Adolescence [Netflix]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 11 42.3%
  • Πολύ Καλή

Votes: 8 30.8%
  • Καλή

Votes: 2 7.7%
  • Μέτρια

Votes: 5 19.2%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    26

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
100,337
Εκεί ψηλά.....
1742906693256.png

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Adolescence | Official Trailer | Netflix​

Netflix

και λιγα τεχνικα χαρακηριστικα

Adolescence's Owen Cooper and Erin Doherty Break Down The Therapy Episode | (One) Shot By Shot​

Still Watching Netflix

The Making Of Adolescence: The One-Shot Explained | Netflix​

Still Watching Netflix

• Love
Reactions: NassosT
Ότι και να πεις για αυτή τη σειρά είναι λίγο, με ποιο αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ειναι παραγωγή Netflix. Ποιοτικά και σε καλλιτεχνική αξία πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις υπόλοιπες 100 δισεκατομμύριο ώρες υλικού που έχει ανεβασμένο στην πλατφόρμα του.

Ναι. Είναι καθηλωτικο από όλες τις πλευρές. Η εικόνα είναι πολύ χάλια, λογικά λόγω έλλειψης πόρων διαμοιρασμού σε τόσες ταυτόχρονες λήψεις.
Αν έχετε νεαρά παιδιά είναι must...

• Like
Reactions: superfly
καθε γονιος που θα το παρακολουθησει και εχει παιδια στην εφηβεια,νοιωθει πολυ σφηξιμο στο στομαχι..
η σειρα περιγραφει ακριβως την κατασταση που επικρατει εντος και εκτος σχολειων,σχεδον σε ολο τον πλανητη!
social,μπουλινγκ,βια και τα παιδια στον αυτοματο..
το νου σας,γιατι οι κινδυνοι εκει εξω,ειναι τοσοι πολλοι,που θελει μεγαλη προσοχη και συνεχης παρακαλουθηση.

• Like
Reactions: Kosh and superfly
Πολύ δυνατό!!! Πρέπει να στο δουν όλοι οι γονείς.... Θα τους/μας βοηθήσει να βγούμε/νε από τα παπούτσια τους/μας και να δούμε./νε τους κινδύνους που παραμονεύουν και να λάβουμε/νε τα μέτρα μας/τους. Μια sneaky peaky στο κόσμο των παιδιών μας που πολλοί αγνοούν η δε θέλουν να δουν αλλά επιβάλλεται!!

Σίγουρα θα τρομάξουν αλλά θα διδαχτούν.

Ο πιτσιρικάς παραδίδει μαθήματα υποκριτικής στα 15 του. !!! Τόσο βυθισμένο ηθοποιό σε ρόλο δύσκολα συναντάς. Και δεν ξέρω αν είναι καν ηθοποιός. Και όπως είπε ο τηλεοπτικός μπαμπάς του, μάλλον έχουμε να κάνουμε με τον επόμενο Ντε Νίρο.

Όσκαρ κακογουστιας διεκδικεί πάντως η ενδυματολόγος της σειράς εκτός και αν απλά αποτυπώνει τον πιο κακόγουστο λαό της υφηλίου.. Χαχα...

Απορώ πως είναι στο Netflix πάντως.!!

Εγώ είδα και το τρίτο επεισόδιο και να πω την αλήθεια δεν έχω ενθουσιαστεί και τόσο με την σειρά.
Δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι εξαιρετικό στο 4ο, αλλά μέχρι στιγμής, πραγματικά δεν θα την θυμάμαι.
Ισως επειδή έγινε μεγάλος ντόρος, περίμενα περισσότερα.
Δεν μας πήραν πια και τα γεράματα για να ακούμε πρώτη φορά το μπουλινγκ.
Συνέβη στην πραγματικότητα με τον χειρότερο τρόπο πριν 7 χρόνια με την φοιτήτρια στην ρόδο και πριν 10 χρόνια με τον φοιτητή από την κρήτη.
Απλά οι κωδικοί που επικοινωνούν πλέον μας είναι άγνωστοι, οπως δεν καταλάβαιναν και εμάς οι γονείς μας όταν μιλούσαμε.
Τώρα αντί να πεις θέλω να σου κάνω sex, στέλνεις ένα emoji μελιτζάνα :ROFLMAO:

