ADSL από HOL ή VIVODI?

18 June 2006
523
Είμαι πολύ κοντά στην πρώτη μου συνδρομή γιά φοιτητικό Internet ADSL μέσω του προγράμματος ΔΙΟΔΟΣ. Είμαι μεταξύ HOL και Vidodi γιά ADSL 512 γιά 12 μήνες.

1) HOL

14,9 ευρώ/μήνα γιά 12 μήνες, όχι προπληρωμή, συμπεριλαβανομένου Modem/Router με είσοδο γιά να γίνει ένα απλό τηλέφωνο VOIP και επίσης παρέχει υπηρεσία
"Οικονομική σταθερή τηλεφωνία HOL Voice"

2) Vivodi

129 ευρώ προπληρωμένα γιά 12 μήνες, χωρίς καθόλου εξοπλισμό

Δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ ο εξοπλισμός, αλλά σχετικά με τις γραμμές τους και την υποστήριξη, τι θα προτιμούσατε HOL ή Vivodi;
Η ΗΟL έχει ιδιόκτητες γραμμές; Η Vivodi;

Βέβαια πολύ καλό μου ακούγετε η υπηρεσία σταθερής τηλεφωνίας Voice over IP που προσφέρει μέσα στο πακέτο η HOL.

Ποιές είναι οι δικές σας εμπειρίες;

Re: Απάντηση: ADSL από HOL ή VIVODI?

Κακαλιός Στέργιος said:
Δε ξέρω, την HOL την έχω για πιο καλή εταιρία!
Κι εγω το ιδιο. Χρησιμοποιω την HOL τρια χρονια μετα απο 6μηνη προσφορα που ηταν δωρο με την αγορα υπολογιστη. Συνεχισα μαζι τους απο βαρεμαρα να ψαχνω για καινουργια εταιρεια. Απο Dial Up περασα σε ADSL 256 τον περασμενο Σεπτεμβρη με συμβολαιο ενος χρονου. Πριν ενα μηνα, και επειδη οι τιμες εχουν μειωθει σημαντικα, η εταιρεια μου "εριξε" στο μισο την χρεωση. Επισης το τεχνικο τους τμημα (μεσω τηλεφωνου) ειναι καλο και με εχουν βοηθησει οσες φορες τους χρειαστηκα.

Vivodi χρησιμοποιησε (ADSL 384) ενας φιλος πριν μερικους μηνες και δεν εμεινε καθολου ικανοποιημενος αφου η γραμμη "επεφτε" συνεχεια και η ταχυτητα της δεν ηταν η αναμενομενη.

Αν και συντηρητικη η αποψη μου, θα ελεγα να μην φυγεις απο τις πιο "μεγαλες" εταιρειες: OTENET, FORTHNET, HOL.

Επισης, 12 μηνες θεωρω πια οτι ειναι λαθος προσεγγιση αφου οι τιμες μαλλον θα συνεχισουν να πεφτουν και μπορεις να επαναδιαπραγματευτεις τη συνδεση σου με πιο ικανοποιητικους ορους.

Και δικος μου γνωστος που ΕΙΧΕ vivodi ειχε πολλα προβληματα, Επεφτε η γραμη και μερικς φορες περνουσε και 5-6 ωρες χωρις ιντερνετ, αθλια εξυπηρεση μεσω τηλεφωνου, τον εδινε ο ενας στον αλλο και ακρη δεν εβγαζε μεχρι που τους εκοψε και ησυχασε, και συμφωνω με τον Κωστα, καλυτερα πανε σε γνωστες εταιριες.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ και εγώ γιά HOL σκεφτόμουν. Δυστυχώς το φοιτητικό Internet χαμηλής χρέωσης, είναι υποχρεωτικά γιά 12 μήνες! Απλά η HOL δεν το απαιτεί προπληρωμένο όπως η Vivodi.

Re: Απάντηση: ADSL από HOL ή VIVODI?

Αργύρης Λογοθέτης said:
Στο τύπο της σύνδεσης η μέν HOL αναφέρει "Normal", η δε Vidodi "Shared LLU". Ποιά η διαφορά τους;

Το shared LLU αφορά γραμμές "χαλκό δηλαδή" που έχουν νικοιάσει οι διάφορες εταιρείες από τον ΟΤΕ και περνούν μέσα από τα δικά τους κέντρα.

