Adaptors RCA-XLR

Πολύ ωραία, κατάλαβα, σας ευχαριστώ!

Θα ήθελα όμως μία ακόμη διευκρίνηση παρακαλώ:

Σε παλαιότερο τεύχος του High-Tech, υπήρχε αφιέρωμα "Τα πάντα περί καλωδίων" ή κάπως έτσι (το έχω αποθηκευμένο). Εκεί ο συντάκτης δήλωνε ρητα: "Μην κάνετε απλά μετατροπή βυσμάτων αλλά μετατροπή Σημάτων".

Δηλαδή πως να μετατρέψω το unbalanced σήμα των RCA του ενισχυτή μου σε balanced για να το στείλω στον τελικό μου; (και το αντίθετο: πως να μετατρέψω το balanced σήμα μιας συσκευής μου σε unbalanced για να το στείλω με RCA σε μια άλλη; ).

Υπαρχει και σε μορφη κιτ. Αυτη την στιγμη δεν εχω διαθεσιμο,αλλα αν σου κανει,να σου βαλω δυο κοματια παρεα με την επομενη μου παραγγελια,αρκει να μην βιαζεσαι πολυ. Σε αυτη την περιπτωση,θα γλυτωσεις και τα μεταφορικα,αλλα αν βιαζεσαι... Παντως,υπολογισε γυρω στα 25 ευρω το κοματι,θες δυο,αρα γυρω στο 50ρικο.Διαβασε τα χαρακτηριστικα του και βλεπεις...
Balanced to Unbalanced Audio Converter

Using domestic audio equipment in a professional environment is complicated by the fact that standard audio gear does not have the balanced inputs and outputs found in professional systems. This kit overcomes the problem and will adapt an unbalanced input to balanced output and vice versa. This allows domestic equipment to be integrated into a professional installation while maintaining the inherent high immunity to noise pick-up on long cable runs provided by balanced lines. Kit supplied with solder masked PCB and all specified components.

Thanks GeOrge!

Όταν ξαναφτιάξω δηλαδή τέτοιους ανταπτορες να προτιμήσω ακριβά βύσματα; (το καλώδιο θα είναι μικροφώνου περ. 1ευρω το μέτρο).

Κατά την γνώμη μου πρέπει να προτιμήσεις να βάλεις το ίδιο καλώδιο με αυτό που χρησιμοποιείς για να συνδέσεις μεταξύ τους και τα υπόλοιπα κομμάτια του συστήματός σου, για να υπάρχει ομοιομορφία. Εγω αυτό έκανα τουλάχιστον και είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Είναι σε περίπτωση που θες να γειώσεις και το περίβλημα του XLR αλλά το θηλυκό είναι πλαστικό άρα δεν παίρνει γείωση από εκεί .
Το βάζεις δηλαδή και αυτό στο 1 .

Πριν κάτι μήνες έψαχνα κι εγώ για τέτοιο βύσμα για να συνδέσω δύο Electrocompaniet AW600 (NEMO) με έναν Onkyo 905 (το ξέρω.....!) και αφού δοκίμασα αυτά των 2-3 Ευρώ τελικά κατέληξα σε κάτι Cardas γιατί τα άλλ δεν έκαναν καλή επαφή. Βέβαια τα Caradas εδώ μου είχαν πει 150-200 Ευρώ και τα βρήκα τελικά από Internet shop 78$.

Δεν είναι φυσικά η καλύτερη λύση αλλά μέχρι να πάρω άλλον pre/pro δουλεύει.

Έπεσα πάνω σε αυτό το thread και επειδή έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα, ίσως μπορείτε να βοηθήσετε.

Αγόρασα ένα SPL volume 2 http://spl.info/hardware/monitor-controller/volume2/beschreibung.html για να το συνδέσω με rca εξόδους κάρτας ήχους και RCA εισόδους τελικού ενισχυτή (2x500W RMS παρακαλώ, σημειώστε το αυτό).

Είπα και εγώ ότι θα πάρω αντάπτορες σαν και αυτούς που πήρα τελικά

http://www.proel.com/proel/products...889810/&pid=kms/11069106270600/11174530348450

και θα ξεπεράσω το πρόβλημα των balanced/unbalanced συνδέσεων για κάποιο καιρό μέχρι να φτιάξω υβριδικά XLR to RCA καλώδια.

Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά απογοητευτικά ως προς τις εντάσεις. Η ένταση που βγαίνει με το spl ως volume control δυστυχώς είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με την ένταση που έβγαζε το σύστημα χωρίς αυτό όταν απλά την ρύθμιζα με το εσωτερικό volume της κάρτας ήχου. Δηλαδή στο 20-30% του volume της κάρτας γκρεμίζεται το σπίτι που λέει ο λόγος καθώς ο τελικός μου ενισχυστής είναι 2x500 W RMS. Για να ακουστεί δυνατά ο ενισχυτής με το spl και τους XLR to RCA αντάπτορες που του φόρεσα – και απλώς δυνατά – πρέπει να το πάω στο 60% και πάνω το volume και καμμιά φορά ακόμα και αν το τερματίσω τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα. Τελικά κατάφερα μηχάνημα των 2x500W (ο τελικός μου ενισχυτής) να το κάνω να ακούγεται λες και είναι 2x25W. Ο ήχος σε κάθε περίπτωση οφείλω να πω ότι έφτιαξε ιδιαιτέρως ικανοποιητικά.

Οπότε προσανατολίζομαι να φτιάξω τα καλώδια αλλά τρέμω στην ιδέα ότι ούτε με τα καλώδια μπορεί να ξεπεραστεί το πρόβλημα και διαβάζοντας δεξιά αριστερά κατανοώ ότι η σύνδεση balanced με unbalanced εισόδους/εξόδους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πάντως στο manual της SPL προτείνει η σύνδεση να γίνει με υβριδικά καλώδια.

Γενικά έχω χαλαστεί με το αποτέλεσμα και αν μπορούσατε να με διαφωτίσετε λίγο θα το εκτιμούσα.