Δεν είπε κανείς ότι δεν υπήρχε κάτι παλιότερα μπουλινκ, απλά η σειρά του Netflix δεν είναι απλώς ένα σεναριακό, σκηνοθετικό, ερμηνευτικό αριστούργημα. Έγινε και το word-of-mouth φαινόμενο που κατατρόμαξε, αφύπνισε, άνοιξε τον κοινωνικό διάλογο, έθεσε τις δύσκολες ερωτήσεις. Κι άφησε στους θεατές τις οδυνηρές απαντήσεις. Είναι τι impact έχει στο κοινό και αυτό είχε μεγάλο, ιδίως στους γονείς που έχουν παιδιά σε αυτές τις ηλικίες. Για κάποιον που δεν έχει η έχει αφήσει πίσω του τέτοιες ηλικίες είναι φυσιολογικό να έχει μικρότερη απήχηση.

Αν οι γονείς περίμεναν το adolescence για να αφυπνιστουν, ζητώ που καήκαμε.
Πιστεύω ότι η σειρά έχει πέραση στην νεολαία περισσότερο, επειδή είναι μια ταινία στα μέτρα τους.
Τότε την βρισκαμε με τα χτυποκαρδια στο beverly hills ;)
Η σειρά βλέπεται και ιδίως η ηθοποιία του μικρού είναι εντυπωσιακή.
Απλά εμένα δεν μου αφήνει κάτι συγκλονιστικό για να την προτείνω.

The Making Of Adolescence: The One-Shot Explained | Netflix​

Still Watching Netflix

Aποφυγα να δω αυτα τα βιντεο πριν δω την σειρα που ολοκληρωσα σημερα.

Τεχνικα μιλωντας παντα αυτο που εκαναν ειναι ενα μικρο θαυμα και φυσικα γινοταν μονον με αυτην την καμερα (με ενσωματωμενο gimball) ωστε ολες οι μεταβασεις να ειναι smooth το δυνατοτερον.

Εκπληκτικη δουλεια στο 6:20' οπου rigαρουν την καμερα ( πανω στην ληψη) σε ενα octaπτερο και αυτο συνεχιζει την ληψη μεχρι που προσγειωνεται ξανα κατω σε επιγεια ληψη.

Απλα respect και δεν φανταζομαι ποσες προβες εκαναν για αυτην την ληψη.

Οσο για την σειρα ειναι ενα μικρο αριστουργημα, μακρυα ελπιζω απο την δικη μας κουλτουρα (ακομα ως κινδυνοι καθημερινοτητας) αλλα στα παιδια στην Αγγλια κατι πολυ συνηθες ως προς την αγριοτητα και το δραμα.....

Καλή σειρά, δεν τρελάθηκα ούτε έμαθα κάτι παραπάνω.
Το είδα και με τον 13άχρονο γιο μου που το βρήκε απλά χαζό.
Ok, κυκλοφορούν ψυχασθενείς ανάμεσά μας, δεν φταίνε τα emojis για τις πράξεις τους.

Καλή σειρά, δεν τρελάθηκα ούτε έμαθα κάτι παραπάνω.
Το είδα και με τον 13άχρονο γιο μου που το βρήκε απλά χαζό.
Ok, κυκλοφορούν ψυχασθενείς ανάμεσά μας, δεν φταίνε τα emojis για τις πράξεις τους.

