active nearfield monitors . Αναζητώ φίλους να μου πουν την άποψή τους.

kynegeiros

New member
15 March 2009
5
Γειά σας φίλοι μου. Θα ήθελα να μάθω λίγα πραγματάκια για τα ενεργά μόνιτορ nearfield. Θα πρέπει κανείς να λάβει υπ' όψιν του τα εξής δεδομένα:

Ο λόγος που θέλω να αγοράσω αυτά τα ηχεία είναι επειδή παρ' όλη την ηλικία μου ξεκίνησα να μάθω λίγη κιθαρίτσα εδώ και ενα χρόνο και κάτι. Μέχρι στιγμής τα πάω αρκετά καλά θα έλεγα. Έχω ένα γραφειάκι εδώ που έχω τον υπολογιστή και εδώ και λίγο καιρό μου μπήκε να ηχογραφήσω ψηφιακά λίγη μουσική, και λίγη φωνή κι ίσως κατάφέρω να βάλω και λίγα κρουστά ακόμη και να φτιάξω μικρά τραγουδακια που να έχουν την φωνή μου αλλά και την κιθάρα μου. Σκοπεύω να δουλέψω με nuendo και προσπαθώ ήδη να το μάθω. Διαθέτω κάρτα ήχου m-audio mobilepre/ USB μικρόφωνο πυκνωτικό AKG -100, υπολογιστή ικανοποιητικό, κιθάρα WASHBURN ηλεκτρακουστική και τέλος διαθέτω όρεξη πολλή για να μάθω πράματα. Χρειάζομαι λοιπόν ένα ζεύγος τέτοιων ηχείων για να ακούω αυτά που ηχογραφώ αλλά και για να ακούω γενικά μουσική εδώ στον χώρο του υπολογιστη μου. Υπ' όψιν οτι έχω περιορισμό σε χώρο. τα ηχεία μου δεν πρέπει να έχουν ύψος περισσότερο από 35-37 εκατοστά, βάθος όχι μεγαλύτερο από 25 εκατοστά και ανάλογο πλάτος. Επίσης θα πρέπει κανείς να έχει υπ' όψιν του οτι τα ηχεία μου λόγω στενότητος θα ακουμπήσουν σε τοίχο. Αρχικά ξεκίνησα με στόχο τα 150 ευρώ αλλά τώρα διπλασίασα το κονδύλιο.

Μιλώντας με φίλους κατέληξα σε κάτι από αυτά:

BEHRINGER B2030A TRUTH

ALESIS M1 AKTIVE MK2

ESI NEAR 08 CLASSIC

ALESIS M1 ACTIVE 620

κι αν αποφασίσω να σκοτωθώ με την γυναίκα μου μπορεί να πάω και σ'αυτά:

BEHRINGER B2031A TRUTH

Θέλω να μάθω αν κάποιος φίλος τα έχει ακούσει.
Θα ήθελα λοιπόν να ακούσω την άποψή σας για το τί καλύτερο μπορώ να κάνω με όριο τα 300 ευρώ.

Επίσης θέλω να ακούσω προτάσεις απόψεις για ακουστικά κλειστού τύπου σε αυστηρά διψήφια τιμή.

εχω τα truth.τα πηρα μτχ σε πολυ καλη τιμη.δεν εχω απαιτησεις πολλες,το δωματιο ειναι μικρο και δεν εχω καλη καρτα ηχου.

απο μουσικη ειναι φλατ,δεν νομιζω οτι τονιζουν κατι αλλωστε μονιτορ ειναι,ακουγοντε πεντακαθαρα και τα μπασα του ειναι πολυ καλα.

βεβαια τα πηρα με σκοπο να γραψω κατι σε progresive trance.απο το logitech x-530 που ειχα ειναι διαστημικη η διαφορα.κατι αναμενομενο.

Φίλε FABIAWRC τα 2030 ή τα 2031 έχεις? Τα 2031 θα με δυσκολέψουν λόγω μεγέθους λιγάκι.