα δεν είναι ευθείες, είναι σαν καρδιογράφημα.
Μόλις ανοίγει η ταινία ή πειράζω τον player(fullscreen) κάνουν μεγάλα σκαμπανεβάσματα και στη συνέχεια γίνονται ομαλές αλλά τελείως ευθείες ποτέ. Επίσης κάνουν μικρά σκαμπανευάσματα και χάνουν την παραλληλία τους ανα διαστήματα(1-2 δευτερολεπτα).

Αρα εχεις θεμα συγχρονισμου.
Δεν ειναι αναγκη να ειναι εντελως ευθειες. Μπορει να εχουν ενα ψηλο "γρεζι" αν μπορω να το πω ετσι.
Το βασικο ειναι να ειναι παραλληλες

Αν μιλάμε για την F6500, δεν υπάρχει λόγος να παιδεύεσαι να συγχρονίσεις 23,976Hz για 3D λειτουργία (δεν υποστηρίζει ορθή αναπαράσταση των 24p σε 3D), δοκίμασε με 60Hz και πες εντυπώσεις.

Σε 2D λειτουργία, για να δεις την αυθεντική κίνηση των 23,976-24 καρέ, εκτός από το σωστό setup του PC σου, θα πρέπει και στην τηλεόραση να ενεργοποιήσεις το Motion Plus στην επιλογή "Προσαρμοσμένο", με "Μείωση θολότητας" και "Μείωση τρεμοπ." στο 0 (σε παλαιότερα firmware ήθελε και το "Καθαρή κίνηση LED" στο "Ενεργ.", από του Μαρτίου δουλεύει και με "Απενερ.").

Για την F6500 σωστά! Στο 3D δεν υπάρχει πρόβλημα, παίζει καλά από το powerDVD. Αν και το 3d είναι απογοητευτικό και θέλει χρόνια ακόμα για να ωριμάσει (τουλάχιστον στα μάτια μου) οπότε το άφησα στην άκρη.

Στο 2D έχουμε το πρόβλημα. Αυτό που ανέφερες με το Motion plus το παρατήρησα από την αρχή και το άφησα απενεργοποιημένο καθώς η κίνηση ήταν ακόμα χειρότερη. ( Μου φαίνεται ότι και με το "Καθαρή κίνηση LED" υπάρχει ελάχιστα παραπάνω το πρόβλημα αν και η εικόνα κυλάει λίγο πιο ομαλά)
Στέλνοντας σήμα 23,976 από το pc με όποιον player και αν προσπάθησα το πρόβλημα της κίνησης ήταν ορατό.
Τώρα προσπαθώ βγάλω άκρη με MPC και MadVr.
Πως γίνεται όμως τόσοι players από το pc να έχουν πρόβλημα και ο ενσωματωμένος της τηλεορασης να μην έχει!?