Τέτοιες γραμμές δεν είναι διαθέσιμες παντού, μόνο σε όποιες περιοχές έχουν κέντρα οι πάροχοι, και φυσικά είναι λίγο πιο φθηνά (2-3 €) σαν υπηρεσίες και διαφημίζονται παραπάνω γιατί κατά κάποιο τρόπο φεύγεις από τον ΟΤΕ.

Το επόμενο σενάριο θα είναι η αριθμοδότηση από τέτοια κέντρα με χαμηλότερο πάγιο από αυτό του ΟΤΕ

__Εγώ είχα Vivodi (dsl cube στα 512, 5 μήνες στα 99 ευρώ) και εκτός ότι έπρεπε να περιμένω αρχικά 15 μέρες για να δώσει ο ΟΤΕ την γραμμή ή κάτι τέτοιο, ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Κατέβαζα με 50 και 40 άνετα. ΟΜΩΣ, το δύκτιο ήταν της Vivodi και όχι του ΟΤΕ...

__ΑΝ μπορείς να περιμένεις λίγο, θα ήταν μία καλή περίπτωση. Βλέπεις σε έναν μήνα περίπου, ο ΟΤΕ θα ρίξει τις τιμές στο μισό, ή μάλλον θα κρατήσει τις ίδιες τιμές αλλά θα δώσει ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ταχύτητες χωρίς καμία επιπλέον χρέωση (όσοι έχουν 300κάτι πάνε στα 700κάτι, όσοι 512, πάνε στα 1024, όσοι 1024, πάνε αυτόματα στα 2048). Οπότε οι άλλες εταιρίες θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν. Οπότε είναι μάλλον καλύτερα να περιμένεις λίγο -εκτός κι είσαι βέβαιος πως δε θα επιρρεαστεί το φοιτητικό πρόγραμμα...

__Αυτό που ανέφερα για τη Vivodi το έκανα για να δείξουμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος... Δε νομίζω ότι εγώ ήμουν η εξαίρεση, ίσως έπαιζε ρόλο ότι εγώ ήμουν στις γραμμές της Vivodi, ενώ οι άλλοι στου ΟΤΕ μέσω της Vivodi, οπότε δεν είχαν ούτε σταθερή σύνδεση, ούτε καλές ταχύτητες...

__Πάντως ο ΟΤΕ αποτελεί εγγυηση. Μπαίνω στο internet εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια... Πάντα ήμουν στον ΟΤΕ (και στην Forthnet) και γενικά έχω να πω καλά λόγια (αφού ρίξω τα μπινελίκια μου στον ΟΤΕ που κράτησε το internet υποανάπτυκτο στη χώρα μας) και για τους δύο...

Υ.Γ. Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση της Vivodi, μπορεί να μην είναι τόσο αναποτελεσμάτική όσο την περιέγραψαν, αλλά είναι σίγουρα πολύ αργή... μέχρι να το σηκώσει κάποιος αυτό το ριμάδι το τηλέφωνο, έχει βαρεθεί ο υπολογιστής και έχει διορθώσει το πρόβλημα μόνος του... Καλύτερα να δοκιμάσεις στην άλλη εταιρία, αλλά αφού περιμένεις τις εξελίξεις -ΕΚΤΟΣ κι αν δεσμευτεί η HOL, ότι αν πέσουν οι τιμές θα τις ρίξει και για 'σένα ή θα σου ανεβάσει την ταχύτητα... ΡΩΤΗΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟ.

Απάντηση: Re: ADSL από HOL ή VIVODI?

Βασίλης Παπαδημητρίου said:
__
__ΑΝ μπορείς να περιμένεις λίγο, θα ήταν μία καλή περίπτωση. Βλέπεις σε έναν μήνα περίπου, ο ΟΤΕ θα ρίξει τις τιμές στο μισό, ή μάλλον θα κρατήσει τις ίδιες τιμές αλλά θα δώσει ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ταχύτητες χωρίς καμία επιπλέον χρέωση (όσοι έχουν 300κάτι πάνε στα 700κάτι, όσοι 512, πάνε στα 1024, όσοι 1024, πάνε αυτόματα στα 2048).