Ετσι εισπρατουμε εμεις αλλα οι βαφτισιες μας στην Αγγλια το ειδαν με αλλο ματι (οτι αντικατοπτριζει την πραγματικοτα της κοινωνιας στην Βρεττανια)

Νομίζω πως το κυρίως θέμα που τίθεται είναι η χαώδης απόσταση μεταξύ γονέα και παιδιού και προσωπικά το βρίσκω άκρως επίκαιρο. Από εκεί και πέρα, ναι, όσοι ψάχνουν ξεκάθαρη πλοκή και αναλυτική ερμηνεία για το λόγο που το συγκεκριμένο παιδί έφτασε στη συγκεκριμένη πράξη δεν πρόκειται να τη λάβουν από τη σειρά και καταλαβαίνω ότι μπορεί και να την ερμηνεύσουν ως ρηχή ή ακόμα και ως άνευ ουσίας. Η οπτική του δημιουργού είναι αυτή της κάμερας. Δηλαδή αυτή του παρατηρητή. Δεν υπάρχουν "εσωτερικοί διάλογοι" και τέτοια. Είναι στη λογική "ο νοών νοείτο". Ή αλλιώς, "τροφή για σκέψη".

η τελευταια σκηνη ειδικα με τον διαλογο των δυο γονιων ειναι γροθια στο στομαχι για καθε γονιο - με ενσυναισθηση προφανως οχι για τα τομαρια - που παντα θα ειναι μπροστα στο διλλημα τι μπορει να κανει και δεν το εκανε.....

και καταλαβαίνω ότι μπορεί και να την ερμηνεύσουν ως ρηχή ή ακόμα και ως άνευ ουσίας
Είναι.
Νομίζω όλοι μας λίγο πολύ έχουμε λογοφέρει στα κοινωνικά δίκτυα με κάποιον άγνωστο κάποια στιγμή.
Μόνο ένας ψυχάκιας θα έφτανε σε σημείο να δολοφονήσει για κάτι τέτοιο.

Δηλαδή γυρίζεις εύκολα ένα θριλεράκι "ο σχιζοφρενής δολοφόνος του facebook" με αυτό το σενάριο.

Σκέψου, φτάνεις σε σημείο να κάνεις stalking στους λογαριασμούς των παιδιών σου και κάποιος τους στέλνει για emoji μία μελιτζάνα ή μία ροζ καρδιά.
Θα το πιάσεις σε στυλ "όχι μην τον σκοτώσεις μη";
Αυτό που κάνεις είναι να του διδάξεις τις αξίες της ζωής, όχι να φτιάχνεις υποκατηγορίες "δεν σκοτώνουμε αν..."

• Like
Reactions: Sotiris
Είναι.
Νομίζω όλοι μας λίγο πολύ έχουμε λογοφέρει στα κοινωνικά δίκτυα με κάποιον άγνωστο κάποια στιγμή.
Μόνο ένας ψυχάκιας θα έφτανε σε σημείο να δολοφονήσει για κάτι τέτοιο.

Δηλαδή γυρίζεις εύκολα ένα θριλεράκι "ο σχιζοφρενής δολοφόνος του facebook" με αυτό το σενάριο.

Σκέψου, φτάνεις σε σημείο να κάνεις stalking στους λογαριασμούς των παιδιών σου και κάποιος τους στέλνει για emoji μία μελιτζάνα ή μία ροζ καρδιά.
Θα το πιάσεις σε στυλ "όχι μην τον σκοτώσεις μη";
Αυτό που κάνεις είναι να του διδάξεις τις αξίες της ζωής, όχι να φτιάχνεις υποκατηγορίες "δεν σκοτώνουμε αν..."
🍆

που θα πεις ρηχό το αριστούργημα!

Πάντως τα emoji της πλατφόρμας είναι up to date lol!

• Haha
Reactions: Tzimisce
Το ξέρεις ότι είμαι τόσο καλός πελάτης που οι εταιρίες που πουλάνε μαχαίρια μου στέλνουν ημερολόγια, έτσι;

20250407_130227.jpg

🖤
Έτσι να μάθεις!

Last edited by a moderator:
Μετριότητα και τίποτα παραπάνω.
Hype με μονοπλάνο και άλλα τέτοια πιασιάρικα αλλά ουσία λίγη έως καθόλου. Κινηματογράφιση επιπέδου σχολικής ταινίας, ερμηνείες από πατέρα και γιο πολύ καλές αλλά άψυχες λόγω σεναρίου. Έχασα τσάμπα 4 ώρες από το χρόνο μου. Κρίμα.