Αυτό πόσο σίγουρο είναι; Πηγή;

Αργυρη για την Vivodi δεν ξερω αλλα η HOL απο υποστηριξη δεν μου γεμιζει το ματι καθολου.Ειμαι σε θεση να γνωριζω λιγα πραγματα για την εν λογω εταιρια.Προσοχη δεν αναφερομαι σε τιμες/προσφορες, απλα σε υποστηριξη και
διαθεσιμοτητα γραμμων / hardware / χρονους παραδοσης.

Με τη Vivodi (512 dsl cube) περίμενα 3,5 μήνες να γίνει σύνδεση, άσχετα εαν μόλις πήρα το πακέτο με διαβεβαίωναν οτι υπήρχαν ελεύθερα ports...

Τώρα και μετά από ενα μήνα σύνδεσης δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Πρέπει να τονίσω στα αρνητικά της και την ατελείωτη αναμονή στην τηλεφωνική υποστήριξη που παρέχουν...

Να σας πω παιδιά: Κατά 99,9% θα ξεκινήσω με HOL. Έχω ένα βασικό προσόν το ότι δεν απαιτείται προπληρωμή των 12 μηνών αλλά γίνεται χρεώση με τον μήνα. Στην περιοχή μου (Μαρούσι) λένε ότι είναι άμεσα διαθέσιμες 512 γραμμές. Αν μου κάνουν τσαλιμάκια και δεν παραδίδουν γραμμή, πολύ απλά δεν τους δίνω φράγκο και πάω αλλού το πολύ πολύ να χάσω τα 14,9 ευρώ του πρώτου μήνα. Και ας έρθουν να μου πούν μετά, ότι είναι υποχρεωτική η 12μηνη συνδρομή...

Λοιπόν με Vivodi 1,5 χρόνο και τηλέφωνο απο αυτή.

Ούτε ένα disconnect και το εννοώ, ταχύτητα 256 δηλαδή 27-28 σταθερά download.

Για τον διπλασιασμο των γραμμών 1024 σε 2048 κλπ είναι όντως έτσι τα πράγματα, το πότε με ανησυχεί και μένα....κάτι ακούγεται για Οκτωβρη.:music-smiley-005:

Eφοσον μενεις Μαρουσι τοτε η πρωτη κινηση που θα εκανα εγω ειναι να τσεκαρω αν με καλυπτει το ιδιοκτητο "δικτυο) share LLU της ΗΟL εδω:
http://home.hol.gr/online/holofyou/index.aspx?mid=4648

Aν ναι τοτε με ελαχιστο μεγαλυτερο κοστος απο το φοιτητικο θα εχεις πολυ καλη ταχυτητα(4mbit),voip.

Εξυπνάδες του πΟΤΕ

Μιχάλης said:
Αυτό πόσο σίγουρο είναι; Πηγή;
__Πρώτη φορά εθεάθει Εδώ:

"Ταράζει τα νερά του ευρυζωνικού Ιντερνετ ο ΟΤΕ

Ημ: 18/5/2006
"Άσπρη" μέρα θα δουν από τον Σεπτέμβριο οι χρήστες ευρυζωνικών συνδέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΤΕ έχει δρομολογήσει την αύξηση της ονομαστικής ταχύτητας των συνδέσεων ADSL για όλους τους πελάτες του και μάλιστα χωρίς χρέωση.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνδέσεις των 384 kbps θα γίνουν 786, οι συνδέσεις των 512 θα γίνουν συνδέσεις των 1024 kbps και οι συνδέσεις του 1 Μbps θα γίνουν 2 Mbps. Η μετάβαση των χρηστών στις υψηλότερες ταχύτητες θα γίνει χωρίς κόστος για τους ίδιους και με στόχο να βγει η χώρα και ο ΟΤΕ από τον κατάλογο των ακριβών και χαμηλής ταχύτητας συνδέσεων προς τους χρήστες / πελάτες.

Η κίνηση αναμένεται να ταράξει τα νερά του ευρυζωνικού Internet στην Ελλάδα ενώ είναι σίγουρο ότι και οι λιγοστές συνδέσεις που υπάρχουν μέσω LLU επίσης θ´ αναβαθμιστούν προκειμένου να καλύψουν την προσφορά του ΟΤΕ.

Πηγή: knowhow.gr"

__Μετά το διάβασα κι αλλού. Πάντως, μη μασάς απο τις διαφημίσεις του ΟΤΕ τώρα ("μα γιατί δε λέει κάτι ο ΟΤΕ, γιατί διαφημίζει άλλα και όχι αυτό"). Πάγια τακτική του απαράδεκτου ΟΤΕ. Θυμήσου: Λίγο πριν φέρει το DSL, διαφήμιζε φουλ το ISDN και έκανε και προσφερές που έπρεπε να προλάβουμε γιατί ήταν εξαιρετικές (εδώ όποιος ξέρει να γελά στα κινέζικα, παρακαλώ να γελάσει). Τώρα τι κάνει; Βγάζει προσφορές στην τηλεόραση και στο τέλος λέει "η προσφορά ισχύει μέχρι τις ΧΧ/8, προλαβαίνετε;". Ελπίζω να το έχεις πιάσει το υπονοούμενο... :ernaehrung004:

Και στο φοιτητικό ακούγεται ότι από Σεπτέμβρη θα υπάρχουν καλύτερες προσφορές γιατί δεν πούλησε όσο αναμενόταν. Περιμένουν τους νέους υποψήφιους πελάτες να γραφτούν στις σχολές τους.
Πάντως γενικά προτείνω τον εξοπλισμό να τον διαλέξεις μόνος σου και να τον αγοράσεις ξεχωριστά για να καλύπτει πραγματικά τις ανάγκες που έχεις. Μπαίνεις περιστασιακά? Ένα dsl usb modem δεν είναι και άσχημο, ενώ είναι και οικονομικό. Έχεις μόνο έναν υπολογιστή που θα είναι σχεδόν μόνιμα ανοικτός? Ένας dsl router θα είναι καλύτερος σίγουρα. Έχεις πάνω από έναν υπολογιστή? Θες να έχει περισσότερες από μία εξόδους ο router? Θες ασύρματο Internet για να μπαίνεις με το λάπτοπ ή το κινητό από όλο το σπίτι χωρίς καλώδια? Θέλεις ΙΡ τηλεφωνία? Καταγράφεις αυτό που πραγματικά θες, πας και το παίρνεις και από εκεί και πέρα ψάχνεις μόνο για συνδρομή και όχι για πακέτα...

Εγώ έχω Otenet πάνω από δέκα χρόνια. Τώρα χρησιμοποιώ συνδέσεις 512kbps παντού. Αναρωτήθηκα πόσο αξιόπιστη ήταν η παραπάνω πληροφορία γιατί μία αναβάθμιση χωρίς χρέωση στα 1024 δεν θα μας χάλαγε καθόλου.

Οντως ετσι θα παίξει (αλλα μαλλον απο Οκτώβριο)
Εμένα ληγει το ADSL-in a box τον Αύγουστο, αλλα μαλλον θα περιμένω τις αλλαγές του ΟΤΕ και θα πάω σε γραμμη μεσω ΟΤΕ και Internet μεσω Forthnet. Νομίζω οτι ειναι καλύτερα να εχεις την γραμμή δική σου και να πηγαίνεις σε οποιον ISP προσφέρει περισσοτερα την εκαστοτε χρονική περίοδο

Η Vivodi εχει προβληματικη εξυπηρέτηση πελατών, το (ιδιοκτητο) δικτυό της ομως - οπου υπάρχει προσβαση - ειναι γρήγορο και σχετικα αξιοπιστο ενώ μεχρι στιγμης ειναι η μονη που δινει μεχρι 4Mbps (και δοκιμαζει πιλοτικά ADSL2+)

Παντως μετα απο καθυστερήσεις ετων, το ADSL ωριμάζει και θα γινει προσιτό και στην Ελλάδα (ελπίζουμε...)